Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ze verdedigen beter dan Barcelona en beter dan ieder team op de wereld’

Laatste update:

Bayern München won in de eerste speelronde van de Champions League-groepsfase met 5-0 van FK Rostov, maar krijgt het woensdag waarschijnlijk niet zo makkelijk. Het team van Carlo Ancelotti neemt het dan op tegen Atlético Madrid en Thiago Alcántara weet waar de kracht van de Madrilenen ligt.

/

“Ik kijk erg uit naar de wedstrijd, want Atlético heeft vorig seizoen de finale gehaald. We speelden toen in de halve finale tegen hen en weten waar hun sterke en zwakke punten liggen. We moeten alle wapens inzetten. Ze verdedigen beter dan wij, beter dan Barcelona en beter dan welk team op de wereld dan ook”, aldus Thiago op de persconferentie.

Van ‘wraak’ voor de uitschakeling van vorig seizoen wil de Spanjaard niets weten: “Zo denken wij niet, want het is een andere wedstrijd. Het is een groepswedstrijd, dus er zal minder emotie bij komen kijken dan in een halve finale. Het wordt in ieder geval belangrijk om ook in uitwedstrijden zo veel mogelijk punten te pakken”, besluit Thiago.

Wat verwacht jij van Atlético Madrid - Bayern München?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Barca staat om alles bekend behalve kun verdediging. Dat is totaal.niet wereldtop vind ik.

En daarbij juve heeft de beste verdediging ter wereld

26 september 2016 om 22:49

Barcelona heeft sinds 2008 feitelijk de beste verdediging op Europese velden.

26 september 2016 om 22:54

Dus mijn 8 jaar lang? Maakt dat de kat wijs. Juve bayern en atletico hebben de beste defensie

26 september 2016 om 22:55

Bijna*

27 september 2016 om 00:07

Nou als ik de 3 mans verdediging zie van juve dan is dat veel beter dan wat daar bij barca loopt

27 september 2016 om 00:12

Je kan de grote verlies partijen van barca op 2 handen tellen die ploeg verliest haast nooit met 3 of 4 doelpunten verschil. Ondanks dat hun achterhoede minder is scoren de meeste ploegen gemiddeld 1 a 2 doelpunten tegen hun. Dus ja ik vind barca beter verdedigen dan atletico en dat komt puur omdat zij 90 min het spel maken

27 september 2016 om 00:28

Feitelijk nog wel haha, barca is dd beste team maar dat heeft vooral aan de middeveld en aanval te danken, verdedigend hebben ze meer pech gehad dan geluk alleen piqué vind k goeie verdediger mascherano is ooit voor nood gebruikt in verdediging maar heeft zich goed aangepast de rest is komen en gaan

26 september 2016 om 22:54

Wat is de definitie van beste verdediging?

27 september 2016 om 09:46

De aanval is de beste verdediging dan heeft Barca zeker de beste verdediging

26 september 2016 om 22:54

Neuer vind ik beter dan Buffon. En Juve speelt met drie cb's maar Boateng vind ik sowieso al de beste cb van de wereld. Alaba beter dan Alex Sandro en Lahm vind ik ook de beste rechtsback in de wereld, ookal speelt dan Alves nu niet als een echte rechtsback. (Zelfde geldt voor Alex Sandro trouwens)

26 september 2016 om 22:54

Nochtans slikt Barcelona weinig goals. Verdedigen doe je dan ook als team, ik snap niet goed waarom mensen altijd de verdedigingslinies van ploegen vergelijken want ik denk dat ook jij daar op doelt.

26 september 2016 om 22:57

Ze slikken weinig goals omdat ze altijd aan de bal zijn nietvdoor hun goede verdediging

26 september 2016 om 23:00

Aanval is de beste verdediging
-Cruijf

26 september 2016 om 23:04

lol. Zoals gezegd verdedig je met het ganse team. En als ze weinig goals slikken, inderdaad mede dankzij hun filosofie, doen ze het dus goed.

26 september 2016 om 23:20

Pfff volgens mij heb je de laatste jaren echt onder een grot geleefd.ja natuurlijk want puyol,pique,abidal,masscherano,alba en alves zijn natuurlijk allemaal koekenbakkers die niet kunnen verdedigen.ja barca staat bekend om hun balbezit,maar als ze matige verdedigers achterin hadden,dan hadden ze echt geen Champions league gewonnen.dan mag je een messi,een eto'o of een suarez voorin hebben lopen,maar als het achterin niet goed staat dan kun je het vergeten.barca speelt meestal met veel ruimte in hun rug,dan moet je dus kunnen beschikken over snelle en goede verdedigers.dit is een heel ander tactiek dan een atletico waar de verdedigers weinig ruimte achter zich hebben en dus wat makkelijker kunnen verdedigen.dan kun je als barca zijnde dus de hele tijd de bal hebben,maar dat biedt geen garantie op minder fouten en minder tegengoals.met een stel goede verdedigers daar kom je een heel eind.

26 september 2016 om 23:50

Barcelona heeft ook een goede verdediging. Geen wereldtop echter. Ga maar na: het gegrabbel van Valdes in zijn laatste jaren, de Pato goal in 2012, Bale vs Bartra in 2014 en als hoogtepunt natuurlijk de 7-0 tegen Bayern in 2013. Nagenoeg hetzelfde Bayern wat een half jaar eerder in eigen huis de Champions League finale niet kon winnen door de muur van Chelsea. Dat was een wereldverdediging met prime Terry, Cole en Ivanovic. United met Ferdinand en Vidic was een wereldverdediging. Juventus met Chiellini, Bonucci en Barzagli is een wereldverdediging. Atletico met Godin en Gimenez ook, zelden op steekjes te betrappen zoals de voorbeelden die ik net noemde. Puyol was eigenlijk de enige echte wereldverdediger die ik in het laatste decennium gezien heb bij Barcelona, Pique zit daar echt onder. Mascherano vind ik geen echte verdediger en Alba is verre van wereldtop als ik Alaba soms bezig zie. En als kers op de taart wordt Cillessen aangetrokken. Geen koekenbakkers hoor, maar het kan echt beter.

26 september 2016 om 23:57

Een goede verdediging of slechte kan je niet op 1 of paar wedstrijden baseren. En wat ze al eerder zeggen, verdedigen doe je als team. En kijk niet naar een individu, maar als team. Je kan wel leuk allemaal toppers in je team hebben, maar als team kunnen ze nog erg slecht zijn.

27 september 2016 om 00:14

Ja en het zelfde barca dat volledig weggespeeld werd door barca

27 september 2016 om 00:14

Ik bedoel zelfde bayern haha

27 september 2016 om 00:32

7-0 op noemen van Barca toen ze een halve B team op veld hadden? En die 5-0 dan die ze pakslaag cadeau kregen van Real? Of van Barca kregen ze 3-0 en kon de 2e wedstrijd uitbreiden maar werd rustig aan gedaan?

27 september 2016 om 09:51

Maar hij heeft het niet over de manier van verdedigen, maar over de kwaliteit van de achterste linie. Of heeft hij het daar niet over?

27 september 2016 om 10:43

Bij Barcelona is de verdediging structureel slecht. Ze krijgen weinig tegengoals omdat ze simpelweg zo goed zijn als team. Ze hebben de beste aanval en meestal rond de 70% balbezit. Verdedigen doe je als je de bal niet hebt en als teams van je kunnen winnen met 30% balbezit kan je moeilijk zeggen dat je verdediging goed is.

26 september 2016 om 23:07

Ach niemand zal het toch eens worden. Iedereen zal toch zijn eigen idee hebben. Ik sta der objectief in en zeg dat juve de beste verdediging heeft

27 september 2016 om 09:04

"Ik sta der objectief in en zeg dat Juve de beste verdediging heeft" - Juvedeef
Oh de ironie.

On: wat de beste verdediging is kan je over discussieren, waar we het snel over eens zullen zijn is dat een goede verdediging minder tegengoals heeft als eindrekening dan een slechte verdediging, en tegelijkertijd de rest van het elftal in staat zet een aanval op te zetten. Als je dat aanhoudt, heeft Barcelona gewoon een steengoede verdediging, net als Juve, Chelsea en Bayern. Welke dan 'de beste' is, hangt af van de andere speerpunten die je er aanhangt.

27 september 2016 om 12:35

Hoop dat je begrijpt dat ik niet serieus was. Ligt er wel dik bovenop dacht ik.

26 september 2016 om 23:14

Behoren toch bijna elk jaar weer tot de teams met de minste tegendoelpunten. En dat komt niet alleen door de keeper.

27 september 2016 om 10:44

Nee, dat komt omdat je als Barca zijnde 9 vd 10 keer 70% balbezit hebt. Het feit dat tegenstanders met zo weinig balbezit toch doelpunten kunnen maken, laat zien dat de verdediging niet iets is waar ze op kunnen bouwen.

26 september 2016 om 23:37

De verdediging van Barca is ook erg goed. Ze zetten al heel snel druk op de bal, waardoor ze die vaak heel erg snel terug hebben.

Ik moet wel zeggen dat ik Atletico toch misschien nog net wat sterker vind, zij laten de tegenstander wat verder komen, waardoor er ruimte ontstaat en ze er dan pijlsnel uit kunnen komen.

27 september 2016 om 00:13

Ligt eraan wat men ziet onder verdediging. Letterlijk de verdediging of tactische verdediging van een elftal. Het snelle drukzetten en vooral op de juiste manier is jaren een wapen gebleken voor Barcelona maar vooralsnog is hun verdeding niet sterk. @gutihaz heeft hier dan ook geen gelijk in. Barcelona is de ploeg die al jarenlang zo'n 8 jaar dus gemiddeld het meest aan de bal is gedurende wedstrijden. Dat men erbij zegt dat Barcelona met enorm veel ruimte speelt en daardoor de verdediging goed zou zijn is ook onzinnig. Gedurende een counter ligt de snelheif van de tegenstander enorm hoog, waardoor 9/10 counters direct mislopen. Dit is in andere wedstrijden net zo, ook als Barcelona of Real countert gaat het veel vaker mis dan goed. Een counter goed uitvoeren in voetbal is een van de moelijkste dingen die er is omdat iedereen op zijn hoogste snelheid ligt waardoor men minder tijd heeft om juiste keuzes te maken en tussendoor balcontrole te houden en perfecte passes te geven. Dat Barcelona dit in de kiem smoort is zeker dus een niet vaker geziene prestatie in de voetbalwereld maar een counter in zijn gang er uithalen niet. Laten we het eens zo vergelijken, Barcelona die net als Atletico tegen Real, Bayern en Atletico zelf enkel verdedigen en op de counter spelen als Athletico. Kan Barcelona dan op hun verdediging bouwen, zelfs algehele tactische verdeding? Dat niet, het is gebleken dat Barcelona daarom ook zeer zeker de bal moet hebben. Daarom kan je zeker stellen dat met 99% zekerheid dat de ploegen die logischerwijs dus bekend staan om het verdedigen zoals Atletico, Juventus en een Chelsea voorheen, ook de beste verdediging hebben. Daarbij bekijk het logisch, wie zal de betere verdediging hebben, de team die gewend is constant aan te vallen en de bal te hebben of de team die gewend is om te verdedigen met ziel en zaligheid? We weten allemaal dat mensen leren door herhaling en teams die verdedigen komen wekelijks enorm veel vaker in in situaties waarin ze onder druk staan. Verdedigers van teams als Barcelona, Real en Bayern kunnen alleen maar dromen zovaak in actie te mogen komen.

27 september 2016 om 01:49

Leuk betoogje, maar het valt allemaal in het niet, omdat je de fout maakt die velen maken. In het voetbal betekent verdedigen eenvoudigweg het voorkomen van doelpunten als team in wedstrijden, over het gehele seizoen, daar het een seizoensmatige teamsport is.

Je theoretische constructies zijn ook allemaal onzinnig. Wat in dezen telt is de praktijk en dus de feiten. Je kunt niet stellen dat Barcelona een mindere verdediging heeft omdat als (!) zij zouden moeten verdedigen als Atletico, dat zij dan een mindere verdediging zouden hebben. Dat is theoretische quatsch. Zo kan ik er duizenden verzinnen om alles in mijn straatje te laten passen.

Atletico en Bayern hebben de afgelopen twee jaren de beste verdediging gehad, met daarachter Barcelona. Over pakweg het laatste decennium genomen is het laatstgenoemde, vermits zij totaal gesteld de minste tegendoelpunten incasseerden, met de meeste wedstrijden gespeeld, en op het hoogste niveau.

Atlético verdedigt dan ook echt als één collectief. De tacktiek die Atlético hanteert is zeer defensief ingesteld waarna ze hopen op een vlijmscherpe counter. Clubs als Barca en Bayern hebben de meeste spelers juist voorin staan en daar hebben de verdedigers veel ruimte in de rug waardoor het in defensief opzicht meer risico loopt. Maar dat doet niks af aan het feit dat Atlético gewoon een zeer goede verdediging heeft, inderdaad.

Puur qua acjterste linie zou ik zeggen dat bayern de beste verdediging heeft met neuer, de beste keeper, boateng, naar mijn mening de beste cv, lahm, beste rb, alaba, de beste lb en hummels die ook top 6 cv is. Atletico verdedigt met het hele team dus dat is anders al is hun laatste linie individueel ook erg goed

Puur qua acjterste linie zou ik zeggen dat bayern de beste verdediging heeft met neuer, de beste keeper, boateng, naar mijn mening de beste cv, lahm, beste rb, alaba, de beste lb en hummels die ook top 6 cv is. Atletico verdedigt met het hele team dus dat is anders al is hun laatste linie individueel ook erg goed

Dat Barcelona relatief veel goals binnenkrijgt, dat heeft natuurlijk veel van doen met de manier waarop ze spelen. Bijna altijd met 40 tot 50 meter in de rug waardoor een tegenstander wel eens ruimte heeft om een doelpunt te maken.

Ook nog de filosofie van de club : een doelpunt meer maken dan de tegenstander I.p.v. spelen om er één minder binnen te krijgen.

Verdedigen is zeker en vast ook een kunst maar als je Altletico ziet staan tegen datzelfde Barcelona in de competitie afgelopen week, met een dubbele afweergordel op 20 meter van hun doel met dus heel erg weinig ruimte, dan is dat toch iets makkelijker dan wanneer ze op 40 of 50 meter van hun goal gaan spelen.

Atletico heeft uiteraard alle recht om het zo te doen maar het is dan wel net iets makkelijker om minder goals te slikken dan wanneer je de tegenstander wel de ruimte geeft.

Tja als je met 10 man gaat verdedigen dan is het niet moeilijk dat ze weinig goals tegen krijgen.
Ik denk dat als Atletico aanvallend zou spelen tegen Barca en Bayern dat hun verdediging dan helemaal niet zo goed zou zijn.

Deze wedstrijd is woensdag, niet dinsdag zoals in de tekst staat.

Meeste wedstrijden zonder tegendoelpunt in een seizoen:
31 wedstrijden
Tijdens 31 wedstrijden in het seizoen 2009/10 wist Barça een tegendoelpunt te voorkomen. (20 competitie wedstrijden, 6 Champions league wedstrijden, 1 Spaanse Supercup wedstrijd en 1 Europese super cup wedstrijd)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren