Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Woerts: Ajax wilde buiten Van der Sar om technisch directeur benoemen

Laatste update:

Chris Woerts kwam donderdagavond pas na de uitzending van Vandaag Inside met een opmerkelijk nieuwtje op de proppen. De sportmarketeer vertelde presentator Wilfred Genee in de rubriek In de Wandelgangen dat Ajax in december heeft geprobeerd om Alex Kroes binnen te halen als technisch directeur. De directeur International Football Strategy van AZ weigerde echter om naar Amsterdam te vertrekken, waarna Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar de technische zaken in de Johan Cruijff ArenA op zich namen.

”Alex Kroes is in de zomer afgewezen door Ajax”, zo onthulde Woerts. ”Dan wordt hij in de laatste week van december gebeld door Frank Eijken, de voorzitter van de bestuursraad van Ajax. Toen hebben ze met elkaar afgesproken op het jeugdcomplex van AZ.” Woerts wist voorts te melden dat alles in kannen en kruiken was en dat Ajax Kroes in december wilde aanstellen als permanente opvolger van Marc Overmars, die een jaar geleden opstapte na grensoverschrijdend gedrag richting enkele vrouwelijke medewerkers van Ajax.

Ajax wilde Alex Kroes zonder medeweten van Edwin van der Sar benoemen.

”Toen heeft Alex gezegd: 'Dat kan toch helemaal niet? Weet Edwin hiervan?'” Op dat moment wist Van der Sar helemaal van niets. 'Dat heeft er ook niets mee te maken. Wij zijn in de positie om jou gewoon te benoemen. Dat gaan we ook doen, over Van der Sar heen”', citeerde Woerts de leiding van Ajax. ”Toen heeft Alex gezegd: 'Dat ga ik niet doen, ik heb geen zin in dat gezeik'.” Volgens de sportmarketeer weigerde van der Sar om überhaupt met Kroes te praten. ”Hij dacht: ik zet Hamstra en Huntelaar er neer, dan ben ik zelf een beetje de baas van de technische zaken, ook leuk. En Alex Kroes, die op verzoek van rvc-lid Annette Mosman zijn aandelen in Go Ahead Eagles reeds had verkocht, ging op vakantie met het idee: ik ben het en ik word het.”

Het Algemeen Dagblad wist in januari te melden dat Ajax vorig jaar al tot een akkoord was gekomen met Kroes voor de functie van technisch directeur. Van der Sar wist echter van niets, zo onthulde hij in Rondo van Ziggo Sport. ”Ik heb de naam Alex Kroes wel gehoord, maar ik heb zelf nooit met Alex gesproken op dat vlak.” De algemeen directeur laat de technische zaken bij Ajax graag aan anderen over. ”Dat is totaal niet mijn ding. Ik ben met andere zaken bezig.”

Reactie Derksen
Johan Derksen kijkt niet op van de hele gang van zaken. ”Ze hebben ook over de rug van Van der Sar en de technische staf een transfer (komst van Odysseas Vlachodimos, red.) tegengehouden. Als de technische staf die er nu zit een transfer wil realiseren, dan zit Van der Sar in het complot, die weet daar van. Dat is al een teken dat ze die hele technische afdeling niet serieus nemen”, aldus Derksen, die nogmaals aangeeft dat Van der Sar niet geschikt is voor de functie van algemeen directeur van Ajax en dat de rvc in Amsterdam hem niet serieus neemt.

Topkandidaat
Ondertussen lijkt Julian Ward de voornaamste kandidaat om deze zomer als technisch directeur aan te treden bij Ajax. ”Het is redelijk concreet”, zei Mike Verweij in de Kick-Off-podcast van De Telegraaf. ”Hij staat heel hoog op de lijst van Ajax. Er worden gesprekken gevoerd, of tenminste, dat zijn nog oriënterende gesprekken. Maar ik denk wel dat er een kans is dat het doorgaat. Ward mag twee jaar niets doen. Hij heeft een concurrentiebeding in zijn contract staan, maar dat geldt niet voor Nederland. Dus hij mag niet in Engeland aan de slag, na zijn vertrek bij Liverpool. Maar Ward mag wel de directeur worden bij Ajax.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is schrijnend hoe het bestuurlijk bergafwaarts is gegaan sinds het vertrek van Overmars. Nu is Van der Sar ook betrokken geweest bij meerdere successen en zou ik hem niet direct de club uit willen schrijven. Er zijn veel ergere directeuren geweest ook. Maar na het vertrek van Schreuder is het duidelijk dat ook Hamstra en Huntelaar het veld moeten ruimen. En dat er behoefte is aan een sterke leider in het bestuur.

11 februari 2023 om 00:39

Hoezo is het duidelijk dat Hamstra en Huntelaar het veld moeten ruimen? Het is toch vooral de Telegraafterreur en hun companen die allemaal shit de wereld in sturen zodat H2 als incapabel duo wordt neergezet? Diezelfde terreurbeweging probeerde juist zolang mogelijk Schreuder bij Ajax te houden. Ik denk dat Van der Sar juist van een veel langere adem is dan men beseft. Hij wil alles (soms wat te lang) aankijken en gaat niet over één nacht ijs. Ondertussen heeft H2 een goede keeper binnengehaald afgelopen winter en heeft het Bergwijn, Wijndal, Brobbey etc naar Ajax gehaald en ook nog een 120 miljoen winst gemaakt op de transfers.. mensen lullen elkaar veel na en doen alsof alle aankopen in waarde zijn verdampt maar beseffen niet dat de trainer Schreuder hoofdoorzaak was niet presterende aankopen. We moeten het gewoon nog even de tijd geven en bij een eventuele nieuwe aanstelling voor de definitieve opvolger van Overmars wil Van der Sar wederom voor rust en zekerheid gaan in plaats van opportunisme.

11 februari 2023 om 00:59

Steven Bergwijn, 30 miljoen euro. Dat is al genoeg reden voor ontslag van H2, op staande voet.

11 februari 2023 om 01:01

Hopelijk gaat Heitinga/Ajax door zoals ze nu bezig zijn. Het kan natuurlijk weleens zijn dat een bepaalde trainer een dusdanige invloed op spelers heeft dat ze niet 100% kunnen presteren en het maximale uit zichzelf kunnen halen. Het is nu nog vroeg om te roepen maar het plezier lijkt een beetje terug, Tadic kan ineens weer wel voetballen, Kudus laat het zien. Hopelijk komt Bassey alsnog boven drijven. Het lijkt er toch sterk op dat Schreuder de stoorzender was of in ieder geval deel van het probleem. Als dat zo is en Ajax straks alsnog een goed seizoen gehad heeft met alle aankopen, is het transferbeleid ineens weer niet zo slecht. Sowieso zorgt H2 dat er kapitaal op het veld staat wat ook nog steeds kapitaal kan opleveren, behalve Rulli misschien. Bij Bassey/Bergwijn zal het afwachten zijn of ze hun transfersom waard zijn, maar die hebben een leeftijd dat ze sltijd nog geld kunnen opleveren en/of in ieder geval nog een aantal jaren van waarde kunnen zijn. Brobbey en Wijndal hebben ook aardig wat gekost, maar die zie ik ook wel boven drijven. Al met al ben ik ook niet zo negatief gestemd als velen.

11 februari 2023 om 01:10

Een 24 jarige speler van Tottenham, 3 jaar daar gespeeld, Nederlands international, genoeg doelpunten/assists bij psv gemaakt. Oke 30mln is veel geld maar ook te verantwoorden. Dit seizoen toch al 8 doelpunten/4 assists. Iedereen verwacht meer van hem, zeker voor 30mln, maar cijfers zijn niet eens zo slecht. Ik vind het tevens goed dat ze niet alleen focussen op buitenlandse spelers, maar ook geld voor een Nederlander durven uit te geven.

11 februari 2023 om 01:28

Ik had ook Bergwijn nooit gehaald, echt belachelijke aankoop, maar dat is niet per se de schuld van H2. Overmars wilt hem al sinds 2019. De Telegraaf mannetjes hebben 4 jaar Bergwijn naar Ajax geschreven en hij wilde zelf ook steeds. Dus inderdaad, hele domme zet, maar dus ook van Overmars en andere mensen binnen de club die erachter stonden. Hij is het Ajax shirt niet waard, die luilak.

11 februari 2023 om 01:44

Als Overmars er was, dan was Bergwijn nooit gekomen. In ieder geval niet voor 31 mil. Dat hij op het lijstje stond toen Overmars er was, betekent niet direct dat hij hem had gehaald. Alleen dat ze extra op hem aan het letten zijn en een poging zouden wagen. Maar ik durf te wedden dat Overmars nooit 31 mil had betaald voor Bergwijn

11 februari 2023 om 02:03

En dan hebben ze ook nog 23 miljoen betaald voor een verdediger die zogenaamd de beste in de selectie is, maar die elke wedstrijd op de bank mag plaatsnemen

11 februari 2023 om 03:53

Ach, kom op. Je bent toch niet serieus zo blind door clubliefde? 32,5 miljoen voor Bergwijn, 24 miljoen voor Bassey, 17 miljoen voor een jeugdspeler die een jaar eerder transfervrij vertrok... Da's wanbeleid van de bovenste plank, verbloemd door de financiele situatie. Je brengt alles in het meest positieve plaatje naar buiten. Het is echt vreselijk subjectief.

11 februari 2023 om 07:46

Bergwijn en Brobbey zijn gewoon het werk van Overmars.

11 februari 2023 om 08:05

Maar Overmars trok altijd duidelijke grens. en ging geeneens tot 25 mln. Hamstra en Huntelaar hebben geld verbrand en voor elke speler te veel betaald als een stel amateurs. Bergwijn zeker 20 tot 25% te veel. Bassey zeker 30% te veel. Brobbey zelfs 35 a 40% te veel. En Sanchez gewoon 100% te veel. Onderhandelingstrategie was ook ruk. Vol voor een speler gaan, geen plan B en de andere partij kon voor de absolute hoofdsom gaan. Exact zo als Antony bij United. Bij een speler kan dat, bij 3 spelers ben je gewoon slecht en verdien je geen tweede kans. Die hebben ze duidelijk ook niet gekregen. Ze mochten nog voor een keeper gaan in de winterstop en verder op hun handen zitten.

11 februari 2023 om 08:08

Bergwijn is toch juist een minpunt? Die gozer schiet Europees geen deuk in een pakje boter en echt niemand uit een grote competitie gaat hem ooit van je kopen aangezien hij in Engeland vrij hard geflopt is. Ook over de gang van zaken rondom Brobbey zou ik niet per se trots zijn. Dat is alsof je je zelf gemaakte auto weggeeft en em een jaar later moet terugkopen. Ik vind dit geldsmijt beleid echt totaal niet des Ajax. Ook zo'n keeper halen voor weet ik veel hoeveel miljoen.

11 februari 2023 om 08:53

Overmars wilde ook gewoon 30 miljoen betalen voor Bergwijn.

11 februari 2023 om 09:03

Och Consy , als je dat in Augustus had geroepen dan had het waarde gehad, nu is het gewoon dom meelullen

11 februari 2023 om 09:11

Volgens mij wilde overmars Bergwijn ook al halen. Niet voor die prijs, maar die wilde wel flink betalen voor Bergwijn.

11 februari 2023 om 10:24

@Ninjakai,

Overmars had al 27 miljoen geboden op Bergwijn incl bonussen. Er was ook al ruim 12 voor Brobbey geboden.

11 februari 2023 om 02:23

Nouja, met Overmars was het natuurlijk ook niet koek en ei.

Pffff dacht dat het bij Feyenoord met dat Stadion enzo een bende was. Maar gelukkig kunnen onze Amsterdamse vrienden er ook heel wat van. Wat een bende zeg.

Hopelijk kan mijn club daar van profiteren dit seizoen (kampioen worden dus), maar ik hoop vooral toch dat die ellende een beetje bij de spelersgroep weg blijft nu en dat ze donderdag Europees weer de draad oppakken en gewoon winnen. Gaat moeilijk genoeg worden, daar hebben ze helemaal geen bestuurlijk gelul bij nodig.

Edit: overigens, wat er allemaal ook van waar is of niet... vrijwel elk artikel over voetbal is sensatie zoeken en vooral maar negatieve punten opzoeken om uit te lichten. Hoe zijn we daar toch beland?

11 februari 2023 om 08:56

Journalisten zijn in Nederland steeds meer negatieve roddel tantes. Voetbalzone neemt dat soort Shownieuws graag over, want negativiteit vinden ze geil. Het is jammer dat de media zo erg van gal spuwen houdt, positiviteit is al lange tijd zoek.

Ik kan me dit moeilijk voorstellen en denk heel eerlijk gezegd dat Woertsje gewoon probeert de Headlineste halen.

11 februari 2023 om 00:27

Het artikel klopt ook niet. Of de info van Woerts. Het lijkt op sensatie. Er wordt gezegd "over de rug van Vd Sar". Terwijl Vd Sar vervolgens zelf zegt, "Dat is totaal niet mijn ding. Ik ben met andere zaken bezig." Daaruit blijkt eigenlijk gewoon dat andere mensen in de positie zijn de technische man te benoemen, wat trouwens ook letterlijk in de tekst staat en dus blijkbaar ook de bedoeling is. Dus er wordt niemand gepasseerd, het was gewoon een juiste gang van zaken.

11 februari 2023 om 09:36

Dat is ook zo. Maar de RvC moet wel iemand aanstellen die ook kan samenwerken met de AD. Dus iemand aanstellen zonder überhaupt met je AD te praten lijkt mij niet handig.

11 februari 2023 om 08:57

De thermostaat staat in de Arena niet zo hoog.

Is Woerts niet diegene die allemaal verhalen over Feyenoord de wereld in bracht waarvan niets waar was?.

11 februari 2023 om 07:49

XIII. Chris heeft daarintegen dan ook wel vaak weer goede nieuwtjes gehad die dan wel weer waar bleken te zijn.

11 februari 2023 om 09:38

Je bedoelt die van de televisie rechten? Toen hij zelf onderhandelde namens de verliezende partij?

Zo lang Woerts de bron is neem ik het met een korreltje zout, maar dit is een verhaal wat ik helaas niet als onzin kan bestempelen op voorhand. Heb een reconstructie bij het AD gelezen en die loog er niet om. Het is een bende. Ze spreken allemaal langs elkaar heen.

11 februari 2023 om 00:43

Maar in hoeverre klopt die reconstructie dan? Het is allemaal maar vaag en de feiten zijn onduidelijk. Als ik het AD moet geloven was Kroes al zo'n beetje akkoord en zou het allemaal beklonken kunnen worden in de zomer, zonder dat hij een woord met Vd Sar gesproken had. Vervolgens trekt Kroes zich weer terug, om welke reden dan ook. En dan zou hij volgens Woerst in december wederom benaderd zijn maar trekt zich dan wéér terug, met als reden dat dit over Vd Sar z'n rug gaat en dat hij geen trek in dat gezeik heeft? Terwijl in de zomer was het nog geen probleem..? Klopt niks van dit verhaal.

Geloof er geen zak van. Ze zijn erg zoekende binnen Ajax en hebben verkeerde beslissingen genomen, maar dit gaat te ver. Beetje RTL Boulevard gevalletje dit.

Ah, het is al weer even geleden dat de Ajax Amateurs die oververtegenwoordigd zijn in de ledenraad een greep naar de macht hebben gedaan. Na het overlijden van Pietje Keizer leken ze weg te zijn, maar natuurlijk komt de naam van Kroes uit hun koker. Het is immers een oud teamgenootje van ze.

Wie heeft dit beweerd? Chris woerts? Nou dan moet het wel waar zijn want die man is zo betrouwbaar... net als verweij en driessen...

Ik begrijp werkelijk niks van dit artikel. "Ajax probeerde Kroes in de zomer te halen." "Kroes is in de zomer afgewezen door Ajax." Verder allemaal onsamenhangend gezwets en wat citaten van verschillende mensen in verschillende periodes. Wat een hoop gebrabbel van mensen die zgn iets gehoord hebben. Geen aandacht aan geven!

11 februari 2023 om 11:39

Precies dit, totaal niet te volgen dit stuk.

Dit verhaal spreekt zichzelf al tegen haha, verder leuk geprobeerd!

Blijkbaar is Woerts niet op de hoogte over de bestuurlijke organisatie binnen Ajax. Van der Sar is namelijk niet bevoegd om een nieuwe directielid aan te stellen dat doet namelijk de RvC. De AD kan alleen managers aanstellen die veel minder bevoegdheden hebben zoals bv de H2.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren