Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Woedende fans van Willem II bestormen hoofdgebouw om ontslag te eisen

Laatste update:

De nederlaag in de Brabantse derby van Willem II tegen NAC Breda heeft voor onrust op de Tilburgse burelen gezorgd. Supporters van de Tricolores trachtten het hoofdgebouw van het Koning Willem II Stadion te bestormen om daar het ontslag van hoofdtrainer Kevin Hofland te eisen, maar werden tegengehouden. Dat meldt BN DeStem.

Willem II begon de streekderby tegen NAC als nummer negen van de ranglijst en dat zinde de supporters al allerminst. De 1-2 nederlaag tegen de aartsrivaal heeft het chagrijn in Tilburg echter alleen maar doen toenemen en na de wedstrijd bleef het dan ook lang onrustig rondom het stadion in Tilburg. De harde kern van Willem II wilde volgens BN DeStem het hoofdgebouw bestormen om het ontslag van Hofland te eisen, maar slaagde daar niet in. Het zorgde onder meer voor oponthoud voor de spelers van NAC, die moesten wachten tot de kust veilig was.

Tijdens de wedstrijd waren er ook spreekkoren als 'Kevin, rot op' te horen en dat was de trainer zelf niet ontgaan, zo liet hij na afloop weten bij ESPN. "Natuurlijk doet me dat wat. Ik snap die emoties, alleen ik kan er natuurlijk weinig aan doet dat iemand een verkeerde terugspeelbal geeft of niet op staat te letten. Net zoals dat ik er ook weinig aan kan doen dat wij die bal er niet in koppen. De spelers zijn ook mensen en je hoopt dat ze dat weten op de tribune, maar ik begrijp de emotie compleet. Ik zou liegen als ik zeg dat het me niets doet."

Hofland hoopt dat er snel beterschap te zien is bij zijn ploeg. "Het ontbreekt soms aan de wil on te winnen, ook als je een fout maakt. Dan moet je wel door, want de wedstrijd komt pas tot een einde als de scheidsrechter daarvoor gefloten heeft. Langs de kant probeer je dan leiderschap te tonen, want ik heb het gevoel dat we dat een beetje missen. Dat is een taak voor mij, net als misschien nog wat harder zijn in mijn keuzes. Op dit moment heb ik daar nog geen idee over. Nu ben ik vooral enorm teleurgesteld in het resultaat, natuurlijk."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alle Tilburgers en Willem 2 fans zijn vandalisten!😁 Je hoort je eigen stad niet te slopen als je echt van je club houd en van Nederland! Nee grapje maar Helene Hendriks had wel gelijk gisteren toen ze zei dat het overal gebeurt en niet alleen na Marokko wedstrijden in de randstad. Kom op Nederlandse gemeenschap dit is een probleem en iedereen in de Nederlandse gemeenschap moet zich hierover uitspreken😉

11 december 2022 om 15:34

Ze moeten respect hebben voor het land waar ze geboren zijn of anders enkeltje naar....

11 december 2022 om 15:40

Hahaha enkeltje naar Cocoseilanden of Cuba ? Helene Hendriks had een goed punt gisteren dat het vaak genoeg gebeurt tijdens of na wedstrijden van Feyenoord bijvoorbeeld. Dit tuig heb je in Tilburg maar ook als je naar Brazilië gaat of Mexico. Die met capuchons de boel slopen of mekaar te lijf gaan na wedstrijden. Voor de liefhebber kijk maar is een documentaire van West Ham fans geboren Londenaren die hun eigen stad slopen zelfs na overwinningen en met fans van de tegenpartij gaan vechten. Dit soort aandachtszoekers zul je over ter wereld vinden.

11 december 2022 om 15:41

Ja zeg het eens? Waar moeten mensen met 1 paspoort naartoe dan?

11 december 2022 om 15:48

@Gomorrah Dat was m'n hele punt. Zodra er een buitenlands tintje aan hangt wordt er over terugsturen naar eigen land, cultuur en afkomst geklaagd, maar dat hoor je nooit over eigen volk dat negatief in het nieuws komt. Hypocriet gedrag.

11 december 2022 om 15:50

@ Abdelhamid Rustig aboyezan, je kan blijkbaar geen sarcasme herkennen. Lees het nog een keer, maar nu met Willem II hooligans in je achterhoofd.Ik zie dat je hem hebt aangepast, je schreeuwde eerst nog voor een ban voor mij en nu is het slechts: Zucht?

11 december 2022 om 15:55

@JonnyQuestNee je hoorde wekenlang niemand in 2015 over het wangedrag van Feyenoorders in Rome inderdaad. Feyenoord hoefde nog net niet verboden te worden maar het scheelde niet veel.

11 december 2022 om 16:02

@ Gomorrah Nogmaals punt gemist. Het ging voornamelijk over weer die kut Feyenoorders, maar geen Nederlander die riep dat dit een terugkomend Nederlands fenomeen is en of het misschien aan de Nederlandse cultuur of opvoeding ligt waar je dit bij wangedrag van Marokkanen constant hoort.

11 december 2022 om 16:04

Er zaten destijds psychologen bij Jeroen Pauw aan tafel om het te hebben over de oorzaken van dit gedrag. Ik heb ze nu niet gezien, heel apart.

11 december 2022 om 16:18

@ Gomorrah Waren de oorzaken volgens die psychologen van culturele, nationalistische of opvoedkundige aard?
Als ik mag gokken zouden ze het toen vast op sociale klasse, drugs en alcohol hebben gegooid. Geef gewoon toe dat er met twee maten wordt gemeten, is niet erg.

11 december 2022 om 16:51

Geen idee, wellicht kan ik die uitzending nog terugvinden zodat ik je eerlijk antwoord kan geven.

11 december 2022 om 16:08

Dit is helemaal geen grapje van je. Je vindt dit namelijk echt vergelijkbaar met wat er gebeurt na wedstrijden van Marokko en dat is het gewoon niet. Hooliganisme bij het voetbal is zeker een probleem en volgens mij is 'de Nederlandse gemeenschap' er ook absoluut mee bezig om dat aan te pakken. Maar wat er dit WK structureel na wedstrijden van Marokko gebeurt heeft niks met hooliganisme te maken en is een heel ander probleem. Door dit soort vergelijkingen te maken ben jij degene die zijn kop in het zand steekt.

11 december 2022 om 16:11

Het is inderdaad appels met peren vergelijken maar dat hebben ze zelf niet door.

11 december 2022 om 16:30

Wat gebeurt er nu eigenlijk structureel na wedstrijden van Marokko dan?

11 december 2022 om 16:32

Laat ze lekker daar doen in de woestijn, ongelofelijk hoe diep sommige Nederlanders zijn gezonken!

11 december 2022 om 17:32

Woestijn dan nog. Volgens mij heb je nooit een Arabisch land bezocht. Je zal achterstevoren vallen.

11 december 2022 om 18:02

@Lierse: Beetje vragen naar de bekende weg, dus misschien kan ik beter vragen waarom je deze vraag stelt? Of heb je gemist dat in de grote steden een en ander wordt gevierd dat structuureel uit de hand loopt met geweld en vernieling?

11 december 2022 om 18:05

Weef

Het is wel vergelijkbaar. Gaat gewoon om vandalisme. Aanleiding is niet belangrijk.

Enige verschil als ik de foto's zie, was het bij Marokkanen voornamelijk kut jochies van 16 tot 22 jaar.
Hier zie ik voornamelijl volwassen mannen.

En ja binnen de Marokkaanse gemeenschap pakken ze het ook aan. Er lopen heel veel vrijwilligers, er wordt in de moskeeen over gesproken. Mensen geattendeerd let op, als je bekenden ziet, spreek ze er op aan, dit mag niet geaccepteerd worden, dit gedrag is onislamitisch.

Wie ben jij om te doen alsof de Marokkaanse gemeenschap niet bezig is om aan te pakken

11 december 2022 om 16:20

Het nederlands elftal heeft toch ook 3 potten gewonnen dit wk.
Na die wedstrijden heb ik niks mee gekregen over dit soort gedrag op straat..

11 december 2022 om 18:08

erwinson

Beetje onzin wat je zegt. NL is een groot voetballand. Een land wat gewoon teleurgesteld is als je in kwart finale uitgaat.
4 WK finales, ek gewonnnen, CL en EL gewonnen

Sinds jaren 70 groot voetballand en veel halve finales of kwart finales

Voor Marokko is dit een once in a lifetime.

Daardoor gaan veel mensen op straat.
En helaas denken aantal kut jochies dat zij dan kunnen rellen. Die boeit het allemaal niets. Dagen elkaar uit via Telegram groepen wie meest kan rellen.

11 december 2022 om 16:26

Dus als Nederlandse hooligans dat doen moeten Marokkaanse moslims dat ook doen? Juist niet moslims horen het juiste voorbeeld te geven.

11 december 2022 om 16:31

Hendrks had gelijk whaha ze schrok zelf van haar domme opmerkingen. Jammer dat VI mannen haar niet aanpakten.

12 december 2022 om 11:25

Ik veroordeel alle rellen in iedere situatie en binnen alle groeperingen"
Is dit dom? Ik ben t r mee eens iig.
Of Mo harder straffen dan Jan? Dat lijken de fascistjes graag te zien. Ideologie is daar ook op gestoeld. Lekker simpel.

Hetzelfde als de rellen bij wedstrijden van Marokko. Waar ben je als fan mee bezig als dit bij wedstrijden in je op komt. Kijk ze nou op de foto. De capuchons weer op. Om een potje voetbal. Serieus om een potje voetbal.

Ayayay...altijd hetzelfde soort volk he. Inderdaad, niet een bepaald afkomst maar gewoon tuig dat overal in elke samenleving voorkomt.

11 december 2022 om 15:49

Je opmerking was accuraat geweest wanneer derde generatie Nederlanders in Amerika of Australië daar steden hadden afgebroken na overwinningen van Oranje. Je hebt toch nooit iemand in Nederland gehoord over hooligans of ultra's van clubs in Marokko?

11 december 2022 om 16:03

Waar zijn er precies 'steden afgebroken'? We zouden er nu hinder aan ondervinden maar alsjmenou! ik kon gisteren al 2 uur na de wedstrijd van Marokko weer rustig over Mercatorplein banjeren. Overdrijven is ook een vak. Verder maakt het vrij weinig uit wie de zogenaamde supporters/relschoppers een warm hart toedragen. Feit blijft dat er een bepaald soort voetbal'fan' bestaat die uit is op rellen. Dan maakt het niet uit of je voor Willem 2 bent of voor Marokko of voor West Ham. En het maakt helemaal niet uit waar je vandaan komt zoals je doet insinueren.

11 december 2022 om 16:34

Mensen die op Spangen en Kruiskade wonen moesten eerder hun boodschappen halen en eeder hun vuil buiten zetten omdat ze bang waren voor al dat zware vuurwerk en alle ellende vooral met gehoorschade wat dit kan opleveren.

Dit hebben bewoners nooit als Sparta moet spelen raar he?

11 december 2022 om 16:38

Gewoon wat kwajongens in Amsterdam, Rotterdam, Parijs, Marseille en Madrid die voor tonnen schade zorgden. En inderdaad, er is een bepaald soort voetbalfan die uit is op rellen: die maakt onderdeel uit van een bepaalde groepering van een club. Vaak willen ze macht uitoefenen binnen een club of gaan ze op de vuist met andere groepen.Dat is niet hetzelfde als wat we de laatste weken gezien hebben in mijn optiek.

oja het club voetbal is weer begonnen...
alle kansloze mogen ook weer hun huis uit om een beetje te rellen... triest volk, doe eens wat nuttigs met je leven

Trieste actie. Wel tijd om Hofland te ontslaan. Na 1 jaar nog geen enkel idee of lijn te ontdekken in het spel. Ok de kampioensaspiraties zijn met dit materiaal te hoog gespannen maar 10e is wel heel dramatisch slecht en get spel is al een jaar niet om aan te gluren.

Supporters blijven supporters, elk volk heeft zo zijn hooligans en ultras. Jammer dat het bij de Marokkanen laatst bijna alleen om de rellen ging. Tuurlijk is het verdorven gedrag en daar moeten we ons over uitspreken, maar ik vind al die heisa deze recente weken veels te veel uitvergroot. Ook op werk moet ik steeds Marokkanen verdediger spelen en dat is onnodig.

Hier kan ik bijna om lachen. Zo krijgt Nederland een dag later meteen ook een spiegel voorgehouden. Hooligans zijn geen exclusief Marokkaans probleem, maar ook in Nederland kunnen ze er wat van. Benieuwd naar die riooljournalisten wat die erover gaan schrijven.

11 december 2022 om 16:47

Appels met peren vergelijken.Maar ik neem het je niet kwalijk.Het zal een fijn gevoel wanneer je iemand hijgerig kunt 'terugpakken'.

11 december 2022 om 17:06

Jij bent de enige die hijgerig is. Hijgerig aan t stigmatiseren.
Net of er 10tallen gewonden zijn gevallen.
Zoals bij t Feyenoordfeest in 1999 waar de politie met scherp moest schieten. Of een stel onderontwikkelden die in een weiland elkaar de hersenen inslaan.

Helene heeft groot gelijk. Ze dekte keurig de lading door te zeggen dat relschoppers aangepakt en veroordeeld moeten worden zonder aanzien des afkomst/gezindte: "Ik veroordeel alle rellen in iedere situatie en binnen alle groeperingen"

Wat je nu ziet is mensen die puur reageren omdat t Marokkaanse snotneuzen zijn. Die dubbele maat is imo ergerlijk. En wat heb je er aan?
Nog meer polarisatie is t enige wat bereikt wordt. Heel gevaarlijk, zoals de geschiedenis geleerd heeft.

Even mijn auto ergens anders parkeren.

11 december 2022 om 16:18

Is er plek voor twee??

11 december 2022 om 16:22

Hahahaha zou ik doen, Nederlands gaan het anders kapot maken!

Ach ja de competitie is weer begonnen, lekker je frustraties over je leven weer laten gaan. En maar klagen over feestvierende Marokkaanse supporters

11 december 2022 om 17:08

Dat dus

Het heeft a) geen zin om de link te leggen met het WK en eventuele rellen na verlies of winst en b) het heeft ok geen zin om het stadion te bestormen en het ontslag te eisen van de trainer.
Hoewel ik Hofland ook niet erg sterk zie overkomen zijn er de afgelopen jaren gewoon te veel fouten gemaakt in de organisatie. Lees de terugkomst van van Geel. Nadien zijn de beste spelers telkens verkocht en er is niet veel voor terug gekomen. Dat heeft dus niet met deze trainer te maken. Alleen een heel fout aan- en verkoopbeleid.

Zeg Voetbalzone dit is wel een verkeerde foto die jullie bij dit bericht plaatsen. De foto is namelijk van voor de wedstrijd toen fans in een zogeheten corteo van het centrum naar het stadion liepen. Het artikel gaat over de supporters die zich na de wedstrijd bij de hoofdingang verzamelde...in de stad is niets gebeurt.

Ik zou graag van alle Nederlanders willen horen dat ze hier tegen zijn en dit niks te maken heeft met de blank christelijke cultuur van hun....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren