Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ontslag Hofland toegelicht: ‘Dat is de reden waarom we hem ontslagen hebben’

Laatste update:

Technisch directeur van Willem II Teun Jacobs heeft uitleg gegeven over het ontslag van Kevin Hofland bij de Tilburgers. De trainer werd maandag op straat gezet, een dag na de met 1-2 verloren derby tegen NAC Breda. Jacobs geeft in gesprek met ESPN aan dat het ontslag het gevolg is van de tegenvallende resultaten bij de Tricolores. “Na de wedstrijd (tegen NAC, red.) gaf Kevin aan dat hij niet wist aan welke knoppen er nog gedraaid kon worden”, aldus de technisch directeur.

De positie van Hofland bij Willem II werd de afgelopen maanden steeds onhoudbaarder. De club, die vorig jaar degradeerde uit de Eredivisie, wist slechts één van de laatste zes competitieduels te winnen. Mede daardoor bezet Willem II nu een teleurstellende achtste positie in de Keuken Kampioen Divisie. “Zestien punten achterstand op de nummer één, veertien punten achter op de nummer twee. Dat is de reden geweest waarom we Kevin ontslagen hebben”, geeft Jacobs dinsdag aan.

Na de nederlaag tegen NAC leek ook Hofland zelf even niet meer te weten hoe het tij nog kon worden gekeerd. “Na de wedstrijd gaf Kevin aan dat hij zich leeg voelde. Dat hij niet wist aan welke knoppen er nog gedraaid kon worden. Daarover heb ik met hem gesproken, ook de dag na de wedstrijd, toen de emoties waren gaan liggen.” Toen werd ook kenbaar gemaakt aan Hofland dat Willem II niet verder zou gaan met hem. “Wij dachten voorafgaand aan dit seizoen een promotiewaardige selectie te hebben. Dat komt er nu niet uit”, aldus Jacobs.

Desondanks houdt Jacobs nog wel vertrouwen in een goede afloop van het seizoen. “Ik heb nog wel het geloof dat we kunnen promoveren, al zal directe promotie lastig worden.” Reinier Robbemond, assistent van Hofland, zal de komende tijd voor de groep staan in Tilburg. Jacobs weet nog niet wie de definitieve opvolger van Hofland wordt. “Ik heb er wel een idee bij, maar nog geen namen in mijn hoofd. Misschien kan dat wat meer energie in het team duwen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Meer dan logisch om dan afscheid van elkaar te nemen, wellicht heeft zijn opvolger wat meer expertise van de Tilburgse knoppen.

Ik snap deze beslissing wel, ook geeft Hofland aan, dat hij even de weg kwijt is, kan gebeuren.
Overigens had ik van Willem2 veel en veel meer verwacht, dan dat ze tot nu toe laten zien.
En ook nog eens verliezen in eigen huis van notabene NAC.

Geen idee na een jaar wat de visie van Kevin Hofland nou is. In de korte winterstop was 5-3-2 ineens de oplossing; dit in de KKD waar je als club met de grootste begroting toch meestal de.bovenliggende partij zou moeten zijn. Na 1 wedstrijd weet hij het allemaal niet meer. De selectie is trouwens ook wel erg matig, dus wat dat betreft kan deze TD ook beter in de spiegel kijken.

13 december 2022 om 18:54

De helft van de basisspelers natuurlijk vertrokken deze zomer, maar ik had toch het idee dat ze best wel goede versterkingen hadden gehaald.

Ik had wel verwacht dat ze nu in de top 3 zouden staan van KKD. Jongens als Schouten, Woudenberg, Doodeman, Lamprou, de Leeuw en Bokila zijn toch geen slechte spelers. Maar heb vooral het idee dat het middenveld geen echte kwaliteitsimpuls heeft gekregen op een Doodeman misschien na. Willem 2 doet er goed aan daarvoor versterkingen te halen in de winter.

Vind het maar vreemd dat je als eindverantwoordelijke nog geen namen in je hoofd hebt als opvolger van Hofland. Zijn ontslag komt niet bepaald onverwachts en je zou toch denken dat je als TD altijd een schaduwlijst hebt.

14 december 2022 om 01:53

Die schaduwlijst is er natuurlijk ook, maar het is niet meer dan logisch dat de technisch directeur niet het achterste van zijn tong laat zien, zolang er geen gesprekken gepland zijn. De gewenste trainer heeft misschien ook nog een huidige werkgever....

Rechtstreeks zie ik Willem II niet meer promoveren. Maar via de nacompetitie is het nog goed mogelijk. Maar dan moeten ze wel een trainer aanstellen die de boel weer op de rit krijgt. Toevallig is er momenteel een goede trainer beschikbaar die dat goed zou kunnen.

13 december 2022 om 16:10

Dan moet ik toch gauw aan Kuyt denken. Een winnaar en iemand die mensen kan motiveren om iedere wedstrijd alles te geven. En voor de camera ook iemand die een wedstrijd goed kan analyseren.

13 december 2022 om 16:48

Die kreeg ADO ook totaal niet aan de praat. Waarom zou het bij Willem II dan wel lukken?

Hofland is dan geen perfecte trainer maar de TD heeft in dit geval voor de rampzalige selectie gezorgd..
Hij mag net zo goed opstappen!
Wordt wel meerdere "tussenjaartjes" op deze manier..
Zeer jammer al dit wanbeleid bij WillemII.

Aan alle willem II'ers: wij (Fortuna fans) hebben jullie gewaarschuwd. Kon de positieve reacties op zijn aanstelling nooit begrijpen. In persoon wel eens met Hofland gepraat in formele sfeer na een wedstrijd. Nog nooit een hoofdtrainer zijn spelers zo zien afbranden als hij deed.

14 december 2022 om 10:51

Hofland heeft het vorig jaar bij ons gewoon goed gedaan. jaar daarvoor viel iedereen erover dat Petrovic niet mocht blijven dus was het nu heel logisch dat Hofland wel mocht blijven. Een ploeg dat mentaal geknakt was en zich bij degradatie had neergelegd toverde hij om tot een vechtmachine waar heel lastig van te winnen was zeker thuis. Helaas lukte het hem niet die spirit dit seizoen te behouden en is het vooral de instelling wat het probleem is. Elke speler moet een schop onder zn hol krijgen en het is dat het niet kan maar ze zouden per direct terug naar de beloftes gezet moeten worden. zovaak dat we een leuke goede helft spelen en het dan daarna totaal weggeven en ineens geen idee hebben hoe je moet voetballen welke kant je moet verdedigen en hoe de bal naar een vrijstaande spelers gespeeld moet worden. Het is echt niet zo dat Hofland tegen de spelers roept dat ze de bal 4meter naast een speler moet spelen of dat je een pass te zacht moet geven. Je gaat het straks ook zien dat een andere trainer dit ook niet voor elkaar gaat krijgen de mentaliteit van deze jongens is beschamend en Willem II onwaardig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren