Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem II is het zat en zet Kevin Hofland op straat na derbynederlaag

Laatste update:

Kevin Hofland is ontslagen bij Willem II, zo maakt de club maandag bekend via de officiële kanalen. Zondag verloren de Tilburgers de derby tegen NAC Breda met 1-2 en die nederlaag lijkt de oefenmeester fataal geworden. Het vertrek van Hofland komt allerminst als een schok, want zijn positie was langzamerhand onhoudbaar geworden.

“De clubleiding heeft Hofland daags na het derbyverlies laten weten niet langer volledig vertrouwen te hebben dat het team onder zijn leiding de aansluiting met de bovenste regionen van de Keuken Kampioen Divisie kan hervinden. Daarom is de samenwerking per direct beëindigd”, zo schrijft Willem II op de website. De Tricolores bezetten een teleurstellende achtste positie in de Keuken Kampioen Divisie en wisten slechts één van de laatste zes competitieduels winnend af te sluiten.

“We hebben het moeilijke besluit moeten nemen om afscheid te nemen”, voegt technisch directeur Teun Jacobs toe aan het statement. “Kevin zijn band en dagelijkse omgang met de overige stafleden, de spelersgroep en medewerkers van de club was heel goed. Hij heeft zich met hart en ziel voor de club ingezet en qua manier van werken valt hem niets te verwijten. De sportieve prestaties vallen tot op heden echter tegen en ons doel om rechtstreeks terug te keren naar de Eredivisie is vooralsnog uit zicht geraakt. We hebben veel respect voor het moedige besluit van Hofland om afgelopen voorjaar in een sportief moeilijke periode in te stappen en bedanken hem voor zijn collegialiteit en inzet voor onze club.”

Hofland is logischerwijs teleurgesteld, maar hij kan wel begrip opbrengen voor het besluit van Willem II. “Ik ben de club zeer dankbaar voor de kans die mij geboden is om binnen een professionele en familiaire sfeer hier te werken. Dat de resultaten van dit seizoen niet zijn waar we op gehoopt hadden, daar baal ik ontzettend van. Daarom heb ik ook begrip voor de verschillende emoties van supporters die daarbij horen. Ik hoop dat ze de club positief blijven steunen en bedank alle mensen met wie ik de afgelopen periode heb mogen werken.”

Zondag waren er al hevige protesten van Willem II-fans, die er bij de clubleiding op aandrongen om Hofland op straat te zetten. De 1-2 nederlaag tegen de aartsrivaal was de druppel voor de supporters en na de wedstrijd bleef het lang onrustig rondom het stadion in Tilburg. De harde kern van Willem II wilde volgens BN DeStem het hoofdgebouw bestormen om het ontslag van Hofland te eisen, maar slaagde daar niet in. Het zorgde onder meer voor oponthoud voor de spelers van NAC, die moesten wachten tot de kust veilig was.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dirk Kuyt met een ervaren assistent (Aad de Mos woont in de buurt) als opvolger?

12 december 2022 om 16:07

Heb jij een hekel aan Willem II?

Ik heb niks met Willem II, maar Kuyt die na een discutabele aanloop naar het hoofdtrainerschap jammerlijk gefaald is bij ADO en Aad de Mos die al tien jaar over datum is zou het alleen maar erger maken voor een club die eigenlijk al beneden hun stand presteert.

Ze namen met Hofland al een gokje en ook de volgende kroonprins van het Nederlandse trainersgilde is weer een net-niet gebleken; ik denk dat ze gewoon een wat meer ervaren resultaattrainer nemen. Danny Buijs is vrij, als die wil staan ze Willem II om hem te springen denk ik. Al wordt het voetbal daar niet beter van.

12 december 2022 om 16:12

Er wordt momenteel volop tussen verschillende clubs gestreden om Dirk Kuijt binnen te halen. Maar ik denk dat Willem II een geschikte club voor hem is. Een echte volksclub in een voormalig industriestad met harde werkers.
Ik denk niet dat Aad de Mos nog assistent trainer wil worden.
Maar Dirk zal vast wel een paar geschikte assistenten vinden. Wellicht John Feskens en Adil Ramzi.

12 december 2022 om 16:15

Jean Paul van Gastel zou ook een goede assistent zijn. Ik zou Kuyt ook carte blanche geven voor het aankoopbeleid

12 december 2022 om 16:21

Jean Paul van Gastel heeft al een verleden bij Willem II. Dus die zal zich weer snel thuisvoelen in Tilburg.
Het netwerk van Kuijt is groot genoeg om spelers te halen. Wellicht wat talenten die Liverpool wil verhuren.

12 december 2022 om 16:18

Nee ik denk Sjors Ultee, die heeft natuurlijk weer aan de stoelpoten van Hofland gezaagd bij Willem II, om vervolgens zijn positie weer over te nemen.
Overigens zou het, zonder sarcasme, niet heel raar zijn om Ultee aan te stellen.
Net zoals Danny Buijs, zoals door Psvmanunited geopperd, geen slecht idee is.

12 december 2022 om 16:30

Ultee is de opvolger van Henk de Jong bij Cambuur. Ik zal Ramzi wel leuk vinden heeft ook een verleden bij Willem2 maar ik denk dat hij (jong) Psv niet snel zal verlaten.

12 december 2022 om 16:40

Ja dat is helemaal waar ook.
Wat stom!
Dan geen Ultee, Ramzi lijkt me ook leuk idd!

12 december 2022 om 18:19

Is dit een grap ofzo? Aub hem niet!

Was te verwachten. Vind persoonlijk dat Jacobs zijn verantwoordelijk moet nemen en zelf moet opstappen want hij heeft er ook een zooitje van gemaakt.

12 december 2022 om 16:13



Als Jacobs degene is die Hofland heeft aangesteld moet hij zeker eruit. Hofland is echt geen trainer. Vorig jaar aan het einde in de eredivisie het wel goed gedaan maar dat is omdat je dan alles of niks speelt omdat je er anders toch al uit ligt. Toen hij werd aangesteld wist je al dat hij als trainer niks zou gaan betekenen. Ik zal even uitleggen waarom ik Hofland zijn ontslag wel gun:
Wanneer Fortuna won kwam hij langs de zijlijn staan schreeuwen en ging hij de interviews doen. Als Fortuna verloor was Hofland nergens te bekennen.

Dit zou een goede kans voor Dirk Kuijt zijn om te bewijzen dat hij een club terug naar de Eredivisie kan loodsen

12 december 2022 om 16:05

De basis is de selectie. Is gewoon middelmaat in vergelijking met andere concurrenten. Hier kan je toch geen wonderen mee verwachten?

12 december 2022 om 16:19

Daar heb je zeker een punt. Maar met Dirk Kuijt heb je een trainer die spelers daadwerkelijk beter maakt en boven zichzelf uit laten stijgen. En iemand met de naam en faam als Dirk, zorgt ervoor dat spelers nu wel naar Willem II willen komen. Men wil maar al te graag samenwerken met zo'n grote naam

Realisme ontbreekt bij willen II. Er zitten veel clubs erg dicht bij elkaar. Ze staan niet hoog nee, maar om je, onder druk van supporters, maar de trainer te ontslaan....matige selectie, gaat echt niet veel beter worden onder een andere trainer.

Ik vind de selectie voor kkd begrippen nog wel degelijk. Helemaal als je de kijkt wie er momenteel geblesseerd zijn. Had dan ook verwacht dat willem2 weer zou promoveren

Kevin Hofland lijkt ook niet echt gemaakt voor het trainersvak he.

Blijf het altijd raar vinden dat trainers er binnen een paar maanden uitgegooid worden, terwijl falende bestuurders jaren mogen blijven blunderen (martin van Geel...?).

12 december 2022 om 16:15

Jacobs (die itt Van Geel wel TD is) zit er ook pas een paar maanden. Voor een TD die kwam toen er geen enkele scout meer werkzaam was bij Willem II en binnen no time de gehele technische staf, scouting, jeugdopleiding en selectie moest samenstellen snap ik wel dat ze hem wat meer tijd geven. Die is niet bepaald in een gespreid bedje terecht gekomen.

Maar Meneer en mevrouw van geel zitten er nog gelukkig warmpjes bij !!!

Je hebt als Willem II nu al vier verschillende trainers gehad in twee jaar tijd. Nummer vijf komt er straks dus zelfs bij.

Hoe wil je ook wat opbouwen op die manier? Het is zo onderhand wel duidelijk dat het niet aan de trainers ligt, maar er gewoon niet meer in zit met dit spelersmateriaal.

Houd dan eens gewoon ergens aan vast en geef het de tijd. Je staat momenteel ook prima binnen de plaatsen waarmee je mee gaat doen om promotie, er is echt geen man overboord.

Misschien had je in plaats van weer een ontslagpremie te moeten betalen nu, een paar spelers erbij kunnen halen. Had je een stuk meer mee opgeschoten...

Het valt op dat veel startende trainers al vroeg sneuvelen. Wellicht is de opleiding dan toch niet zo goed.

Maar Pep Hofland het lag toch allemaal aan Fortuna? Jij was zo foutenvrij toch?

Misschien is hij toch niet zo goed als hij zelf had gedacht..

Helemaal terecht. Wist Fortuna ook al geen voetbal in de ploeg te brengen en nu bij W2 ook niet. Conclusie: niet geschikt als trainer op dit niveau. Mss als troubleshooter, zoals vorig seizoen, als er gebikkeld moet worden, maar heeft het blijkbaar niet in zich om een ploeg aanvallend en herkenbaar voetbal te laten spelen. W2 was echt een drama tot nu toe, niet om aan te zien

Is Alfred Jodokus J. Schreuder niets voor Willem II ? Dan snijd het mes aan twee kanten. Willem II heeft een tob-trainer en Ajax is er van af. Win win situatie.

Willem II heeft een coach nodig, een trainer die naast tactisch inzicht ook met spelers overweg kan. Ik zoiu voor de rest van het seizoen Adrie Koster uit de hoge hoed toveren. Man met visie, rust en kan de opgaande lijn in het spel brengen. Het systeem aanpassen aan de betere spelers zodat ze in hun krcht komen te spelen.
Daarnaast van Geel wegsturen. Die man heeft bij Willem !! werkelijk niets goed gedaan. Onder Joris Mathijssen werden nog goede spelers gescout en gehaald. Ik vraag mij af of dat nu nog zo'n goede vrienden zijn. Nu worden 2e rangs spelers opgeduikeld(sorry). En dan Hornkamp halen, niet verkopen voor een paar goede centen. Vervolgens speelt hij niet meer. Net zoals de Leeuw. Rare zetten zijn dat.

12 december 2022 om 18:52

Google ff "Teun Jacobs" en kijk ff waar hij werkt en welke functie die heeft? Het enige wat van Geel heeft aangetrokken is het stadion.

Kevin Hofland is een uitstekende trainer, ongelofelijk dat ze hem de laan uit hebben gestuurd. Ik denk dat hij een goede optie is voor VFL Wolfsburg

Hofland is een goede trainer, maar Willem II is gewoon te wisselvallig en dat komt vooral door de spelersgroep. Het is gewoon niet goed genoeg, maar daar kan Hofland niks aan doen.

Kevin Hofland of Johny Janssen naar Groningen?

Toch een gek gegeven van het hedendaagse voetbal: iedereen krijgt de schuld van wanprestaties behalve degenen die op het veld staan.

Een verstandig besluit van Willem II om meneer Siplip te ontslaan. Heeft bij Fortuna slecht gepresteerd en was behoorlijk rancuneus. Is met Willem II gedegradeerd en staat met deze club nu een niveau lager nog ontzettend beroerd ervoor.

Hofland heeft het gewoon niet in zich,. Ik ben benieuwd of er een nieuwe club zijn vingers gaat branden om hem als hoofdcoach aan te stellen.

Dit ligt heel gevoelig in Tilburg maar Penders zou denk ik een hele goede trainer zijn voor Willem ll. Met de middelen die hij heeft presteert hij fantastisch bij Eindhoven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren