Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem II volgt FC Groningen en laat nieuwe hoofdtrainer tot 2024 tekenen

Laatste update:

Reinier Robbemond is tot medio 2024 hoofdtrainer van Willem II. De vijftigjarige oefenmeester stond als sinds midden december voor de groep in Tilburg, toen Kevin Hofland definitief de laan uit werd gestuurd. Daarmee volgen de Tricolores het voorbeeld van FC Groningen, dat interim-trainer Dennis van der Ree het seizoen laat afmaken. Robbemond krijgt echter wel een jaar langer het vertrouwen van de clubleiding van Willem II.

Willem II ging na het vertrek van Hofland op zoek naar een vervanger, maar kiest nu toch definitief voor Robbemond. “Reinier was voor ons vanaf het eerste moment na het afscheid van Kevin (Hofland, red.) een serieuze kandidaat om het hoofdtrainerschap in te vullen”, aldus technisch directeur Teun Jacobs op de clubwebsite. “Omdat we naast hem ook extern meerdere opties wilden verkennen, zijn we met enkele andere trainers in gesprek gegaan.” Welke namen de revue hebben gepasseerd in Tilburg is niet duidelijk.

Robbemond zelf is erg blij met het vertrouwen van de club, zo laat hij optekenen. “Toen ik vorig jaar als assistent-trainer terugkwam naar Willem II heb ik aangegeven dat ik de ambitie had om op termijn wel weer als hoofdtrainer aan de slag te gaan. We voorzagen toen niet dat dat moment nu al zou komen. Ik ben er trots op dat de gesprekken tot dit resultaat hebben geleid en ik de komende anderhalf jaar hoofdtrainer van deze mooie club mag zijn.”

In het verleden was Robbemond eerder hoofdtrainer bij Jong AZ, TOP Oss en De Graafschap. Als assistent heeft hij ook ervaring bij onder meer PSV en Maccabi Tel Aviv. Robbemond moet Willem II dit seizoen naar promotie loodsen in de Keuken Kampioen Divisie. Momenteel staan de Tilburgers op een teleurstellende zevende plek. Aanstaande vrijdag wacht een thuisduel met Roda JC Kerkrade, dat op de negende plaats bivakkeert.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aan het begin van het seizoen plaatste ik Willem 2 toch wel op gelijke hoogte of misschien wel hoger dan ons qua selectie (PEC). Bijzonder om te zien hoe dat totaal is misgelopen, vanaf het begin eigenlijk al.

5 januari 2023 om 14:00

Toch vind ik het fijn dat we volgend jaar Heracles & Zwolle terug krijgen zijn voor mij toch clubs geworden die in de eredivisie thuis horen. Hoop ook Willem2 terug te zien die zijn qua club en fans te groot voor de kkd maar dat geld voor meerdere in dit gekke seizoen. Ik denk dat Willem2 een goede keuze maakt met deze trainer werd eerder al gewonnen van Psv en kent de club inmiddels goed. Ik hoop dat hij Willem2 weer een beetje op de rit krijg want hoe ze nu presteren is Willem2 onwaardig.

5 januari 2023 om 15:15

Het grote verschil is dan ook de coach. Dick Schreuder is in tegenstelling tot z'n broer wel in staat om te weten hoe je een bepaalde visie uitvoert en dat goed overbrengt op een ploeg.

Kevin Hofland daarentegen is juist weer zo'n typische ouderwetse coach met dat eeuwige gebrei en ineffectief voetbal. Ze gaan door die KNVB-opleiding en passen exact toe wat men je daar leert. Enkel de goede coaches laten dat na hun diploma varen en kunnen hun visie toepassen en aanpassen waar nodig.

Overigens moet ik ook zeggen dat de selectie van PEC wat beter in elkaar steekt, vooral qua balans. Echter zijn PEC en Heracles wel duidelijk te sterk voor de KKD.

5 januari 2023 om 17:08

Robbemond? Lijkt mij voor Willem II niet direct de meest geschikte trainer. Komt wat kleurloos over maar wellicht vergis ik mij. Is natuurlijk wel een tegenpool van Hofland …ben benieuwd

Robbemond is niet geheel onervaren. Heeft bij de jeugd van AZ meegelopen en heeft het als interim bij Willem 2 ook aardig gedaan

5 januari 2023 om 14:18

Hoofdtrainer bij de Graafschap ook en assistent bij PSV 1. En volgens mij ook nog hoofdtrainer bij Oss

5 januari 2023 om 15:19

Als je het overal nog geen jaar vol kunt houden, kun je je afvragen of die ervaring hem zoveel gaat helpen. Ik vind dit meer een goedkope oplossing en je stelt iemand aan die al bekend is met de situatie en de groep. Maar goed, als het beleid van Willem II goed zat, was het natuurlijk nooit meerdere keren gedegradeerd in de afgelopen jaren. Die hebben echt hopeloos incapabele mensen aangesteld in de afgelopen jaren, zowel betreft hoofdcoaches als de technische leiding. Erg jammer.

5 januari 2023 om 16:05

En toch tussen de laatste keer dat we degradeerde 2013 en nu zitten op alle essentiele plekken andere mensen. Andere aanvoerder, andere trainers, andere TD, andere scouts andere hoofdjeugdopleiding andere algemeen directeur en andere leden RvC. En in die tussentijd hebben bekerfinale gespeeld, europees voetbal linkerrijtje aantal keer gehaald. Het ging pas fout toen Joris Mathijssen alleen recht kreeg over het technische beleid en toen we afscheid namen van Koster. Van 2014 tot 2020 zat er juist een stijgende lijn bij Willem II met de afgelopen jaren veel financiele successen.

Ik denk dat dit wel een goede zet is. Laatste wedstrijd met hem aan het roer toch al wat hoopvoller en kent de club. Nu kijken hoe ze uit de winterstop komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren