Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Woede NAC Breda over ‘heren van de KNVB’ nóg groter na vrijdagavond

Laatste update:

NAC Breda greep vrijdagavond naast de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie. Het team van Maurice Steijn verloor met 2-0 bij Almere City FC en de zeges van SC Cambuur op Roda JC Kerkrade (3-0) en De Graafschap op Jong PSV (2-1) hebben ervoor gezorgd dat de titel zeer waarschijnlijk naar de Leeuwarders gaat, tenzij De Graafschap het inhaalduel met NAC op 11 november met negentien goals verschil wint.

Het coronavirus heeft een grote impact op NAC. Afgelopen dinsdag werd het duel met Cambuur ingehaald, ondanks dat er nog altijd tien spelers ontbraken bij de Bredanaars. Het zwaargehavende NAC ging met 0-4 onderuit en verloor de koppositie aan de Friezen. Vrijdag werd er opnieuw verloren en zorgden blessures bij aankoop Kaj de Rooij en topscorer Sydney van Hooijdonk voor nóg meer irritatie.

“Dit is de reden waarom we het verzoek hebben gedaan om uit te stellen, vanwege overbelasting en mensen die tegen blessures aanlopen”, verzuchtte trainer Maurice Steijn na afloop in gesprek met FOX Sports. “Dit was een beetje de voorspellende gedachte die ik had. Vandaag raken we waarschijnlijk weer twee spelers kwijt.” Om vervolgens op cynische wijze toe toevoegen. “Op naar Go Ahead Eagles en op naar de KNVB Beker zou ik zeggen.”

Steijn gaf eerder al aan dat het ‘een stukje competitievervalsing’ was omdat het kwaliteitsverschil tussen NAC en Cambuur veel te groot was. Het stoort de oefenmeester van NAC vooral dat de KNVB niet open staat voor overleg. “We hebben constant dit scenario aangegeven. We hebben vandaag niet goed gespeeld, daar ga ik mij niet achter verschuilen. Maar wat we wel hebben gezegd, is dat het onverantwoord is om met zo'n kleine groep zoveel wedstrijden in een korte periode te spelen. Dat blijkt nu ook.”

“De Rooij heeft drie dagen geleden een wedstrijd gespeeld, Sydney een hele wedstrijd. Dat zijn jonge jongens. Hier hebben we de heren van de KNVB voor gewaarschuwd. Dan word je nog eens extra gepakt.” Steijn benadrukt dat hij zijn kritiek op persoonlijke titel uit. “De KNVB moet daarmee doen wat ze willen. Volgens mij spreken de feiten voor zich en volgens mij hebben we van tevoren gezegd dat dit onverantwoord was", herhaalde de trainer van NAC. "Nu kunnen we alles oplappen en richting de volgende tweede wedstrijd binnen twee dagen gaan.”

NAC speelt maandagavond een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles in het kader van de TOTO KNVB Beker. Vrijdagavond wacht alweer de eerstvolgende wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie: een thuisduel met NEC. Door de twee nederlagen op rij is NAC naar de vierde plaats gezakt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het seizoen is niet zo lang bezig en je hebt al overbelasting ? Vervelende situatie uiteraard hoor maar wordt het hiermee niet maximaal uitgemolken

24 oktober 2020 om 09:49

Inderdaad een beetje zwak om nu maar alles op het virus te gooien. Clubs zullen zich echt moeten gaan aanpassen. Ook bij de topclubs zal je zo in een keer 5 spelers missen. Liever dit gehannes met veel missende spelers voor iedere club dan geen voetbal, toch?

24 oktober 2020 om 09:55

Dit was vooraf al bekend en nu uitstellen geeft later in het seizoen weer meer druk. Meer doorwisselen en rouleren. Ja dat gaat soms ten koste van de kwaliteit maar daar hebben alle clubs last van, kwestie van keuzes. Bovendien die "jonge" jongens zijn bijna 20 en richting de 21. Weet niet of ze woensdsg naar Gravenberch (18) hebben gekeken maar denk dat die wedstrijd meer intensiteit had. Niet zeuren maar voetballen.

24 oktober 2020 om 09:55

Ze kunnen toch wel rekening houden met NAC,voor clubs als Az en Ajax worden wedstrijden verzet ivm met Europees voetbal

24 oktober 2020 om 11:22

Eens, iedere club krijgt hier wel een of meerdere keren mee te maken. Om alles dan maar af te lasten en uit te stellen lijkt me geen goed idee tenzij de club echt geen elftal op de been kan brengen. Beetje pech voor NAC nu dat ze net een aantal goede tegenstanders achter elkaar treffen.

24 oktober 2020 om 11:25

Daar draait het om nederlands belang. Nac speelt 1 tree lager en moet ze mond houden. Iedereen heeft er last van dus lekker voetballen met de middelen die je hebt

24 oktober 2020 om 09:53

Snap het ook niet helemaal. Huur een goede conditietrainer in en je kan een heel seizoen met een vaste elf toch aantreden mits er geen blessures komen? Topclubs hebben beker, Europees voetbal, competitie en interlands. Daar klagen ze ook niet, dus ik ben het wel een beetje zat met dat gemauw uit Breda vandaan.

24 oktober 2020 om 10:14

Ik snap het wel helemaal... Een conditietrainer zorgt er niet voor dat je ineens geen corona-gevallen meer hebt (de voornaamste reden van het grote aantal afwezige spelers). Daarnaast is het te begrijpen dat voor de rest van de groep de belasting inderdaad hoger is, omdat er minder gerouleerd kan worden. Daarnaast slaat je opmerking over topclubs natuurlijk nergens op, tenzij je NAC als topclub wilt betitelen. Topclubs hebben een veel bredere (en vaak meer gelijkwaardige) selectie. Enig begrip vanuit de knvb is inderdaad wel wenselijk. Zoals Recoba hierboven al stelt: met clubs als AZ en Ajax wordt wel rekening gehouden..

24 oktober 2020 om 11:00

In jouw redenatie zouden topclubs dus elke drie wedstrijden een ander team neerzetten. Dat is helemaal niet zo. In de grote landen en de top van de eredivisie spelen ze, ook de jongere jongens, elke drie dagen een wedstrijd. Daar kan het wel. En geloof me, iedere speler van NAC wil op dat niveau spelen. En dan kunnen ze het dus blijkbaar wel. Het is gewoon een zwaktebod, een slap excuus. Dat je door Corona niet met je beste elf kan spelen is een legitiem excuus, de rest is onzin en het valt me ook tegen van Steijn dat hij zich hierachter verschuilt.

24 oktober 2020 om 11:04

Enig begrip wenselijk? De Knvb moet al roeien met de riemen die ze hebben in deze periode. Het zou van de zotte zijn als ze ook nog eens rekening moesten gaan houden met iedere speler, laat staan club. Het is op dit moment niet anders. En ze moeten niet zeuren, want er zijn ook nog afdelingen als NAC 2 en de A1 van Nac. Steijn verliest eventjes twee keer op rij met een doelsaldo van 0-6 en duikt direct in de slachtofferrol. Kom op. Niet aanstellen. Zo zeik je bovendien ook nog eens je 'mindere' spelers af, die op de bank of in 2 spelen wel te verstaan...

24 oktober 2020 om 11:36

KNVB moet al roeien met de riemen die ze hebben? Doe niet zo zielig man. Die hebben niet te maken met onder deze omstandigheden voetballen. Als dit zo door gaat met Covid en deze spontane keuzes de ene wedstrijd wel af te lassen en de andere niet, dan is competitie vervalsing zeker aan de orde. Alles stop zetten zou misschien even de beste keuze zijn om vervolgens alles zo eerlijk mogelijk door te laten gaan.

24 oktober 2020 om 12:29

@eenopinie: weer een met het woord "topclub"... Nac is geen topclub met een selectie waar bij het wegvallen van de basis zomaar enigszins gelijkwaardige vervangers klaar staan. Ook jij vergelijkt in deze appels met peren. Dat iedere speler van Nac op topniveau wil spelen zou best kunnen, maar het overgrote deel van die speler is niet goed genoeg voor topniveau, daarom spelen ze bij Nac. Als dan vervolgens een groot deel van je basis wegvalt door corona is het nogal voor de hand liggend dat de 2de garnituur, incl jeugdspelers inderdaad meer belast wordt dan wat ze gewend zijn en dus ook eerder blessures oplopen. Steijn verschuilt zich niet, maar geeft, voor zijn club althans, de feiten weer..

24 oktober 2020 om 12:35

@cancellara: natuurlijk is er enig begrip wenselijk. Het lijkt me niet moeilijk te begrijpen dat elk team met een zo sterk mogelijke basis wil starten. Stel je voor dat bijv. Feyenoord 10 selectiespelers moet missen vanwege positieve tests dan zullen die zich toch ook gaan melden bij de knvb ? Waarom zou een club als Nac dan anders behandeld moeten worden ? "het is op het moment niet anders" is ook zo'n uitspraak.. Het moge duidelijk zijn dat momenteel de omstandigheden in de verste verte niet vergelijkbaar zijn met een normaal seizoen verloop. Zul je zien dat er later in de competitie ineens wel rekening gehouden gaat worden als 3-4 andere clubs tegelijkertijd in hetzelfde schuitje komen als Nac nu..

24 oktober 2020 om 12:59

NAC wordt juist niet anders behandeld. De regels zijn voor iedereen hetzelfde en mocht je een uitzondering maken voor NAC dan wijk je er vanaf. Alle clubs zijn bekend met de regels, dus je weet ook wat de consequenties zijn. Ik vind juist dat de clubs veel strenger naar de spelers moeten zijn. Het is toch te bizar voor woorden dat er al zoveel spelers besmet zijn. Het is ook de spelers hun broodwinning, dus wat meer voorzichtigheid zou wel mogen. Tel daar bij op als we weer gaan stoppen met spelen voor een periode er echt clubs gaan omvallen. Doorspelen is dus ook voor elke club belangrijk. Jammer dat het nu even tegen zit, maar er kunnen er ook 4 de griep hebben, 3 geschorst, 5 geblesseerd en dan moet je ook spelen.

24 oktober 2020 om 13:00

@samsechelfaut Er is helemaal geen tijd meer om alles af te spelen als je het eenmaal stop zet. Corona gaat nog maanden door, pas wanneer het weer zomer wordt of totdat men een vaccin heeft. Eerlijkheid is allang niet meer aan de orde, al hebben alle clubs last van Corona. Hhet gaat de meeste clubs nu om overleven. Alleen dat besef is in Breda kennelijk nog niet doorgedrongen.

24 oktober 2020 om 14:29

@Dennis van Leeuwen, volgens mij hebben we het hier over profvoetballers. Dus jongens die elke dag betaald worden om in een maximale staat van gezondheid en fitheid te verkeren. Of je nou bij NAC of Ajax speelt, je gaat die verplichting aan bij het tekenen van een contract. Wat jij impliceert is dat bij NAC er blijkbaar met de pet naar wordt gegooid als het aankomt op fitheid. Dat is een kwalijke zaak en evenzeer Steijn aan te rekenen.

24 oktober 2020 om 15:06

@eenopinie: Volgens mij hebben we het over een uitgedunde selectie vanwege coronagevallen., dat is waar het in het artikel over gaat. Als je dan ook nog gaat stellen dat profvoetballers altijd fit en gezond moeten zijn (waar ze inderdaad hard voor moeten werken), maar het niet uit maakt bij wie ze onder contract staan maak je jezelf in mijn eigen echt belachelijk. Een club als bijv. Ajax heeft meer geld en mogelijkheden om fitheid en gezondheid te verbeteren dan een club als Nac. Daarbij is de ene voetballer de andere niet. Verdere onzin van je over dit onderwerp is niet meer nodig...

25 oktober 2020 om 09:23

Maar het kan gewoon niet.je kunt niet blijven uitstellen.,Graafschap en Cambuur hadden vorig seizoen pech.

Grootste onzin die er is. Iedereen heeft met Corona te maken, dus deal with it. Geen enkele ploeg in de KKD heeft zoveel problemen met de pandemie. Misschien de clubregels wat aanscherpen?! Plus, altijd makkelijk het op andere dingen af te schuiven. NAC heeft (op papier) een leuke ploeg, maar is kwalitatief gewoon minder dan de drie ploegen die nu boven hun staan. En daarnaast.. misschien een andere conditietrainer of fysio aannemen.

Er zijn van tevoren afspraken gemaakt. AZ moest ook naar Italië toe terwijl men spelers thuis moest laten i.v.m. Corona.

24 oktober 2020 om 10:31

Rkc-zwolle ging toch ook niet door?

‘Het is competitievervalsing omdat het krachtsverschil tussen Cambuur en Nac te groot is’ met deze logica zou Fc Dordrecht iedere week moeten afbellen, en speelt RKC ook niet veel potjes meer met alle respect. Als je zo vroeg in het seizoen al last heb van overbelasting, dan doe je of als club iets niet goed, of je hebt spelers die totaal niet geschikt zijn voor prof voetbal.

Dit is weer typisch een uitspraak van een Hollandse 'betweter' trainer. Maurice Steijn moet niet huilen. Zeker gezien het speelschema van Nac. Volgens mij hebben ze van de eerste zes wedstrijden er drie tegen de Jong teams gespeeld. Ze stonden daarom 'zo hoog'. Nu gaat het eventjes wat minder, worden ze afgedroogd door Cambuur en Almere City FC en schreeuwt de beste meneer moord en brand. Als De Rooij en Van Hooijdonk gisteren gewoon de 90 minuten volmaakten én ze hadden zelfs met 2-0 verloren, hoorde je Steijn niet. Nu is het allemaal de schuld van de Knvb en COVID-19. Ik word langzamerhand doodmoe van dat gedrag van bepaalde typetjes in de voetbalwereld. Toon je een man. Kijk eens naar de Engelse competitie of de Spaanse. Daar spelen ze in La Liga II soms drie keer in de week. Tuurlijk hebben ze daar ook de spelers naar, maar NAC heeft niet alleen NAC 1. Er is ook NAC 2 en de A1.Calimero-gedrag. Walgelijk.

24 oktober 2020 om 12:40

@ Cancellara: Nogmaals, appels met peren vergelijken, wat jij doet, is de grootste onzin ooit. Je hele verhaal hierboven slaat werkelijk nergens op, waarschijnlijk omdat je niet eens het artikel hebt gelezen. Nac 2 en de A1... Laat me niet lachen. Alsof die jongens allemaal moeiteloos met het hogere niveau mee kunnen. Sorry, maar je kletst echt uit je nek.

Iedereen die gereageerd heeft moet zich eens inlezen ipv roeptoeteren. NAC heeft 2 weken niet mogen trainen!!!! En moet nu in anderhalve week 4 wedstrijden spelen. Afgelopen dinsdag waren er 13 spelers er niet bij. En bij een aantal spelers die gister middag pas te horen hebben gekregen dat ze mee mochten zijn nog niet fit dopr corona en 3 weken geen training. Een basisspeler is in 10 dagen corona 5 kilo afgevallen. Stel maar op want het moet van de bobo's bij de KNVB.

24 oktober 2020 om 11:23

Helemaal eens. Als dit bij deze ‘haters’ hun club zou gebeuren dan zouden ze hier heel anders tegenaan kijken en het ook eens zijn met de uitspraken vd trainer. Als Ajax 13 spelers mist en als koploper tegen bijvoorbeeld ook de nr 2,3,4 zou moeten spelen dan wint de B ploeg ook niet tegen een wel fitte selectie van Psv, Feyenoord of Az.
Ik zou dan niet reageren als jullie hier over zullen klagen, dan heb je alle recht om teleurgesteld te zijn in de KNVB. Jammer dat er naar veel clubs niet geluisterd word en sommige clubs te veel.

24 oktober 2020 om 11:28

Er wordt gedaan alsof Nac de enige club is die ermee te maken heeft. En daarnaast is 2 weken niet gezamenlijk trainen echt om te verwaarlozen. Die jongens kunnen 2 weken echt wel voor zichzelf trainen. Voor de jongens met corona indien hun klachten ernstig waren natuurlijk niet maar de rest wel. En heb je trouwens bijv AZ al horen klagen over dat het speelschema dat ze hebben?. Dat ze naar Napoli moesten met heel wat corona besmettingen?.

24 oktober 2020 om 11:40

En weer niet verder gelezen.
Wie waren er bij AZ besmet met corona?? Bij NAC waren er 13 eerste elftal spelers besmet. Bij AZ waren er meer spelers uit het 2e besmet dan uit het eerste. Er waren 3 spelers bij AZ besmet. Waarvan 1 basis speler. Bij NAC . En 2 weken niet trainen moet gewoon kunnen?? Waarom ben je dan prof als trainen geen nut heeft. Wat een uitspraak lachwekkend

24 oktober 2020 om 11:42

Ja Az heeft ook geklaagd. Ook geprobeerd de wedstrijd te verzetten. Als ze in Napels met 4-0 verloren hadden dan waren ze ook teleurgesteld geweest dat de wedatrijd niet afgezegd was. Dit artikel gaat nu over Nac dus is logisch dat het hier over deze club gaat?

24 oktober 2020 om 11:51

Ooh nu gaat hem weer om wie er geblesseerd was. Dus je gaat proberen je gelijk te halen op een ander punt okey. Nou nou. Volgens mij las ik dat er 9 spelers bij AZ uit het eerste besmet weten maar afijn. Verder zeg ik nergens dat ze helemaal NIET trainen. Maar dat 2 weken NIER GEZAMENLIJK en maar voor ZICHZELF trainen te verwaarlozen is. Je begint zelf met niet verder lezen maar begin zelf eerst met goed lezen aub.

24 oktober 2020 om 11:55

Geprobeerd te verplaatsen vanwege de corona besmettingen die zij hadden en Napoli eerder. Dit om eventuele verdere besmettingen te voorkomen. En tuurlijk was AZ teleurgesteld geweest maar dat is nog geen klagen. Er zijn ook genoeg teams in Europa geweest die in de voorrondes uitgeschakeld zijn omdat ze halve basis misten. Maar zoals ik al zei, NAC gedraagt zich alsof zij de enige zijn met besmettingen en dat hij als enige onrecht wordt aan gedaan.

24 oktober 2020 om 12:04

Heel de selectie moest in quarantaine mocht niet naar buiten en moest binnen huis voor zich zelf trainen. Als je dan 4 wedstrijden in anderhalve week moet spelen is dan niet verantwoord. In het interview wordt gevraagd naar wat men van de situatie vind bij NAC. Als werknemer bij NAC ga je niet over AZ praten. En bij AZ waren er 9 personen besmet in het 1e en 2e. En AZ heeft kunnen trainen. NAC niet, en elke inspanningsfysioloog vindt dit ook onverantwoord. Maar niemand mag zeggen waar het op staat.

24 oktober 2020 om 12:26

Hoe kom je erbij dat NAC net doet alsof zij de enige zijn? Alleen omdat Steijn zegt dat de KNVB niet mee wilde denken? Enfin, 9 basisspelers missen tegenover Az die er 1 miste dan mag je even lekker klagen, zeker als de periode titel door je vingers glipt. Als jij daar mee zit so be it. Komende weken gaan er nog veel meer trainers klagen ben benieuwd of je dan net zo reageert dat klagen niet mag.

24 oktober 2020 om 12:37

Er zijn meer clubs met veel geblesseerde. Willem II miste bijv vorige week 7 basisspelers. Echter hebben de fitte spelers van NAC een paar weken helemaal niet mogen trainen. Dat is wel bovenop de gebleseerde he. Dan heb je dus een heel elftal dat of niet mag spelen of niet fit is omdat ze niet mochten trainen. Als een heel team i. Quarantaine moet kan je niet verwachten dat ze meteen weer kunnen spelen. Dit seizoen wint de club die het meest mazzel heeft gehad qua blessures en besmettingen. Zowel in de kkd als in de ed. Verkoren jaar schade beperkt houden en volgend seizoen de draad weer oppakken.

Steijn moet niet zo klagen en naar anderen wijzen. Andere clubs hebben ook last van corona en blessures. Als er bij mij op het werk collega's ziek zijn, dan wordt het ook niet stilgelegd. Als spelers overbelast raken voor het spelen van wedstrijden in een kortere periode dan betwijfel ik hun conditie. Ik moet ook elke dag werken en ben ook niet overbelast ondanks het feit dat het hectisch is.

Omgaan met de situatie en hier op inspelen is ook een kwaliteit. Tuurlijk zit het soms mee en soms tegen. Dat is bij alles zo. Maar maak er wat van. Dit soort tirades hoor je vooral als iemand gefrustreerd is na een verlies.

Beetje zwak om dit zo te roepen
Je speelt misschien veel wedstrijden in korte tijd en veel spelers zullen last hebben van overbelasting maar mag geen excuus zijn
Je bent niet de enigste club die hier last van heeft of gaat krijgen door de corona tijd
Al bij al moeten we blij zijn dat het voetbal door kan gaan

Steijn moet niet altijd met die flauwe smoezen komen. NAC werd gewoon totaal afgebluft, NAC heeft welgeteld nul kansen gehad. Halen spelers die ver op hun retour zijn zoals Immers en Malone hebben een directeur die louter onzin uitkraamt en veel te veel geld uitgeeft en een trainer die zich zelf nog al wat vindt. Hij doet net alsof hij met een amateurteam te maken heeft die de hele dag in de haven moeten zwoegen, en in de avonduren af en toe gaan trainen. De man maakt zich zelf volstrekt belachelijk. Tegen veredelde jeugdteams hoor je hem niet piepen als hij wint, maar zodra hij wordt weggespeeld begint hij te mauwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren