Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wim Kieft voorziet ontslag: ‘Zo ging dat ook met Maurice Steijn bij Ajax’

Laatste update:

Wim Kieft denkt niet dat Erik ten Hag nog lang aan het roer staat bij Manchester United, zo blijkt uit de laatste uitzending van Veronica Offside. De analist zag the Red Devils afgelopen weekend met ruime cijfers onderuit gaan tegen AFC Bournemouth (0-3) en vreest dat die nederlaag Ten Hag de nek om gaat draaien.

De tafelheren bij het praatprogramma wijzen naar de Engelse journalisten, die volgens Jan Boskamp 'gewoon in de bosjes liggen'. "Het is daar vijf keer zo erg als hier", voegt Kieft toe.

"José Mourinho en Louis van Gaal sneuvelden daar ook, iedereen sneuvelt daar. Er zal ook wel iets mis zijn binnen die club", aldus de analist. Kieft vreest dat Ten Hag de controle over de spelersgroep zal verliezen. "Je gaat wel zien dat er een bepaalde moeheid ontstaat in de groep. Zo ging dat ook met Maurice Steijn bij Ajax."

United beleefde zaterdag een uiterst teleurstellende middag. De ploeg nam het nota bene in eigen huis op tegen middenmoter Bournemouth en kreeg drie doelpunten om de oren. Zelf kwamen de spelers van Ten Hag niet tot scoren.

Voormalig Vitesse-spits Dominic Solanke opende de score al na vijf minuten, alvorens Philip Billing en ex-Feyenoorder Marcos Senesi de horrormiddag compleet maakten met de 0-2 en de 0-3.

Door de nederlaag staat United momenteel zesde in de Premier League met 27 punten. Dat is drie punten minder dan nummer vijf Tottenham Hotspur, terwijl the Mancunians zes punten verwijderd zijn van een plekje bij de eerste vier, wat aan het einde van de rit recht geeft op deelname aan de Champions League.

Dit seizoen komt United in ieder geval wel uit in het miljardenbal, maar ook in die competitie wil het niet vlotten voor Ten Hag. De ploeg staat laatste in Groep A en zal dinsdagavond moeten winnen van Bayern München om nog kans te maken op Europese overwintering.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je maar vaak genoeg gaat roepen dat Ten Hag ontslagen gaat worden 'binnen afzienbare tijd' dan krijg je natuurlijk op een gegeven moment wel gelijk. Ik weet het nooit zo goed bij United. Het maakt niks uit wie er daar hoofdtrainer is, want ze liggen allemaal op het kerkhof. Het is gewoon de samenstelling van het team ten opzichte van de concurrentie. En het feit dat het management allemaal verschillende type trainers haalt met een andere filosofie (plus diens materiaal). Daar valt niks van te maken. Zet Guardiola of Zidane daar aan het stuur en er veranderd nog steeds niks

12 december 2023 om 13:05

Dit zeg ik ook al een tijdje. Manager is niet de hoofdreden, waarom United al jaren een subtopper is. Helaas heeft LvG gelijk en is de club echt gericht op het financiële gewin, dan het sportieve. Ik had gehoopt dat Jim Ratcliffe de club volledig kon overnemen, maar het verkoop van de club was allemaal bedrog. Glazers blijven voorlopig nog de club uitmelken.

12 december 2023 om 13:50

Helaas heeft LvG gelijk en is de club echt gericht op het financiële gewin

Dan zijn ze er toch juist meer bij gebaat om prijzen te pakken, de waarde van de club te verhogen en spelers beter te maken zodat ze die met winst kunnen verkopen? Dividend pakken is 1 ding, maar meer dividend is beter. Of zullen ze zelf speculeren op een waardedaling van de club en doen ze daarom niets om de club beter te maken?

Dat het bij Utd al jaren een bende is, is geen nieuws meer, maar ook Ten Hag presteert dramatisch en zorgt niet voor rust in de groep. Dan hoor je weer dat de spelers met de pet ernaar gooien en de spelers zelf zeggen vervolgens dat ze als 1 geheel achter Ten Hag staan. Alle clichés zijn nu wel bijna op..

12 december 2023 om 13:59

Dat argument snap ik ook nooit zo goed, alsof er een club is die als enige reden heeft failliet te gaan. Hoe verdien je precies geld als je (heel erg veel) betaald voor een speler die je daarna kan afschrijven en hoe verdien je precies geld als je niks presteerd en alle champions league laat gaan en door belabberd spel fans ziet vertrekken?

12 december 2023 om 15:49

@samcro - Maar is er ook echt een geheel van te maken? Het is ook gewoon niet zo'n goede selectie. Individueel gezien is het nog wel aardig, maar je kunt er onmogelijk een gebalanceerd geheel van maken.

Dan wijzen mensen naar Ten Hag betreft de aankopen, maar hij is helemaal niet de hoofdverantwoordelijke. Zelfs als hij alle aankopen voor de volle 100 procent doet, moet men nog altijd naar Darren Fletcher en/of John Murtough kijken. Zij zijn aangesteld om alles te overzien en zij zijn diegenen die dan zoveel macht uit handen geven. De mannen zijn gewoon incapabel voor die functies.

Ik bedoel; wat hebben ze nou echt? Shaw is al jaren wisselvallig en lang niet altijd fit. Wan-Bissaka kan enkel verdedigen en is aan de bal behoorlijk matig. Een leider achterin loopt er ook niet rond.

Op het middenveld hebben ze alleen verdedigende- en aanvallende middenvelders. Eigenlijk tot het extreme. Daar ga je nooit een balans in vinden en zeker niet als de linie achter je dat ook niet heeft.

Voorin heb je een Antony die het niveau niet heeft, Rashford die nooit langer dan een halfjaar presteert. Ga er dan maar aanstaan als onervaren talent (garnacho, Pellistri e.d.)

Op papier oogt het qua namen nog aardig, maar er is geen combinatie waarbij je denkt: "oke, deze ploeg kan over een langere periode consistent goed presteren." De ploeg staat in de stijgers, maar er is niemand die er wat nuttigs mee doet.

12 december 2023 om 17:30

@sirius:

Het is toch echt Ten Hag die met spelers als Antony, Eriksen, Onana, Malacia, Amrabat, Evans,...komen aanzetten is? Of denk je dat al die spelers onder pakweg Antonio Conte ook bij United zouden spelen?

Er waren met spelers als Douglas Luiz, Pau Torres, Pavard, Thuram, Tielemans, Ward Prowse,... gewoon haalbare versterkingen beschikbaar. En dat zijn maar enkele namen die ik 'top of mind' opnoem.

Dan kan je wel de schuld bij de Glazers leggen maar ook onder de Glazers worden er een obscene hoeveelheden geld uitgegeven aan nieuwe spelers. Maar als je investeert in de foute spelers, dan blijf je natuurlijk aanmodderen.

Hoe komt je erbij om +/- 350 miljoen te spenderen aan Onana, Antony, Hjolund, Mount, Amrabat en Malacia... als Manchester United zijnde?

12 december 2023 om 21:01

Dat doet er toch niet toe? Het is aan de technische leiding om dat niet te laten gebeuren. Transferzaken zijn de verantwoordelijkheid van de technische leiding en als een trainer de verkeerde spelers haalt, heb je dat als technische leiding laten gebeuren. Het is ook niet zo dat het niet al bekend was dat Ten Hag niet echt raad weet met de transfermarkt. Ik heb het hier dan ook over verantwoordelijkheid, niet over of Ten Hag iets te verwijten valt.

12 december 2023 om 13:07

De club faalt heel erg in het positioneren van de juiste management en die falen weer om de juiste spelers te halen met daarop exorbitante salarissen en de onkunde in onderhandelingen.

12 december 2023 om 15:51

Dat begint met de Glazers. Ze stellen liever financiele mensen aan voor de hoofdpositie en die mensen hebben totaal geen kennis met betrekking tot voetbal. Je ziet ook exact waar het misgaat, want het voetbalbedrijf bestaat eigenlijk niet. Het wordt overeind gehouden door geld. Zo simpel is het. Al jaren is de coach met z'n staf daar de enige met voetbalverstand, maar die kunnen het bij lange na niet alleen.

Iedereen heeft het bij City bijvoorbeeld altijd over Guardiola (een geweldige coach natuurlijk), maar er zitten ook gewoon hele goede mensen achter die het technisch beleid uitstippelen. Zij en Guardiola complementeren elkaar en dat zie je terug door de hele club. Alleen geld is geen garantie voor succes.

Wat er mis gaat is dat er totaal geen logisch aan- en verkoopbeleid in die club zit. Er worden echt karrenvrachten aan matige spelers voor veel te hoge bedragen gehaald steeds en spelers die de selectie niet in balans brengen. Je weet als club zijnde al dat er iets niet goed zit als je Ten Hag zoveel ruimte geeft in het transferbeleid. Helemaal gezien Ten Hag zijn aankoopgeschiedenis bij Ajax. Volgens mij moet vooral de scouting op de schop bij United en er een stevig Technisch directeur boven komen. Ze hebben het vast niet aangedurft met alle perikelen die rondom hem spelen, maar wat dat betreft had Ten Hag denk ik weer een prima team met Overmars kunnen vormen.

12 december 2023 om 15:34

Er is wel wat meer mis hoor. Ten Hag probeert het te versterken, maar er is verder niets of niemand daar dat je zou omschrijven als topclub-mentaliteit. Faciliteiten verouderd, scouting wordt aan hun lot overgelaten, geen voetbalmensen met bagage in beleidsfuncties en dat vertaalt zich naar de huidige selectie, vol met overbetaalde spelers die of de kwaliteiten niet hebben, of de mentaliteit niet hebben om er het maximale uit te halen (waar mogelijk). Die jeugdopleiding is nog wel redelijk, maar daar komen nou ook niet bepaald wereldsterren uitrollen. Het beste wat ze in de afgelopen jaren hadden, is Rashford. Voor zo'n club is dat ook te mager.

Ik weet niet of het in Engeland 5x erger is met de journalisten. Ik heb het idee dat we de laatste jaren een enorme inhaalslag hebben gemaakt.

Dat elke journalist elke week denkt te moeten scoren en de superlatieven je om de oren vliegen, vind ik nou geen gematigd klimaat.

12 december 2023 om 12:47

De journalisten hier zijn wat grover en duidelijker aanwezig in de media, maar daar liggen ze dus letterlijk in de bosjes te fotograferen en dat is op een andere manier weer een tikkeltje erger. Hier ontbreekt het vooral aan respect voor spelers en trainers vanuit de journalistiek. Daar gaan ze echt over lijken voor de zogeheten "scoop".

12 december 2023 om 13:16

Is hun goed recht toch? Hun werkgever telt straks weer 7 miljard neer voor een paar jaar PL uitzendrechten. Van dat geld kunnen de knaapjes weer Bentleys en andere gekkigheid kopen. Zonder journalisten en hun scoops hebben voetbalpersonen geen podium meer en is het heel snel afgelopen met dat verwende wereldje.

12 december 2023 om 14:20

Dus omdat er veel geld in omgaat moet je je recht op privacy maar laten varen? Bijzonder.

12 december 2023 om 14:54

Ik snap waar je vandaan komt (als journalist) John, maar dit is wel een btje de andere kant vind je niet? Zonder journalisten geen voetbal zeg je eigenlijk, dan overschat je het imo.

12 december 2023 om 15:37

Mee eens, al is het grootste probleem naar mijn mening (om even iets toe te voegen aan het over-lijken-gaan) dat het vaak niet eens journalistiek onderlegd is met achtergrond-info en brononderzoek. Ze roepen maar wat, veelal omdat ze iets van iemand gehoord hebben of op basis van hun eigen gebrekkige en vaak ook gedateerde voetbalkennis.

Niemand, maar dan ook niemand zit te wachten op de mening van mensen als Driessen, Vermeulen, Verweij of zelfs een Hugo Borst. Als dat de graadmeter is, kunnen ze net zo goed willekeurige mensen bij amateurclubs wegplukken en hen artikelen laten schrijven. Even een cursusje grammatica en je hebt een voetbaljournalist.

Man Utd heeft sinds Ferguson 8 andere trainers gehad, en ze hebben het allemaal verprutst. Dat kan natuurlijk geen toeval meer zijn. Er moet daar veel meer veranderen dan alleen de jaarlijkse trainerswissel.

Hij gaat niet ontslagen worden voordat de Ratcliff deal volledig afgerond is denk ik. Die zal eerst zelf willen evalueren en met ten Hag in gesprek willen. En dan kan het beide kanten op. Ik hoop dat ten Hag blijft en hij een goede TD krijgt zoals Overmars want dat heeft hij nodig.

Ben wel benieuwd hoe Ten Hag het zou doen bij een topclub in plaats van, zoals Louis het noemt, een commerciële club.

12 december 2023 om 14:16

Welke clubs is dan geen commerciele club? City, Real, Barca, PSG, Milan... Zelfs Ajax is een vrij lastige club. Kijk naar Steijn. Net zoveel oud profs die een mening hebben, net zoveel politiek er omheen en uiteindelijk ook genoeg commercie toch

12 december 2023 om 15:30

Iedere trainer is ook deels afhankelijk van de mensen boven zich. Dat geldt niet minder voor Ten Hag. Heb je in het technische departement geen geschikte mensen zitten, is het heel erg lastig om over een langere termijn successen te boeken. Als je allemaal hoort wat de problemen bij Manchester United zijn; da's niet zomaar even klein probleempje.

Die eigenaren zijn geldbelust en koppig, ze hebben geen verstand van een voetbalbedrijf en stellen mensen aan met dollartekens in de ogen. Dat voetbalbedrijf is min of meer niet-bestaand. Het wordt enkel nog overeind gehouden door de aanwezigheid van erg veel centen. Anders was die club allang afgegleden naar de Championship, want zo slecht is het beleid.

Kijk alleen al wat voor lichtgewichten er in de technische leiding zitten. Mensen als Darren Fletcher, Murtough en voorheen ook Arnold. Zelfs de gemiddelde Championship-club heeft technische mensen met meer bagage. Dat is gewoon onaanvaardbaar voor zo'n gigantische club. Ook de kritiek van Ronaldo dat alles verouderd is, is gewoon erg opmerkelijk. Dat mag gewoon niet gebeuren bij zo'n club.

Topsport-mentaliteit zit 'm niet alleen in de trainer die het eist, maar ook in de faciliteiten, de beleidsbepalers en daaruit voortvloeiend de spelers die je opleidt en aantrekt.

Kom volgend seizoen mar snel trg 😉

Wees niet getreurd Man United supporters. Sherida Spitse is nog beschikbaar.

12 december 2023 om 14:17

Misschien heeft die club zon afslag wel even nodig. Want de afgelopen 10 jaar ben je met 'meer van hetzelfde' niks opgeschoten

Tja, je ziet het ontslag van mijlenver aankomen. Het zit er gewoon niet in zoals het nu met de club gesteld is. Er is niemand bij Manchester United die balans in de selectie kan krijgen. Ze hebben simpelweg de capabiliteit niet.

Voor Ten Hag is dat nog niet zozeer schandelijk, aangezien hij ook helemaal geen technisch directeur is. Wat ik wel vreemd vind, is dat niemand het heeft over Fletcher of Murtough. Zij horen het technisch plan uit te stippelen en zijn onder iedere omstandigheid verantwoordelijk voor de aankopen en acties op de transfermarkt, zelfs als ze Ten Hag zouden laten bepalen. Zij moeten de formule vinden die het beste is voor de club, niet Ten Hag. Ten Hag moet het alleen maximaliseren.

12 december 2023 om 17:34

In Engeland zijn managers gewoon mede verantwoordelijk voor het aankoopbeleid hoor. Dan kan Ten Hag wel komen aanzetten met Mbappe, Kimmich, Araujo en De Bruyne maar je snapt hopelijk zelf ook dat United dergelijke spelers niet (meer) kan halen.

Maar als je alternatieven Antony, Onana, Malacia, Mount, Amrabat,... heten, dan doe je toch iets fout als manager ook hoor? En ja, die namen komen echt uit de koker van Ten Hag want stele jezelf even de vraag of die namen ook bij United zouden spelen als Conte of Tuchel er manager waren?

Het antwoord is nee.

12 december 2023 om 20:59

Vast niet, maar daar gaat het niet om. De uiteindelijke verantwoordelijkheid komt simpelweg op het conto van de technische leiding. Zij zijn er specifiek voor aangesteld om dit soort fouten juist niet te maken. Coaches zijn maar zeer zelden adequate verkapte Td's. Je mag het Ten Hag kwalijk nemen, dat absoluut. Echter moeten we betreft de transfermarkt toch echt wijzen naar de technische leiding.

13 december 2023 om 09:10

Ah dus als de transfers goed vallen mogen we de pluimen op de hoed van Ten Hag zetten (martinez) maar als ze tegenvallen is het de fout van de technische leiding?

Zo lust ik ook wel nog een paar...

Het is gewoon zo dat je in Engeland als manager een grote inspraak hebt in het transferbeleid en het dus maar logisch is dat je daar dan ook op afgerekend kan worden.

Het is gewoon een matige trainer met grote praatjes. Zelfs solkjaer deed het beter in de cl.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren