Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem van Hanegem: ‘Dat lijkt mij een prima keuze voor Matthijs de Ligt’

Laatste update:

Willem van Hanegem betreurt de nederlaag van het Nederlands elftal tegen Duitsland (2-3) in de EK-kwalificatie. De oud-international zet daags na de misstap van Oranje vraagtekens bij de tactische kwaliteiten van Matthijs de Ligt en snapt niet waarom Duitsland in de eerste helft voor grote problemen bij Oranje zorgde. “Oké, ze speelden met drie man voorin en één van die gasten, Leon Goretzka van Bayern München, liet zich dan heel ver uitzakken.”

“Vervolgens waren de twee overgebleven spitsen Leroy Sané en Serge Gnabry voortdurend in beweging en doken hun middenvelders de diepte in. Onze zo geroemde centrumverdedigers Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk wisten niet of ze moest doordekken. Soms zag ik De Ligt zelfs helemaal op de positie van linkerspits doordekken”, analyseert Van Hanegem maandag in zijn column in het Algemeen Dagblad.

“En dan stond Frenkie de Jong centraal achterin één op één tegen Sané. En het stapje voor buitenspel, dat ontbrak te vaak. Kijk alleen maar naar Van Dijk bij de goal van Gnabry.” Dat het niet liep voor de pauze had volgens Van Hanegem vooral met communiceren te maken. “Je moet voortdurend met elkaar bezig zijn om dergelijke zaken op te lossen. Ik lees dat Juventus een serieuze kandidaat is om De Ligt op te halen in Amsterdam. En dat lijkt mij een prima keuze.”

“Hij wint veel door zijn sterke fysiek en onverschrokkenheid. Dat is prima, zo maakte hij ook de 1-2 door met ziel en zaligheid erin te vliegen. Maar puur op tactisch gebied kan hij nog behoorlijke stappen zetten”, oordeelt Van Hanegem. “En daar zijn ze bij Juventus meesters in.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Kromme legt de vinger op de zere plek. Hij durft als Feyenoord te zeggen wat de rest van Nederland niet durft: de Ligt is tactisch niet sterk.

25 maart 2019 om 07:47

Nou woehoe. Hebben jullie een wedstrijd gevonden om lekker te zijken jongens ? Nu is De Ligt opeens in heel veel dingen niet goed. Maar dat jullie zoveel van De Ligt verwachten zegt al genoeg.

25 maart 2019 om 07:48

Niet zo aangevallen doen, mooie leerpunten voor die jongen

25 maart 2019 om 07:51

Is Dit zijken dan? Hij legt alleen uit wat die kan verbeteren..

25 maart 2019 om 07:56

@Arsenal, lees nou al heel de ochtend dat De Ligt overschat is en nog maar max 40 miljoen. Iemand van 19 die al zoveel topwedstrijden heeft gespeeld en bijna altijd foutloos is na een mindere wedstrijd opeens een prutser ?

25 maart 2019 om 08:02

Waar staat dat de Ligt een prutser is?

25 maart 2019 om 08:03

@pvherrie, genoeg reacties op deze site die dat bijna doen lijken. Sommige waren dr als de kippen bij om het te zeggen. Maar die mensen hoor ik dan niet over Dumfries, Virgil en De Roon.

25 maart 2019 om 08:22

Van dumfries beweert ook niemand dat hij voor 100 miljoen verkocht gaat worden. Bij de ligt zijn sommige er van overtuigd dat hij voor meer dan de jong wordt verkocht. Dat schept dan hoge verwachtingen. Ik vind trouwens niet dat de ligt er helemaal niks van kan, maar ga ook niet mee met dat hij over 5 jaar de allerbeste CV ter wereld is.
Maar ja spelers van ook 60+ miljoen zoals dan de jong, van dijk, de ligt daar verwacht je van dat ze je elftal kunnen dragen maar dat was gisteren in het begin zeker niet het geval.

25 maart 2019 om 08:36

Jeetje. Wat reageer je als door een wesp gestoken. Het was gisteren niet goed, mag Willem dat dan niet benoemen?

25 maart 2019 om 08:50

@Orgullo heeft Willem gelijk in. Maar kijk nou maar even de reacties onder de post van de delegatie van Barca in Amsterdam in je snapt dan precies wat ik bedoel.

25 maart 2019 om 10:34

De hele verdediging was zwak, Van Dijk stond naast De Ligt ook te schutteren.

25 maart 2019 om 07:47

Klopt De Ligt had het moeilijk eerste helft maar... dat kwam ook doordat Oranje overlopen werd. Ook vDijk kwam in de problemen. Natuurlijk moet de Ligt nog stappen maken hij is echter nog zeer jong. Ervaring(tactisch) komt ook met de jaren! Daarbij speelt iedere speler, zelfs Ramos bv ook weleens slecht zeker wanneer je overlopen wordt.. Sane is overigens wel een topper.. imo blijft de Ligt het grootste cv-talent van sws Europa..

25 maart 2019 om 07:48

Net hoe je het wilt zien. Ik zou eerder zeggen dat de Ligt nog een beetje ervaring mist om op alle mogelijke situaties op de juiste manier in te spelen. Gezien zijn leeftijd niet vreemd en verder ook niet erg, je ziet hem wel leren van zijn fouten.

25 maart 2019 om 08:11

Ik geef van Hanegem ook gelijk. Alleen vind ik wat jij aan het eind zegt iets te negatief. De Ligt is gewoon een groot talent maar kan op tactisch gebied nog stappen zetten. Zelf zou ik zeggen dat hij tactisch minder sterk is en veel kan leren van Chielini en Bonucci.

25 maart 2019 om 08:16

@Roodje, precies De Ligt moet ook nog dingen leren maar dat is het mooie, hij is pas 19 nog alle tijd om beter te worden.

25 maart 2019 om 08:31

Een wedstrijd gelijk negatief reageren. Messi en ramos spelen toch ook slechte wedstrijden

Zou ook kunnen dat bij de Ligt de lucht een beetje opraakt door de vele gespeelde wedstrijden en transfergezeur.En 19,dan mag dat toch ook ...Met de juiste keuze voor de volgende club komt dat goed....en Juve zou geen slechte keus zijn ..

Blijkbaar is kritiek op de ligt en de jong niet meer mogelijk zonder dat mensen extreem defensief worden. Geweldige voetballers en talenten maar van kritiek worden ze alleen maar beter. Of moet de media ze aanpraten dat ze de here Jezus zelf zijn

Waar ik bij Ajax de Ligt vaak de schuld geef daar ligt de schuld nu bij van Dijk.
De Ligt speelde gisteren inderdaaad matig net als van Dijk.
Van Dijk is degene achterin die verantwoordelijk voor de organisatie en hij faalde enorm.
Hij is degene die de Ligt moet aansturen.
Van Dijk wijst vaak met zijn vingers om voor een ander te bepalen waar de bal naartoe gespeeld moet worden om te laten zien 'kijk mij eens de tacticus zijn'.
Maar een simpele organisatie neerzetten was teveel gevraagd.
De Ligt is veel te jong en heeft veel te weinig wedstrijd ervaring om de boel te organiseren. De Ligt is een verdediger die overal op het veld zijn tegenstander volgt en zich makkelijk uit het centrum laat trekken.
Dijk had gisteren iedereen moeten coachen om in de zone te blijven voetballen ipv dat iedereen zijn man volgt met de beweeglijke Duitsers die constant van positie wisselden.
Dit was een exacte kopie van de andere twee wwdstrijden tegen Duitsland.
Nederland werd bij de 3-0 ook gewoon weggespeeld door positiewisselingen alleen maakte Duitsland het toen niet af.
Blijkbaar hebben Koeman en Dijk niets geleerd van de vorige wedstrijden.

De Ligt speelde inderdaad niet best in de eerste helft maar wie wel bij Oranje?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren