Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wijnaldum blijft koel onder waanzinnige lofzang van Jeroen Stekelenburg

Laatste update:

Georginio Wijnaldum beleefde dinsdagavond een bijzondere avond met het Nederlands elftal tegen Estland (5-0). De middenvelder droeg bij afwezigheid van Virgil van Dijk de aanvoerdersband bij Oranje en was met drie doelpunten goud waard in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd. Wijnaldum maakte na zijn eerste treffer samen met Frenkie de Jong een statement tegen racisme, nadat hij maandag tijdens een persmoment al veel lof had geoogst door zich uit te spreken over de gebeurtenissen van zondag tijdens FC Den Bosch - Excelsior.

Wijnaldum kreeg direct na afloop van NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg de vraag gesteld of hij in karma gelooft. "Waarom?", repliceerde de middenvelder. Stekelenburg wees op het persmoment van maandag, toen Wijnaldum krachtige woorden sprak over het incident rondom Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. "Ik wil niet zeggen dat het gisteren mijn dag was. Gisteren was een dag voor iedereen. Een eyeopener. Ik heb alleen gezegd wat ik voelde. Vandaag probeerde ik alles te geven wat ik had. Daar kwamen drie goals uit, wat heel mooi is", aldus Wijnaldum.

"Ik heb gezegd wat meerdere mensen wilde zeggen. Ik ben voetballer en bekend, waardoor mensen wat eerder naar je luisteren. Misschien had ik ook het podium ervoor: op de persconferentie voor een wedstrijd. Daardoor bereikte ik heel veel mensen. Ik heb het gedaan uit gevoel", vervolgde Wijnaldum, die niet onder de indruk leek van de lof die hij toegezwaaid kreeg van Stekelenburg. "Mensen roepen dingen als: held. Maar dat ben ik absoluut niet: ik heb gewoon gezegd wat meerdere mensen denken. Misschien is mijn stem wat groter omdat ik voetballer en bekend ben. Daardoor wordt er misschien wat meer geluisterd. Misschien is het daarom wat beter aangekomen. Ik heb gewoon gezegd wat meerdere mensen wilden zeggen, maar sommigen hebben niet het platform dat ik wel heb. Ik vond dat het nu gezegd moest worden. Ik hoop dat we er nu ook wat aan gaan doen, zodat dit stopt in de voetballerij en in het sociale leven. Ik hoop dat wij als Nederlanders in Nederland dit probleem kunnen aanpakken, zodat het hier niet meer gebeurt. Daarna zien we wel verder."

Voor Wijnaldum betekende het zijn rentree bij Oranje, nadat hij afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Noord-Ierland (0-0) nog negentig minuten op de bank zat. "Ik had graag zaterdag willen spelen, maar ik was ziek. De trainer beschermde me. Elke voetballer wil natuurlijk spelen en zijn bijdrage leveren. Je wil natuurlijk belangrijk zijn. Omdat het nu zo goed gaat met het Nederlands elftal, voel je je zelf ook goed. Dan wil je gewoon spelen en belangrijk zijn voor het team. Gelukkig kon dat vandaag."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hulde voor deze held. Wij zijn allemaal Oranje

19 november 2019 om 23:29

Gini is echt een geweldige vent, je ziet dat alle jonkies zich enorm aan hem optrekken. Enorm uithangbord voor het Nederlandse voetbal.

Dan heb je tijdens de wedstrijd al zo'n irritante verslaggever en dan na de wedstrijd ook nog zo'n irritante interviewer die denkt dat die met kleuters communiceert. Wanneer stopt het vriendjespolitiek bij de NOS nou eens.

19 november 2019 om 23:10

Ik erger me ook altijd kapot aan die interviewer. Nu net ook waar hij aan Boadu vraagt of hij misschien jaloers was op Stengs zijn basisplaats. Alsof hij het zijn vriend niet zou gunnen

19 november 2019 om 23:16

Dat is toch ook gewoon een vrij normale vraag voor iemand die samen met zijn maatje maar tegelijk concurrent debuteert? Ga jij daar dan maar betere vragen staan stellen als jij het zo goed kan.

20 november 2019 om 02:31

Nee dat is het niet. Misschien bij oranje onder 17

19 november 2019 om 23:12

Wat was er nou weer mis met het interview met Gini? En vriendjespolitiek bij de Nos? Heb je een keer geen stageplekje gekregen ofzo?

19 november 2019 om 23:15

Ik stoorde me ook heel erg aan het intervieuw met Gini, overdreven de nadruk blijven leggen op het gedoe van Den Bosch. Zelfs wijnaldum leek het een ongemakkelijk interview te vinden maar ik kan het verkeerd hebben.. Hij keek wel apart bij bepaalde vragen

20 november 2019 om 09:33

Tenenkrommend hoe lang de verslaggever er over door ging inderdaad. Prima dat hij het even aanhaalt maar je doet wel een interview na Nederland-Estland dat in 5-0 Is geëindigd. Iets over die 90 minuten zou ook niet gek zijn geweest.

Niets dan respect voor Gini. Had een aantal jaar geleden niet verwacht dat hij dit niveau zou gaan halen en deze rol zou gaan spelen. Gedraagt zich samen met Virgil en Memphis als echte leider van dit NL elftal.

Deze NOS interviewer was echt vervelend, je zag Wijnaldum soms ook denken van je stelt steeds dezelfde vraag wat voor antwoord wil je nou? Ik vond ook de commentator echt vermoeiend die begreep soms helemaal niets van wat er op het veld gebeurde. Toen Wijnaldum en Frenkie bijvoorbeeld na de goal dat gebaar deden zei de commentator iets in de trend van:”ja ze doen hier als kameraden de knuisten in elkaar” terwijl ze elkaar helemaal niet vastpakten. Ze lieten alleen zien dat kleur niet uitmaakt. Of na de wedstrijd zei hij “geef Depay een microfoon dan kan hij Wijnaldum interviewen.” Vind het een ouderwetse en saaie commentator, tijd voor nieuwe mensen.

20 november 2019 om 09:36

Teamgenoten die elkaar na de wedstrijd gaan interviewen zou best eens leuke televisie op kunnen gaan leveren hoor. Ik gok dat teamgenoten onderling wel lekker direct zijn in hun vragen en antwoorden (al dan niet met een knipoog)

Kan toch snel gaan. Een jaar geleden was hij de man die het alleen in clubverband kon en nu is het echt een van de dragers van het elftal. Sinds Frenkie erbij is krijgt Wijnaldum toch meer de ruimte om aanvallend mee te doen. Hoe dan ook, 10 goals uit zijn laatste 12 wedstrijden en 8 goals uit de eerste 50 wedstrijden is echt een bizar verschil. Petje af voor hem.

Alle lof voor Wijnaldum hoor, maar er moet nu wel een oplossing komen.

Wat mij betreft zijn de clubs verantwoordelijk voor het volk dat op de tribune zit, dus die moeten gestraft worden. Gebeurt er iets: 3 punten aftrek en een geldboete voor de verantwoordelijke partij. Zo dwing je de clubs in samenwerking met de politie om het tuig te verbannen en voorkom je dat clubs hun supporters de hand boven het hoofd houden. Je hebt ook uitsupporters die in de thuisvakken zitten waar ze dan strakker op moeten gaan controleren.

Wat is hij toch goed gaan voetballen bij NL sinds de komst van Frenkie. Mooi dat uitgerekend hij vandaag 3 treffers voor zijn rekening neemt. De lofzang van Jeroen Stekelenburg was natuurlijk wel iets te overdreven.. ook Wijnaldum werd er wat ongemakkelijk van volgens mij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren