Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wesley Sneijder vier duels geschorst vanwege uitschelden van arbiter

Laatste update:

Wesley Sneijder moet vier wedstrijden van DHSC aan zich voorbij laten gaan. De recordinternational van Oranje heeft van de tuchtcommissie van de KNVB een schorsing opgelegd gekregen vanwege het uitschelden van een scheidsrechter. Ook zou Sneijder de arbiter hebben geïntimideerd, zo weet het Algemeen Dagblad.

Het incident vond plaats op 3 oktober van vorig jaar tijdens de wedstrijd tussen Achilles Veen en DHSC, de amateurclub waar Sneijder geldschieter van is en inmiddels ook assistent-trainer. De oud-middenvelder was het niet eens met een doelpunt dat door scheidsrechter Harold van de Ketterij aan Achilles Veen werd toegekend en maakte de arbiter na afloop van het duel uit voor 'paardenlul'. Ook zou Sneijder op intimiderende toon hebben gezegd: "Mannen, die scheidsrechter is voor mij." DHSC verloor de wedstrijd overigens met 4-1.

Het was niet het enige incident rond de wedstrijd. Rodney Sneijder, de jongere broer van Wesley, werd tijdens het duel met twee keer geel van het veld gestuurd. Oudere broer Jeffrey Sneijder, op dat moment de assistent-trainer van Gert Kruys, is vanwege scheldwoorden en ongeregeldheden voor zes wedstrijden geschorst. Ook DHSC-speler Redouan Aamri moet zes duels toekijken.

De scheidsrechter van dienst maakte bij de KNVB melding van de zaak. Omdat het amateurvoetbal vlak daarna volledig stil kwam te liggen als gevolg van coronamaatregelen, maakte de KNVB er niet meteen een zaak van. Nu is Wesley Sneijder dus vier wedstrijden geschorst. Hij mag tijdens die duels ook niet op het sportpark aanwezig zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zit toch wel een verschil tussen: 'er niet meteen een zaak van maken' en bijna 11 maanden wachten. Juist omdat alles stil lag zou je denken dat er wel voldoende tijd was toch.

1 september 2021 om 17:56

Ja, dat dacht ik ook. En ook die laatste regel vind ik opvallend. Waarom mag hij niet op het sportpark aanwezig zijn? Iedere geschorste speler of trainer mag normaal gesproken wel tussen het publiek begeven, zolang hij maar niet in de kleedkamer komt.

1 september 2021 om 18:02

Bij mijn sport is dat ook het geval, zowel bij een wedstrijdstraf en/of schorsing. Aangezien er niet echt tribunes zijn die ver van het veld verwijderd zijn. Bij de meeste ploegen staat het publiek en trainer niet veel verder en dus wordt er gekozen voor algehele verwijdering van de bestrafte persoon. Kan mij voorstellen dat het bij de amateurs ook zo werkt.

1 september 2021 om 18:06

Zodat hij de scheids na afloop niet kan opwachten bij de parkeerplaats. Dat gebeurd nog weleens in het amateurvoetbal.

1 september 2021 om 18:07

Ik heb het nog nooit gezien. En ook een trainer die tijdens de wedstrijd wordt weggestuurd moet alleen maar even over de reclame borden klimmen. Die wordt ook niet direct van het terrein afgestuurd.

1 september 2021 om 18:13

Volgens mij heeft Sneijder doorgaans heel andere plannen wanneer er geparkeerde auto’s aan te pas komen, maar op een doorverwijzing naar Carglass zit je als scheids ook niet elke zaterdag te wachten.

1 september 2021 om 18:50

Parkeerplaats is dan weer buiten het sportpark

Ben je als club klaar mee, de gehele familie Sneijder in 1 elftal.. Gezellig!

1 september 2021 om 18:08

Wel gratis bier voor iedereen weet ik uit betrouwbare informatie

1 september 2021 om 18:28

@nuanceman, waar kan ik mezelf aanmelden?

1 september 2021 om 18:15

Dan ken je de club niet/buurt niet. Bij een club uit ondiep is het echt niet raar dat er af en toe een opstootje ontstaat. Vergeleken DWSV uit de buurt is DHSC echt een prima club. De wedstrijden zijn fel en af en toe ontstaat er een opstootje maar naderhand is het meestal wel prima. Ook kan je er gezellig een biertje drinken, al staat de muziek altijd wel te hard.

Stay classy familie Sneijder, stay classy.

1 september 2021 om 17:59

Dat gaat niet als je uit Ondiep komt. Daar is het alles behalve classy kan ik je zeggen

ja wat moet ik er over zeggen best veel hoor als je voor 4 wedstrijden bent geschorst, dat ie niet op de sportpark aanwezig mag zijn heeft me aan het lachen gemaakt

Goed bezig, die Sneijdertjes. Ik snap nooit waarom je totaal uit je bol moet gaan als het even tegenzit bij je sport. Sport bestaat uit winnen en verliezen. En iedereen maakt fouten, jouw ploeg , je tegenstander en ook de scheids. Dat moet je accepteren.

1 september 2021 om 17:58

Net het motto van de olympische spelen. Meedoen is belangrijker dan winnen, bullcrap.

1 september 2021 om 17:58

Stukje mentaliteit waar topsporters zich onderscheiden van amateurs... Zou niet best zijn als elke profvoetballer er zo over denkt.

1 september 2021 om 18:02

Dus een scheids uitschelden en intimideren is topsport mentaliteit? Okee weer wat geleerd

1 september 2021 om 18:12

Ja dat is topsport mentaliteit. Sporters die in hun daden net zo politiek correct zijn als dat jij praat, bereiken niks. Daarom zijn de Suarezen van deze wereld degene die aan de top staan. Zij kunnen niet tegen hun verlies en gelijk hebben ze.

1 september 2021 om 18:15

Daarom vond het ook plaats bij een amateurclub...

1 september 2021 om 18:15

Wat is dit nou voor onzin? Je verlies accepteren hoor erbij. Dat is het eerste wat je moet leren met sport. Sterker nog, zelfs met alles in het leven. Dat het nou mentaliteit. 'Topsport mentaliteit'. Ik zeg het niet vaak, maar dit is wel een probleem met de nieuwe generatie. Iedereen is maar aan het zeuren en weet niet meer wat je verlies accepteren inhoud

1 september 2021 om 18:15

Dat is nou echt typisch voetbal onzin, alleen in het voetbal is commentaar op de scheidsrechter normaal, elke andere sport respecteer je elke beslissing.. Alleen omdat 'voetbal emotie' is kunnen gasten zich niet gedragen

1 september 2021 om 18:20

@shiraz: je doet er alles aan om te winnen en je gebruikt al je skills. Slechts enkele spelers, bijv een Suarez , een Simeone en een Pepe, gebruiken smerige/onsportieve praktijken om te winnen. Zo’n 99% accepteert over het algemeen de beslissing van een scheids.ik vind het in ieder geval heel zielig primitief gedrag, gedrag dat ze ook in hun priveleven ook tonen. Vaak is er een kortsluiting in debovenkamer.

1 september 2021 om 18:29

Politiek correct of het respecteren van wedstrijdleiding zijn 2 verschillende dingen. Kijk maar eens naar die *pussies* van het rugby en kom dan terug met een herziene mening.

1 september 2021 om 19:21

@nr.11 waarom is dat een probleem van deze generatie? ik zie genoeg oude coaches ook hele wedstrijden lopen zaniken op een scheidsrechter. Advocaat vorig seizoen meerdere malen bij Feyenoord, Ten Hag heeft toen 3 maanden lang geklaagd over een arbitrale dwaling tegen Chelsea en Schmidt denkt dat heel de KNVB en het scheidsrechterskorps een complot tegen hem en PSV hebben gesmeed. en zo zijn er nog duizenden coaches te noemen die lopen/liepen te zaniken op de scheids

Klinkt als een gezellig pauper elftal zeg. Zo’n team moet je lekker uit de competitie halen als volwassen kerels hun emoties voor een potje voetbal niet onder controle hebben.

1 september 2021 om 17:58

Dus bij elk opstootje in de ED moet dat team ook uit de competitie genomen worden? Dan duurt de ED denk ik een maand of 4.

2 september 2021 om 08:38

Is dat wat je hier uit haalt ja? Werkelijk?

2 september 2021 om 11:00

Ik zie in de ED genoeg spelers die hun emotie niet onder controle kunnen houden. Volgens jou moet zo'n heel team dan uit de competitie gehaald worden. Dat is wat ik er uit haal.

Dat ze hier zolang over na hebben moeten denken zegt genoeg neemt niet weg dat de schorsing terecht is
Denkt vanaf dat hij zelf gestopt is dat hij het meneertje is en alles kan maken
Ik denk ook niet dat iedereen er bij DHSC blij mee is met de gehele Sneijder familie erbij

Haha, dit is ondiep mensen. Heb neefjes die daar zijn opgegroeid. Voetballen op de pleintjes liep vaak uit de hand.

'Mannen, die scheidsrechter is van mij' zei het kleine kakelende kuikentje🤣 Je kunt dit toch niet serieus als intimidatie zien als scheidsrechter. Ik denk dat het eerder wrok is dan wat anders. Scheidsrechter hebben vaker dat koste wat kost hun gelijk halen.

1 september 2021 om 18:01

Een scheids kan iets misschien anders opvatten of zich inderdaad zo gepiepeld voelen dat ie harder optreed dan nodig is, maar het lijkt me niet dat een scheids zoiets verzint, het meld, het onderzocht wordt en gelijk krijgt... Als er niks was gebeurt, was er geen straf.

1 september 2021 om 19:00

Ik den zeker niet dat ie t verzint. Maar kom op, als je een beetje gevoetbald hebt dan weet je dat paardenlvl bijna een compliment is. Niet dat ie t hoort te zeggen maar er moet niet zo zwaar aan getild worden

1 september 2021 om 18:05

Al zijn het kakelende kuikentjes, er is geen enkele reden om deze woorden te uiten. Er is ook geen enkele reden om de dader hier vrij te spreken. Waarom er altijd gezocht wordt naar verzachtende omstandigheden.... ik begrijp het niet

1 september 2021 om 18:17

Ik vat het op al; niks roepen, want hij kan kaarten geven. Ik ga hem even aan de tand voelen over de situatie. Het is niet goed te praten. Maar zulke situaties zijn vaak anders dan als het in een artikel getypt wordt.

En mensen het maar gek vinden dat ik Sneijder compleet afschrijft voor een succesvolle carrière als bestuurder of trainer in het betaald voetbal..... Het lijkt me een geweldige gast om een biertje mee te drinken en ik vind het ook leuk om naar zijn verhalen te luisteren, zoals in dat programma met Evenblij. Echter is hij totaal niet serieus te nemen door geregeld met incidentjes, negatieve berichten of vreemde acties in beeld te komen.

1 september 2021 om 18:11

Ik vind het helemaal niet gek wat je zegt. Deze man heeft al vaker laten zien dat hij niet helemaal lekker is.

Klinkt als een typisch middagje kelderklasse, waar ook scheidsrechters rondlopen die je totaal niet serieus kunt nemen. Iedereen met het voorrecht hier gevoetbald te hebben kent deze potjes. Niet zo heel spannend allemaal, behalve als je onder een vergrootglas ligt. Wedstrijdbesprekingen even op de parkeerplaats en vlammen!

1 september 2021 om 18:38

Dus het kan niet aan Sneijder liggen en hij moet zijn straf maar zien te omzeilen?

1 september 2021 om 19:45

Wie zegt dat dan?

2 september 2021 om 16:42

Het eerste speelt niet in kelderklasse. Als ik me niet vergis hoofdklasse.
Bij dit soort wedstrijden worden KNVB scheidsrechters aangesteld en voor dat je daar in aanmerking komt moet je echt wel wat kunnen als scheidsrechter.

Haha vind dit wel komisch, heb de beste scheidsrechter zelf ook een paar keer gehad en kan niet ontkennen dat het een paardenlul is. Die scheidsrechter is van mij kan je overigens ook anders opvatten, onder het mom van niet zeiken tegen de scheids laat mij dat maar doen. De straf is ook redelijk buiten proportie, helemaal dat hij niet op het complex mag komen.

2 september 2021 om 16:46

De straf 4wedstrijden is ook best fors.
Er zal wel meer gebeurt zijn of Sneijder heeft verzuimd te reageren.

Wesley mag toch commentaar hebben op fouten van anderen want hij heeft ze nooit gemaakt in z'n leven 🤔

'Mannen, die scheidsrechter is voor mij', en dan komt Sneijder.. Angstaanjagend 😂

1 september 2021 om 19:10

Inderdaad, wanneer hij uithaalt met zijn rechter vuist kun je zomaar een pijnlijk knie daar aan over houden :P

Je kan de jongen wel uit de volksbuurt halen, maar de volksbuurt niet uit de jongen.

Leuke familie...ben je mooi klaar mee...zal met Kerst altijd feest zijn..

Ik beschouw het woord paardenlul eigenlijk altijd meer als compliment

Wel heel apart dit incident, en jammer.
Wesley Sneijder kan heel goed uit z'n woorden komen , als analist aan de tv tafels en heeft voetbal verstand.
Ik denk dat dit voorval wel ter sprake komt bij zijn volgende wedstrijd, tafel debat.

Wat is het ook een pannenkoek. Wesley, Rodney, Jeffrey... Waar zie ik dit soort types nog meer, de Kampers familie Sneijder moeten zich eens leren te gedragen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren