Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Wesley Hoedt verkent opties en wil Nederlands contingent vergroten’

Laatste update:

Wesley Hoedt aast op een volgende stap in zijn loopbaan, want de centrumverdediger is volgens La Gazzetta dello Sport door zijn management aangeboden bij Bologna. De Nederlandse mandekker staat momenteel onder contract bij Southampton, maar de kans lijkt niet bijster groot dat Hoedt een tweede kans krijgt bij de Premier League-club. De voormalig AZ’er werd eerder al uitgeleend aan Celta de Vigo en speelde voor de coronacrisis op huurbasis voor Royal Antwerp.

Volgens bovengenoemde Italiaanse krant neemt Bologna het aanbod uit het kamp-Hoedt in de komende weken in overweging, zo klinkt het. Mocht de 26-jarige Hoedt op termijn een contract krijgen aangeboden door Bologna, dan wordt hij de vierde Nederlander in dienst van de nummer tien in de Serie A. Bij I Rossoblu behoren Mitchell Dijks, Stefano Denswil en Jerdy Schouten tot de A-selectie. Zijn huidige contract bij Southampton loopt nog ruim twee seizoenen door.

Voor Hoedt is de Serie A geen onbekend terrein. De boomlange centrale verdediger maakte in 2015 transfervrij de overstap van AZ naar Lazio, waar hij enige tijd een verdedigend duo vormde met landgenoot Stefan de Vrij. Twee jaar later, in 2017, haalde Southampton Hoedt voor zeventien miljoen euro naar de Premier League. Een definitieve doorbraak bij the Saints bleef echter uit, waarna verhuurperiodes volgden in Spanje en België.

Royal Antwerp heeft de optie om Hoedt na dit seizoen definitief over te nemen van Southampton, maar de transfersom van acht miljoen euro lijkt de club te gortig te zijn. In de Belgische media werd de Nederlander eerder deze week gelinkt aan Club Brugge, al is het niet duidelijk of de club van Ruud Vormer daadwerkelijk een bod wil neerleggen bij Southampton. Hoedt liet in maar tegenover Voetbal International dat een terugkeer in de Eredivisie zeker ook een optie is. "Als een Nederlandse topclub informeert, zou ik daar zeker over nadenken."

Waar zie jij Wesley Hoedt volgend seizoen spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja... Ging wel uit Nederland met hoge verwachtingen maar heeft het vervolgens eigenlijk nergens meer goed gedaan. Italië zou een mooie stap zijn maar ik zie hem ook wel bij bijvoorbeeld Feijenoord spelen en heel misschien zelfs PSV? Zou daar een goede versterking kunnen zijn maar voor Ajax niet goed genoeg.

8 april 2020 om 14:56

Bij Lazio vond ik hem niet heel slecht. Bologna heeft met denswil al een linksbenige cv, dan komt een van beide dus op de bank komen. Of speelt Bologna met 3 cv's? Schouten is wel een leuke speler, die had Feyenoord gewoon moeten halen.

8 april 2020 om 14:56

Ik zie hem ook wel bij Feyenoord, maar niet voor acht miljoen. Dat moet wel gehalveerd worden anders kun je ergens anders wel een maatje voor naast Senesi vinden.

8 april 2020 om 15:27

Hoedt is net als Senesi een linkspoot. Die gaat dus niet samen met Senesi spelen. Trainers zijn nogal huiverig met twee linkspoten in het centrum.

8 april 2020 om 18:01

Ja dat is mij bekend. Het is echter op lucht gebaseerd. Er zijn ploegen kampioen geworden met twee linkspoten centraal. Je moet beleid dus niet laten afhangen van zoiets. Waarom zou twee rechtspoten prima zijn en twee linkspoten niet?

8 april 2020 om 15:28

Feyenoord moet niet meer in zee gaan met dit soort ex Eredivisie middelmatige meuk imo. creatief scouten en spelers zoeken die je sportief naar een hoger niveau tillen en wellicht in de toekomst kunnen worden verkocht met een dikke winst, daar moeten we naar toe en niet terug naar dat Van Geel beleid met al die ex Eredivisie spelers

8 april 2020 om 17:58

Zeker waar. Al heeft Hoedt het wel goed gedaan in Belgie als je het zo hoort. Hij is ook nog geen 30 plus. Dus voor een zacht prijsje kan het wel wat zijn.

8 Miljoen is ook veel te veel voor Hoedt. Het is zeker een goede verdediger, maar voor zo een bedragen moet je een topper zijn of enorm veel talent hebben en dat geldt beide niet voor hoedt. Voor een lager bedrag is Club Brugge nog wel een optie denk ik (al staat de defensie daar wel echt goed), maar zeker niet voor 8 miljoen.

8 april 2020 om 14:59

8 mil is zeker veel maar denk niet dat hij voor minder gaat vertrekken.ik zie hem graag bij Feyenoord samen met Senesi. Ik denk dat er dan een meer dan prima duo centraal staat.

8 april 2020 om 15:22

Als Feyenoord zijnde (eigenlijk als elke club in Nederland of België) zou ik hem niet binnenhalen. Niet door zijn intrinsieke kwaliteiten, maar door zijn prijskaartje. Hoedt is een goede verdediger, maar daar stopt het ook. Hij is zeker geen speciale verdediger en gaat dat ook nooit bereiken. En dat verwacht je voor 8 miljoen wel. Mocht hij iets in de richting van 5 miljoen kosten was het wel een goede optie voor veel clubs, maar dat zal dus zoals je aangeeft niet zo zijn.

8 april 2020 om 22:50

Op zich een interessante speler. Deli versiert misschien een transfer na zijn sterke seizoen en dan heb je met Hoedt een waardige en qua profiel zeer gelijkaardige vervanger die dus (in theorie) perfect in de puzzel past. Van Mechele ben ik sowieso niet de grootste fan dus eigenlijk klinkt Deli-Hoedt-Mata ook wel als een mooie achterhoede. Maar 8 miljoen is wel erg veel geld zoals je zelf ook aan geeft. Misschien als er niemand anders hapt en de prijs zakt naar een miljoen of 4 a 5, dan zou ik het wel aandurven. Uiteindelijk is hij nog relatief jong ook al lijkt hij al lang mee te draaien in het voetbal. Kan een soort Vormer in de verdediging worden. Betrouwbare kracht die misschien niet het allergrootste talent is maar zo'n spelers zorgen voor stabiliteit, supertalenten daarentegen zijn na 1 max 2 goede seizoenen weg. Uiteindelijk is het succesrecept van de voorbije jaren vooral de tandem Vormer-Vanaken gebleken, 2 spelers die geen talent als Ozil of de Bruyne hebben maar waar je op lange termijn een ploeg rond kan bouwen.

9 april 2020 om 00:12

Ik ben ook geen enorme fan van Mechele, dus Hoedt zou zeker een upgrade zijn. Alleen lijkt het me wel wat onnodig voor Club om in die ijzersterke defensie te investeren. Aanvallend heeft Club echt veel nodig willen ze iets bereiken in Europa. Een goede spits en een rechtsbuiten (ervan uitgaande dat Diatta op links speelt) zijn echt nodig.

9 april 2020 om 16:49

Club staat financieel sterk en krijgt straks een hoog bedrag voor Dennis plus nieuwe Champions League miljoenen. Ik zou overal investeren. Nieuwe centrale verdediger, nieuwe middenvelder (Marin/Vranckx) en 2 of 3 aanvallers, afhankelijk van het al dan niet aanblijven van Diatta. Al geloof ik nog in Okereke (en Schrijvers is ook een nuttige kracht). Krmencik zie ik minder in en Rezaei zal wel vertrekken vermoed ik, net als Tau. Openda misschien een jaartje uitlenen. Ja dan heb je voorin wel wat nodig. Al moet je bijvoorbeeld zien dat je de Ketelaere niet afremt.

Zie hem graag naar PSV komen, echt een verdediger die PSV nodig heeft.

8 april 2020 om 15:05

Als verbetering ten opzichte van Viergever misschien (hoewel ik Obispo daar ook graag zou zien), maar voor de vrijgekomen plek die Schwaab achterlaat heeft PSV echt wat sterkers nodig. Een profiel als dat van Lyanco vind ik in dat opzicht de diepteinvestering wel waard. Wil je volgassvoetbal spelen, heersen in de Eredivisie en eindelijk eens een vuist maken in de Europa League, dan kun je niet meer met twee doetjes achterin staan die niet zonder de hulp van twee controleurs ervoor kunnen.

8 april 2020 om 15:41

Ben zelf niet zo fan van Viergever en denk dat Obispo er nog niet klaar voor is. Daarnaast heeft PSV Boscagli ook nog maar betwijfel of Schmidt daar blij van wordt. Hoedt is linksbenig dus zie hem graag op de plaats van Viergever.

8 april 2020 om 15:50

Sinds Rodriguez naast Viergever staat doet Viergever het gewoon goed, het is alleen de vraag of Rodriguez te behouden is. Als AC Milan Dumfries echt zo graag wil moet je misschien tot een ruildeal komen + wat miljoentjes voor Dumfries. Dat zou een prachtige deal zijn.

8 april 2020 om 18:46

@brian8jansen: ik denk dat je dat beeld vooral hebt omdat PSV denkt dat Obispo er niet klaar voor is. Maar die jongen doet het beter in zijn eerste seizoen Eredivisie dan Baumgartl, terwijl hij ook Viergever wat betreft zijn statistieken de loef afsteekt. Meer speelminuten, meer tackles, meer gewonnen duels en minder kaarten. 'ingeklemd' tussen een back als Rodríguez enerzijds en een type Alex anderzijds denk ik hij genoeg ontlast zou kunnen worden om zich op zijn eigen spel te concentreren en prima zijn werk te kunnen doen.

8 april 2020 om 18:50

Zonder meer, maar het feit dat Viergever het aardig doet zegt me weinig. Vooral dat de rest van de verdedigers op Dumfries en inderdaad Rodriguez zo slecht is dat ze Viergevers concurrent niet kunnen zijn. Ik ben geen fan van Viergever. Wil je in Europa wat, dan mist hij lengte - de goal van Kane tegen PSV in de CL vatte dat probleem goed samen - snelheid en handelingssnelheid. Denk niet dat Viergever meekan in het snelle voetbal dat Schmidt wil spelen. En persoonlijk zie ik graag twee echte kerels achterin die niet kleiner zijn dan 1m80 en niet lichter dan 80kg. Zeker wanneer je Rodriguez en Dumfries weet te behouden staat je verdediging dan als een huis.

is veel te duur om binnen te halen voor een eredivisie club, zowel zijn transfersom zal een probleem zijn, net als zijn salariseisen.vond het altijd een leuke voetballer, hoop dat hij slim kiest en zo wat aan spelen toe kan komen

De serie A is natuurlijk de beste oplossing voor alle partijen. Heeft daar bij Lazio een goede indruk achtergelaten, dus moet bij Bologna ook mee kunnen doen lijkt me.

Misschien ben ik gek, maar is dit niet een idee voor AZ, Feyenoord of Psv? Hoedt was 2 jaar terug hartstikke goed bezig, en ik vond hem gewoon lekker spelen bij Lazio. Soms kan een vertrouwde omgeving veel met een speler doen en hij is pas 26.

8 april 2020 om 15:28

Wij hebben Senesi, dus Hoedt lijkt me dan overbodig en veel te duur.

8 april 2020 om 15:29

Denk je dat die clubs (voornamelijk AZ en Feyenoord) in staat gaan zijn 8 miljoen te betalen voor een degelijke verdediger (waar dan nog niet eens veel rek in zit)? Het is een goede verdediger, maar niet voor die prijs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren