Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Weergaloze Nkunku kapittelt Dortmund; Malen kan kans totaal niet grijpen

Laatste update:

Borussia Dortmund is zaterdagavond onderuitgegaan in de topper tegen RB Leipzig. De ploeg van Marco Rose wist nog terug te komen van een achterstand, maar verloor uiteindelijk verdiend. Dat was vooral te wijten aan Christopher Nkunku, die een absolute plaag was voor de defensie van Dortmund. Met een doelpunt en assist besliste de aanvaller van Leipzig de wedstrijd: 2-1. Donyell Malen kreeg een kans in de basis bij Dortmund, maar kon zich totaal niet onderscheiden en werd na 72 minuten gewisseld.

Rose besloot opnieuw te kiezen voor een systeem met drie centrumverdedigers. Ten opzichte van het Champions League-duel met Ajax (1-3 verlies) kreeg Malen in de spits de voorkeur boven Steffen Tigges. Leipzig greep vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en creëerde ook meteen kansen. Zo schoot Nkunku van twaalf meter op de snel uitgekomen Gregor Kobel, waarna Dominik Szoboszlai in de nastoot voorlangs schoot.

Na een half uur werd Nkunku door linksback Josko Gvardiol achter de onoplettende defensie van Dortmund gestuurd. De aanvaller van Leipzig omspeelde Kobel en schoof de bal eenvoudig in het lege doel: 1-0. Dortmund werd daarna zelf voor het eerst dreigend. Jude Bellingham dacht een lage voorzet van Thomas Meunier binnen te schieten, maar stuitte op ploeggenoot Malen, die onbedoeld in de weg stond.

Zeven minuten na rust werd Marco Reus in de diepte bediend door een perfecte steekbal van Meunier, waarna de aanvaller aannam en de bal over Péter Gulácsi schoot: 1-1. Het was het startsignaal voor Leipzig om opnieuw vol de aanval te zoeken, waarbij Nkunku meestal de spil vormde. De Fransman legde panklaar voor Yussuf Poulsen, die recht voor het doel over de bal heen maaide. Nkunku probeerde het even later opnieuw en legde de bal vanaf de linkerzijde van het strafschopgebied handig breed op Poulsen, die het ditmaal wél afmaakte: 2-1. Een rake kopbal van Leipzig-verdediger Nordi Mukiele werd enkele minuten later afgekeurd wegens buitenspel.

Leipzig begon het seizoen niet goed, maar klimt door de overwinning alweer naar de vijfde plaats in de Bundesliga. De achterstand op nummer twee Borussia Dortmund bedraagt nog zes punten. Koploper Bayern München, dat eerder op de zaterdag won van SC Freiburg (2-1) is de lachende derde: der Rekordmeister heeft nu vier punten voorsprong op Dortmund.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Bayer Leverkusen3125605581
2Bayern München3122365169
3VfB Stuttgart3120473264
4RB Leipzig3119573862
5Borussia Dortmund3116962057
6Eintracht Frankfurt3111128545
7Freiburg3111713-1240
8Augsburg3110912-439
9TSG Hoffenheim3111614-839
10FC Heidenheim3191012-837
11Werder Bremen3110714-937
12Wolfsburg319715-1434
13Borussia Mönchengladbach3171113-732
141. FC union Berlin 318617-2430
15Bochum3161213-2530
16Mainz 053151313-1728
171. FC Köln3141116-3023
18Darmstadt313820-4317

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Malen heeft het ook lastig onze eredivisie jongens maken het niet waar in het buitenland denk dat de komende jaren een club 4x nadenkt voordat het zo'n (supertalent) uit de Eredivisie koopt.

6 november 2021 om 20:32

Malen is ook gewoon niet goed genoeg. Prima in de Eredivisie, maar komt tekort voor de top.

6 november 2021 om 20:38

Ach jongen, tegelijkertijd doet Koopmeiners het wel fantastisch. Ik denk dat clubs gelukkig wel iets verder kijken dan zomaar het imago van een competitie.

6 november 2021 om 20:43

Malen is een one trick pony. Slechte scouting in dit geval van BD die normaal een zeer goede scouting heeft. Maar kan gebeuren. Laatste PSVer die echt geslaagd is bij internationale subtop is helaas Dries Mertens.
Voor de rest niet eens Ajax heeft een flinke reeks spelers afgeleverd die het prima doen of deden in het buitenland. Frenkie had achteraf beter voor PSG kunnen gaan en de Ligt en Juventus is ook nog geen sprookje geworden. Vd Beek vind ik de enige echte mislukking, verkeerde speler voor teveel geld naar de verkeerde club.

7 november 2021 om 02:13

Hey Tommie Shelby als je beweerd dat Dries Mertens de laatse Psv'er is die geslaagd is in de (sup)top heb je een roze ( waarschijnlijk Ajax ) bril op.

Angelino, Memphis, Wijnaldum, Lozano doen het allemaal redelijk tot goed in de bovenste Europese regionen. Inderdaad geen echte toppers, maar dat kunnen we ook zeggen over Davison Sanchez, de Ligt, de Jong en Ziyech.

Feit is, of ze nu van PSV of jouw aller Ajax komen, is dat spelers uit de Nl'se competitie over het algemeen moeite hebben om aan te haken in topcompetities. Dat zou zomaar is kunnen liggen omdat de trainingintensiteit in het buitenland hoger ligt dan hier.

6 november 2021 om 20:46

Ik denk dat buitenlandse clubs daar helemaal niet bij stil staan. Die kijken naar het niveau en potentie van een speler. Als ze overtuigd zijn, kopen ze hem. Ook als het een Eredivisie speler betreft. Wij houden logischerwijs alle oud-Eredivisie spelers in de gaten en zien dat zij het vaak enorm lastig hebben, maar het is zeer waarschijnlijk dat ze in België, Portugal, Rusland, Turkije en andere redelijk vergelijkbare competities precies dezelfde conclusie trekken over spelers die vertrokken zijn naar een topcompetitie. Ook die spelers zullen het erg vaak erg lastig hebben, maar dat valt ons denk minder op omdat we dus vooral naar spelers kijken die voor ons bekend zijn.

6 november 2021 om 21:04

Misschien, maar je kan je ook afvragen wat die buitenlandse clubs bezielt. Malen heeft nog nooit een goede wedstrijd gespeeld bij het Nederlands elftal, dat was al een teken aan de wand lijkt me. Dat Malen niet slaagt bij Dortmund was gewoon in de lijn van de verwachting maar het is wel jammer want een goede spits in Oranje had wel leuk kunnen wezen.

6 november 2021 om 21:07

Tja ze hadden het eigenlijk wel kunnen weten vantevoren.

Malen is eigenlijk gewoon een soort van David Odonkor, alleen dan met ietsjes meer techniek, en ietsjes minder snel.

Wat een speler is die Nkunku toch, plaag voor elke defensie met zijn snelheid en passeeracties.

6 november 2021 om 20:35

Zou Brobbey al spijt hebben? Deze gast gaat hij er niet uitspelen.

6 november 2021 om 20:48

Ik vond het vertrek van Brobbey ook heel erg jammer, maar als je vanuit zijn oogpunt kijkt hoeft hij er denk niet perse spijt van te hebben. Of denk jij dat hij een Haller die zo veel scoort in de Champions League nu uit de basis had gespeeld? Waarschijnlijk zat hij hier ook heel veel op de bank, maar daar verdient hij heel veel meer.

6 november 2021 om 22:07

Ik had ook het geld gepakt. Je weet nooit wanneer er weer zo'n trein langs komt.
Dat doen toch alle ED spelers, het is hun beroep en jij en ik verdienen het liefst ook zoveel mogelijk.

Na RB zakt hij rustig af naar andere clubs met nog steeds een salaris wat hij in de ED nooit niet zou verdienen.

Alleen de echte hele groten kunnen het zich permitteren om rustig hun carrière op te bouwen en niet op elke mooie aanbieding in te gaan. Zij krijgen zat kansen op mooie top transfers, dat is niet voor elk leuk talent in de ED weggelegd.

7 november 2021 om 09:58

Nee hoor. Brobbey heeft een riant salaris en een mooie tekenbonus gehad. Precies wat hij wilde. Uiteindelijk komt hij met hangende pootjes terug naar de Eredivisie, Psv of zo.

7 november 2021 om 11:42

Tja, of je zit je geld te tellen op de bank bij Ajax of je zit 2x meer geld te tellen bij Leipzig....zeg het maar🤷🏾‍♂️

Brobbey, zal in het begin spijt hebben gehad, maar nu echt niet meer...denk ik...Zo veel money😜

6 november 2021 om 20:41

Die heeft zijn transfer naar Bayern wel te pakken ja

6 november 2021 om 20:47

Nkunku is op dreef. Maar Deschamps blijft hem helaas negeren.

Om eerlijk te zijn vond ik die Nkunku bij PSG altijd flink tekort komen. Maar bij Leipzig speelt hij af en toe fenomenaal, heb me toch in hem vergist. Misschien wel de belangrijkste man daar sinds het vertrek van Sabitzer.

6 november 2021 om 20:35

Dit seizoen is die wel echt op dreef. Momenteel de grote man bij Leipzig.

6 november 2021 om 21:36

Ik dacht hetzelfde toen ik hem af en toe zijn minuutjes zag maken bij PSG. Wat een ontwikkeling ondergaat die jongen. Echt een hele fijne speler om naar te kijken!

Niet om nu mijn gelijk te halen maar vond 30 miljoen voor een speler van PSV, weliswaar international ook veel te veel van het goede. Het is een technisch snelle spits, maar persoonlijk vind ik het geen afmaker. Schiet ballen veel te vaak onrustig over.

7 november 2021 om 02:15

Nee 40 miljoen voor Donny vd Beek van het aller Ajax was natuurlijk wel marktconform.

Die Nkunku hoor je niet extreem veel over, maar dit is toch echt wel een goede speler die nog jong is, veel potentie heeft om nog veel beter te worden en wederom een Frans-pareltje uit de jeugd bij Paris Saint Germain, had oprecht denk ik niet misstaan in het huidige Psg.

Sinds Nkunku bij Leipzig speelt (dit is zijn derde seizoen) doet hij het al goed, maar dit seizoen lijkt hij helemaal los te komen en veel te scoren. Kan als aanvallende middenvelder spelen maar ook als vleugelaanvaller en maakt tot dusver echt een sterke indruk in de Bundesliga en in de Champions League.

Schoot er een paar weken geleden even 3 in tegen Manchester City. Leipzig verloor weliswaar met 6-3, maar City kreeg toch moeilijk grip op Nkunku en afgelopen week scoorde hij tegen zijn oude club PSG en heeft dit seizoen ook al 5 goals in de CL gemaakt in 4 wedstrijden en 4 goals in 10 wedstrijden in de Bundesliga.

Dit wordt het volgende pareltje wat Leipzig voor tientallen miljoenen zal verkopen, echt een hele goede speler.

6 november 2021 om 20:46

Leuk de volgende club is denk ik bayern. 🤣

Leipzig had echt wel met 4 a 5-1 kunnen. Marsch heeft eindelijk het licht gezien door 343 te gaan spelen. Zie ze nog wel 2de worden.

7 november 2021 om 10:47

Op welke positie vind jij Nkunku eigenlijk op z'n best?

De nederlaag van BVB vóór de interlandstop is hier mooi meegenomen.

6 november 2021 om 20:46

De nederlaag tegen Frankfurt van voor de andere interlandstop eindelijk verwerkt? OT: dit zat er eens dik in met al die blessures.

6 november 2021 om 20:56

Is niet negatief bedoeld tegen BVB hier. Ik wil gewoon wat marge op de andere tegenstanders in het klassement.
Wat de nederlaag tegen Frankfurt betreft had ik enkel mijn bedenkingen over hun spelwijze. Ingraven tegen Bayern om nadien niet te winnen tegen andere tegenstanders is gewoon energieverlies. Gladbach speelde gelijk en won in de beker tegen Bayern zonder in te graven.
Een mindere match gebeurt wel eens snel en alles moet dan meezitten. Vandaag was het weer een mindere match met enkele wankele momenten achterin bij Bayern.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren