Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Topaankoop van Chelsea staat dit weekend eindelijk voor langverwacht debuut

Laatste update:

Christopher Nkunku maakt zaterdag hoogstwaarschijnlijk zijn debuut voor Chelsea. De Franse aanvaller annex aanvallende middenvelder kwam afgelopen zomer over van RB Leipzig, maar van een debuut voor the Blues is het wegens een slepende knieblessure nog niet gekomen.

Chelsea-manager Mauricio Pochettino bevestigt dat Nkunku zaterdag in actie kan komen tegen Sheffield United. "Hij is inzetbaar. Dat is erg goed nieuws voor ons, omdat hij door zijn aanwezigheid bij de groep de concurrentie kan voelen, weten wat het is om in de Premier League te spelen en voor het eerst bij zijn ploeggenoten is sinds het voorseizoen."

De 26-jarige Nkunku verruilde Paris Saint-Germain in 2019 voor Leipzig, waar hij in vier jaar tijd uitgroeide tot een van de sterren bij die Roten Bullen en in de Bundesliga. Nkunku besloot zijn carrière afgelopen zomer te vervolgen bij Chelsea, wat Leipzig 60 miljoen euro opleverde.

Chelsea bereidde zich in de Verenigde Staten voor op het nieuwe seizoen, toen de onfortuinlijke Nkunku geblesseerd raakte. Tien dagen voor de start van de Premier League liep de Fransman een kniekwetsuur op in een oefenduel met Borussia Dortmund. Enkele dagen later ging Nkunku onder het mes en werd duidelijk dat een officieel debuut voorlopig niet in de planning zou staan.

Zaterdag, ruim vier maanden nadat hij zijn blessure opliep, staat hij eindelijk voor zijn langverwachte debuut. "We moeten ons kalm en stil houden, omdat we niet alle druk op hem willen uitoefenen", vertelt Pochettino. "Nu moet hij evolueren en de Premier League en zijn concurrentie leren kennen."

"Maar het is ook een grote boost voor ons, voor zijn teamgenoten en voor onze fans om voor het eerst dit seizoen een speler te zien die belangrijk zou moeten zijn voor onze ploeg." Nkunku, die doorgaans vooral als aanvallende middenvelder speelt, heeft op die positie concurrentie van met name Conor Gallagher en Cole Palmer. De veelzijdigheid van Nkunku, die ook in de spits en op de flanken uit de voeten kan, geeft Pochettino de nodige opties.

Reece James, Marc Cucurella en Robert Sanchez, die tegen Everton (2-0 nederlaag) geblesseerd naar de kant moesten, zijn er niet bij tegen Sheffield. Bij Chelsea zal men hopen dat de terugkeer van Nkunku het startsein voor een betere periode is. De Londenaren staan na zestien speelrondes slechts twaalfde, ondanks dat er afgelopen zomer honderden miljoenen euro's aan nieuwe spelers is uitgegeven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"zijn concurrentie leren kennen"

Al die aanvallers die hopeloos falen bij Chelsea? Hij kent zijn concurrentie: Er is geen concurrentie (als hij het niveau haalt wat hij bij Leipzig haalde).

De enige waar ik van onder de indruk ben bij Chelsea voorin is Palmer. Geweldige speler en snap niet dat City hem zo makkelijk heeft laten gaan.

15 december 2023 om 17:07

Palmer had amper minuten gemaakt in de PL en is voor een hoog bedrag gekocht. Zo speciaal is hij niet als je de penalties weglaat.

15 december 2023 om 17:11

Naja makkelijk... hebben gewoon 50M euro voor hem gevangen. Palmer zelf wou ook meer speeltijd.

Met Grealish, Doku, Foden, Berardo, KDB en Alvarez waren er genoeg opties voor de vleugels en de tien positie.

15 december 2023 om 18:07

50 miljoen noemen we tegenwoordig een koopje voor een speler met 10 potten in de benen. Ongekend. Desondanks lijkt het wel een goede investering. Blijf het ongelooflijk vinden dat Chelsea met zo'n selectie zo waardeloos presteert. Nkunku is dan wel een godsgeschenk om erbij te hebben.

15 december 2023 om 19:52

Enzo Fernandes vind ik maar een matige speler, 1 leuk seizoentje gehad bij Benfica en 1 goed WK.. en dan gelijk 100m, is ie totaal niet waard. Caicedo idem dito.

Nou nu gaan ze alles winnen... (not)

Ik denk dat ze met Nkunku en Lavia er zeker op vooruit gaan. Vooral met Lavia erbij kunnen Caicedo en Fernandez wat meer naar voren voetballen. Caicedo lijkt toch ook meer een box to box speler. En Fernandez wil je wat meer naar voren hebben.

Met voorop Sterling Nkunku Palmer moet Poch er toch wel wat van kunnen maken..

15 december 2023 om 18:03

Nee hoor die poch is een waardeloze trainer

Wat zal die balen zeg. Dacht december 2022 dat Chelsea wel even mee ging doen voor de prijzen de komende jaren. Kon ook bijna naar elke club na die twee fantastische seizoenen bij Leipzig en die vrij lage afkoopsom in zijn contract. Ben benieuwd of hij de kar kan gaan trekken, zeker na zijn blessure.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren