Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aanval van fan vormt lelijke smet op bekerzege Chelsea op Newcastle

Laatste update:

Chelsea is dinsdagavond ontsnapt aan een vroegtijdige uitschakeling in de EFL Cup. De ploeg van Mauricio Pochettino keek tegen Newcastle United lang tegen een 0-1 achterstand aan, maar kwam in de slotfase langszij: 1-1. De strafschoppen die volgden werden beter genomen door de Londenaren. Kieran Trippier werd de grote schlemiel met een fout bij de 1-1 en een gemiste strafschop. Na de gelijkmaker bestormde een fan van Chelsea het veld om doelman Martin Dubravka een bodycheck te geven.

Chelsea is zoekende naar de juiste vorm, daar het van de laatste zes wedstrijden slechts twee keer wist te winnen. Newcastle liet de laatste weken eveneens de nodige punten liggen. Bij de bezoekers stond Sven Botman voor het eerst sinds 24 september in de basis. De verdediger mocht zaterdag al kort invallen tegen Fulham.

Na een afwachtend begin van het duel greep Newcastle na een kwartier spelen plots de leiding. Callum Wilson leek aan een onmogelijke solo te beginnen tegen Thiago Silva en Badiashile, maar zag laatstgenoemde hopeloos in de fout gaan en rondde knap af met buitenkant schoen: 0-1.

Chelsea drong wel aan en creëerde voldoende druk op het doel van Newcastle, maar kreeg het niet voor elkaar om de gelijkmaker te produceren. De beste kans was voor Raheem Sterling, die zijn inzet van de lijn zag worden gehaald door Bruno Guimarães.

Niet veel later schreeuwde Sterling om een strafschop, maar waar het de Engelsman in de Premier League vaak lukt om een penalty te versieren (25 keer, meer dan iedere andere speler), trapte scheidsrechter Jarred Gillett er ditmaal niet in.

Bij aanvang van de tweede helft bracht Eddie Howe aan de kant van Newcastle twee zwaargewichten binnen de lijnen: Kieran Trippier en Dan Burn. Zij zagen Nicolas Jackson rakelings naast schieten na een veelbelovende aanval.

Chelsea bleef het proberen en was ook via Sterling dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot werd gekeerd door Dubravka. Twintig minuten voor tijd kon het thuispubliek alsnog juichen, zij het om een wissel. De deze zomer voor zestig miljoen euro van RB Leipzig overgekomen Nkunku maakte zijn officiële debuut.

Ook Ian Maatsen werd door Pochettino in de slotfase binnen de lijnen gebracht. Het duel leek vervolgens af te stevenen op een minimale zege voor de bezoekers, totdat Trippier hopeloos in de fout ging.

De verdediger had een ogenschijnlijk simpele voorzet voor het wegwerken, maar nam de bal aan en zag Mykhaylo Mudryk over het hoofd, die voor zijn derde van het seizoen tekende. Een fan van Chelsea klom hierop over de boarding om doelman Dubravka een bodycheck te geven.

In de strafschoppenreeks die volgde faalde Trippier. De verdediger zag zijn inzet ruim naast het doel van Djordje Petrovic gaan. Ook Matt Ritchie wist zijn strafschop niet te benutten. Chelsea plaatst zich zodoende voor de laatste vier.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een mooi kerstpakket met een mooie kaart (met muziek) richting Trippier! Ik had het opgegeven, maar dankzij een onbegrijpelijke fout van Trippier kan Mudryk de 1-1 maken en haal je uberhaupt nog de strafschoppen. Sterling had misschien al eerder de 1-1 moeten maken, maar hem gun ik helemaal niets met dat achterlijke geduikel van hem.. Weer een gele kaart voor een schwalbe! Het discipline-probleem wordt groter en groter onder Pochettino!

Het probleem van de discipline beperkt zich niet alleen tot de spelers op het veld.. Ook een loser op de tribune wilde even flink doen en liep tegen Dubravka aan. Gelukkig worden dit soort imbecielen er in Engeland meteen uitgepikt en zien we die jongen nooit meer terug op de tribunes van een stadion..

Heerlijk, Newcastle heeft 90 minuten alleen maar lopen tegenhouden en verdient helemaal niets vanavond. En dan die achterlijke Guimarães met z’n aanslag op Maatsen en gebaartjes.. heel fijn dat die niet beloond zijn. Dit is een hele fijne voor Mudryk en ook Petrovic, Sanchez keep je er zo uit.

2de helft was beter maar toch nog steeds slordig.
Badiashile had echt en offday, Gallagher is geen verfijnde voetballer maar hij blijft wel gaan.
Enzo op de 10 positie zetten blijft toch een raadsel.
Gusto viel ook sterk in.
Is Enzo geblesseerd geraakt?

19 december 2023 om 23:19

Enzo voelde zich voor de wedstrijd al ziek maar wilde toch spelen. Zou ik ook zijn als ik Enzo was en misbruikt zou worden.

20 december 2023 om 00:19

Ja dat begrijp ik.
Omdat hij na de wedstrijd tranen had een dat de spelers hem trooste.
Was misschien omdat hij op de 10 staat

Uiteindelijk wel verdient gewonnen door Chelsea ook al moest het van laat komen. En dan Trippier die enorm slecht gaat slapen. Eerst die blunder bij de 1-1 en dan faalt die jongen ook nog is hopeloos vanaf 11 meter. Mooie redding trouwens van die Petrovic bij die laatste penalty. Kwam daar ontzettend goed bij. Denk dat je hem beter kan gebruiken dan die Robert Sanchez.

19 december 2023 om 23:21

Ik zou Petrovic gewoon laten staan als hij niks geks doet. Die Sanchez leeft volgensmij 3 seconde in het verleden.

19 december 2023 om 23:26

Sanchez vind ik echt pure middelmaat. Kan leuke reddingen hebben maar ik vind hem meer rare fratsen maken. Ook weet je al zeker van hem dat hij nooit uit gaat groeien tot een topkeeper. Was niet voor niets wisselkeeper bij Brighton. Bij die Petrovic kan je het best proberen want bij die penalty reeks zag hij er goed uit.

20 december 2023 om 00:20

Sanchez moet gewoon nooit meer spelen

Mooie penalty's! En Petrovic maakt zijn rol als penaltyspecialist waar. Wedstrijd zelf was weer typisch. Verdedigers die blunderen en aanvallers die niet kunnen afmaken.

Wat een zieke redding op die laatste penalty

Guimaraes is een smerige voetballer. Geen eer of geweten bij hem. De scheidsrechters moeten eens beelden terugkijken en hem een keer rood geven als ie weer zoiets flikt. Geen voordeel van de twijfel geven bij een harde overtreding. Is al vaker goed weggekomen.

Trippier zit niet in zijn beste vorm laatste weken. Tegen Spurs blunderde hij er ook op los

Caicedo had er gewoon af gemoeten na 2 minuten. Al met al een verdiende uitschakeling, maar het is ook haast niet te doen met zoveel langdurig uitgeschakelden. Pope, Schär, Tonali, Isak, Joelinton, Willock. Trippier, Burn, Botman die nog geen hele kunnen. Gordon eruit geschopt. Eigenlijk is het een klein wonder dat we in de Premier League nog redelijk meedoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren