Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Weergaloze Frenkie roept vraagtekens op met mysterieuze wissel tijdens zege

Laatste update:

Barcelona heeft de druk op koploper Real Madrid behouden. Na de dramatisch verlopen Clásico van afgelopen weekend (3-1 verlies) speelde de ploeg van Xavi alle schroom van zich af met een puike partij tegen Villarreal: 3-0. Frenkie de Jong kreeg opnieuw het vertrouwen van zijn trainer en betaalde dit terug met een van zijn beste optredens in een Barcelona-shirt. Wel zou hij twintig minuten voor tijd om een wissel hebben gevraagd, die uit voorzorg lijkt te zijn geweest.

De Jong kreeg ondanks een zwak optreden in de Clásico opnieuw de kans van Xavi in de basis. Die keuze betaalde zich uit. Gedirigeerd door de spelmaker uit Arkel had Barcelona helemaal niks te duchten van Villarreal, dat het een halfuur volhield, maar daarna als een kaartenhuis instortte. Pedri had een geweldige steekpass in huis op de mee opgekomen Jordi Alba, die Robert Lewandowski bediende. De clubtopscorer van Barcelona controleerde de bal achter zijn standbeen, om deze vervolgens onder Géronimo Rulli door te schieten: 1-0.

Daarmee bracht Lewandowski zijn seizoenstotaal in LaLiga op tien. Binnen no time werd dat elf. Het werd er bovendien een om in te lijsten: Gavi gaf de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied mee aan Lewandowski, die een tegenstander fopte en prachtig raak krulde. Ansu Fati maakte 'de acht minuten van Barça' compleet. De groeibriljant, die ten opzichte van zondag Ousmane Dembélé verving, was het eindstation van een aanval die door een voor De Jong kenmerkende rush werd opgezet.

Unai Emery was met recht ontevreden over zijn Villarreal en met name ook over Danjuma. De Nederlander werd al in de rust geslachtofferd voor José Luis Morales. Dat mocht niet baten voor de bezoekers: ook in de tweede helft kwamen ze er niet aan te pas. Wel nam Barcelona enigszins gas terug, zodat er geen verandering meer in de score zou optreden. De Jong werd twintig minuten voor tijd gewisseld en kreeg een staande ovatie van het publiek in het Spotify Camp Nou. Dat zou dus een wissel op eigen verzoek zijn geweest. Barcelona komt door de zege weer op drie punten van koploper Real Madrid, dat woensdagavond met 0-3 bij Elche won.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Real Madrid3326614984
2Girona3322562971
3FC Barcelona3221742770
4Atlético Madrid3320492364
5Athletic Club33161072058
6Real Sociedad33131281151
7Real Betis3312138249
8Valencia3213811147
9Villarreal3312912-145
10Getafe33101310-443
11Osasuna3311616-1239
12Alavés3310815-738
13Sevilla3391113-438
14Las Palmas3310716-1137
15Rayo Vallecano3371313-1534
16Real Mallorca3361413-1232
17Celta de Vigo3371016-1331
18Cadiz3341415-2326
19Granada 334920-2521
20Almería3311121-3514

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit biedt perspectief. Niet alleen wordt deze wedstrijd overtuigend gewonnen, het is ook een hele goede start van een lastige periode. De periode (eigenlijk was het maar een week) hiervoor was enorm lastig en daar heeft Barcelona flinke klappen gekregen. Dan is een programma met achter elkaar Villarreal, Athletic Club, Bayern en Valencia niet eenvoudig. Fijn om die eerste overtuigend te winnen. Dan stap je ook tegen die andere ploegen met iets meer zelfvertrouwen het veld op. Ik moet wel zeggen dat Villarreal de laatste jaren vaak vrij makkelijk blijkt voor Barcelona. Het is echt een sterke ploeg maar we hebben nu toch al een aantal keer gezien dat Barcelona vrij eenvoudig wint van ze.

Het was alleen vandaag wel echt goed. Frenkie speelde ongelofelijk sterk en heeft zich echt gepresenteerd als speler die die rol van Busquets kan invullen, in combinatie met Pedri en Gavi. Dat was toch steeds de grote vraag, of die drie samen niet te licht waren. Frenkie brengt een hoop meer dan Busquets en dat zit hem met name in de mobiliteit. Het is juist vaak de kwaliteit van Busquets dat hij dat niet nodig heeft maar de laatste tijd wordt hij te vaak op dat vlak afgetroefd. Dat gebeurt Frenkie minder. Ook kon Frenkie vandaag meer zijn eigen spel spelen. Vaak als hij als zes mocht spelen bij Barcelona moest hij echt Busquets nadoen en in positie blijven. Nu kon Pedri - dankzij Ansu Fati, leg ik zo uit - af en toe zijn plek overnemen waardoor Frenkie meer vrijheid had. Pedri en Gavi waren ook enorm sterk. Die hebben dus ook niet per se Busquets nodig als metronoom achter ze. En voor mensen mij aanvallen dat Frenkie, Pedri en Gavi het lastig zullen krijgen tegen topclubs: dat denk ik ook. Maar dit was ook zo bij Busquets, Xavi en Iniesta. Guardiola koos er soms ook voor om met Keita, Mascherano of Toure het middenveld van extra power te voorzien. Naar zoiets moet je met deze drie misschien ook. Dan komt Sangare toch weer in beeld! Al heb je natuurlijk gewoon Kessie.

Ook de aanval was echt goed vandaag. Bij Ansu Fati en Ferran Torres lukte nog lang niet alles, maar je merkt wel dat zij het Barca-spelletje snappen. Het zijn echt hele intelligente spelers met een goed gevoel voor ruimte en een sterke timing. Dat zie ik graag. Van Dembele en Raphinha gaat veel dreiging uit maar het zijn ook vaak ongeleide projectielen. Wat mij betreft geeft Xavi Fati en Torres de kansen en het vertrouwen en dan vertrouw ik erop dat zij vanzelf meer gaan leveren. Het is ook prettig dat zij beiden in de spits uit de voeten kunnen. Daardoor kan Lewandowski in een vrijere rol spelen zoals hij die ook bij Bayern had. De afgelopen wedstrijden zocht hij ook wel naar ruimtes maar dan moesten Gavi en Pedri zijn plek overnemen. Nu deed Fati dat vaak en kunnen Pedri en Gavi ook blijven opereren op posities waar zij het meest toevoegen. Zo speelde Pedri vandaag wat meer naar achteren, waar ik hem sterker vind en kon hij dus ook Frenkie de Jong ondersteunen, waar ik het hierboven over had.

Wel moet in dit hele verhaal hierboven rekening worden gehouden met het feit dat Villarreal echt matig was en Barcelona veel tijd en ruimte gaf. Alles zal moeilijker worden tegen een ploeg als Bayern maar ook tegen kleinere ploegen in La Liga die gespecialiseerd zijn in tegenhouden. Laat deze wedstrijd een teken van hoop zijn en een basis om op door te bouwen. Zeker als Araujo straks weer terug is, staat er echt een elftal waarvan ik er nog steeds vertrouwen in heb dat ze mee kunnen doen om de titel. Ondanks de zware dreunen onlangs in de Champions League en de Clasico.

20 oktober 2022 om 22:55

Welk perspectief? Xavi is de slechtste trainer van barca van de afgelopen decennia, dat hebben de statistieken onlangs aangetoond. Zijn vreemde opstellingen, wisselbeleid en tactische tekortkoming bieden toch geen perspectief?

20 oktober 2022 om 23:01

Dat perspectief ging over deze wedstrijd. Ook moeten we die statistiek van de slechtste start in perspectief blijven plaatsen. Xavi is de eerste trainer die moest starten zonder Messi en erfde van Koeman een selectie die verschrikkelijk uit balans was. Ik wil niet per se zeggen dat dat de schuld van Koeman was (vooral van het bestuur en de beperkte financiele mogelijkheden) maar we kunnen niet ontkennen dat het zo was. Vervolgens heeft hij veel pech gehad met blessures en heeft hij pas sinds dit seizoen - een wedstrijd of 15 - een selectie die echt competitief is. Ondertussen heeft de ploeg bij vlagen ook erg goed voetbal laten zien. Zo was het begin dit jaar enorm overtuigend (van die wedstrijd teen Atletico tot die clasico in Bernabeu) en begonnen ze dit seizoen ook heel erg goed. Ik wil niet zeggen dat Xavi de wonderdokter is en dat met hem alles goed komt maar die statistiek van zijn slechte start wordt nu uit verband gerukt en iedere context en nuance wordt achterwege gelaten.

20 oktober 2022 om 23:06

Maar op basis van 1 wedstrijd kun je niet spreken over perspectief. Daar moet een patroon in zitten, structurele successen. Ik vind dat je erg mild bent voor xavi. Hij heeft meer mogen investeren dan koeman, en koeman had te maken met een muitende messi de eerste 4/5 maanden. Desondanks bijna voor de titel gegaan en de copa gepakt. Xavi gaat het m.i. niet redden en wat mij betreft is dat ook meteen het einde van die gekke laporta

20 oktober 2022 om 23:14

@bochherief, Koeman heeft het ook goed gedaan. Dat zal ik niet ontkennen. Maar de statistiek van Xavi wordt ook uit verband getrokken. Ook vind ik dat 1 wedstrijd wel perspectief kan bieden. Met de nadruk op bieden. Natuurlijk is dit te snel om een patroon te zien maar hier zaten wel goede dingen in waar je van kunt leren. Acties, patronen of überhaupt de opstelling. Als je deze wedstrijd analyseert en probeert op de sterke punten door te bouwen, kun je een eind komen. Wat dat betreft biedt het dus perspectief.

21 oktober 2022 om 00:00

Tja hij heeft meer nederlagen dan andere managers vanaf Rijkaard (1 meer dan koeman en rijkaard). Echter al die managers hadden Messi tot hun beschikking in hun eerste 50 wedstrijden.

21 oktober 2022 om 00:01

Als Xavi 3-4-3 wil spelen zal hij toch echt een LCV moeten halen die net als Kounde de potentie heeft om wereldklasse te worden en nu al goed genoeg is. Het liefst ook iemand die atletisch gebouwd is en over snelheid beschikt. Zoals ik al zei: Badiashile is daarin ideaal. Maar een type als Timber zie ik ook graag bij Barcelona spelen. Met een Christensen, Garcia en Alonso is het kansloos 3-4-3 te spelen en Araujo moet er uiteraard bij zijn.Overigens heeft 3-4-3 van Pep ook vaak genoeg gefaald. Fabregas rendeerde totaal niet erin. Zelfs als Trequartista werd hij geforceerd opgesteld maar tevergeefs. Abidal, Puyol en Pique (van toetertijd), daar kon je perfect 3-4-3 mee spelen. Of een Rafa Marquez en Gaby Milito. De enige 2 die nu daaraan voldoen zijn Araujo en Kounde.Met Kessie heb je trouwens al zo een type. Ik vind dat hij te weinig minuten krijgt. In de luttele minuten die hij mocht opdraven heeft hij het meer dan uitstekend gedaan.

21 oktober 2022 om 00:26

Zoals Eric Garcia dit seizoen speelt, kun je best op hem bouwen als verdediger naast Araujo en Kounde. Niet ideaal omdat hij geen linkspoot is maar wel een prima verdediger en een uitstekende opbouwer. Badiashile ken ik niet zo goed maar ik hoor goede verhalen over hem. Wil je Timber als LCV? Dat zou ik toch niet doen. Dan heb je hetzelfde probleem als met Garcia. Timber had uitstekend bij Barca gepast maar met Kounde heb je al een speler die er veel op lijkt. Ik verwacht dan ook dat Timber ergens anders zal belanden. Barca is goed bezet met Kounde.
Betreft Kessie: ik ben het met je eens dat hij best vaker mag spelen, al vond ik hem juist niet zo bijzonder in de minuten die hij kreeg. Het was niet slecht, maar hij solliciteerde nu ook niet naar een basisplek. Ook weet ik niet of die rol als vooruitgeschoven middenvelder hem zo goed ligt. Maar ja, heeft Frenkie net overtuigd dat hij op zes moet, begint het hele riedeltje opnieuw met Kessie. Ik hou mijn mond al.

21 oktober 2022 om 00:32

Kom op man. Timber is echt lichtjaren beter dan eric garcia. Die gast is echt zo ongelofelijk slecht. Kost ons afgelopen weekend gewoon de classico he? Heeft een leuke inspeelpass, maar kan verder helemaal niks. De mindere versie van Daley Blind.

21 oktober 2022 om 00:33

Volgens mij heeft Messi geen 50 wedstrijden onder Koeman gespeeld. 1 seizoen, ook nog ff geblesseerd geweest.

21 oktober 2022 om 00:50

Eric Garcia heeft afgelopen week landelijk examen mogen afleggen: zowel tegen Inter thuis als Real uit is hij zwaar door het ijs gezakt. Hoe eenvoudig Lautaro hem op kracht en vernuft in de luren legde was gewoon zielig om te zien. Ook bij die 2-0 van Fede ligt de fout toch echt bij hem. Inschattingsvermogen is cruciaal vooral in dit soort wedstrijden. Je moet voelen en weten wanneer je een bal liever op z’n beloop kan laten gaan. Nee, leuk tegen nietszeggende ploegen. Tegen de grote jongens gewoon te licht. Als 4e of 5e optie in de breedte prima, maar echt geen basis of roulatie materiaal. Alleen gebruiken in geval van extreme nood; schorsingen of blessures.

Timber is zo wendbaar en flexibel die kan overal uit de voeten. Puur omdat het een technische voetballer is met gogme en inzicht. In potentie acht ik Timber nog beter dan Kounde, vooral aan de bal.

Kessie op rechtshalf is prima. Hij zorgt voor diepgang en loopvermogen. Hij maakt veel
Vuile meters waardoor hij ruimte creert voor de rest om daadwerkelijk te kunnen voetballen.

21 oktober 2022 om 02:47

Koeman begon als eerste in jaren het seizoen zonder een Messi, was de eerste trainer die ongemotiveerde Messi had. De voorzitter predikte dat er geen geld was en na genoeg geen kwalitatieve inkomende transfers gedaan konden worden.

En zet dan de prestaties tegen over kaar en vergelijk de kwaliteit van de spelersgroep. Neem ook mee dat de ene trainer keihard in de selectie moest gaan snijden en de ene blessure geval na de andef voorbij zag komen

21 oktober 2022 om 09:02

Mooie uiteenzetting waarin ik me volledig kan vinden. Naar mijn mening moet Garcia gewoon permanent naar de bank verwezen worden, en als ik eerlijk mag zijn zie ik hem het liefst in de tribune zitten en vertrekken in januari. Maar goed dat gaat sowieso niet gebeuren, die jongen zal wel weer onbegrijplijk veel basisplaatsen krijgen tegen tegenstanders die zijn petje te boven gaan.

Twee prachtige goals van Lewandowski, maar MOTM in mijn ogen toch echt Frenkie. Heerlijk hoe hij het spel verdeelde op het middenveld, en vanaf de 6 positie het tempo bepaalde en er verdedigend vaak goed tussen zat. Dat is de Frenkie die we willen zien. Als dat zo doorgaat, is de opvolging van Busquets toch echt snel een feit.

Hij leek zelf om de wissel te vragen. Hopelijk valt de blessure mee, want voor een eventueel succesvol toernooi van Oranje op het WK is zijn inbreng echt bepalend.

21 oktober 2022 om 00:07

Hij speelde goed, maar Gavi en Pedri ook. Dus kan zondag zomaar weer op bank beginnen

21 oktober 2022 om 00:29

Gavi had in mijn ogen veel meer balverlies dan Frenkie en Frenkie was onderscheppend echt ijzersterk vandaag. Op weinig fouten kunnen betrappen.

21 oktober 2022 om 02:50

En van de winter komen de geruchten weer over contract en van de zomer staat op nummer 1 om van de hand te doen. Alles wat met vorige voorzitter binnen is gehaald word systematisch vakkundig door 'laporta gebonjourd

De eerste helft was de beste helft van barca dit seizoen. Zo goed als niks weggegeven en volledig gedomineerd. Tweede helft heel zakelijk, dus ook prima.

Het middenveld vandaag stond echt als een huis, ieder duel werd gewonnen en er was overal een stapje voor. Frenkie motm, zelfs na de twee goals van Lewandowski. Wat was die jongen goed vandaag, zat werkelijk overal tussen en heeft voor zover ik kon tellen de bal één keer verloren.

Het is niet veel na zo’n vervelende week, maar dat was een 10-0 ook niet geweest. Ik wil toch wel even zeggen dat ik het erg pijnlijk vond dat Piqué werd uitgefloten. Je kan zeggen en vinden wat je wil van hem maar hij is een absolute clublegende. Totaal onnodig.

Eerste echt heel goede wedstrijd die ik em in tijden voor Barca heb zijn spelen. Goeie timing om je vorm te vinde zo voor het WK.

21 oktober 2022 om 18:36

Zonder Busquets ook. Bewijst toch hoe erg Busquets bij Frenkie in de weg staat.

Eerste wat ik doe als ik die sierd de vos ooit zie in me leven ga ik hem vragen wat de reden is waarom die doet als of tie voor atletico madrid is deze wedstrijd heb ik echt duidelijk gehoord dat hij echt voor barcelona is😭😭

20 oktober 2022 om 22:57

Laat me weten als je Sierd tegen bent gekomen haha.

20 oktober 2022 om 22:58

Heb je het moment met Danjuma niet meegekregen? Hij was al aan het juichen, toevallig viel de bal in het zijnet. Calimero.

20 oktober 2022 om 23:00

Hij is overduidelijk voor barca en atleti fan is gwn zijn dekmantel. Als er een wedstrijd van atleti tegen bilbao is en barca elche op zelfde dag kiest hij altijd voor barca. Manier van juichen etc bij barca is altijd zo overdreven en luid, maar bij atleti wedstrijden is hij al die spelers aan het neerhalen. Felyx reinildo lemar etc scheld hij bijna uit.

20 oktober 2022 om 23:05

Ik verwacht zomaar dat hij niet zelf mag kiezen welke wedstrijd hij moet becommentariëren. Hij is atletico socio. Afgelopen zondag hoorde ik hem ook juichen voor real.

21 oktober 2022 om 00:34

Hou toch op man. Sierd heect zelfs een seizoenskaart bij atleti he. Hij kent gewoon de mensne daar op de tribune.

21 oktober 2022 om 00:08

Ik kijk al jaren geen wedstrijd meer van Siert, vanwege zijn zeer slechte commentaar altijd. De voetbalkennis is zeer matig en zijn kennis van de restaurantjes hier en daar in Madrid en de rest van Spanje klinkt indrukwekkend voor de leek, maar slaat eigenlijk vaak helemaal nergens op. Bovendien is het al jaren bekend dat hij gewoon Barcelonafan is, al beweert hij van niet. Slappe hap, die Siert. Een van de slechtere voetbalcommentatoren daar in Nederland en dat wil wat zeggen!

Tsja, we weten dat frenkie goed kan voetballen en dat tegenstanders die weinig pressing spelen gemaakt zijn voor Frenkie. Maar op mijn netvlies staan met name de top wedstrijden waarin hij het lastig heeft.

20 oktober 2022 om 23:02

Zo ken ik frenkie ook. Als je hem objectief benadert, dan heeft hij barca niets gebracht. Een heftig prijskaartje, maar geen speler die onbetwist is of het team in moeilijke tijden en tegen zware tegenstanders bij de hand heeft genomen

20 oktober 2022 om 23:11

Klopt, maar de Frenkie in zijn Ajax tijd en met name Oranje is een geweldige voetballer die wel makkelijk voetbalt tegen teams die veel pressen. Blijft me daarom altijd afvragen waarom het er -nog- niet uitkomt bij Barcelona.

21 oktober 2022 om 00:01

Wellicht heeft het te maken met de mensen die achter hem staan en hoe hij dan de risico's inschat. Bij NL elftal staat er een sterke verdediging en bij Ajax stond het destijds ook goed. Als je dan onder druk staat durf je wellicht net wat beter eronder uit te voetballen. Maja is giswerk.

Heel sterk antwoord na die hele slechte 3 luik met Inter en Real Madrid. Frenkie mag van mij daar het hele seizoen blijven op de 6. Was alom aanwezig, heel sterke rushes en gewoon veel mobieler dan Sergio. Bedankt voor alles wat je hebt gedaan Busi, maar het is echt tijd om een stapje opzij te zetten.

Het leuke aan Frenkie is dat hij 2 spelers naar zich toetrekt, waardoor of Pedri of Gavi meer ruimte hebben en dan zie je dat ze ook kunnen excelleren.

Ander leuke wijziging is Ferran op rechts. Veel dreigender als op linksvoor, al blijft er nog werk aan de winkel. Leuke opsteker wel deze wedstrijd.

Zoals Riqui hierboven al goed vermeld is het een leuke start voor een reeks moeilijke wedstrijden.

Vamos!

20 oktober 2022 om 23:09

Je vergeet Kounde, steekt er natuurlijk met kop en schouders bovenuit achterin. Met hem hadden ze niet verloren tegen Inter denk ik en dan mis je ook nog eens Araujo.

Die interland periode is Barca Europees fataal geworden.

20 oktober 2022 om 23:14

@ElGuaje7

Zeker en vast! Koundé is wel een absolute topaankoop voor die prijs, heeft alles wat een moderne CV nodig heeft. Duelkracht, snelheid en voetballend vermogen.

20 oktober 2022 om 23:16

In de toekomst nog een goede linker centrale CV halen die echt absolute top is. Dus geen Christensen of Eric Garcia. Badiashile van Monaco zou echt een droomkandidaat zijn. En dan nog een hele goede rechtsback. Dan is deze selectie compleet. Middenveld en aanval zit wel snor imo voor de komende jaren. Maar als ik een rechtsback moet opnoemen nu, zou ik het niet weten. Mazraoui was perfect geweest, maar heeft helaas voor Bayern gekozen.

20 oktober 2022 om 23:27

@Joga_Bonito10

Hopelijk ontwikkeld Chadi Riad zich sterk zoals een Ronald Araujo. Heeft er wel wat van weg, sterk, groot, snel. Linksbenig en eigen jeugd! Misschien hoeven we dan geen miljoenen neer te tellen.

Vanderson zie ik graag komen. 21 jaar, Braziliaanse flair.

21 oktober 2022 om 00:09

Ik begrijp nog steeds niet dat Mika Marmol verkocht is aan Andorra. Groot talent was dat. Een echte Barca verdediger: comfortabel aan de bal, inschuiven, goede inspeel pass, positionering en redelijk snel. Zou hem doorgeschoven hebben dit seizoen, dan had je Christensen niet hoeven halen. Chadi Riad is inderdaad een groot talent. Een Araujo scenario zou mooi zijn. Time will tell. Toch zou ik Badiashile of Timber binnen nu en 2 jaar aangetrokken worden. Pique uitzwaaien en Christensen of Garcia ook wegdoen tegen die tijd. 1 van die 2 kan je als breedte versterking erbij houden, maar meer ook niet.Vanderson ontwikkeld zich stormachtig ja en zou perfect fitten bij Barca. United schijnt ook concreet te zijn voor hem. Hopelijk neemt Tite hem mee naar Qatar. Hij verdiend het en is veel beter dan Danilo.

20 oktober 2022 om 23:11

Het is eigenlijk jammer dat de kers op het seizoen al door de plee gespoeld is. Het enige voordeel hieraan is dus dat je de rest van het seizoen FdJ de kans zou kunnen geven als enkele pivot.

Die slechte drieluik heeft direct een enorme stempel op het seizoen gedrukt helaas. Hopelijk is het mogelijk om lang in het spoor van Real te blijven zodat het niet wéér een weggegooid jaar is.

20 oktober 2022 om 23:19

@Mick00

Ik vind wel dat er te snel geoordeeld wordt. In het algemeen he, bedoel het niet op jou. We zijn nog maar 9 wedstrijden ver he? Champions League gingen we sowiso niet winnen, daar gaan we nog denk ik 2-3 jaar moeten wachten om überhaupt echt kanshebber te zijn. In La Liga ligt alles gewoon nog open he, we staan maar 3 punten achter.

Real Madrid is wel ijzersterk bezig en ze verdienen het op dit moment om aan de leiding te staan. Alleen is dit zo een atypisch seizoen met dat WK dat je op dit moment echt niets kan concluderen. Voor hetzelfde geld is Real Madrid na het WK een schim van zichzelf. Dat kan overigens voor elk team zo zijn.

Laten we maar zo lang mogelijk aanklampen en naar ons eigen kijken. Elke wedstrijd proberen te winnen en zien waar het schip strand.

Probeer die Europa League te winnen(ga er van uit dat we sowiso EL gaan spelen), wordt kampioen en probeer die Copa binnen te halen en dan is het voor mij nog een redelijk geslaagd seizoen.

20 oktober 2022 om 23:28

Met je eens. CL gingen we inderdaad niet winnen, maar het was wel iets om je op te verheugen en een graadmeter ten opzichte van andere grote clubs. Dat hoort ten allen tijden niet al voor de winterstop over te zijn natuurlijk.

Zoals ik zei, en jij herhaalt, het is hopen dat je zo lang mogelijk in het spoor kan blijven van Real. Alles ligt natuurlijk nu nog open, maar twee of drie misstappen en ook daar veranderd het sentiment ineens. Laten we hopen dat het niet weer al vroeg een vruchteloos seizoen wordt!

20 oktober 2022 om 23:59

Jij hebt er kijk op, maar heb je niet liever een middenvelder als rodri of casimiro. Die iets degelijker zijn en no nonsens?

21 oktober 2022 om 00:16

Bij Barcelona speelt daar altijd meer een intelligente voetballende 6 dan een sloper. Guardiola, Busquets en zelfs Yaya Toure was voetballend uitstekend. Mascherano is daarom ook snel omgeturnd tot centrale verdediger. Als Frenkie dit wekelijks kan brengen als wat hij vandaag deed en ook tegen grote tegenstanders, dan zit je de komende 10 jaar wel gebakken. Maar goed, iets met 1 zwaluw.

21 oktober 2022 om 10:05

@classongrass22

Goede vraag. Rodri had fantastisch geweest, want die kan ook nog gewoon goed voetballen. Casemiro is aan de bal te zwak om voor Barcelona te spelen, maar uiteraard wel een hele goede balafpakker.

Bij Barça is het wel vereist dat de 6 eigenlijk het spel ook verdeelt. Daarom kan daar eigenlijk niet de eerste beste houthakker staan. Er wordt geopperd om daar misschien Eric Garcia uit te proberen, maar na de glansprestatie van Frenkie gisteren zou ik dat toch niet doen.

Dit is het middenveld van nu en de toekomst dat ik zelf ook voor ogen heb: Pedri-Frenkie-Gavi. Sergio zal nu toch echt afwisselend op de bank moeten plaats nemen om de transitie van het vernieuwde middenveld niet in de weg te gaan staan. Voor ons Nederlanders: Frenkie speelde ouderwets en Ajax-achtig goed.

En nu Frenkie gewoon 5 wedstrijden achter elkaar laten staan ipv dat gewissel iedere keer...

Wat een wereld goal die eerste van lewandowski zeg. Snap dat die 2e er spectaculairder uitziet maar die rust en controle om zo’n bal achter je standbeen met de hak perfect klaar te leggen, prachtig.

21 oktober 2022 om 02:55

Zelfde met Espanyol voor Barça en Madrid. Tegen jullie gaan ze keer op keer 5-0 onderuit en tegen ons worden ze opeens 11 krijgers die onvermoeibaar zijn 😂 zoals je zegt. Iedereen heeft er wel een club tussenzitten.

Als we zien hoe Barcelona onder Xavi gemiddeld 3 doelpunten per game scoort dan moeten we Inter en Real wel complimenten geven dat ze maar 1 goal incasseerden (inter uitwedstrijd). Vandaag wederom laten zien dat Lewa met juiste aanvoer perfecte spits is die overal kan slagen. Ik had hem graag eens met Messi willen zien spelen. Ik denk oprecht dat Messi de Bruyne's assists makkelijk kan verdubbelen met zo een spits voor hem. Ergens dus jammer dat PSG hem niet kon halen, maar ook wel blij dat Barcelona op deze legende kan rekenen nu ze hem hard nodig hebben.

Hopelijk verslaan we Bayern en lukt het Inter niet om te winnen, maar jammer genoeg beetje laat nu. Zie ze wel ver komen in EL, maar de CL is zo goed als verloren. Als we Real maar niet uit oog verliezen in de La Liga voor nu..

Leuk voor Frenkie en Barca, dit zal deugd doen na Inter en Real. En nu maar eens een lange reeks neerzetten want Bilbao en Bayern wordt weer afzien.

Typisch de Jong. In de Classico voor de zoveelste keer onzichtbaar. De wedstrijd erop zijn de media er als de kippen bij om hem op te hemelen.

Frenkie en weergaloos. Dan weet je dat het niet om een toptegenstander gaat, zodat hij weer alle tijd heeft gekregen om lekker ongestoord te wandelen. Zet hem tegen Inter of Bayern en je ziet hem helaas niet. Je merkt alleen dat hij meedoet, wanneer hij weer eens tegen de arbiter mekkert.

Ja, het is niet iedereen gegeven zich door te ontwikkelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren