Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wedstrijd in Champions League-groep van Ajax verplaatst naar Dortmund

Laatste update:

FC Midtjylland mag de afsluitende groepswedstrijd tegen Liverpool in de Champions League niet in het eigen stadion spelen, zo meldt Die Welt donderdag. Volgens de Duitse krant wordt het duel, dat voor woensdag 9 december op het programma staat, afgewerkt in het stadion van Borussia Dortmund. In een reactie in de Deense pers laat Midtjylland weten er vooralsnog vanuit te gaan dat de wedstrijd 'gewoon' in de MCH Arena in Herning wordt gespeeld.

De mogelijke verplaatsing van de wedstrijd heeft te maken met coronareglementen die in Engeland worden gehanteerd. Bij terugkomst uit Denemarken zouden de spelers van Liverpool veertien dagen in quarantaine moeten. De UEFA en Liverpool zijn daarom op zoek gegaan naar een andere locatie en hebben die gevonden in Duitsland. De Europese voetbalbond deed gezamenlijk met Liverpool een verzoek aan Dortmund om de wedstrijd te organiseren.

"Het klopt dat Dortmund is geselecteerd voor de wedstrijd van 9 december. De wedstrijd zal worden gespeeld zonder publiek", wordt een woordvoerder van de gemeente geciteerd door Die Welt. Als de wedstrijd inderdaad in het Signal Iduna Park wordt afgewerkt, keert Liverpool-trainer Jürgen Klopp terug in het stadion waarin hij werkzaam was tussen 2008 en 2015.

Ajax zal vermoedelijk niet blij zijn met de wijziging. Het reeds uitgeschakelde Midtjylland zou op de slotdag nog voor puntverlies van groepsleider Liverpool kunnen zorgen, maar wordt nu een thuiswedstrijd ontzegd. Liverpool heeft negen punten verzameld, twee meer dan achtervolgers Ajax en Atalanta. Midtjylland gaat volgende week eerst nog op bezoek bij Atalanta.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach een thuiswedstrijd is het toch niet zonder publiek. Zit totaal geen voor of nadeel hier aan.

26 november 2020 om 17:32

Niet veel maar je hoeft niet te reizen en speelt op bekend terrein

26 november 2020 om 20:07

Voor Midjyland maakt het toch allemaal niet meer uit, zou het best begrijpen vanuit hun positie, om niet heel dwars te liggen en Liverpool een beetje tegemoet te komen.

26 november 2020 om 18:00

Totaal niet?? Natuurlijk zit er wel een nadeel aan als je ipv in je eigen stadion in je eigen stad, een reis moet gaan organiseren naar Dortmund inclusief overnachten en trainen op een vreemde locatie etc. Denk je nou echt dat het niet prettiger is om gewoon in je vertrouwde omgeving voor te bereiden en te spelen in je eigen stadion? Er is geen publiek, maar dat betekent niet dat je niet het gevoel van 'thuis' spelen hebt.

26 november 2020 om 23:13

@sieb ach die lui reizen zo veel en slapen zo vaak in een hotel. Dat zijn ze wel gewend. Er zijn vast veel spelers met jonge kinderen, die slapen in n hotel beter dan thuis

27 november 2020 om 10:09

Ja die lui reizen veel en slapen veel in een hotel, dat neemt totaal niks weg van m'n argument dat het prettiger is om gewoon in je eigen omgeving voor te bereiden. En om de kinderen van de spelers als argument aan te halen waarom het net zo goed of beter is om ver weg te zijn.... Tja.

26 november 2020 om 18:29

En misschien maakt het wel wat los bij de spelers van midjyland dat ze in zo'n stadion mogen spelen. Blijft prachtig, ook als het leeg is. Ook de gedachte dat daar de Haalands, de Sanchos, de Reusen, de Gotzes, de Lewandowskis, de Dedes en de Amorosos van deze wereld op die plek hebben geschitterd, maakt dat het iets extra heeft

26 november 2020 om 19:27

Alles en iedereen is tegen Ajax! Uefa speelt weer een dubieuze rol. etc.

Liverpool ging toch ook uit naar Italië en Nederland die landen staan toch ook op rood en moet je in quarantaine?

26 november 2020 om 17:34

Denemarken en meer Scandinavische landen zijn grotere uitzonderingen door dat probleem met nertsen en Corona als ik het goed heb.

Riekt toch beetje naar competitievervalsing. Het is toch niet het probleem van Midjtyland dat deze regels bestaan in Engeland? Dan moet Midjtyland uitwijken/aanpassen. Heel benieuwd ook hoe dit was opgelost als het andersom was geweest.

26 november 2020 om 17:41

Dat was toch al van toepassing. Sommige clubs mogen wel toeschouwers hebben en andere niet.

26 november 2020 om 17:43

Midjtyland speelt ook gewoon in een leeg stadion

26 november 2020 om 17:55

Maakt dat uit? In deze CL waren er gewoon al dergelijke dingen die voorvallen.

26 november 2020 om 18:11

Er zit wel zoveel kwaliteitsverschil tussen de 2 teams dat competitievervalsing niet aan de orde is in dit geval.

26 november 2020 om 19:48

Elke procent is aan de orde. Ajax was ook kansloos tegen Real Madrid, de kans was nog kleiner dat ze daarna nog een keer zouden stunten tegen Juventus. Liverpool kampt met een overvol programma, veel blessures, zal Midjtyland onderschatten terwijl het voor Midjtyland wellicht de laatste kans is om voor het eerst in haar geschiedenis een punt in de CL te pakken.

27 november 2020 om 07:41

Achja als jij dat vindt, dan hebben Ajax supporters blijkbaar nog een excuus als ze toch nog 3e worden in de poule. Vorig jaar was het de scheids, dit jaar is het deze wedstrijd op neutraal terrein

26 november 2020 om 18:45

Vind het ook erg vreemd dat Liverpool en de uefa dit bepalen en zelf al een ander stadion vragen terwijl de this spelende club daar blijkbaar niks over te zeggen heeft.

26 november 2020 om 20:15

Zo vreemd is het niet, als een wedstrijd niet op normale manier ergens gespeeld kan worden, kan de Uefa dat stadion gewoon afkeuren. Dat gebeurd zelfs regelmatig, alleen iis het dan vaak wel omdat het stadion zelf niet goedgekeurd is of omdat er onrusten in die regio zijn. Alleen normaal laat de Uefa dan de thuisploeg een alternatief zoeken. Nu doet juist het uitteam dat, dat is volgens mij wel nieuw.

Voor andere voorbeelden denk bijv. aan de beide Oekraïnse CL-deelnemers: Shakhtar mag niet thuis in Donetsk spelen (oorlog) en moet de wedstrijden in het nationale stadion in Kiev spelen. Dinamo Kiev mag niet in eigen stadion spelen (niet goedgekeurd) en moet ook in het nationale stadion spelen (al is dat uiteraard nog wel in dezelfde stad). Vorig jaar moest AZ bijv. tegen Antwerp nog spelen in Brussel, omdat het stadion van Antwerp niet goedgekeurd was en AZ zelf weer in Den Haag (1 duel in Enschede) om diezelfde redenen. Lask Linz speelde haar thuiswedstrijden (o.a. tegen PSV en AZ) ook in een ander stadion, omdat het eigen stadion niet voldeed. Zo al enkele voorbeelden.

26 november 2020 om 18:53

De uefa wil de CL zonder noemenswaardige problemen laten spelen.
Er mag toch geen publiek bij dus het moet niet zoveel uitmaken waar welke wedstrijd word gespeeld, beetje "roadtrip" voor de speleds van Midsjiland, die komen daar anders nooit
Maar hou deze gedachte vast voor als er in Nederland weer eens een beslissing word genomen in het voordeel van een club.....probeer het dan ook maar eens om te draaien.

26 november 2020 om 19:45

Bijzonder sterk slot hoor tinus.... Ik snap je insinuatie, maar jij bent nu degene die het aanhaalt. Het is hedendaags niet zomaar een roadtrip. Niet voor niets dat ze dus zogenaamd uit moeten wijken. Dat kleine beetje thuisvoordeel wordt nu ook weggehaald.

27 november 2020 om 09:32

@lunny,
wat mij vooral opval is de tekst "de Uefa en Liverpool zijn daarom op zoek gegaan naar een andere locatie en hebben die gevonden in Duitsland. De Europese voetbalbond deed gezamenlijk met Liverpool een verzoek aan Dortmund om de wedstrijd te organiseren."
Het lijkt wel of Midtjyland volledig buitenspel is gezet. En dat zou ik wel heel kwalijk vinden.

Ik vind het een mooi gebaar van Midtjyland als ze dit doen. Het is uiteraard niet hun probleem dat de regels zo zijn in Engeland. Maar om toch zo tot een oplossing te komen vind ik getuigen van klasse. (Ondanks dat het misschien Ajax uiteindelijk benadeeld)

Waarom niet gewoon in Kiel of Hamburg spelen dan zodat Midtjylland in ieder geval zo min mogelijk hoeft te reizen.

Als Ajax hier echt bezwaar tegen zou hebben is dat moeilijk triest. Er is geen publiek dus thuisvoordeel is er niet en punten pakken die Denen überhaupt niet tegen Liverpool, ook al komen ze met een c elftal. Zou van meer klasse getuigen (al helemaal in deze tijden) als je gewoon accepteerd dat loopt zoals het loopt.

26 november 2020 om 18:21

Tuurlijk is er nog altijd een thuisvoordeel. Als jij bij je amateurclubje speelt dan staat er waarschijnlijk geen hond langs de lijn. Toch voelt je eigen veld altijd fijner en is het veld uit altijd wennen.

26 november 2020 om 18:44

Je kan er wel niet mee eens zijn maar thuisvoordeel is er altijd. Je grasmat die je gewend bent, je omgeving en je hoeft niet te reizen. Jij mag dat ontkennen maar jij voetbalt niet bij de club.

26 november 2020 om 19:44

Daar ben ik het gewoon totaal niet mee eens. Voor mij is het nooit belangrijk geweest op welk veld ik speelde. En ja het ene veld is anders dat het andere veld. Maar dit zijn geen amateurvelden waar ze de koeien doordeweeks nog op laten grazen. Naar mijn mening moet je als topsporter ongeacht het veld kunnen presteren en je spel eventueel kunnen aanpassen naar het veld. Dit vind ik niet met thuis of uit voordeel te maken hebben omdat iedereen hetzelfde veld heeft. Supporters hebben wel invloed omdat ze energie kunnen overbrengen naar de spelers, dus daar maakt het wel uit of je uit of thuis speelt normaal gesproken. In deze situatie maakt het naar mijn mening dus niks uit omdat er geen supporters zijn.

27 november 2020 om 06:59

Het is naast de sfeer van een thuis wedstrijd de faciliteiten die voor de thuisclub aanwezig zijn en voor de uitteams beperkt. En zelfs als de kwaliteit van het veld gelijk is dan heb je nog te maken met de afmeting. De marge is super groot. Sommige clubs hebben juist een groot veld omdat het past bij hun stijl en een ander stadion juist een kleiner veld

26 november 2020 om 19:49

Nu moeten 2 ploegen reizen ipv 1 ploeg. Dat is toch bizar in deze tijden?! Gekker dan een overvol programma van 1 ploeg.

26 november 2020 om 19:50

Zelfs op amateur niveau waar niemand komt kijken hebben clubs altijd een thuisvoordeel. En dat is er zeker wanneer je zoals in dit geval een flink eind moet reizen. Dortmund is in Denemarken ook niet direct naast de deur.
Het B eltal van Liverpool zal echt wel van die Denen winnen, maar de C elftallen die ze in het verleden wel eens opstelden voor de FA en league cups verliezen ook geween van championship of league 1 clubs, dus die gaan dan echt niet zo maar winnen daar.

Ajax zal vermoedelijk niet blij zijn. Maakt toch niets uit. Ervan uitgaande dat Ajax verliest van Liverpool. Ajax moet van Atalanta winnen en de rest doet er niet toe.

26 november 2020 om 18:03

Ik denk vooral omdat de Uefa wel moeilijk doet over Ajax.

26 november 2020 om 18:05

Als Ajax wint van Liverpool met meer dan 1-0 en Liverpool laat punten liggen tegen de Denen is Ajax met gelijkspel geplaatst

26 november 2020 om 19:45

Wat dat betreft maakt het best uit eigenlijk. Mocht Ajax ook winnen van Liverpool dan moet Liverpool winnen om zeker te zijn van de volgende ronde. Anders hebben Ajax en Atalanta aan een gelijkspel genoeg.

26 november 2020 om 20:25

Als Ajax wint van Liverpool en Atalanta wint ook hebben ze beide 10 punten en Liverpool 9 . Dus als Liverpool van de Denen wint hebben ze 12 punten en zijn ze door. Dan moeten Ajax en Atalanta het onderling uitmaken wie door gaat.

En ondertussen Ajax bijna bestraffen voor dezelfde uitwedstrijd... Maargoed laten we volgende week eerst zorgen dat uberhaupt nog een rol speelt door te winnen in Liverpool.

Haha wat apart er zijn regels in Engeland en Midjylland moet dat oplossen door niet meer thuis te spelen? Laat Liverpool het lekker oplossen de regels zijn uit Engeland opgesteld.

Waarom moet FC Midtjylland maar ergens anders gaan spelen omdat er in Engeland bepaalde regels zijn? Dat is toch de wereld op zijn kop. Als de Engelse regels zijn dat wanneer je uit Denenmarken komt, in quarantaine moet, dan is dat maar zo. Lijkt me niet dat FC Midtjylland daar rekening mee moet houden.

26 november 2020 om 18:15

Ja is Engeland hun regels Ajax en Atalanta gingen ook zonder regels naar Denemarken,gewoon in Denemarken spelen als je niet komt 3-0 nederlaag we kunnen niet rekening houden met de regels in Engeland

Dus moet Liverpool een b elftal opstellen tegen modeland zodat de eerste spelers in de competitie kunnen spelen na de UCL wedstrijd. Opgelost toch? En dan lijnders ipv Klopp die kant op.

Lekker belangrijk waar de wedstrijd gespeeld wordt. Er is toch geen publiek, dus echt competitievervalsing is het niet in dit geval.

26 november 2020 om 19:10

Sowieso het reizen al. Dit is alsof Ajax afreist naar Berlijn voor een thuiswedstrijd...

Slaat gewoon nergens op - hoe groot of klein dat nadeel ook is, waarom zouden zij in vredesnaam naar Duitsland moeten afreizen omdat de FA niks weet te regelen?

Dortmund ook echt, dat is gewoon 6,5 uur rijden, al het voordeel voor Midgetland weg. Weet je hoeveel stadions er voorbij gereden worden...

Dat zou ik als Midtjylland gewoon weigeren. Of spelen in Denemarken of een 3-0 overwinning toekennen aan Midtjylland. Ze hebben het recht om thuis te mogen voetballen, daarnaast is Liverpool gewoon welkom. Liverpool kan ook met een b team aankomen, deden ze gisteren ook.

Wat een pijnlijke titel zeg. Op de redactie legt iemand zo'n titel als deze voor, en dan zit er aan de andere kant ook nog iemand die zegt; ja duw maar door zo... On: Er van uitgaande dat Mydtjiland hoe dan ook kansloos is tegen Liverpool zou niemand dit ook maar ene moer moeten boeien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren