Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘We lijden onder je, Lionel Messi, we zien echt af onder je’

Laatste update:

Lionel Messi speelde zaterdag een hoofdrol in het LaLiga-duel tussen Barcelona en Eibar (5-0). De aanvaller nam liefst vier doelpunten voor zijn rekening en bouwt zodoende verder aan zijn indrukwekkende statistieken. Hoewel hij al ruim een maand niet in LaLiga had gescoord, was hij in 2020 al goed voor acht treffers en zeven assists in alle competities. “Als Messi zijn dag heeft, kun je weinig doen', verzuchtte Cote, de directe tegenstander van Messi. “Hij is de beste voetballer van de wereld. Verliezen is nooit leuk, maar we zitten nu eenmaal niet op zijn niveau.”

“We lijden onder je, we zien echt af onder je, we moeten je verwerken”, liet Eibar zaterdag in een tweet weten. “En er zit niets anders op dan op te staan en je te applaudisseren.” De tweet van de Baskische club kan op veel waardering rekenen. Op het moment van schrijven staat de teller op ruim 141.000 likes en 36.000 retweets.

De publicatie van Eibar is gegrond, daar Messi tegen de Basken steevast tekeergaat. In het seizoen 2017/18, in een 6-1 zege op 19 september 2017, kwam hij ook vier keer tot scoren. Na elf onderlinge duels tussen Barcelona en Eibar in LaLiga staat de teller van de Argentijn al op liefst twintig doelpunten: tweemaal een kwartet aan goals, vier dubbelslagen en vier enkele treffers.

“Hij weet wanneer hij rust moet pakken en wanneer hij moet toeslaan”, reageerde Eibar-trainer José Luis Mendilibar na afloop. “Tot aan het eerste doelpunt had hij de bal weinig geraakt. En de ballen die hij raakte, waren om veel pijn te doen. Het meest rare is dat hij heel veel op doel heeft geschoten en ‘maar’ vier keer heeft gescoord. Hij bewijst zich elke week. Wellicht gaan er dingen veranderen als je Messi een ander shirt laat aandoen.”

Collega Quique Setién loofde eveneens de prestatie van Messi. “Dit doet hij al veertien à vijftien jaar en dit zal hij blijven doen”, gaf de trainer van Barcelona aan. “Messi is een garantie voor welk team en welke trainer dan ook. Hij staat er altijd, vandaag (zaterdag, red.) met doelpunten, een andere dag met assists. Daarom is hij de beste ter wereld. Een luxe voor ons.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je moet denken aan een tijdperk bij Barcelona zonder Messi. En zeker niet met het huidige bestuur, want dan blijft er bar weinig over. Wat heeft hij ons als voetballiefhebber verwend en doet hij dit nog. Cijfermatig de beste die er ooit is geweest. Samen met Ronaldo de absolute heersers van het voetbal. Je hebt die twee en dan heel lang niets en dan nog heel lang niets.

23 februari 2020 om 10:05

Omdat hij het in meerdere landen laat zien EN met zijn land prijzen pakt. Het EK en Nations League bijvoorbeeld, doet Messi dat ook?

23 februari 2020 om 10:07

Zou wel een beetje raar zijn als Messi het EK en/of de Nations League zou winnen he, hij komt niet uit een Europees land..

23 februari 2020 om 10:21

Noodgedwongen ja! Een speler die zo goed en geliefd is wordt door geen enkele club verkocht!

23 februari 2020 om 10:24

Messibarca, zullen we aub stoppen met die kleuterdiscussie wie nu echt de beste is? Ze zijn allebei op hun manier heel bepalend geweest.

Hoe weinig er nog maar gezegd is geweest over de 4 goals van Messi gisterenavond, zegt genoeg hoe hoog zijn standaard ligt. Mensen kijken er niet meer van op.

23 februari 2020 om 09:12

Weetje, misschien heeft t ook te maken dat velen denken van ;" ja leuk maar doe dat ook eens in een andere competitie want zelfs bij Argentinië wordt t al te moeilijk".

En zeker wanneer je Ronaldo wèl gewoon ziet doorgaan waar die al in Engeland mee begonnen was, de boel aan flarden schieten.

23 februari 2020 om 09:25

Nee dat heeft er niks mee te maken, dat denken alleen de Ronaldo fans. Ik had het geweldig gevonden om Messi in de PL te zien. Maar hij heeft zich toch al genoeg bewezen tegen Engelse clubs in de CL?

23 februari 2020 om 09:33

@Rossel, wat een onzin. Messi is een van de beste mischien wel de beste van zijn tijd en waar hij dat doet maakt niet veel uit. Iedereen ziet toch hoe goed hij is? Je moet gewoon genieten van spelers als Messi en Ronaldo en blij zijn dat je dit mee mag maken. Dus gewoon genieten.

23 februari 2020 om 09:52

Waarom zou hij het bij Argentinie ook moeten laten zien? Het nationale team daar is gewoon een lachertje. Argentijnen denken dat ze steeds meedoen om de wereldtitel, maar dat is gewoon helemaal niet realistisch. Kijk maar eens naar de positie van de keeper. Al jaren is Sergio Romero daar de vaste keeper, terwijl hij in Europa (op zijn periode bij Az na) nooit echt indruk heeft weten te maken. Ook de verdediging is drie keer niks. Het zegt al genoeg dat in de wk finale de bejaarde Demichelis nog in de basis stond. Gelukkig speelde Mascherano toen een dijk van een toernooi. En dan nog de oh zo opgehemelde wereldaanval die Argentinie al jaren zou moeten hebben. Aquero en Higuain zijn echt de grootste nalaters die er zijn. Waar Higuain vaak terecht wordt afgebrand, vind ik dat Aquero opvallend vaak de dans ontspring. Als er een iemand niks bij het nationale elftal laat zien is het el Kun wel. Maar nee hoor, het is allemaal Messi (en Higuain) zijn schuld, omdat hij niet in een achterbuurt in Buenos Aires is opgegroeid. Omdat hij meer een Spanjaard is, dan Argentijn. Echt waar ik verzin dit niet. Er zijn echt Argentijnen die zo redeneren. Dat Messi topscoorder is van het nationale elftal, zegt de meeste Argentijnen niks. Dat Messi met zijn team al in drie finales heeft gestaan zegt inderdaad niks over zijn prestaties in het nationale elftal.messi is gewoon een van de beste spelers die er ooit is geweest. Hoe hij op elke positie voorin even goed kan renderen is gewoon ongekend. Hoeveel vrije trappen hij er wel niet scoort is ongekend. Hoe hij met gemak zijn tegenstanders voorbij dribbelt is ongekend. Hoe vaak hij de dertig goals in de competities aaneenrijgt is ongekend. Maar nee hoor, blijf hem maar vooral vastpinnen op het feit dat hij nog niks met Argentinie heeft gewonnen. In dat geval is Johan Cruyff ook maar een doorsneevoetballer geweest die niks met het Nederlands elftal heeft kunnen winnen. Wat een amateur was die Cruyff ook.

23 februari 2020 om 10:49

Hulde AjaxBarca2014! Geen speld tussen te krijgen. Mooi ook dat mensen een Gerrard en Totti altijd roemen om hun clubliefde, maar Messi altijd naar een andere club praten omdat hij wat te bewijzen zou hebbeb. word zo moe van die hele discussie wie de beste is en de haat die daar bij komt richting de andere.. Geniet gewoon van allebei nu het nog kan.

23 februari 2020 om 10:51

Het Argentinië waarmee Maradona het WK won, dat was pas een lachertje.

23 februari 2020 om 11:46

Respectloos om wereldkampioenen lachertjes te noemen. Argentinie had dat WK 14 gescoord als ik het niet fout heb waarvan 5 goals van maradona kwamen. In de finale had maradona ook niet gescoord en toch wonnen ze. Ze waren niet allemaal voetbalsterren, maar op dat WK hadden ze zeker wel als sterren gespeeld. Nou jou comment is eerder een lachertje. Maar je doet wel heel hard je best om messi naar beneden te halen dus enige objectiviteit hoeven we van jou niet te verwachten

"Hij weet wanneer hij rust moet nemen".
Haha,kom op zeg. Hij is al jaren alleen maar aan het lopen en 5 a 6 momenten in de wedstrijd zet ie even aan en scoort 9 van de 10 kansen die hij krijgt of creëert.

En weetje, als je zo goed bent dan zou ik als trainer dat ook toelaten. Alleen moet je je team wel daaromheen bouwen om dat op te vangen.

Want wanneer je tegen een team speelt die niet zo overdreven nederig speelt tegen Barça dan ga je je juist irriteren aan Messi en zijn vrienden.

23 februari 2020 om 09:13

Aan de andere kant is het ook wel weer lastig een team om hem heen te bouwen, dat kunnen alleen specifieke spelers met specifieke kwaliteiten. Miskleunen als Coutinho en Griezmann hebben grotendeels te maken met aanwezigheid van Messi op het veld imo. Eigenlijk kan je ze niet samen laten spelen omdat Griezmann en Coutinho eigenlijk het best zijn op zijn positie.

23 februari 2020 om 09:53

Overdrijven is ook een vak. Bijna elke aanval en kans gaat via hem. Via combinaties, assists, kansen creëren, dribbels en natuurlijk zijn goals.
Dat red je niet door alleen maar te wandelen. Hij doet het wel, maar laten we niet doen alsof hij constant wandelt en alleen bij zijn goals even actief is geweest.

23 februari 2020 om 09:55

@rosselina, helemaal mee eens.
Vaak irriteer ik mij ook mateloos aan hem. Zo lui als hij soms kan zijn. Maar je kan er weinig aan doen, want uiteindelijk is hij meestal die er voor zorgt dat barca wint.

Maat ik zou als medespeler helemaal gek worden.

23 februari 2020 om 10:15

Ja ik zou ook helemaal gek worden!Dat je een medespeler hebt die je zoveel overwinningen en prijzen bezorgt. Bah, daar moet je toch niet aan denken!

23 februari 2020 om 10:41

Ach ach zoveel azijn. Kan je er niet tegen dat mensen hem prijzen omdat hij zo goed is? van je beredenering klopt ook niks. “Iriteren aan messi als ze tegen een team spelen die niet nederig is? Zelfs toen we met 4-0 tegen liverpool onderuit gingen was hij jet enige lichtpunt met de kansen die hij creerde. Voor de rest een zure reactie dit, het leven van een hater in een messi tijdperk is nou eenmaal zuur

Prachtig als je zoiets gewoon uit als tegenstander zijnde wauw. Ik heb echt een goed gevoel dat we messi nog lang zullen mee maken zeker tot z’n 38ste Max. Ik had een reactie boven gelezen dat als messi stopt met die huidige bestuur Barcelona na de klote zal gaan maar dit bestuur gaat het niet redden. Dit bestuur is al klaar en heeft al z’n credits verspeeld. Ik denk dat Laporte terug zal komen want die gaat zoiezo mee doen en hopelijk wordt hij gekozen of een andere ook goed, alles beter dan wat er nu staat.

23 februari 2020 om 10:57

Ik ben wel benieuwd hoe Barca de toekomstige renovatie gaat aanpakken, want dat gaat een Sisyphosarbeid worden. Met Messi, Piqué, Suarez, Vidal, Alba en Rakitic zijn veel van de belangrijkste spelers 30+. Daarnaast zijn er dan weer weinig echt “jonge” spelers waar je nog jaren op kan bouwen (persoonlijk vind ik alleen De Jong, Lenglet en Ter stegen aan deze voorwaarden voldoen, Dembele is er ook nog maar daar begin ik voor te vrezen). Ook qua jonge toptalenten is het met alleen Fati momenteel niet echt geweldig. Natuurlijk is dit allemaal op te lossen met goede gerichte transfers, maar daar is Barcelona de laatste jaren echter niet echt geweldig in.

23 februari 2020 om 11:35

Rakitic en vidal zijn nou niey echt spelers waar dit barca op leunt. Rakitic speelt al 2 seizoenen als natte krant. Voor later heb je Fati, Frenkie, Arthur, lenglet, Semedo, Puig en Alena. Allemaal nog jonge gasten die al hoog niveau halen of kunnen halen

23 februari 2020 om 11:50

Vidal is dit seizoen toch echt een belangrijke speler en als Vidal-Rakitic-Busquets wegvallen ga je toch nieuwe spelers moeten halen. Verder heb je absoluut gelijk over Arthur, die was ik vergeten op te noemen. Alena gaat em denk ik niet meer worden en hoewel een blinde kan zien dat Puig heel veel talent heeft, heeft die het momenteel ook nog zeer moeilijk om speelminuten te vergaren. En op zijn leeftijd is dat toch echt wel belangrijk.

23 februari 2020 om 13:32

Arthur? Umtiti? Sergi roberto? Griezzman? Semedo? Alena? puig? at zijn nog een aantal spelers erbij ik wat je al genoemd heb. Ik snap wel wat je bedoelt maar Barcelona koopt elk jaar wel wat spelers die niet altijd even goed zijn maar ik zie het wel goed komen ik hoop op lautaro die is prioriteit nr 1 in de zomer. We hebben nog wat aankopen die verhuurd zijn. We gaan het meemaken met de jaren

23 februari 2020 om 13:35

Puig is nog heel jong en vergeet niet iniesta was 22 dus hij heeft nog wel tijd. Hij moet fysiek sterker worden want zijn probleem is dat het een jonge jochie lijkt wanneer hij op het veld staat tussen de rest. Voetballen kan hij als geen ander super veel talent maar er ontbreekt blijkbaar toch dan iets.

23 februari 2020 om 13:45

Je hebt gelijk betreffende Puig, maar al die andere spelers vind ik nu niet echt hoopgevend voor de toekomst. Umtiti was weergaloos, maar die heeft nu gewoon een kapotte knie. Sergi Roberto is een leuke selectiespeler maar die gaat het toch niet worden als belangrijke basisspeler (noch op het middenveld, noch in de defensie). Griezmann is natuurlijk een topper maar wordt in maart 29, als Messi er mee ophoudt is hij ook al in de 30. Semedo is heel snel maar in aanvallend opzicht werkt het om de een of andere reden niet echt goed in combinatie met Messi. En Alena is gewoon een nieuwe Rafinha. Het is dus zeker niet zo dat Barca rampzalig is, maar er is echt wel veel werk nodig voor de toekomst.

Of Messi een garantie is voor ieder team zullen we wel nooit weten. Wat we wel weten is dat hij geen garantie is voor Argentinië.

Ik zou Messi weleens een heel seizoen in de Serie A willen zien. Daar krijgt hij niet zoveel vrijheid als in La Liga. Ronaldo heeft ook al aangegeven dat hij het in de Serie A veel zwaarder heeft.

23 februari 2020 om 11:21

In de serie A werd er vorig seizoen meer gescoord dan in la liga. En een oude man werd topscoorder. Dit seizoen is ronaldo meer gewend aan zijn teamgenoten en rijgt hij de goals aan een. Conclusie: serie A is helemaal niet moeilijker.

23 februari 2020 om 11:28

Het wordt weer eens tijd dat je je geheugen leeg moet cachen. Zit veel troep tussen. Gast, je weet totaal niet waarover je praat. Recent voorbeeld om je geheugen weer te verfrissen, Messi gisteren gezien zijn panna en bulldozer in vierkante meter even aan de kant gezet + een doelpunt? Waar geen ruimte is, is juist één van zijn kwaliteiten. Ik ga niet met je in kleuter discussie of Messi wel niet in andere competitie goed doet. Geniet maar gewoon van beide legendes, ciao.

Betrokken bij 1000 doelpunten. Ik moet eerlijk zeggen, ik ben totaal niet verrast. Op voetbalprogrammas hebben ze het weleens over statistieken. Dan wordt er weleens gezegd dat als je die statistieken plot dan zie je al die puntjes(voetballers) op een hoop liggen. En dan is er bijna altijd een puntje die kilometers ver verwijderd is van de rest en dat is messi.... zulke grafieken laten op een kwantitatieve manier zien hoeveel beter hij is dan de rest. Niet normaal.

Aan mijn profielfoto zie je dat ik een Barcafan ben. Laten we zeggen sinds begin jaren 90 ongeveer. Messi is er met een geluk bij gekomen. Ook supporter van geworden. Alleen moet ik Setién onderbreken als hij zegt dat hij er 'altijd' staat. Fout! Messi is ook mens en staat er ook niet altijd. Anders kan ik wel een paar momenten opnoemen waar hij zou moeten hebben staan. Te beginnen met die halve finale tegen Liverpool uit. Vaak staat hij er op beslissende momenten. Dat zeker. Alleen niet 'altijd'.

23 februari 2020 om 11:41

Ben het met je eens dat hij er niet altijd staat, liverpool uit is wel een slechte voorbeeld want die wedstrijd zet hij gewoon 4x een medespeler 1 op 1 met de keeper. Degene die er niet stonden op die dag was de verdediging die ligt te slapen tijdens een corner en een middenveld dat de bal niet 3x naar elkaar kan overspelen.

25 februari 2020 om 19:26

Klopt. Dat moet ik toegeven. Maar als hij die (wat in mijn ogen een 100% kans voor Messi is) kans er gewoon in schiet waar hij 1m van de doellijn verwijderd is, zouden kansen direct rechtsomkeer in het voordeel van Barca zijn. Maar ja als, als. Dat maakt voetbal ook zo leuk. Je kan blijven speculeren als de wedstrijd voorbij is.

De ophemeling mag wel es afgelopen zijn, Eibar kan ook eens een andere manier van spelen bedenken of andere oplossingen aandragen waardoor ze gelijk spelen of met 1-0 winnen.

Wat een fenomeen is het toch, het valt mr wel op dat de meeste van zijn goals tegen de kleinere teams zijn gescoord dit seizoen. Wat ik wel een beetje achtelijk vond was de nadruk op zijn maand zonder goals. Die gast levert 6 assists in de laatste 3 wedstrijden en dan gaan de analysten vragen of er iets met messi is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren