Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Waterreus komt met ‘mea culpa’: ‘Zal het u sterker vertellen: ze winnen het WK’

Laatste update:

België was vrijdagavond met 2-1 te sterk voor Brazilië en mag zich zodoende gaan opmaken voor de eerste halve finale van een WK dat het land speelt sinds 1986. Frankrijk is dinsdag in Sint-Petersburg de laatste horde voor de Rode Duivels op weg naar de finale en het verbaast Ronald Waterreus dat de ploeg van Roberto Martínez zo ver is gekomen. De oud-doelman schreef ruim een maand geleden dat de Belgen ‘niets zouden gaan presteren’ en komt nu terug op die woorden.

“Een tamelijk boude bewering was het, inderdaad. Want wát hebben we vrijdag genoten”, begint hij maandag aan zijn column bij de Limburger. “Van Kevin De Bruyne, die zijn elftal eindelijk écht op sleeptouw nam. Van de briljante Eden Hazard. Van Romelu Lukaku, van wie het me nu eigenlijk pas opviel hoe snel hij is. Van die ijzig kalme doelman Thibaut Courtois, die me doet denken aan Edwin van der Sar in zijn topjaren.”

Naast de bekende namen licht Waterreus ook een minder tot de verbeelding sprekende speler uit als een van de uitblinkers: “En, niet te vergeten, van Thomas Meunier, die Neymar uitschakelde met een achteloosheid alsof het de spits van de Geertruidse Boys betrof. Klasbakken zijn het, die Rode Duivels, eerlijk waar”, gaat hij verder.

Waterreus is er nu van overtuigd dat België zich dinsdag ten koste van les Bleus gaat plaatsen voor de finale van het WK, waarin Kroatië of Engeland de tegenstander zal worden: “En ik zal het u sterker vertellen: dit België gaat wereldkampioen worden. Hoewel, laat ik dat maar niet doen… Afijn, u merkt het. Ik ben een tikkeltje gedraaid ten opzichte van mijn column van enige weken geleden. Een graadje of 180. Mea culpa voor dat schrijfsel.”

Denk jij dat België wereldkampioen gaat worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dat je dat kan toegeven, en dan nog openlijk, dit kan je enkel doen als je echt de hand in eigen boezem kunt stoppen, een menselijke kwaliteit die onderschat word.

9 juli 2018 om 10:23

Belgie heeft een top team met een top selectie.. maar ik denk dat ze nu helaas tegen de lamp lopen van die franse..

9 juli 2018 om 10:29

Een stuk eerlijker dan Driessen die schreef dat iedereen die dacht dat de Belgen de halve finale zouden halen niets van voetbal afwist en nu het probeert af te doen als "mensen kunnen niet meer tegen kritiek."

9 juli 2018 om 11:26

@Fionn: zat tijdens het lezen van dit stuk te denken: Waterreus komt tenminste op zijn columns terug. En biedt zijn excuses aan hiervoor. Heel netjes. Itt Driessen idd.

9 juli 2018 om 10:43

Er word wederom lichterlijk overdreven hier op Voetbalzone. Niet om de prestatie van Belgie te ondermijnen want ze speelde zeer goed naar hun mogeljikheden. Maar wat hebben ze een Mazzel gehad. ten eerste had Brazilie eerste kwartier van de wedstrijd op 2-0 moeten staan. Ten tweede was de eerste goal een geluksgoal door eigen doelpunt van Brazilie.
Daarna kwam Belgie beter in het spel wat leidde naar een prachtige 2-0 counter uit het boekje.
Tweede helft heeft Brazilie gedomineerd en hadden ze een penalty moeten krijgen. Dus zijn heel wat factoren waarom Belgie door gegaan is maar ze waren niet de betere en hadden alle geluk van de wereld.
Frankrijk zal niet verliezen van dit Belgie.

9 juli 2018 om 10:44

Daarnaast was Neymar zeer gevaarlijk en had Meunier alles nodig om hem te stoppen wat soms lukte maar vaak ook niet dus Waterreus. Please

9 juli 2018 om 12:55

Neymar zeer gevaarlijk? Heeft denk ik geen schot op goal gehad en twee schwalbes ... nou knap hoor.

9 juli 2018 om 15:39

fionn: hahaha zieligerd! Wat was dat laatste schot dan die Courtois uit de kruising moest ranselen?

9 juli 2018 om 20:21

Kruising? Bal ging volgens mij niet echt naar de kruising. De redding van Courtois was bovendien overbodig want de bal zou net overvliegen.

9 juli 2018 om 20:22

Diegene die ervoor zorgde dat Neymar uit de wedstrijd bleef was vooral Fellaini.

Ik zet mijn geld op Frankrijk. Spelen verre van fantastisch maar komen gewoon niet in de problemen. En komen ze een keertje in de problemen (argentinie) dan scoren ze er eventjes 4. Eng sterk team.

9 juli 2018 om 10:11

Heb het idee dat Frankrijk al zijn wedstrijden op 60% speelt, en doet alsof het één grote speeltuin is. Tegen Argentinie moesten ze op een gegeven moment, maar toen scoorden ze er ook meteen 3 alsof het niks was.

Vind het daarom nog lastig in te schatten wie de winnaar gaat worden.

9 juli 2018 om 10:15

Zeker lastig, Ik zie Frankrijk echt als grote favoriet. Maar de Belgen zijn wel verdomde goed. Als Belgie na Brazilie ook Frankrijk weet te pakken dan worden ze kampioen. Kroatie en Engeland zijn niet te onderschatten maar als je Brazilie en Frankrijk pakt moet je die 2 ook kunnen hebben.

9 juli 2018 om 11:50

Ik ook. Frankrijk is echt de dikke favoriet nu. Ik gun het de Belgen, en zie graag nog een paar van die meeslepende wedstrijden. Maar ik denk dat de Fransen gaan heersen.

Aan de ene kant kan je zeggen dat het hem siert dat hij zijn fouten toe geeft, maar wat mij betreft laat dit vooral zien dat Waterreus gewoon bijzonder weinig voetbalkennis heeft en met alle winden mee waait. Het is of het éne of het andere uiterste met hem, vanuit de onderbuik, want feitelijke onderbouwing is er nagenoeg niet.

Maar zo krijg je je colums wel vol: gewoon een pittige stelling erin gooien om te prikkelen en als je er naast zit gewoon de andere kant door te slaan. Levert wel discussie op en daar is zo'n column op zich voor bedoeld. Zou alleen fijn zijn als hij iets meer kennis van zaken zou hebben...

9 juli 2018 om 10:17

Gewoon weer een oud vooroordeel over de Belgen, dat ze niet weten te presteren op een eindtoernooi.
Ik denk dat die Spaanse coach en Thierry een grote rol hier in hebben gespeeld.

9 juli 2018 om 11:08

Je verwoord precies m’n gedachte! Wat mij het meeste verbaasde, hij wist niet hoe snel Lukaku is... je bent voetbalanalist, dat hoor je te weten. Je leest toch wel iets over voetbal? Lukaku wordt juist geroemd om zijn kracht en snelheid (met dat lijf).

9 juli 2018 om 12:27

Ik vind sws het voorspellen van de wk winnaar of van andere toernooien maar gewoon gokken. Als je met voetbalkennis antwoord had gegeven op vragen of Spanje en Duitsland minstens de kwartfinale had gehaald had iedereen met overtuiging ja gezegd. Dat het nu niet gebeurt betekent niet dat je geen voetbalkennis hebt. Toernooien zijn altijd verrassend en kun je nooit voorspellen. Hoeveel voetbalkennis je ook hebt

oh jeej...slecht nieuws voor Belgie. Waterreus heeft zelden gelijk, dat wordt winst voor Frankrijk

9 juli 2018 om 11:07

Haha precies wat ik dacht. Waarom miet die vent het nou voor ons verpesten 😂

Ik ben er zelf nog niet helemaal uit hoe ik het zou vinden als het daadwerkelijk gaat gebeuren. Belgie heeft een uitzonderlijke lichting en hoort qua individuele kwaliteit gewoon bij de top 5 landen op dit moment. Toch knaagt bij mij het feit dat wij als Oranje er drie keer zo dicht bij hebben gezeten (terwijl we al 40 jaar bij de wereldtop hebben gehoord), en dat België straks weggaat met de titel.

Zo ver is het natuurlijk niet, want Frankrijk is een lastige horde. Al is het wel leuk om een kersverse kampioen te hebben, maar moet wel erbij zeggen dat dit een raar WK is met al die verrassingen.

9 juli 2018 om 10:13

Dat gevoel heb ik dus ook.. Maar denk echt dat het zo ver niet gaat komen, Frankrijk gaat winnen morgenavond.

9 juli 2018 om 10:22

Dat klinkt zo slecht nog niet. Gratis vlaamse frieten. Hup Belgie.

9 juli 2018 om 10:32

ik denk er precies zo over! Eigenlijk moet NL eerst een keer WK worden en dan Belgie (of wie dan ook )
Het gaat een beetje over bragging-rights zeg maar.

Toch gun ik het ze wel, ik dacht ook dat ze niet zo ver zouden komen. Te weinig winnaarsmentaliteit etc. Maar ik vind het rete-knap dat ze zo ver zijn gekomen en ook niet de minste tegenstanders hebben uitgeschakeld.

9 juli 2018 om 11:02

Patroo

Ik heb exact hetzelfde, moet ik nu blij zijn voor Belgie? Heel eerlijk: ergens gun ik ze deze halve finaleplaats wel, maar ik ben kortgezegd gewoon te jaloers om ze de wereldtitel te gunnen. Daarnaast vind ik ze net iets te vaak goed weggekomen tegen Japan en ook nu tegen Brazilie.
Daarbij hebben die lui bij Sporza me een te 'nederlands' grote bek, alhoewel dat ook gevoed wordt door die geilende Nederlanders die daar vaak aan tafel zitten.

Kleinzerig is dat gevoel zeker, en Fransen hebben mijn sympathie ook niet, maar ik hoop dat die Fransen winnen. Vind die overigens ook gewoon beter.

9 juli 2018 om 11:33

Ach we hebben nog altijd veel meer Wk's korfbal gewonnen dan de Belgen.

9 juli 2018 om 11:55

@patroo

Ja dat heb ik vaker gehoord. Ik ben alleen niet zo van de afgunst en het onderlinge gedoe. Een eerste titel voor België zegt niets over een eventuele toekomstige titel voor Nederland, en doet ook niks af aan onze prestaties in het verleden. Het devalueert de waarde van een titel totaal niet, in mijn ogen. Laat die Belgen lekker hun feestje vieren, en als ze dan af en toe hun tong naar ons uitsteken, dan moeten ze dat maar doen. Misschien hebben we het wel verdiend.

Het gaat niet gebeuren trouwens, Frankrijk is veel te sterk.

9 juli 2018 om 12:52

Hahaha kom op zeg, ik mag toch hopen dat jullie hier een grapje maken? Of vinden jullie het serieus niet leuk als Belgie wereldkampioen wordt omdat Nederland er drie keer naast heeft gegrepen? Nee ik weet het zeker, jullie maken allemaal een grapje. Kan niet anders.

Van helemaal niets naar de gedoodverfde wereldkampioen? Volgens mij maakt één zwaluw nog geen steeds geen zomer. Ik schat Frankrijk toch echt wel wat hoger in dus ze gaan het een stuk lastiger krijgen. Dan moeten ze zelfs spelen zonder de uitblinker van Waterreus. Ben heel erg benieuwd hoe ze bijvoorbeeld met de snelheid van Mbappé omgaan. Anyway, het zal 50/50 zijn morgen, ik heb er zin in!

Bij de Belgen vind ik Fellaini ook positief opvallen. Waar het tegen Frankrijk mis kan gaan voor de Belgen is eerder het centrale duo gok ik. Afgelopen wedstrijd was Kompany berensterk alleen Vertonghen vind ik nog net wat teveel fouten maken.

Toch geweldig dat je als analist nu pas ziet dat Lukaku snel is 😅😅 achja goed dat hij het kan toegeven als hij fout zit

9 juli 2018 om 11:12

Precies! Hoe heeft die vent het ooit zo gekregen dat ie hier geld mee verdient. Zo zie je maar dat mazzel bij het binnenrollen belangrijker is dan kwaliteit in het analistenwereldje

9 juli 2018 om 13:29

Helemaal eens met jou!

Kroatië wordt wereldkampioen en België komt niet voorbij Frankrijk. Meunier speelt niet in de halve finale en dat is een probleem voor onze zuiderburen.

9 juli 2018 om 11:02

Kroatië wordt wereldkampioen? Ze winnen net aan met strafschoppen van Denemarken en Rusland, en dan denk jij dat Frankrijk en Engeland geen probleem moeten zijn? .Ik zie Kroatië 4e worden. Ze verliezen van België om plek 3/4.

Hahaha gaat die Waterreus het voor ons verpesten. Als hij zegt dat we wereldkampioen worden gaan we morgen met de billen bloot. Nee we zullen het wel zien. Er zijn hoe dan ook nog 2 wedstrijden te gaan, winnen we een van die twee dan zijn we top 3 en dat is onze beste prestatie ooit, ik denk dat elke Belg dan tevreden en blij is en dat onze jongens als helden onthaald zullen worden. Ik durf geen uitspraken over het resultaat van morgen te doen maar wat ik wel zeker weet is dat het een heerlijke pot wordt. De neutrale toeschouwer kan zich er al vast op voorbereiden!

9 juli 2018 om 13:04

Bij een halve finale kan je toch gewoon spreken van een geslaagd toernooi? Een aantal weken geleden zeiden de meesten Belgische vz-bezoekers dat ze nog gingen stranden in de 2e ronde mede vanwege de niet selectie van Nainggolan. Uiteindelijk pakt het toernooi gewoon uitstekend uit en kunnen ze gewoon het WK winnen. In ieder geval wens ik jullie nog veel succes. Ik zie liever onze zuiderburen of de Kroaten de beker winnen dan die arrogante Fransen of Engelsen.😉

Ik kan me niet voorstellen dat België nog een keer net zoveel geluk heeft als tegen Brazilië. En ik denk dat ze dat geluk wel nodig hebben om dit Frankrijk te verslaan.

9 juli 2018 om 13:29

en tegen Japan was de eerste goal ook puur geluk. Die kopbal was bedoelt als voorzet en valt erin, 20 minuten voor tijd.
Was het begin van de wederopstanding.
Vind het net als sommigen hierboven leuk dat het goed gaat met Belgie, maar kan het toch moeilijk hebben als zij wel wereldkampioen worden.
Ik vind, net als vele anderen, Frankrijk ook kwalitatief beter. Zeker omdat ze een 2e en 3e garnituur hebben welke veel beter is dan die van Belgie.
We zullen het zien.
Ik gok: Frankrijk - Kroatie.

9 juli 2018 om 20:27

Wacht dus als Belgie twee doelpunten scoort teggen Brazilie (niet eens onverdiend) dan is het geluk, maar als Japan er twee scoort die letterlijk uit de lucht komen gevallen dan heeft belgie mazzel?

Merk ik daar enige vooringenomenheid?

10 juli 2018 om 08:38

Die 2 goals van Japan kwamen helemaal niet uit de lucht vallen, Japan speelde toen al goed.
En dat waren ook 2 goede goals, niks mis mee. Zeker geen geluksgoals.
Ik denk dat die vooringenomenheid meer bij jou zit dan bij mij.

10 juli 2018 om 11:53

Japan dat stond te knikkeren gedurende de eerste helft? Een goal uit de omschakeling (want Belgie kleefde weer aan de Japanse 16 in de tweede helft) en een afstandschot 4 min later. Ja, die kwamen uit de lucht vallen.

Hij beweerde eerst dat ze niets zouden bereiken: we zien het resultaat. Nu beweert hij dat ze kampioen gaan worden: ze zullen er dus morgen uitvliegen! 1+1 is twee

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren