Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Wat Memphis Depay zegt over Cristiano Ronaldo, klopt niet helemaal’

Laatste update:

In het programma 'Feiten op tafel' duikt Voetbalzone samen met Opta de statistieken in om een zo objectief mogelijke bijdrage te leveren aan actuele discussies uit de voetballerij. Momenteel maakt Memphis Depay furore in de Franse Ligue 1 door in de rol van hangende spits bij vrijwel ieder doelpunt van Lyon betrokken te zijn. In deze aflevering bespreken Justus en Joris het vraagstuk of Memphis behoort tot de absolute buitencategorie nu hij zowel in de competitie als in het Nederlands elftal bijzonder goed rendeert.

Bekijk de aflevering hieronder:


Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.
Denk jij dat Memphis Depay gaat behoren tot de absolute buitencategorie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom zou Memphis tot de absolute buitencategorie moeten behoren ?
Laat die knaap lekker zn goaltjes maken bij Lyon waar ie zich thuis voelt,en zo nu en dan bij Oranje er eentje in prikken. Laat die jongen lekker met rust ipv hem allerlei stempels op te drukken.

26 april 2018 om 08:29

Waarom denk je dat hij die vingers telkens in zijn oren stopt bij elke goal, die jongen wordt al sinds PSV zo erg de hemel in geprezen, vervolgens de grond in getrapt en daarna weer de hemel in geprezen, hij wordt er zelf ook niet goed van volgens mij. Helemaal met je eens verder, die jongen lekker laten voetballen en al die randzaken achterwege laten, hij laat zijn voeten spreken op het moment, mooi om te zien.

26 april 2018 om 11:09

Zoiets zei hij zelf toch? 'Ik mis alleen nog consistentie om bij de besten ter wereld te horen. Wat ik mis om bij de besten te horen? Qua kwaliteiten niks'. Kan je wel leuk gaan zeggen dat hij er zelf niet goed van word (of zoals ronalldinho zegt met rust laten), maar dan moet je wel iets nederiger(?) zijn in het vervolg. Die stempel van wereldvoetballer schetst hij zelf

26 april 2018 om 11:54

@arsenal

Dat ''bij het beste van de wereld qua talent'' horen is ook maar net hoe je het intrepeteert. In verhouding tot alle mensen die ter wereld voetbal spelen is hij ook een van de beste ter wereld.

In verhouding tot Messi en Ronaldo hoort hij niet bij de beste van der wereld, maar volgens mij zijn we het er allemaal wel over eens dat hij meer dan gemiddeld getalenteerd is en dat hij als hij zo doorgaat bij Lyon best wel eens een mooie transfer kan gaan maken naar een echte topclub en dus theoretisch bij de beste van de wereld kan horen.

26 april 2018 om 12:09

Goed verhaal, maar met de beste van de wereld bedoelen we geen 1000 spelers...

26 april 2018 om 12:54

Ja top verhaal, ik kan echt super snel typen dus als ik alle ruim 7 miljard mensen op de wereld erbij pak zal ik vast wel tot de besten horen.

26 april 2018 om 15:10

Bedoelen ''we'', ben je woordvoerder van iedereen?

Goed verhaal inderdaad, nogmaals, je kan het intrepreteren hoe je het wilt, je hoort hem echter nergens zeggen dat hij in het rijtje van Ronaldo en Messi thuis hoort, dat maken jullie er van.

Buitencategorie raar doen misschien maar nog lang niet op de voetbalvelden. de Franse competitie (hij was nog niet zo lang geleden bankzitter) is niet 1 van de 4 topcompetities.. en het NL elftal, bij dat zooitje 1 wedstrijd uitblinken is ook niet bepaald een kunst. Wat een hype weer zeg.

26 april 2018 om 10:51

Het is meer de hype dat Depay sinds zijn vertrek bij PSV weer op dat niveau lijkt te raken, en zijn belofte begint in te lossen. Dat het een enorm talent is wist iedereen wel.

26 april 2018 om 11:24

Nou nou dit is wel heel selectief zijn in het maken van een rangschikking. Top 3, top 5 of top 10 heb ik wel van gehoord. Maar een top 4 opnoemen waarbij je bewust de nummer 5 Ligue 1 achterwege laat is gewoon flauw. De ligue 1 is een prima competitie en groeit ook enorm. Dit in tegenstelling tot de Duitse competitie die enorm afzakt. Memphis deed het goed in de 14e competitie (eredivisie) en speelt nu ook naar behoren in de 5de topcompetitie. Die jongen komt er wel.

26 april 2018 om 12:30

Natuurlijk hoop ik dat hij er komt.. maar om Memphis in 1 zin te noemen met het woord buitencategorie slaat natuurlijk nergens op. Laat hem het eerst maar eens een volledig seizoen zien in een topcompetitie als Engeland of Spanje. En nogmaals, hopelijk wordt het een topper, begrijp me niet verkeerd. Maar buitencategorie nog lang niet..

26 april 2018 om 11:52

Ligue 1 doet niet heel veel onder of is gelijkwaardig aan de Serie A in mijn ogen. PSG = Juventus, met kwa vermogen wellicht nog wel meer mogelijkheden. Roma doet het dit jaar goed in de CL, Monaco deed dat vorig jaar. Serie A heeft wel meerdere (sub)top clubs met Roma, Lazio, Inter en Milan erachter, maar zeker bij die laatste drie zou ik ze niet hoger scharen dan een Lyon of Marseille momenteel. Bij beide zit er verder daaronder weinig bijzonders. In de Serie A heb je wellicht nog Atalanta en in de Ligue 1 Nice, maar dat is het dan ook wel.

En inderdaad, wat te denken van de Bundesliga? Op Bayern na is Dortmund weggezakt en dan houd je clubs als Schalke, Leverkusen, Leipzig en Hoffenheim over, wat ik in Europa niet als meer dan mogelijke subtoppers en leuke Europa League ploegen zie, waar Lyon niet voor onder doet.

26 april 2018 om 12:41

Met clubs als Psg, Monaco, Lyon, Marseille en Nice hebben ze een aantal behoorlijke clubs waar uitstekende voetballers rondlopen. De Ligue 1 behoort dan wel niet tot 1 van de 4 top competities, maar het is wel degelijk een prima niveau en je bent gewoon een goede speler als je bij 1 van die clubs uitblinkt.

We moeten niet doen alsof elke speler deze cijfers wel even weerlegt of uberhaupt een transfer naar Lyon maakt. Bovendien was hij maar een paar wedstrijden bankzitter, maar hij is over het algemeen gewoon een vaste basisspeler. Buitencategorie is hij niet, maar voor elke Europese subtopper gewoon een leuke speler.

Bovendien vind ik "dat zooitje" een hele slechte omschrijving van het Nederlands elftal. Ze hebben de afgelopen jaren wanhopig slecht gepresteerd, maar het is wel weer een ploeg in opbouw. Rusland, Saoedi-Arabie, Egypte, Marokko, Iran, Australie, Ijsland, Nigeria, Peru, Denemarken, Costa Rica, Zweden, Zwitserland, Zuid-Korea, Panama, Tunesie, Japan, Polen, Senegal zijn allemaal landen die minder zijn en een enkeling is min of meer gelijkwaardig.

Jongens als Van Dijk, De Vrij, Cillessen, Wijnaldum, Strootman, Depay, Promes, Blind, Babel zijn gewoon goede spelers en er komen een aantal erg getalenteerde jongens aan. Als Koeman er een team van weet te smeden, ben je eigenlijk verplicht om in 2020 weer op het EK te staan.

Memphis is een leuke speler voor de subtop van Europa. Een zeer verdienstelijke prestatie. Absolute buitencatagorie is hij niet, maar dat is prima, dat is ook bijna niemand.

Geen enkele speler mag zich tot de absolute buitencategorie rekenen op basis van prestaties uit de Ligue 1... daarvoor moet je wel in de La Liga, PL of Serie A spelen.

26 april 2018 om 16:41

Nou Lewandovski, Boateng en Robben zullen dit geen leuk nieuws vinden!

26 april 2018 om 17:46

Seria A, Bundesliga en Ligue 1 zijn gewoon van vergelijkbaar niveau toch

26 april 2018 om 19:52

Wacht wat!? Dat js nergens op gebaseerd. En je trapt nu in je eigen val. Maarja goed geprobeerd!

26 april 2018 om 19:57

Vreemde opmerking, meer woorden ga ik jou niet gunnen

Waarom zijn we in Nederland altijd zo negatief. In andere landen zouden ze denken, een 24 jarige die aan de lopende band scoort bij de derde van Frankrijk. En ook nog international is. Dan zou hij aardig gewaardeerd worden, in Nl zeggen laat hem maar bij Lyon een balletje erin trappen en thats it. Hij js echt goed.

Ik denk dat hij nu die stap gaat maken, bij PSV zag je al de klasse en na een mindere fase bij United krabbelt hij weer op en gaat weer naar een heel mooi niveau toe. Als hij volgend seizoen deze lijn doortrekt staat er een absolute top ploeg op hem te wachten en dan heeft hij al wat credits opgebouwd, zodat hij niet als een jonge onbekende binnen komt. Komend seizoen wordt bepalend!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren