Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Waarom zouden tieners niet max een bepaald bedrag mogen verdienen?’

Laatste update:

Ilkay Gündogan pleit voor een salarisplafond voor jonge voetballers. De middenvelder van Manchester City denkt dat het geen goede ontwikkeling is dat spelers al op relatief jonge leeftijd bakken met geld verdienen, zo vertelt hij in een interview met Sportbuzzer.

“Waarom zouden we niet kunnen zeggen dat een speler, tot zijn twintigste, maar een bepaald bedrag mag verdienen?”, vraagt de 27-jarige Gündogan zich hardop af. “Dat kan sowieso al geen kwaad, maar ik denk dat het het jeugdvoetbal goed zou doen. Soms worden spelers uit de A-jeugd al voor geld opgehaald door grotere clubs, maar zou het voor hen beter zijn om te blijven en om zich nog wat verder te ontwikkelen.”

Gündogan voegt eraan toe dat hij hoopt dat jeugdig talent zijn status niet ontleent aan materiële zaken, zoals het hebben van dure auto’s. Hij ziet liever dat ze meer waarde hechten aan hoe ze presteren op het veld: “Ik zou wensen dat het anders was.” Dat hij zelf een Mercedes AMG rijdt, heeft daar volgens de twintigvoudig international van die Mannschaft weinig mee te maken: “Dat is hoe het nú is.”

Gündogan speelde voor SV Hessler, Schalke 04, SSV Buer en VfL Bochum alvorens hij via FC Nürnberg en Borussia Dortmund in het Etihad Stadium terechtkwam. Bij het begin van zijn carrière, toen hij zeventien was, zag Gündogan de waarde van geld ook nog niet in, zo vertelt hij: “Ik ging nog naar school en verdiende opeens drieduizend euro. In de pauze joeg ik het er allemaal doorheen: chocolademelk, een croissantje of een reep voor iedereen. Ik had in mijn portemonnee opeens briefjes van tien zitten, terwijl anderen alleen muntjes hadden.”

Een goed plan van Ilkay Gündogan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou dit een goede zaak vinden. Sowieso een salaris plafond voor voetballers zou niet verkeerd zijn. Maximaal 10 miljoen per jaar is meer dan voldoende. Maar dromen mag altijd.

10 november 2017 om 11:19

Dat gaat nooit gebeuren, tieners misschien wel die hebben veel toekomstige waarde maar niet directe.

10 november 2017 om 11:41

Je hebt gelijk. Het is triest dat ze zoveel geld verdienen, maar wel de werkelijkheid. Wij als kijkers doen daar direct ook gewoon aan mee, al beseffen vele dat misschien niet. Als we massaal stoppen met het kijken naar voetbal, hebben ze een probleem en zal het voetbalwereldje op zijn gat komen te liggen.

Het is gewoon een veel groter probleem. Ik zou een maximaal plafond geweldig vinden, alleen hadden ze dat jaren geleden moeten doen, nu is dat te laat door zoals je al aangeeft die transferbedragen. Als het werkelijkheid wordt, zullen de transferbedragen (nog) groter worden. Je kunt iemand dan gewoon enorm veel tekengeld geven boven op de transferbedrag.

10 november 2017 om 13:16

Ik ben ook wel voor een bepaald plafond. Het liefst een combinatie van een transfer en salary cap maar dat is helaas bijna onmogelijk.

Ik zou het echter geen slecht idee vinden als jeugd spelers per jaar een bepaald bedrag uitgekeerd krijgen, dus bijvoorbeeld 500.000 netto per jaar op hun bankrekening.

Als een club de speler een hoger salaris/tekenbonus geeft zou dit eigenlijk in een soort van pensioen fonds moeten komen. Hoeveel voetballers zijn tien jaar na het beëindigen van hun carrière al failliet? dat zou je met een dergelijke constructie tegen kunnen gaan.

Gebeurt toch nooit. Dat heet kapitalisme. Als er voldoende vraag naar iemand is, kan hij zoveel geld vragen als hij wil. Zou wel leuk zijn, een Balkenendenorm in het voetbal, maar zo werkt het gewoon niet.

10 november 2017 om 12:41

Zelfs de balkenendenorm handhaven lukt al niet. En dat is alleen Nederland en publiek geld.

Ja ja ja, heel goed idee. Voer direct maar door. Niet alleen voor tieners, maar voor voetballers van alle leeftijden.

dan is er ergens iets fout gegaan in mijn carriere want ik verdiende 1000 gulden toen ik 17 was das zon 450 euro voor een 40 urige werkweek

10 november 2017 om 11:24

Bruto of netto

Dit is gewoon heel simpel hoe marktwerking werkt. Ik denk dat het ook niet legaal is om een cap in te voeren. Een herenakkoord daarintegen. Dat zou ik alleen maar toejuichen. Het zal echter nooit gebeuren, spelers zijn aandelen geworden. Investeringen waarop ze rendament pakken.

Als ik dan kijk naar hoe ze dat in de VS doen met de draft bij de NFL dan kan ik niet zeggen dat dat een slechter systeem is. Zo krijgt de toeschouwer de beste spelers te zien. En is de tegenstand gelijkwaardiger. Natuurlijk kan dat niet, teams hebben hun eigen jeugdopleiding hier.

10 november 2017 om 11:41

in amerika hebben ze bij elke sport een draft das idd een geweldige uitvinding ook mogen er bij de meeste sporten maar 2 of 3 sporters een salaris boven het salaris plaffond verdienen en dat zouden ze in europa ook kunnen doen , als het in amerika legaal is dan kunnen ze het hier toch ook gewoon invoeren want de eu kruipt met alles in de kont van amerika en doet alles wat amerika wil

10 november 2017 om 11:45

probleem is dat je voor het invoeren voor zoiets, de clubs nodig gaat hebben. Diezelfde clubs die nu aan een geldinfuus liggen. Dat gaat dus never nooit niet lukken.

10 november 2017 om 12:36

Klinkt allemaal heel mooi en ideaal, verschil is alleen dat er in Amerika die regels gelden voor 1 land/competitie. Er is maar 1 Nba, Nfl, etc.

In Europa is zoiets veel ingewikkelder door verschillende landen/competities/regelgeving, en vrijwel niet uit te voeren. De Uefa en Fifa kan hier ook niets tegen doen lijkt me. Zij zijn de organisatie voor het spel zelf, niet voor wat er betaald wordt aan nieuwe werknemers.

Nobel streven maar niet realistisch. Met omwegen kun je er altijd voor zorgen (denk aan sponsoring) dat er toch boven de norm verdient wordt. Dan kun je beter de mogelijkheden onderzoeken naar een salary cap in algemene zin voor clubs naar Amerikaans model. Ook daar moet je dan wel de grenzen duidelijk afbakenen m.b.t. sponsoring etc.

Zou het een goed initiatief zijn? Ja, absoluut.
Is het haalbaar? Nee, zeker niet.

Zoals Amsterdamseboe hierboven al aangeeft, hoe wil je het verkopen dat bijvoorbeeld een Justin Kluivert net zoveel verdient als Mbappe of Pulisic?

Daarnaast, wat moet dit plafond dan zijn? 3000 per maand? Dan zou Mbappe bij PSG 3000 per maand verdienen en Kluivert 1000,- per maand? Toen ik 18 jaar was verdiende ik meer dan dat?
En als Kluivert hoort dat Monaco interesse heeft en 2500,- per maand wil geven, is hij alsnog weg. Want dat is 2,5 keer zoveel..
Ga je het dan tegenhouden? Nee.

10 november 2017 om 11:47

Ze zouden dan toch gewoon allemaal die 3000 verdienen? Geen enkele reden om mindere talenten dan evenredig minder te betalen. Ze krijgen dan allemaal het maximum.

Ik vind het overigens helemaal geen goed initiatief. We moeten gewoon accepteren dat het voetbal een wereld is waar veel geld in om gaat. En als spelers 18 zijn, zijn ze geen kind meer en worden ze niet meer beschermd door aanvullende kinderbeschermingsregels.

Het is ook slecht om alcohol te drinken als je 18 bent, veel slechter dan als je 21 of ouder bent. En een 18-jarige veroorzaakt ook veel meer auto-ongelukken dan iemand van 21. Dat zijn veel belangrijker zaken om te regelen dan het salaris van een paar zeer talentvolle spelers die uiteindelijk toch wel schathemeltjerijk gaan worden. Er gaan schimmige constructies komen. En veel mensen worden toch pas echt volwassen als ze een stuk ouder zijn. Dus het nut van het regelen van het salaris tussen de 18e en de 20e zie ik niet.

Top idee, een beetje zoals het in Amerika gaat met College spelers die helemaal geen cent mogen verdienen. Ik ben alleen bang dat dit nooit gaat werken en dat eigenaren manieren zullen vinden om er omheen te werken. Een groot huis en dure auto's voor de familie of uitbetalen in Bitcoins ofzo

10 november 2017 om 18:21

Dat is dan eigenlijk ook een beetje halve slavernij, die colleges verdienen miljoenen en geven miljoenen uit aan het hele idee rondom college-sport, er gaat serieus veel geld in om, maar de spelers waar men voor komt, die verdienen niets.

Tsja, een beurs als ze geluk hebben. Telt dan ook wel weer mee.

10 november 2017 om 19:18

Gaat belachelijk veel geld om in College sports. Vooral in Football! Tegenwoordig verdienen een paar Football coaches meer dan in de Nfl.

Maargoed, signing bonus voor first round draft picks is niet mis!

In de Amerikaanse sporten gebeurt dit al..
Rookies (eerstejaars) verdienen bijvoorbeeld met hun eerste contract jaarlijks een paar ton..Na afloop van dat contract krijgen ze pas de miljoenen op jaarbasis..

10 november 2017 om 18:33

Dan praat je over de slechtste rookies. Je bent verplicht een minimaal bedrag te geven aan een rookie en het hangt af van wie het eerst wordt gedraft.
$5,855,200 $6,949,900 $8,121,000
Je moet minimaal 80 % van dit salaris de eerste 3 jaar geven aan een nummer 1 rookie

Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat tosport een enorme fysieke aanslag is op je lichaam. Als filmacteurs, modellen etc ook veel verdienen, waarom voetballers niet? Daarnaast wordt je niet zomaar voetballer. Je moet talent, mentaliteit en continue op je dieet letten. En heel mensen vergeten dat eigenlijk een groot deel van de voetballers eigenlijk niet zoveel verdient, vooral als je bekijkt dat je als voetballer eigenlijk maar gemiddeld 15 jaar kan werken/voetballen.

10 november 2017 om 12:19

weet je wat pas echt een fysieke aanslag is op je lichaam ???? s'morgens om 5 uur je bed uit om vervolgens heel de dag door weer en wind op bv de bouw te moeten werken totdat je op je 67ste eindelijk met pensioen mag

10 november 2017 om 16:05

Je doet nu voorstellen alsof je liggend vanuit je bed voetballer wordt. İk had toevallig een paar vrienden die uitkwamen voor een Bvo. Die werden ochtend 6uur wakker, pakte de trein naar de profclub. Hierna een zware training, daarna naar school en hierna weer in de avond een training. Zes keer per week trainen, daarnaast moet je dit ook combineren met dieet, krachttraining, vroeg slapen, geen alcohol etc. De jongens die een slechte mentaliteit hebben zie je al snel uitvallen, of zullen nooit de top bereiken. En net zoals bij elke andere vak, alleen de beste van het beste verdient goed. İk las laatst nog een verhaal van een speler van Excelsior die stopte met voetbal omdat hij gewoon te weinig verdiende en zich ging focussen op zijn universitaire cariere. We moeten eens realiseren dat sowieso een klein percentage profvoetballer wordt, maar dat een nog kleiner percentage uiteindelijk een topcompetitie bereikt. En daarnaast nog het feit dat je als profvoetballer eigenlijk in 15 jaar zo spoedig moet cashen, want een blessure kan al heel, heel erg snel je cariere kan beeindigen. Dit geldt overigens voor elke topsporter.

11 november 2017 om 00:34

Klinkt grof, maar ook dat klotewerk van je is niets vergeleken met zware topsport als het gaat om de effecten op je lichaam. Het voordeel is alleen wel dat je er flink voor betaald krijgt. Als je goed bent. Zo niet, dan moet je aanmodderen bij Jupiler League-clubs of praktijken in landen waar je blij mag zijn als je je salaris binnen krijgt.

Eigenlijk een erg goed idee, al is tot 20 jaar onrealistisch. Tot 18 jaar een plafond lijkt me prima.

In basketball gebruiken ze al jaren salary caps om de league in evenwicht te houden. Je moet dan als team slimmer omgaan met de contracten en kan je niet iedere sterspeler een contract aanbieden.

Ik zou het mooier vinden als het geld wat gelijkmatiger verdeeld wordt. Op het moment worden de rijke clubs alleen maar rijker en de minder grote clubs alleen maar armer. Ik vind de Champions League op het moment ook geen reet meer aan. Het zijn altijd dezelfde teams die doorstoten naar de halve finales. Europa wordt op het moment gewoon gedomineerd door de Spaanse, Duitse en Engelse Team (ook PSG dan).

De kleinere voetballanden zoals Belgie, Nederland, Portugal, Griekenland, Oostenrijk, etc. die vroeger nog wel eens kans hadden om iets te winnen zijn nu al bij voorbaat kansloos. Goede spelers gaan niet meer naar deze competities want de grote vier competities zijn gewoon sterker en beter omdat zij het geld hebben.

Nou ben ik geen fan van overmatige reguleren, maar de Uefa mag van mij wel eens ingrijpen. Regel een maximum aan salarissen, regel een max aan transfersommen of zorg voor iets anders zodat het weer leuk wordt om te kijken naar de CL waar teams zoals Celtic ook weer een ronde verder kunnen komen. Ik heb zelf helaas de oplossing niet, maar ik zou het geweldig vinden als hier naar wordt gekeken.

Overigens zie ik dit niet snel gebeuren aangezien de Uefa het wel prima vindt zo. De grote clubs zorgen voor zeer veel geld. Daarnaast gingen er ook nog verhalen rond dat ze een paar grote teams standaard plaatsen willen geven voor de CL ongeacht hun positie op de ranglijst.

ja idd die hele cl begint een lachertje te worden , de uefa doet er in mijn ogen ook alles aan om een rampjaar zoals in 2004 te voorkomen met een cl finale tussen monaco en porto wat commercieel gezien natuurlijk niet interresant is , verder hebben ze nu de financial fairplay maar afgelopen zomer hebben we gezien wat voor lachertje dat is want psg koopt met een begroting van 400 miljoen gewoon neymar en mbape voor 220 en 180 miljoen door via allerlei constructies de regelgeving te ontwijken

Ach er worden wel weer andere maniertjes bedacht om de spelers dan meer te laten verdienen. Bijvoorbeeld door sponsoren.

Zou het idee zeker ondersteunen, maar helaas niet haalbaar... de voetbalwereld is gewoon ziek geworden, alles draait om geld en status en steeds minder om het spelletje en het vermaak voor toeschouwers.

Een salarisplafond hanteren voor tieners terwijl diezelfde tiener van 18 jaar goed genoeg is om in het eerste te spelen? Lijkt me niet fijn om ongelijkwaardig behandeld te worden, dan is de kans ook groot dat je er naar gaat voetballen.

Haha, achwekkend wat deze turk hier beweert! De beste man verdiende als tiener ook al bakken met geld. Lekker hypocriet en makkelijk praten nu hij ouder is.

Ik denk dat je als clubs zijnde, met name in Nederland, gewoon betere constructies moet bedenken om spelers langer bij je te houden. Als de buitenlandse clubs dan komen om talenten te kapen, mogen ze van mij flink betalen.

Het salaris wordt bepaald door de clubs de clubs krijgen geld door de kijkers
De kijkers zijn wij
Zolang wij er van houden blijven we betalen blijven zij verdienen
En blijven die spelers dat salaris krijgen en het wordt alleen maar meer en meer
Ik zie dit de komende jaren alleen maar toenemen

En waarom zou een mbappe minder moeten verdienen?
Hij doet dat werk toch? En goed ook!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren