Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vormer ‘viert’ titel met champagneflessen in Club Brugge-groepsapp

Laatste update:

De raad van bestuur van de Jupiler Pro League heeft de Belgische voetbalbond geadviseerd om de competitie definitief stil te leggen en de huidige ranglijst als eindstand te nemen. Mocht het voorstel worden aangenomen, dan mag Club Brugge zich kampioen noemen. Ruud Vormer houdt gemengde gevoelens over aan de aanstaande landstitel. “Het is nu geen periode om te gaan juichen”, aldus de Oranje-international.

Club Brugge heeft een voorsprong van vijftien punten op de concurrentie. Vormer noemt de titel daarom ‘dik verdiend’. “We moesten nog één wedstrijd in de competitie, waarna de play-offs zouden beginnen. Daar zouden we dan met acht punten voorsprong aan beginnen, dus dat was zeker niet meer fout gaan”, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. “Maar het is een wijs en goed besluit van de raad van bestuur van de Pro League. Het moet nog volgende week formeel worden goedgekeurd, maar volgens mij gaat dat ook zeker gebeuren.”

Het wordt voor Vormer zijn derde landstitel in zijn zesde seizoen bij Club Brugge. “Maar dit geeft natuurlijk een heel raar gevoel”, aldus de middenvelder, die in het verleden de shirts van onder meer Roda JC en Feyenoord droeg. “In de groepsapp hebben we met de ploeggenoten ook contact gehad, met afbeeldingen van champagneflessen die we naar elkaar stuurden. Maar echte vreugde is er natuurlijk niet. Het is nu geen periode om te gaan juichen.”

In de Eredivisie hebben de topclubs zich uitgesproken tegen de hervatting van de competiite. “Ik krijg dat wel mee”, laat Vormer weten. “In deze heftige periode kan je onmogelijk gaan voetballen. Maar ik snap dat de discussie wat groter is als je, zoals in Nederland, met twee clubs bovenaan staat die hetzelfde aantal punten hebben. Dat ligt hier compleet anders, vandaar denk ik het verschil.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

He maar volgens de VZ kenners is het onmogelijk om nu een kampioen aan te wijzen. Wat gebeurt hier?

3 april 2020 om 12:07

Het is een volledig andere zaak in België. Hier moest nog 1 speelronde gespeeld worden en is het verschil 15 punten. In Nederland nog 6 dacht ik en daar is er een gelijk punten aantal. Dat is toch totaal niet te vergelijken? Verder is het ook afwachten wat de UEFA doet. Als zij echt de Europese tickets dreigen af te nemen, kan dit besluit wel eens ingetrokken worden.

3 april 2020 om 12:24

Goed punt maar vanaf hoeveel punten en hoeveel speelrondes is het dan wel te vergelijken? Wat vind je van de situatie van Liverpool?

3 april 2020 om 12:31

Inderdaad een moeilijke vraag. Het verschil is natuurlijk wel dat Liverpool nog geen kampioen was en club Brugge in de huidige situatie zonder play-offs wel.

3 april 2020 om 12:35

Maar die play-offs zijn gewoon onderdeel van het speelschema. Dan is Brugge dus ook geen kampioen nog.

3 april 2020 om 12:40

Club heeft al tegen al de tegenstanders gespeeld, dus waarom zouden ze dan geen terechte kampioen zijn? Natuurlijk had er nog veel kunnen veranderen. Maar als je unaniem besluit die play-offs niet te spelen, maken ze geen onderdeel meer uit van het speelschema mijns inziens.

3 april 2020 om 12:59

Mwa, niet eens. Blijft onderdeel van het speelschema als je het mij vraagt. Maar goed, hier gaan we niet uitkomen.

3 april 2020 om 14:31

Of mischien moeten ze anders ajax en az nog een keer tegen elkaar laten spelen op neutraal terein om te bepalen wie er van de 2 clubs kampioen wordt?

3 april 2020 om 15:10

Helemaal mee eens. Dit is in mijn ogen het meest eerlijke als er 2 ploegen met een gelijk puntenaantal bovenaan staan. Ajax heeft een iets beter doelsaldo maar AZ heeft 2x van ajax gewonnen.

3 april 2020 om 18:32

Hier moesten nog 11 speelrondes gespeeld worden niet 1. De playoffs zijn een deel van het concept en de focus ligt vooral op deze playoffs.

3 april 2020 om 19:15

Dat vind ik echt preken voor eigen parochie. Je kunt toch niet ontkennen dat de huidige rangschikking een goede weergave geeft van de krachtverhoudingen in de afgelopen competitie?

3 april 2020 om 12:16

Zoals Lierse aangeeft zijn het 2 totaal verschillende situaties. Daarbij zegt niemand dat het onmogelijk is, echter is dit niet wenselijk omdat het er 2 teams voor het eind van het seizoen op gelijke punten staan.

3 april 2020 om 12:19

Oei je kunt er best van uit gaan dat dat door een boel mensen gezegd is op VZ hoor. Wenselijk is anders ja.

3 april 2020 om 12:45

Onmogelijk en niet wenselijk zijn 2 verschillende dingen.

België is natuurlijk een speciaal geval door de Play-offs, maar ik denk dat de huidige oplossing een relatief eerlijke is. Alleen kan er misschien geopperd worden dat die laatste speelronde nog gespeeld moeten worden in verband met de Europese tickets. Als het mogelijk zou zijn die nog af te werken, moet dat geprobeerd worden naar mijn idee. Maar als het niet mogelijk blijkt, denk ik dat deze oplossing meer dan voldoende is.

3 april 2020 om 12:14

Snap niet waarom ze de laatste speeldag nog niet laten spelen, één dag moet toch wel nog lukken zeker? Al ben ik als Genk fan nu niet echt neutraal. Maar raar dat ze daarover ook al beslissen, play-offs weglaten lijkt me normaal maar laatste speeldag is toch echt vreemd.

3 april 2020 om 12:17

Ja ik vind ook wel dat die laatste speelronde moet doorgaan (ook OHL-Beerschot). Maar mocht het echt niet mogelijk zijn omwille van volksgezondheid dan is het maar zo lijkt me. Ik denk dat elke weldenkende club zich daar wel kan bij neerleggen.

3 april 2020 om 12:59

Ja promotiefinale en bekerfinale zou ook nog mooi zijn. Wat denk je dat er nog met Lierse gaat gebeuren?

3 april 2020 om 13:08

Die blijven gegaraneerd in eerste amateur door de stopzetting. In het geval dat zowel Beerschot als OHL promoveren een Beveren niet degradeert lijkt het me dat 1B aangevuld zal moeten worden met 3 clubs. Deinze is dacht ik dus kampioen en zal dan wel promoveren maar dan moeten er nog twee teams gevonden worden die het ten eerste willen en ten tweede ook kunnen betalen om aan de licentievoorwaarden te voldoen. Vaak is de aanpassing van het stadion naar proffesionele normen een groot probleem en dat geldt al niet bij Lierse. Maar ik betwijfel dat ze aan de licentievoorwaarden kunnen voldoen en zelfs al kunnen ze er aan voldoen weet ik niet of het een heel goed plan is om al naar 1B te gaan. Daar is de club nog niet klaar voor vrees ik, al zou het natuurlijk wel prachtig zijn om terug profvoetbal op het lisp te zien. Lyra-Lierse is daarnaast gepromoveerd dit seizoen naar tweede amateur en die maken toch wel een mooie ontwikkeling door. Een aantal clubiconen zoals Eric Van Meir zijn ook aan dat project verbonden (wat eigenlijk een beetje zonde is want nu zijn er twee Lierses, welke de beste is laat ik in het midden). Maar het voetbal in Lier lijkt toch de weg naar boven in te zetten. Al komt dat vooral door Lyra-Lierse, want bij Lierse Kempenzonen was het maar gepruts dit jaar.

3 april 2020 om 15:16

Dat lijkt me de komende tijd niet verantwoord. Door de lange incubatieperiode weet je niet wie besmet is. Op zo'n wedstrijddag komt er veel personeel bijeen, zelfs als we de supporters even niet meetellen. En je kan de terreinverzorgers en materiaalmannen en zo dan wel vragen om afstand te houden maar bijvoorbeeld aan kinesisten die een speler moeten verzorgen of aan de spelers zelf kan je toch niet vragen om 1,5 meter afstand te bewaren van hun tegenstander. Met 25 a 30 spelers per club, een technische en medische staf, terreinverzorgers etc. zit je toch al aan een grote bende. En stel dat een aantal spelers permanente longschade oplopen dan zit je toch wel in de stront. Dan heb je nog de eerder supporters die na het laatste fluitsignaal ongetwijfeld de straat op zullen trekken om massaal te vieren (in het geval van Brugge en Oostende/beveren dan) dat ze respectievelijk kampioen en gered zijn en laat zo'n volkstoeloop nu net zijn wat we absoluut niet kunnen hebben. Want ik garandeer je dat dit gebeurt zolang er geen totale lockdown is waarbij het leger in de straten patrouilleert. Je zag het ook bij de duizenden PSG fans die na de kwalificatie tegen Dortmund gingen vieren. Neen, geen optie vind ik. Ook geeft het een slecht signaal naar bepaalde jongeren die het al niet zo serieus nemen. Maar het is natuurlijk jammer dat we die ene speeldag en de promotiefinale (en bekerfinale voor mijn club) net niet meer konden afwerken want dan hadden we natuurlijk een mooi afgerond geheel met een stijger en een daler en was er geen probleem geweest. Misschien echt helemaal eind juni of zo, maar of zelfs dit verantwoord is? Wimbledon en olympische spelen en festivals en vanalles wordt afgelast, dan kan je toch niet verkocht krijgen dat we wel weer gaan voetballen? En 1 speeldag in juni vind ik sowieso ook een beetje dwaas. Dan lig je maanden stil en moet je een hele voorbereiding aanvatten voor 1 speeldag. En wat moet je dan de maand erna doen tot de competitie echt start? Goed ja, misschien is het de minst slechte oplossing om van gezeur en geprocedeer (en waasland-beveren) af te zijn want we mogen ons nog aan wat verwachten vrees ik.

Was zeker niet meer mis gegaan? Nou Ruudje.. Ik heb bizarrere dingen gezien in die Belgische play-offs.. De arrogantie..

3 april 2020 om 12:11

Dit was echt niet meer misgegaan hoor. Club is thuis ijzersterk en verliest algemeen bijna niet door de ijzersterke defensie. Daarnaast zijn Gent en Standard gewoon niet constant genoeg. Ik denk dat heel weinig mensen (die echt objectief kijken naar de Belgische competitie) twijfelden over het kampioenschap van Club.

3 april 2020 om 12:34

Je kunt toch geen kampioen aanwijzen op een onderbuikgevoel? Natuurlijk is de kans bizar groot dat Club kampioen zou worden, geldt ook voor Liverpool, maar een on afgemaakt seizoen verdient geen kampioen. Hoe lullig ook.

3 april 2020 om 12:38

Die play-offs zijn gewoon een uitzonderlijke situatie. In de huidige sitauatie hebben alle clubs tegen elkaar gespeeld (uit en thuis) en is er een gat van 15 punten. Vooral het feit dat iedereen tegen elkaar gespeeld heeft, is zeker een argument om de titel in deze situatie wel te geven.

3 april 2020 om 12:41

Club wordt dus geen kampioen gemaakt op basis van een onderbuikgevoel, maar op basis van reeële prestaties tegen alle clubs uit de Belgische eerste klasse (in een uit- en thuiswedstrijd).

3 april 2020 om 12:51

Mwa, oneens. Het is onderdeel van een speelschema. Seizoen blijft onafgemaakt mijns inziens en dus geen titel.

3 april 2020 om 15:06

Men wees gisteren dan ook geen kampioen aan op basis van een onderbuikgevoel. Men wees een kampioen aan op basis van een maandenlange totale dominantie die zich vertaalde in een voorsprong van 15 punten met een recordaantal punten na 29 speeldagen en met voorsprong het beste doelsaldo. Brugge heeft met 14 tegendoelpunten de minst gepasseerde defensie van Europa. Ik dacht, ik nuanceer even. Na een dergelijk topseizoen waarin Brugge slechts 1 uit 29 wedstrijden verloor ondanks dat ze het nadeel had van veruit het zwaarste programma te moeten spelen van alle Belgische ploegen (dat is nu eenmaal de keerzijde van beker- en Europees succes), kan met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gesteld worden dat de voorsprong van 7,5 punten niet zou krimpen maar alleen verder zou worden uitgebouwd nu Brugge verlost was van de 3 wedstrijden per week en eindelijk even veel recuperatietijd had als de tegenstanders. Akkoord, het voelt wrang aan en absolute (100 procent) zekerheid heb je hierin nooit. Maar in dergelijke uitzonderlijke omstandigheden moet je soms beslissingen nemen die in normale omstandigheden ondenkbaar zijn. En we kunnen er nog uren discussies over voeren maar dat zelfs de zo vaak opportunistische concurrentie zich er snel en vrij makkelijk bij neerlegt, zegt meer dan 1000 woorden denk ik.

3 april 2020 om 12:36

Typisch weer om dit in Nederland arrogant te noemen. Gewoon een terechte uitspraak toch met zo’n voorsprong. Niks arrogants aan, gewoon zelfverzekerd en logische uitspraak.

3 april 2020 om 12:56

Precies man... als ik jouw reactie eerder had gelezen had ik de mijne weg kunnen laten

3 april 2020 om 12:55

Het verschil tussen arrogantie en zelfverzekerdheid is een dunne, fijne lijn. Daar zou jij met jouw club voorkeur toch alles van af moeten weten....

Proficiat aan alle Brugge supporters. Een beetje een kampioenschap in mineur maar over het seizoen dat gespeeld is (vooral de eerste helft heel sterk) natuurlijk oververdiend!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren