Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dirk Kuijt en Beerschot veroveren kampioenschap zonder zelf in actie te komen

Laatste update:

Dirk Kuijt heeft zijn eerste prijs in zijn trainersloopbaan te pakken. Vorig weekend was hij met zijn club Beerschot al zeker van promotie naar de Jupiler Pro League, maar door puntenverlies van nummer twee Dender zaterdagavond, is de koploper nu niet meer in te halen.

Dender was de enige die het kampioensfeestje voor Beerschot nog kon verpesten, daar het verschil met nog twee wedstrijden te spelen vijf punten bedroeg. Zaterdagavond ging het echter met 1-4 onderuit tegen Zulte Waregem, waardoor Kuijt nu zeker is van de eerste plaats.

Dender kwam vlak na rust met een man minder te staan door de rode kaart van Stefano Marzo, die in Nederland onder contract stond bij Roda JC en sc Heerenveen. Snel daarna kreeg het de eerste tegentreffer, waarna ze de wedstrijd niet meer gekanteld kregen. Ruud Vormer zorgde voor het slotakkoord namens Zulte Waregem.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Kuijt stapte vlak na de winterstop in bij Beerschot, waar hij de opgestapte Andreas Wieland opvolgde. De Oostenrijker liet zijn contract ontbinden, vanwege onder meer een gebrek aan vertrouwen in de clubleiding.

Op het moment van instappen van de Katwijkse oefenmeester stond Beerschot bovenaan in de Challenger Pro League, het tweede niveau van België. In de tien wedstrijden onder leiding van Kuijt werden er slechts twee verloren.

De doelstelling van promoveren naar de Jupiler Pro League kwam daarmee dus nauwelijks in gevaar voor Kuijt, die bij zijn vorige trainersklus bij ADO Den Haag nog weinig indruk wist te maken. In België lijkt hij nu dus beter op zijn plek.

Beerschot komt op zondag pas zelf in actie, wanneer de ploeg het opneemt tegen SK Beveren, dat nergens meer voor speelt. Beveren is in handen van dezelfde eigenaar als ADO Den Haag, waar Kuijt vorig seizoen voor de winterstop werd ontslagen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is je gegund Dirk, hoop dat dit een goede stap gaat worden voor je verdere trainenrs carrière. Gefeliciteerd.

Het is hem zeker gegund maar volgensmij zijn de resultaten en het spel niet denderend. Iemand die Beerschot volgt en hier wat over kan zeggen ?

13 april 2024 om 23:56

@ForzaSD
De resultaten zijn niet denderend maar je promoveert als kampioen naar de Jupiler Pro League, ik begrijp niet wat je bedoelt.

14 april 2024 om 12:12

Heb je de stand ook gezien? Alles zit relatief dicht bij elkaar. En Beerschot is toch wel de team met het sterkste selectie en meeste budgetten dacht ik. En dat was eigenlijk best vaak niet terug te zien

14 april 2024 om 00:13

Dus je hebt geen idee maar wel een mening?

14 april 2024 om 05:07

Exact de reactie die ik wilde plaatsen haha.

14 april 2024 om 00:45

Goeiemiddag als je echt 0 benul hebt, wat loop je dan dom te praten.

14 april 2024 om 09:03

Hij heeft opzich wel een punt.
Als je die wedstrijd analyses terug leest kan je niet zeggen dat ze super geweldig gespeeld hebben.
Ze promoveren, maar dat kan dus ook zonder denderend te spelen, dus snap de negatieve reacties richting ForzaSD niet goed.
Hij vraagt toch iets normaals of iemand het team volgt en er inhoudelijker op in kan gaan.

14 april 2024 om 09:12

De negatieve reacties hebben betrekking op de opmerking dat naast het spel ook de resultaten tegenvallen. Dat kan natuurlijk niet als je kampioen wordt.

14 april 2024 om 13:42

Kan me nog behoorlijk slecht voetbal herinneren onder F. De boer. (Al denk ik dat ze daar nu een moord voor doen)

Kom maar naar Ajax Dirk!! Grapje, tis tenslotte zaterdag.

Na het Den Haag deseptie is dit een mooie opsteker voor Dirk. Een goede keuze gemaakt door daar op dat moment zijn trainerscarriere voort te zetten.

De helft of zelfs meer is al ingezet door de vorige coach. Bewijs eerst maar eens over een heel seizoen of Kuyt werkelijk een goede trainer is (het is hem gegund).

Fantastische voetballer, hopelijk ontwikkelt hij zich nog tot waardevolle trainer. ADO was destijds gedoemd te mislukken. Te veel instabiliteit in de club destijds.

Ondanks Kuijt toch nog kampioen geworden en gepromoveerd. De clubleiding nam een enorme gok door hem aan te stellen, maar het is gelukkig voor Beerschot zonder negatieve gevolgen gebleven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren