Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vormer krijgt Gouden Schoen van Van Gaal: ‘Ik zag het dus goed’

Laatste update:

Ruud Vormer heeft in België de Gouden Schoen gewonnen. De middenvelder van Club Brugge, die in de zomer van 2014 transfervrij werd gehaald en sindsdien is uitgegroeid tot een waardevolle kracht, imponeerde het afgelopen jaar bij zijn club en is uitgeroepen tot beste speler in België.

Sinds zijn vertrek bij Feyenoord en zijn aankomst in de Jupiler Pro League heeft de 29-jarige Vormer 166 wedstrijden gespeeld voor Club, met 36 doelpunten en 38 assists tot gevolg. Vormer is aan zijn vierde seizoen in West-Vlaanderen bezig en werd met Club al bekerwinnaar (2015), landskampioen (2016) en winnaar van de Belgische Supercup (2016).

Ruud Vormer wint de Gouden Schoen, maar het is toch echt KONING LOUIS👑 die de show steelt op het podium!

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 7 februari 2018

Toen Club Vormer weghaalde uit Rotterdam, hadden weinigen verwacht dat Vormer zou uitgroeien tot bepalende speler met indrukwekkende cijfers. Door zijn goede spel en leiderschapskwaliteiten wist de middenvelder de afgelopen jaren zijn stempel te drukken bij de koploper in België. De ex-speler van onder meer AZ en Roda JC Kerkrade ligt nog tot medio 2020 vast en Vormer heeft naar eigen zeggen absoluut geen haast zijn heil ergens anders te zoeken.

Vormer kreeg de prijs uitgereikt door Louis van Gaal, onder wie hij op achttienjarige leeftijd debuteerde bij AZ. "Ik zag het dus goed", grapte de coach. "Bij Roda JC zag ik hem vervolgens groeien, bij Feyenoord zag ik hem lijden. Hij liet België vergeten dat hij een Nederlander is. Hopelijk krijgt hij nu ook een kans bij Oranje, al beslis ik daar zelf niet meer over. Ruudje Vormer is een speler die iedere trainer wil hebben. Iemand die het team boven het individu stelt, iemand die het team beter maakt en die belangrijk is in de kleedkamer."

Ruud Vormer is de terechte winnaar van de Gouden Schoen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een beetje een Schone-verhaal zoals bij Ajax. Geen verwachtingen maar al jaren heel bepalend.

7 februari 2018 om 23:17

Schone is wel geslaagd bij een Nederlandse topclub. De enige club waar hij niet geslaagd is is Heerenveen. Niets ten nadele van Vormer, misschien te weinig kansen gekregen bij Feyenoord?

7 februari 2018 om 23:22

Alleen wint schone hier geen individuele prijs, toch gwn een zeer degelijke speler. Vormer doet het echt goed daar, wellicht past het voetbal en de competitie hem beter en wordt die op andere facetten beoordeeld dan hier. Je ziet trouwens wel vaker dat spelers op latere leeftijd in een keer opbloeien.

7 februari 2018 om 23:32

Schone was in een seizoen (misschien wel 2) wel echt de beste speler van Ajax toen hij als valse rechtsbuiten speelde. Schone heeft zo’n fantastische techniek en inzicht dat hij bijna overal wel kan spelen. Heeft bij Ajax als buitenspeler en zelfs als controleur gespeeld terwijl hij bij ons ook al soms als spits, maar meestal als aanvallende middenvelder of als valse linksbuiten in een 4231. Altijd een van mijn favoriete spelers geweest, die techniek is zó enorm genieten.

Dikke proficiat Ruud, dik verdiend! Dit zeg ik als Anderlecht supporter.
LVG, hahaha, wat een grap

7 februari 2018 om 23:18

Wat is de nivo van de belgische topclubs? Vroeger volgde ik de belgische competitie nog wel. Legendarische wedstrijd dat sinan bolat de penalty pakte van ruiz en dat ze kampioen werden. Toen waren anderlecht en standaar luik heel sterk.

7 februari 2018 om 23:32

Zat gister de wedstrijd Genk tegen Kortrijk, wat een lachwekkend slecht niveau is dat zeg ballen naar voren knallen geen ene speler kan een actie, en staan vaak met 2 man tegen 1 man en dan komt die ene er nog langs.

8 februari 2018 om 00:10

Ik kijk wel eens wedstrijden via Ziggo sport, maar dat is echt enorm triest niveau. Zit vrij weinig voetbal in en er is heel weinig individuele klasse. Hierbij ook wel typerend dat een speler die in Eredivisie pure middelmaat was, in de Belgische competitie als beste speler wordt uitgeroepen.

Spelers als Ziyech, De ligt, Neres, Lozano, Arias en v Ginkel lopen in België niet rond.

8 februari 2018 om 00:17

Genk heeft het probleem dat ze veel blessures hebben en vooral van de toppers. Vorig seizoen speelden ze gewoon kwartfinale europa league.

8 februari 2018 om 00:24

De Belgische competitie staat vooral voor fysiek loopvoetbal, met sterke defensieve organisaties. Alleen jammer dat er daardoor amper offensief, technisch talent rondloopt, en als ze er zijn hebben ze vaak moeite met het fysieke spel. Bij de gouden schoenverkiezingen zitten al jaren geen echte spitsen meer. Echte topscoorders zie je amper nog op de Belgische velden. Als Dendoncker en Vormer de top 2 zijn, dan is dat veelzeggend. Met alle respect voor Vormer, want is gewoon een zeer sterke speler.

8 februari 2018 om 00:25

Ze hebben ook de middelen niet om spelers boven de 10 miljoen te kopen. En spelers zoals Ziyech zouden sneller de stap naar het buitenland maken. Er zit wel nog talent in Belgie dat kan uitgroeien naar grote klasse. Berge, Onyekuru, Dendoncker en Zinho Vanheusden wordt 1.5 jaar uitgeleend van Inter aan Standard. Jammer genoeg is de kwaliteit een stuk minder over het algemeen en daarom lagen ze er ook snel uit in Europa.

8 februari 2018 om 00:35

Euhm Izquierdo, Kums, Praet, Hazard, Mbokani en Suarez zijn de laatste voorgangers. Stuk voor stuk speler in aanvallende rol. Vormer is ook eerder een dynamisch aanvallende middenvelder.

8 februari 2018 om 02:07

@quar3sma

Het niveau is echt lachwekkend slecht in Belgie. Ik vind het iets beter dan de Nederlandse competitie. Maar beide stellen eigenlijk niets voor. Ook op de Europese ranking staat de Belgische competitie iets hoger dan de Nederlandse en staan beide laag.

Vormer is ook geen zo'n goede speler, maar ik vind hem wel uitstekend voor het huidige Oranje.

8 februari 2018 om 07:12

Ik heb gisteren de Nederlandse top 3 aan het werk gezien, dat is ook om te huilen zo slecht. Dus daarin zit weinig verschil denk ik.

8 februari 2018 om 07:52

Ik zag gisteren een aantal wedstrijden in de eredivisie daar springen toch ook de tranen van in je ogen. Ik zie weinig Belgisch voetbal maar ik kan me niet voorstellen dat het niveau in Belgie lager is dan in Nederland?

8 februari 2018 om 08:09

Voetbalimpact

Het was toch ook maar Klaassen die speler vh jaar werd en niet de Ligt en zo? Vormer zijn kwaliteit is dat hij altijd wel minimaal een 6 haalt. Daarom wint hij ook. Toegegeven, momenteel loopt er in Belgie weinig talent rond maar bijv. Sander Berge van Genk speelt op een dag zeker bij de Europese top. Nogal een domme reactie vind ik. Uiteindelijk redt klaassen het ook niet in het buitenland.

In Nederland kent men trouwens ook genoeg dramatische wedstrijden. Al was Genk wel heel slecht, klopt.

Een goed voorbeeld van iemand met een uitstekend arbeidsethos. Deze man haalt het uiterste uit zijn carrière. Respect!

En terecht, het wordt tijd dat Ruudje een kans krijgt in Oranje. Hij zal wel strijden en zich het schompes lopen voor het oranje shirt ipv Wijnaldum of Strootman die keer op keer teleurstellend spelen. Hopelijk ziet Koeman hem staan.

7 februari 2018 om 23:23

Koeman zag 'm in zijn Feyenoord tijd niet staan maar lijkt er tegenwoordig niet meer omheen te kunnen.

8 februari 2018 om 09:20

Koeman heeft Vormer wel eens een aantal wedstrijden toen opgesteld i.p.v. Vilhena. Dat ging goed maar een blessure gooide roet door het eten. Helaas daarna niet meer in het elftal gekomen.

7 februari 2018 om 23:37

Zie ik zelf niet zo zitten. Vooral omdat ik Vormer in Nederland altijd een leuke speler vond voor de middenmoot, maar absoluut niet meer dan dat. Maar als je naar zijn statistieken kijkt, die zijn gewoon fantastisch... Misschien een keertje meetrainen met Koeman of laten meespelen in een oefenwedstrijdje, dan kan hij zelf snel genoeg een keuze maken of hij het aan kan. Zijn staat van dienst in België is echt wel indrukwekkend.

8 februari 2018 om 08:01

Hoe kun je dat nou zeggen. Als je de beste speler van België bent kan je echt wel wat hoor. België staat dik boven ons qua Europese coëfficiënten.

Nooit verwacht van deze 13 in een dozijn speler.

Mag ik opmerken dat 'Club' met afstand de domste afkorting/bijnaam/roepnaam is voor een club? Was 'Voetbalvereniging' al vergeven?

7 februari 2018 om 23:24

Elke speler ontwikkeld zich anders, er is zo vaak al voorgekomen dat mindere talenten zich in een keer enorm ontwikkelen en verder komen dan (een aantal) grotere talenten.

7 februari 2018 om 23:25

Club Brugge Koninklijke Voetbalvereniging, da's de volledige naam van Club.

Daarbij wordt de term vereniging nooit gebruikt, da's voor de buren Cercle Brugge. (Cercle betekent vereniging in het Frans)

7 februari 2018 om 23:26

Juist andersom. Van de duizenden 'clubs' is er maar één club waar iedereen van weet wie je bedoelt als je Club zegt: Club! Alle andere clubs hebben het nakijken. Dat is vrij geniaal.
Er zijn weet ik hoeveel City's en Untited's, maar iedereen weet dat het om de Manchester clubs gaat. Vind je Stad en Verenigd dan wel verheven?

8 februari 2018 om 18:52

Goed punt! Nooit zo bekeken, maar zit zeker wat in.

8 februari 2018 om 07:17

Uiteindelijk heeft hij zich goed ontwikkeld en blijkbaar beter dan oa een Clasie en een Fer. Alleen is hij in Nederland nooit erkend.

8 februari 2018 om 12:31

Ik vind Fer al paar jaar stagneren. Cirkelt in Engeland rond tussen degradatiezone PL of Championship (norwich, Qpr, Swansea) en ook al aantal jaar niet meer opgeroepen voor Oranje, terwijl hij er toch wel aantal keren heeft bij gezeten. Voor iemand van 28 die al over zijn hoogtepunt heen lijkt zie ik dat toch net anders dan.

Geweldig wat een held was het afgelopen seizoen en is het dit seizoen eigenlijk alweer. Echt een topper die echt wel eens opgeroepen mag worden bij de selectie van Oranje

33 wedstrijden, 10 doelpunten en 19 assists in alle competities. Dat zijn gewoon geweldige statistieken. Ik kijk af en toe samenvattingen van Club Brugge door Ziggo en hij voetbalt zeker niet slecht. Zeker wel de dirigent van dit Brugge. Zowel aanvallend en verdedigend heeft hij veel te brengen.

Ruud ruud ruud! Mooi zo. Vind het maar een belachelijke verkiezing in zo veel opzichten maar hij was wel de enige die het echt verdiende. En nu morgen vlammen en ons naar de finale schieten. Vrees ervoor maar goed, in voetbal kan alles. Klaar voor een remontada.

Trouwens, wat een tenenkrommende speech van Van Gaal zeg. Had Vormer senior die schoen gewoon laten uitreiken zoals Vormer zelf op hoopte, dan was ons dit leed bespaard gebleven.

8 februari 2018 om 00:59

Weinig vertrouwen in de bekerwedstrijd morgen? Kan dan wel wat advies voor m'n toto gebruiken, haha

On: Vind het mooi dat Vormer het hier gewoon geweldig doet. Had bij Feyenoord gewoon betere middenvelders voor zich (ironisch dat Clasie nu ook bij Brugge zit) en heeft toch laten zien een goed balletje te kunnen trappen.

8 februari 2018 om 01:04

Nouja, Emond vond het tijd om weer eens te scoren :D ! Denk niet dat Brugge dit nog goed gaat maken.

8 februari 2018 om 08:15

Nja, je weet nooit, ik zal aanwezig zijn. Maar een 4-1 ophalen is toch lastig met een gammele defensie en vliegenvanger in doel. De aanval kan er perfect 3 of 4 maken maar we houden de 0 niet vrees ik.

8 februari 2018 om 12:26

Oh, het is een return. Ik dacht, zoals in Nederland, een enkele wedstrijd. Dan maar op beide scoren, haha Succes in ieder geval vanavond!

Is hij na Robbie Rensenbrink 'op de paal' de eerste Nederlander weer die de gouden schoen pakt in België? Andere namen schieten mij niet zo snel te binnen misschien Rene Eijkelkamp ofzo. Of 1 van KV in tijd met De Mos.

7 februari 2018 om 23:36

Klopt. Boskamp Rensenbrink Vormer.

8 februari 2018 om 00:29

Boussoufa

8 februari 2018 om 08:18

Klopt hoe kan ik iemand met zo veel caps voor Oranje vergeten, een echte Nederlander..

Van Gaal had het over 'lijden' met lange ij bij Feyenoord en niet over 'leiden'. Moest wel heel erg lachen om zijn speech, hij leek wel dronken. Logische winnaar natuurlijk. Vormer was vooral het afgelopen halfjaar ongelofelijk beslissend, niet alleen op gebied van arbeid en mentaliteit, maar ook op gebied van statistieken.

8 februari 2018 om 00:27

Dit was niet des Louis. Die stiltes steeds tussen de woorden kennen we ook eigenlijk niet van deze gehaaide man. Maar Louis houd ook wel van een wijntje (of 10). Hij kon het ook niet laten om even zichzelf wat veren in de reet te steken met zijn prijsje, dat was dan wel des Louis

Koeman had zijn middenveld al klaar bij Feyenoord en Vormer moest zich destijds richten op de 8 positie, omdat Clasie op 6 stond. Dat was wel vreemd, want van beide heren is Clasie juist meer geschikt als 8 in een soort Xavi rol als aanvallende passer. Nu zitten ze weer bij elkaar in het team en Clasie is min of meer zijn stand in volgens mij, maar Clasie had zich eigenlijk bij Feyenoord al meer moeten richten op een aanvallende rol, dan had hij misschien eerder bij The Saints geslaagd. Terugkomend op Vormer. Taj hij heeft zelf min of meer bedankt, maar hij zou zeker weten niet minder zijn dan Wijnaldum en Strootman.

Ruud Vormer is al jaren een fanfavorite onder supporters van Club. Ook vorig jaar al uitgeroepen tot beste speler van Club Brugge. Ook bij AZ een populaire jongen van de club maar Van Gaal had een sterren ensemble tot zijn beschikking waar de jonge Ruud moeilijk tussen kwam.

Ik zou me persoonlijk wel zorgen maken als een speler als Vormer in je competitie wordt uitgeroepen tot beste speler. Als dat de beste speler van de Belgische competitie is dan is dat niveau erg ver weggezakt. Type Toornstra waar ik totaal niet graag naar kijk.

8 februari 2018 om 00:30

Het is ook kwalitatief een zwak jaar in Belgie. Kan gebeuren toch. Europees voetbal stelde niets voor. Snel uitgeschakeld.

8 februari 2018 om 08:18

Kan zeker gebeuren, maar vind het wel heel typerend voor België dat Vormer de beste speler troffee krijgt.

8 februari 2018 om 02:01

Ach, Vormer is ook beter dan een paar seizoenen geleden. Het niveau in Belgie is even lachwekkend als in Nederland. Beide competities zijn even slecht en stellen niets voor.

Alleen zou Vormer bij het Belgisch elftal op niets slaan en is hij wel goed genoeg voor de basis bij Oranje.

8 februari 2018 om 08:16

Hahahaha goed genoeg voor de basis van oranje laat me niet lachen. De Belgische competitie vergelijken met de Nederlandse, dan ben ik heel erg benieuwd wanneer jij voor het laatst naar de Belgische competitie hebt gekeken, want dat lijkt helema niet op elkaar. Nederland staat voor grote jonge talenten met veel en mooi voetbal. Waar België staat voor lange ballen, hele slechte velden, veel op kracht met heel veel Afrikanen en hele saaie wedstrijden.

8 februari 2018 om 11:46

Voetbalimpact

Die vele jonge Nederlandse talenten die het dan maken in de Europese subtop? Ik denk dat je nog versteld zou staan hoeveel meer spelers de Belgische competitie tegenwoordig aflevert aan de Europese (sub)top dan de eredivisie. Spelers als bv Lukaku, Koulibaly, Ndiddi of Batshuayi zie ik niet op de NL velden

Die commentaar van 'als Vormer de beste is, dan is het erg gesteld met de Belgische competitie' slaat nergens op. En wel om volgende reden:

-Het klopt dat de Belgische competitie internationaal niets voorstelt en dat enkel Belgen naar de competitie kijken, maar dat is bij mijn weten in Nederland niet anders. Ons trieste lot is dat de beste spelers er elke transfer window van tussen gaan. Goede spelers kun je niet meer warm maken voor Belgie of zijn te duur, alle Belgen die op een bal kunnen trappen spelen al lang in het buitenland en talenten worden op hun 15 of 16 jaar al weggehaald. Dan schiet er natuurlijk niet veel meer over. Op dit moment speelt enkel Brugge degelijk voetbal en dat is volledig te danken aan Vormer. Ik ben al mijn hele leven fan van Anderlecht, maar het is al even geleden dat we een jongen gehad hebben die elke wedstrijd zijn shirt nat maakt en de groep beter laat voetballen. Vormer verdient dit volledig en hij zou veel teams wat extra kunnen brengen. Ook Oranje ... Ik zie niet in op welke manier het nog slechter zou zijn dan het al is. Hij verdient op zijn minst een kans, ook al is hij al 29. Of gaan ze met die semi-vedetten blijven aanmodderen? Bij Ajax gaan ze Bande halen ... dat is iemand die eens enkele flitsen heeft getoond toen de scouts in de tribune zaten van Mechelen, maar ondertussen al maanden geen pepernoot geraakt heeft bij de nummer laatst uit de Belgische competitie. Dan zijn we snel uitgepraat.

Dan Weet je meteen dat het niveau van de competitie dramatisch is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren