Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Voormalig Feyenoord-stagiair gaat kiezen tussen Barcelona en Dortmund’

Laatste update:

Lucas Bergvall gaat zijn carrière vervolgen bij FC Barcelona of Borussia Dortmund, weet transfermarktexpert Gianluca Di Marzio. De zeventienjarige middenvelder, die in Zweden te boek staat als een van de grootste talenten, werd in het verleden nog gelinkt aan zowel Feyenoord als PSV. Volgens Di Marzio kan de transfersom uitvallen op zo’n 10 à 11 miljoen euro.

In Zweden speelt Bergvall momenteel voor Djurgardens IF, van wie Feyenoord op korte termijn Isak Alemayehu Mulugeta overneemt. De nummer vier van het afgelopen Allsvenskan-seizoen dreigt met Bergvall op korte termijn een nog groter talent uit dezelfde leeftijdscategorie te verliezen.

Toevalligerwijs is Bergvall geen onbekende voor Feyenoord, dat de afgelopen jaren meermaals aan de rechtspoot werd gelinkt. De Zweed liep in maart 2022 zelfs stage op Varkenoord. In de zomer van dat jaar hoopte Feyenoord de jonge Bergvall (destijds nog speler van Brommapojkarna) te strikken, toen de Rotterdammers zelfs betere papieren zouden hebben dan onder meer Bayern München en Manchester United.

Feyenoord vond de vraagprijs van 900.000 uiteindelijk toch te gortig, waarna Bergvall in februari 2023 de binnenlandse overstap maakte naar Djurgardens. Bij zijn nieuwe club maakte de middenvelder bijzonder veel indruk. In 29 officiële wedstrijden was hij goed voor 3 doelpunten en 1 assist. Transfermarkt schat de marktwaarde van Bergvall, die onlangs debuteerde als international van Zweden, in op zo’n 5 miljoen euro.

Ook PSV zal balen van de transfer van Bergvall naar Barcelona of Dortmund, daar de Eindhovenaren in november nog op de tribune zaten voor de Zweed. Of de Brabantse koploper daadwerkelijk concreet is voor Bergvall is onbekend.

Bundesliga of LaLiga
Deze winter kan Bergvall kiezen tussen een transfer naar Duitsland of Spanje. Volgens diverse bronnen uit Zweden heeft Barça eerder al een bod van 4 miljoen euro neergelegd bij de clubleiding van Djurgardens. Dat was echter nog niet genoeg om Bergvall te kunnen verwelkomen.

Volgens Di Marzio willen Barcelona en Dortmund nog deze maand toeslaan, daar de vraagprijs van Djurgardens de komende jaren alleen maar zal stijgen. Het Italiaanse Udinese kreeg begin januari al te horen dat ook 6 miljoen euro niet genoeg was om Bergvall te contracteren. De verwachting is dat de Europese topclubs richting het einde van de transferperiode alsnog aan de vraagprijs van Djurgardens gaan voldoen, waardoor Bergvall een lastige keuze staat te wachten. Ook Eintracht Frankfurt houdt de situatie nauwlettend in de gaten.

Heeft Feyenoord een fout gemaakt door Bergvall niet te halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Barca zou dom zijn imo. Veel concurrentie daar en je wordt meteen 5e keus, als je al voor Fermin in de pikorde geraakt, wat ik betwijfel. Dortmund daarentegen zou een prima transfer zijn. Die hebben volgens mij Jude nog niet echt vervangen en zijn sowieso altijd slim en toekomstgericht met talenten. Zeker op deze leeftijd zou ik altijd voor BVB kiezen. Over 3-4 jaar kan Barca altijd nog en dan is ie nog maar 20-21 jaar oud. Rustig ontwikkelen bij Dortmund lijkt me toch interessanter dan een jaar barca B en dan 2 seizoenen in la Liga uitgeleend worden, wat altijd een dubbeltje op zijn kant is.bovendien vraag ik me ook af of Barca in staat is 10 miljoen af te tikken momenteel. En zelfs al is het mogelijk, of het dan verstandig is aangezien het middenveld imo hun best bezette linie is, zeker ook met het oog op de toekomst. Dan lijkt een talent op rechtsbuiten of rechtsback me een interessantere investering.

17 januari 2024 om 14:23

Investering nummer 1 zou een CVM moeten zijn imo. Toch lachwekkend dat er niet 1 verdedigende middenvelder in de selectie is van een bepaald niveau. Dat zou 100% prio nummer 1 moeten zijn. Derhalve ook jammer dat Moscardo voor 15-20 miljoen naar PSG schijnt te gaan, dat zou eigenlijk een hele goede fit geweest zijn voor dit elftal. Grote namen als Zubimendi, Kimmich zijn natuurlijk geen optie voor Barcelona

17 januari 2024 om 20:29

Klopt ja, dat lijkt me het belangrijkste.

17 januari 2024 om 16:49

Eens. Laat leuke dingen zien in de Zweedse competitie, maar moet gewoon naar Dortmund gaan. Zelfs al zie ik hem wel voor Fermin in de pikorde komen (bovenal omdat Fermin op meerdere posities uit de voeten kan en zo toch aan zijn speeltijd komt), dan nog betwijfel ik of hij voldoende speeltijd zou krijgen.

Dan is het nog een probleem dat we momenteel geen leider lijken te hebben en dat is toch wel funest voor de ontwikkeling van dat soort jongens.

Tot slot een cultuurdingetje. De overstap naar Duitsland zal minder groot zijn.

Voornaamste reden dat Barça hiernaar kijkt is om wat jij aangeeft: over een paar jaar kan de stap alsnog komen. En dan betaalt een club als ie zo'n overstap maakt, minimaal 60-70 miljoen.

17 januari 2024 om 17:12

Ik denk dat er bij Dortmund eerst een andere coach moet komen die jonge gasten écht de kans geeft. Ik zie persoonlijk liever wat meer frivolere spelers als Moukoko in plaats van Füllkrug, Reyna in plaats van Sabitzer etc. Jeugdige talenten lijkt iets lastiger hun kans te krijgen dan onder Tuchel, Klopp etc. Terzic is enorm behouden wat het spel echt niet ten goede brengt, Bellingham heeft hem gedragen vorig seizoen maar dit seizoen is het middenveld uitermate flets.

Voordat mensen gaan zeggen gemiste blabla. 9ton voor een jeugdspeler was in toen teveel geld voor een jeugdspeler.Tegenwoordig zou het kunnen.

Barcelona kan hem toch helemaal niet betalen? Ik zie die maar overal interesse in hebben, maar geld: ho maar.

Waarom zou je dan 10+ miljoen betalen voor een talentvolle speler uit Zweden, terwijl Barcelona wel iets anders dan dit kan gebruiken?

Lachwekkend beleid weer daar.

17 januari 2024 om 14:21

Misschien makkelijk om te vermelden is dat Barcelona uiteraard wel geld heeft om dergelijke bedragen uit te geven. Het grootste probleem zit hem in de FFP marge voor het inschrijven van spelers. Daar ligt het probleem en niet in de transfersommen zelf. Dit houdt niet in dat Barcelona ongeoorloofd honderden miljoenen kan spenderen, maar het probleem is niet dat Barcelona geen 10 miljoen heeft. Of het slim is om 10 miljoen voor een jeugdspeler neer te leggen laat ik in het midden. Ik denk ook zeker dat er andere prioriteiten zouden moeten zijn, hoewel investeren in jeugdig talent vaak beter is gebleken voor Barcelona dat tientallen mijoenen voor bekendere namen.

17 januari 2024 om 14:59

Tsja, dat snap ik. Maar ik zou eerst eens wat doen aan de aanval... Wellicht kan je dan wel terug naar de 4-3-3 met vleugelspelers... In plaats van dit verkapte 442 systeem met een leenspeler als Felix voorin die je waarschijnlijk toch niet kan betalen (uiteindelijk)...

Stom van Feyenoord dan, als je al zo dichtbij bent en je hebt de kans, maar je slaat niet toe dan ben je dom
Psv zat natuurlijk in een heel andere situatie

17 januari 2024 om 14:39

11 miljoen voor PSV nu is 1 miljoen voor Feyenoord toen. Feyenoord moest toen met de transfer van Berghuis bijna een gehele selectie samenstellen met o.a. huur Til en Dessers, Trauner 800.000 en Aursnes € 500.000. Die hadden niet veel centen te makken. Achteraf kan je altijd makkelijk lullen.

17 januari 2024 om 15:00

achteraf gezien ja... maar destijds konden ze echt niet zomaar 900k uitgeven aan een talentje.

18 januari 2024 om 01:50

Nouja het word hier wel heel makkelijk geschreven, dan moest je ook nog maar even rond komen met hem. Toen was er al een gigantische lijst met geïnteresseerde clubs. Weet jij veel met wat voor eisen die was gekomen

18 januari 2024 om 01:58

Toevoeging:Dit werd er toen over geschreven. Bergvall zou Feyenoord, PSV en Midtjylland hebben afgewezen. Evenals een club uit de City Football GroupEnDe Rotterdammers hebben afgelopen zomer diverse pogingen gewaagd om Bergvall aan de jeugdopleiding toe te voegen, maar de 17-jarige middenvelder koos om actief te blijven in Zweden. Wegens een bewuste carrièreplanning tekende hij een contract voor drie seizoen bij Djurgården IF.

Ik zag laatst wat beelden van deze jongen. De personificatie van elegantie op het veld! Lijkt een beetje op een kruising tussen Ödegaard en Frenkie.

Ben wel benieuwd hoe goed hij daadwerkelijk is. Zou verstandig zijn om de topclubs te vermijden en een tussenstap te maken bij een club waar die veel minuten kan maken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren