Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Volendam neemt uniek besluit: vader Xavi Simons en nóg een hoofdcoach aangesteld

Laatste update:

FC Volendam is na een zorgvuldige zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer uitgekomen bij het duo Regillio Simons (50) en Michael Dingsdag (41), zo meldt de club donderdagavond via de officiële kanalen. Simons is daarbij aangewezen als hoofdtrainer en eindverantwoordelijke. Het duo, dat de afgelopen twee wedstrijden al tijdelijk de honneurs waarnam, tekent een overeenkomst die loopt tot de zomer van 2025.

Simons en Dingsdag streken afgelopen zomer neer in Volendam om als trainersduo Jong FC Volendam onder hun hoede te nemen. Simons, in het bezit van het UEFA Pro diploma, is voormalig aanvaller van Fortuna Sittard, Telstar, Willem II, NAC Breda, ADO Den Haag, TOP Oss en Kyoto Purple Sanga (Japan).

Daarnaast heeft hij als trainer een verleden in het topamateurvoetbal en was hij tussen 2013 en 2017 trainer in de midden- en onderbouw van de Ajax-jeugdopleiding. Bij asv De Dijk was Simons hoofd opleidingen en droeg hij met een voetbalschool bij aan de begeleiding van individuele voetballers.

Dingsdag was sinds 2021 werkzaam bij Telstar als assistent-trainer van het eerste elftal en hoofdtrainer van Telstar Onder 21. De oud-verdediger kwam onder meer uit voor Vitesse, sc Heerenveen, de Zwitserse clubs FC Sion, Grasshopper Club Zürich en NAC Breda. Bij laatstgenoemde club coachte hij diverse jeugdteams en had hij in het seizoen 2020-2021 de leiding over NAC Breda Onder 21.

Directeur Frans ten Berge is blij FC Volendam in een rustiger vaarwater te brengen met de aanstelling van de hoofdtrainer. “Sinds het besluit van de vorige trainer om te gaan stoppen bij FC Volendam stond de club voor het feit dat we op zoek moesten naar een nieuwe hoofdtrainer.”

“We hebben, mede met de input van diverse technische adviseurs, een zorgvuldig proces doorlopen. De club heeft zijn oor te luister gelegd bij diverse individuele of duo-kandidaten, waarbij de doelstelling klip en klaar was: FC Volendam in de Eredivisie houden. Met de aanstelling van Simons en Dingsdag denken wij de meeste kans te maken op het behalen van deze doelstelling.”

De aanstelling van Simons en Dingsdag betekent dat FC Volendam op zoek moet naar een nieuwe invulling van de staf voor Jong FC Volendam. Daarvoor neemt de directie de komende periode de tijd.

Op dinsdag 2 januari hervat FC Volendam de strijd voor handhaving in de Eredivisie. Dan vertrekt de selectie op trainingskamp naar het Turkse Belek, waar men traint en twee oefenwedstrijden afwerkt. Op 9 januari keert het team terug, waarna op zondag 14 januari de Eredivisie wordt hervat met een thuisduel tegen Almere City FC om 12:15 uur.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan maar gelijk zijn zoon aantrekken voor de club! Er is toch niet mooier dan met je pa samenwerken . Deden Danny Blind & Daley Blind bij FC Groningen & Ajax ook. En Bert van Marwijk met zijn (schoon)zoon Mark van Bommel ook bij het Nederlands elftal. Vergeet ik nog iemand? Off-topic: ik lees net dat er weer een voetballer tijdens een voetbalwedstrijd in elkaar is gezakt vanwege een hartaanval. Wellicht iets voor een nieuw artikel?

21 december 2023 om 17:52

Het zal inderdaad een verstandige zet zijn van Volendam om Xavi na dit seizoen voor één seizoen van PSG te huren, volkszanger Jan Smit terughalen als directeur, Andre van Duin aanstellen als technisch directeur, Wim Jonk samen met Simons Sr. als trainersduo en Pipo de Clown als assistent voor de jongere spelers. Wellicht zouden ze De Gea nog kunnen halen die transfervrij is.

21 december 2023 om 19:25

Danny Blind bij FC Groningen? 🤣 Die is nieuw voor mij als FC Groningen supporter 😂

21 december 2023 om 19:51

Excuses! Alleen bij Ajax waren ze samen.

21 december 2023 om 21:07

Mwoah xavi Simons weet nog niet echt te schitteren in oranje, dus is maar de vraag of het een goede zet is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren