Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vogel onder de indruk: ‘Team van Ajax is 200 miljoen euro meer waard’

Laatste update:

Ajax was woensdag in de tweede voorronde van de Champions League met 2-0 te sterk voor Sturm Graz. Heiko Vogel, trainer van de tegenstander uit Oostenrijker, gaf na afloop van het duel al aan dat de Amsterdammers veel te sterk waren voor zijn ploeg en vrijdag doet hij daar nog een schepje bovenop. Volgens de coach is het team van Erik ten Hag tweehonderd miljoen euro meer waard dan de selectie van de nummer twee van het vorige Bundesliga-seizoen.

Ajax won met 2-0 door doelpunten van Hakim Ziyech en Lasse Schöne. “Het team van Ajax heeft een marktwaarde van 220 miljoen euro, dat is 200 miljoen euro meer dan de marktwaarde van ons team. Het zou dan ook compleet verkeerd zijn om te denken dat wij daar konden domineren”, aldus Vogel in een interview met Laola1.

Hoewel Ajax beter was dan Sturm Graz en voldoende mogelijkheden kreeg, had het een fout van de keeper nodig om op voorsprong te komen. “Een ongelukkige goal. Daarna hadden ze nog één schot die op de paal belandde. Wij hadden een tactisch plan. Het was nooit de verwachting om in Amsterdam zeventig procent balbezit te hebben en de ene na de andere kans te creëren. Dat mag wel gezegd worden”, aldus Vogel.

Sturm Graz werd bij vlagen weggespeeld door Ajax en het had met grote cijfers kunnen verliezen. Vogel spreekt van een leerzame wedstrijd: “Het mooie voor mij, en dat heb ik ook tegen de spelers verteld, is dat het voor mij de beste wedstrijd als coach was in mijn loopbaan. Deze wedstrijd maakt mij een betere coach, omdat mijn houding is veranderd. Daar ben ik dankbaar voor.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We weten allemaal dat Ajax het spel zou maken en zou domineren. Alleen verwacht je van zulke ploegen wel strijdkracht zoals we gisteren bij Almaty tegen Az zagen. Je hebt Ajax een vrij makkelijke middag gegeven waarin 2-0 nog mee viel.

27 juli 2018 om 16:29

Die speelden wel thuis en die gaan dat hier ook niet doen in Alkmaar.

27 juli 2018 om 16:31

Wat een onzin. Als een club als Ajax ook nog eens strijdkracht toont zoals afgelopen woensdag, dan heeft een Sturm Graz gewoon niks in te brengen. Almaty speelde niet veel beter dan Sturm Graz tegen Ajax of had meer strijdkracht. Nee, AZ deed niks en liet zich goedkoop aftroeven met hele simpele lange ballen.

27 juli 2018 om 19:02

@powntarzan

als de keeper van je club zo een stomme blunder maakt bij die goal van Ziyech dan loop je achter de feiten aan en kan je heel je je tactiek omgooien en dat is wat er gebeurde

27 juli 2018 om 19:28

Dat is het verschil tussen een keeper van 3 ton en een van -pak hem- beet 15-20 mln. En daar doelt de brave man op, ook een beetje om zich in te dekken .

Klopt niet wat deze trainer zegt. Neres, Frenkie, De Ligt, en Ziyech alleen al zijn samen al 200 miljoen waard. Doe daar nog Blind en Tadic bij en je zit al op zo'n 240 miljoen. De basiself is eerder zo'n 350 miljoen waard.
Bedragen die Ajax voor de basiself kan krijgen:

Onana 20+ miljoen
Mazraoui 10+ miljoen
De Ligt 60 miljoen
Blind 20 miljoen
Tagliafico 20 miljoen
Vd.Beek 20+ miljoen
F.De Jong 50 miljoen
Ziyech 35 miljoen
Neres 50 miljoen
Dolberg 30 miljoen
Tadic 17 miljoen

27 juli 2018 om 16:42

Hij gebruikt transfermarkt 229 mil vs 22mil frenkie is 6.5 mil daar.

27 juli 2018 om 16:44

- Meer waard - ;-)

Je moet de waarde van de spelers van Sturm Graz er dus nog van af halen.

Overigens zal hij gewoon op websites vluchtig hebben bekeken en niet iedere speler grondig doorgenomen om de waarde te bepalen. Hij wil alleen een punt maken dat Ajax het eigenlijk ook wel aan zijn stand verplicht is om met zo'n selectie te winnen.

27 juli 2018 om 16:50

Ga je nou helemaal zo'n uitspraak ontleden, terwijl het een compliment is? Zijn uitspraak is 'bij wijze van' hé. Niet dat hij echt met de rekenmachine erbij heeft lopen nadenken.

27 juli 2018 om 17:10

Mattereazzi, Ik zou zeggen: maak een copie van dit lijstje en kijk over 2-3 jaar eens wat er van is uitgekomen.

27 juli 2018 om 17:21

Waarde en vraagprijs zit wel een verschil

27 juli 2018 om 19:07

Overmars verkoopt meestal wel voor de hoofdprijs dus de waarde van het basiselftal zal wel rond de 350 miljoen liggen.

27 juli 2018 om 20:27

Niet teveel credits naar Overmars voor zijn verkopen. Tuurlijk hij verkoopt spelers voor lekker veel geld. Maar bij de huidige markt waar alleen maar wordt gekeken naar wat hoogtepuntjes, de leeftijd, statistieken, de status van Ajax als club en de onderlinge concurentie maakt een speler als Sanchez al 40 miljoen. Bij PSV is dat vaak wat lager omdat de spelers wat ouder zijn maar een Lozano gaat ookal naar de 50 miljoen. Clubs staren zich blind op 'toptalenten' tewijl ze de echte talenten vaak laten lopen.

27 juli 2018 om 23:40

“Een speler als Sánchez al” volgens mij ben jij niet helemaal bij in het hedendaagse voetbal. Sánchez doet het geweldig zoals hij het ook bij ons geweldig deed is niet meer dan terecht dat hij die 40m dubbel en dwars waard is

27 juli 2018 om 17:35

Er is echt niemand die 50 miljoen voor neres of frenkie de jong gaat betalen en mazraoui 10+ miljoen?? Die heeft nog geen 5 wedstrijden in het eerste gespeeld. (Was woensdag zijn debuut?) Je bent met al je cijfers veel te optimistisch.

27 juli 2018 om 18:03

Barca wil anders maar al te graag 50 voor Frenky betalen en Neres is de beste aanvaller van Nederland. En daarbij word er voor een Ajax speler altijd een berg meer betaald dan voor een speler van een andere club. Die bedragen zouden dan ook wel eens kunnen kloppen.

27 juli 2018 om 18:06

Hoe weet jij nou weer dat Barca 50miljoen wil betalen? Dat er interesse is klopt maar niemand heeft nog bevestigd dat het om dit bedrag gaat.

27 juli 2018 om 18:20

Tsja voor een basisspeler van Ajax kan al gewoon minimaal 10 miljoen gevraagd worden want Ajax heeft het geld niet nodig. En omdat de rest van de spelers een grote waarde vertegenwoordigen gaat Ajax heus geen 5 miljoen voor Mazraoui vragen eerder minimaal het dubbele.

27 juli 2018 om 18:36

Zozo, zit jij elke dag naast Overmars om dat te weten? Verder is lozano, berghuis en Aleriza (zolang die nog in nl is) nog een stuk beter dan neres en is hij minstens gelijkwaardig aan bergwijn. Tel de spitsen niet eens mee.

27 juli 2018 om 19:26

Haha wat een grap. Gelijk aan Bergwijn? Slechter dan Berghuis? Ik weet niet welke Neres jij bekijkt maar Neres is (vooral verdedigend) 2 klasse beter dan die twee en ong. gelijkwaardig aan Lozano en Jahanbakhsh. Je zegt ook dat je de spitsen niet meetelt, maar welke spits zou je dan noemen als je die wel meetelde? Van Persie? Huntelaar? Weghorst? Laat me niet lachen. Als het je uitkomt dingen weglaten om een speler de grond in te duwen. Smerig hoor.

27 juli 2018 om 19:29

@ mattereazzi...je snapt toch hopelijk wel dat de vraagprijs niet de waarde van de selectie bepaalt maar het bod op de spelers?

27 juli 2018 om 22:05

@Timba69 En wie zegt dat die biedingen niet samen op zo'n 350 miljoen terecht kunnen komen? Het kan zijn dat Ajax 60 miljoen voor De Ligt vraagt maar uiteindelijk genoegen zal nemen met een bod van 50 miljoen. Maar voor hetzelfde geldt zet Ajax een vraagprijs van 35 miljoen op het hoofd van Onana en is er een club bereid om 30 miljoen voor hem neer te leggen. En het kan zijn dat Ajax 50 miljoen voor Neres vraagt maar genoegen neemt met een bod van 40 miljoen. Maar voor hetzelfde geldt vraagt Ajax 30 miljoen voor Vd.Beek en is er een club bereid om 25 miljoen voor hem neer te leggen. Ik denk dat die 350 miljoen redelijk in de buurt komt wat Ajax voor deze basiself daadwerkelijk kan ontvangen.

28 juli 2018 om 10:44

Op 60a80% is van Persie nog beter dan neres

28 juli 2018 om 11:34

60 a 80 procent ook echt, je zegt het alsof het een meetbaar iets is ofzo, dat een speler op x procent speelt... Bovendien is Robin een nummer 10 en Neres een rechtsbuiten, waarom vergelijk je ze met elkaar? De vraagprijs wordt trouwens niet enkel gebasseerd op de kwaliteit. Het feit dat Neres nog zo jong is, lang onder contract staat en enorm veel ruimte heeft om te groeien telt ook mee. Dat Van Persie de betere voetballer is en een geweldige carrière heeft gehad dat weten we allemaal, verder geen idee waarom je dat hier (zonder enige onderbouwing) aanhaalt.

27 juli 2018 om 19:31

Tagliafico zal geen een club 20 voor betalen en Mazraoui heeft net 10 wedstrijdjes in het eerste gespeeld, daar wordt ook al geen 10 voor betaald. 50 mil voor Frenkie moet ik nog zien en Neres weet ik ook zo nog niet.

Marktwaarde van 220 miljoen euro? Zou hij serieus hebben zitten rekenen? Of heeft hij daar staatjes voor? Vraag het een aanhanger van andere clubs uit Nederland en dan is Ajax net zoveel waard als Sturm Graz. Ik bedoel maar wat is waarde, schop de enkel of knie van een vaste waarde in puin en die waarde is nul. Waarde is wat de gek er voor wil geven.

27 juli 2018 om 16:40

Transfermarkt geeft die waardes

27 juli 2018 om 16:47

Volgens transfermarkt is Ajax 229 miljoen euro waard. Sturm Graz 22 miljoen euro. Dus die 200 miljoen is nog aan de lage kant. Uiteraard allemaal relatief, maar ik vind het persoonlijk het beste referentiekader voor marktwaardes van spelers. Let wel: in deze gekke markt zeggen waardes niet meer zoveel..

27 juli 2018 om 17:19

Ik denk dat er geen objectieve voetballiefhebber is die de basis van Ajax en Sturm Graz gelijkwaardig vind qua waarde of kwaliteit. Natuurlijk is Ajax veel meer waard.

27 juli 2018 om 19:29

De waarde van de basiselftal van Ajax op transfermarkt is 229 mio euro. Maar die cijfers zijn geen eens up-to-date want volgens transfermarkt is Frenkie nog 6,5 mio eu waard. Dus het klopt wel degelijk en de waarde ligt zelfs eerder tegen de 300 mio euro aan.

28 juli 2018 om 01:51

Waarom zou die waarde van Frenkie dan hoger moeten zijn? Op basis van zijn wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie? Heeft op het middenveld nog geen handvol wedstrijden gespeeld in het eerste, en is ook geen international. Wat overblijft is een 21-jarige jongen die nog niet definitief is doorgebroken. In tegenstelling tot de wel heel optimistische supporters kijkt transfermarkt dus wel naar de keiharde feiten.

28 juli 2018 om 11:36

Als je denkt dat een talent als Frenkie, ookal heeft hij nog niet veel gespeeld, een bedrag rondom de 6.5M waard is moet je niet beginnen over objectiviteit he hahah.

Opzich geen rare trainer en club. Ze speelden natuurlijk belabberd, maar ze speelden niet heel erg vies/extreem verdedigend. Daarnaast was de sfeer in het stadion goed, geen nare opmerkingen of ouwehoeren met vuurwerk. Ook de trainer lijkt me een goeie gast, geeft gewoon toe dat zijn ploeg de mindere is en draait er niet omheen met allemaal smoesverhaaltjes.

De transferwaarde van de spelers van Ajax is ook heel hoog. Komt omdat er veel jonge spelers zijn van begin 20 die begeerd worden door veel clubs in Europa.
Een hoge transferwaarde zegt wel veel over een spelersgroep, maar het zegt lang niet alles.
Bij veel Turkse clubs is de trasnferwaarde veel lager, maar dat heeft te maken met het feit dat zij voornamelijk de wat oudere en dus ook stabielere spelers contracteren. Qua niveau zitten die op hun top of net iets overheen, maar qua waarde zijn ze een stuk minder waard.

27 juli 2018 om 17:38

Klopt, maar er zijn nog wel meer aspecten erg belangrijk. De naam en faam van de club, duur van contract, hoogte van salaris.

Kijk maar naar Feyenoord en Ajax. Qua jeugdniveau zitten we redelijk op 1 lijn, maar omdat naam en faam en hoogte van salaris hoger ligt in Amsterdam kunnen wij er (veel) meer uithalen.

27 juli 2018 om 19:33

Nou... Ik zie bij Feyenoord geen spelers met ongeveer evenveel talent zoals Frenkie, De Ligt, Dolberg en Donny rondlopen in de selectie hoor.

Leuk om te horen we waren inderdaad veel beter. Al vond ik Ajax verdedigend eigenlijk gewoon bagger. Je krijgt gewoon weer 2-3 kansen tegen en dat is tegen een ploeg als Sturm Graz onnodig.vind 2 goals ook erg mager gezien de kansen die Ajax heeft gekregen. Noem me een zuurpruim maar deze selectie kan en moet veel beter presteren.

27 juli 2018 om 17:25

Ben ik het mee eens hoor, was in basis aardig, maar zeker verdedigend wankel. Ook te weinig kopkracht tov Graz.

Dit lijkt mij nu wel erg indekken voor de volgende wedstrijd. Als ze eruit liggen dan is het tegen het grote Ajax en mocht het wel lukken dan is het een wonder ofzo, ik verwacht eigenlijk meer strijdkracht van een trainer. Het is maar 2-0 geworden, mocht Graz 1-0 voorkomen dan wordt het nog lastig ook, daarom toch jammer dat Ajax niet meer heeft gescoord. Wel goed dat ze de 0 hebben gehouden, nu een uitdoelpunt is waarschijnlijk de nekslag voor Graz

Zand in de ogen strooien, heet zoiets. Ajax moet geconcentreerd en alert blijven, want achterhoede blijft kwetsbaar en Huntelaar schopt amper meer een deuk in een pakje boter. Anders stond Ajax met anderhalf been in de volgende ronde. Hopelijk niet net als bij Schalke uit billenknijpen, want afmaken blijft nog steeds een groot probleem...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren