Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vlap en Lammers tonen ook in Den Haag hun waarde voor sc Heerenveen

Laatste update:

SC Heerenveen heeft zaterdagavond een zwaarbevochten overwinning op ADO Den Haag in de Eredivisie geboekt. Het team van trainer Jan Olde Riekerink zegevierde in de Hofstad met 2-3, dankzij Michel Vlap (2x) en Sam Lammers. Alleen Ajax en PSV (allebei 27) pakten dit seizoen meer punten in uitduels in competitieverband dan Heerenveen: 22. Door de overwinning nemen de noorderlingen de achtste stek in de Eredivisie in; ADO blijft twaalfde.

Het begin van ADO was veelbelovend; na amper anderhalve minuut spelen had het team van Fons Groenendijk eigenlijk al aan de leiding moeten gaan. Na voorbereidend werk van Tomas Necid schoot Lex Immers recht op Warner Hahn af, waarna de rebound door Lucas Woudenberg van de lijn werd gehaald. ADO was de bovenliggende partij, speelde in een hoog tempo en had pech dat ook een kopbal van Necid niet de 1-0 betekende. Na een corner van John Goossens kopte de aanvaller het leer over het Friese doel.

Na dik twintig minuten nam Heerenveen echter de leiding: na een handige dieptepass van Sam Lammers was het Vlap die koeltjes afrondde en zodoende voor het zesde opeenvolgende Eredivisie-duel bij een doelpunt betrokken was: twee assists en vijf treffers. ADO ging slordiger voetballen en mocht van geluk spreken dat de schade tot aan de rust beperkt bleef. Lammers kreeg het leer tot tweemaal toe niet langs Robert Zwinkels en schoot de bal ook naast. Tussendoor moest Hahn wel in actie komen op een schot van Sheraldo Becker.

Vlap had nog geen tien minuten na rust de 0-2 op de schoen. Na een diepe bal van Lammers kapte hij weliswaar zijn tegenstander uit, maar Zwinkels bracht tijdig redding. Het missen van alle kansen kwam Heerenveen aanvankelijk duur te staan, daar ADO na ruim een uur spelen de tussenstand nivelleerde. Necid knikte een afgemeten voorzet van Abdenasser El Khayati bij de tweede paal binnen: 1-1.

Ver esta publicación en Instagram

Zowel Sam Lammers als Michel Vlap staat na zaterdag op 14 Eredivisie-treffers. Het laatste seizoen waarin twee spelers van sc Heerenveen op minimaal 14 doelpunten stonden, was 2007/08: Miralem Sulejmani en Michael Bradley ???? #heerenveen #eredivisie #scheerenveen #fryslan #michelvlap #samlammers #sulejmani #duo #michaelbradley #couple

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

Heerenveen rechtte echter de rug en stond luttele minuten later weer op voorsprong. Vlap plaatste de bal uit een vrije trap schitterend in de kruising achter Zwinkels: 1-2. Daar de defensie van Heerenveen een onzekere indruk maakte, verloor ADO niet de hoop op minimaal een gelijkspel. Lammers tekende in de extra tijd echter voor de 1-3, op aangeven van invaller Pelle van Amersfoort, en dus was de rake strafschop van El Khayati, na een overtreding op Necid, er zodoende een voor de statistieken: 2-3. Lammers is nu met acht doelpunten Eredivisie-topscorer van 2019 en met tien treffers topscorer in uitduels dit Eredivisie-seizoen.

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je ziet wat een moeite psv heeft om het spel te maken en je ziet wat Lammers een belangrijke rol speel in het voetbal bij Heerenveen.. ik zou m volgend jaar lekker bij psv laten ballen

9 maart 2019 om 22:02

Qua techniek en balbeheersing vind ik Lammers beter dan Luuk. Luuk is een pure afmaker en hardewerker.

9 maart 2019 om 22:06

Klopt, al is luuk vooral een pure afmaker met het hoofd, met zn voeten lukt er meestal niet veel

9 maart 2019 om 22:12

Luuk krijgt ook vaak de bal niet bij een medespeler. Is meestal op goed geluk.

10 maart 2019 om 02:48

@ justpsv is dat zo?

hij is niet perse een hele goede afmaker met de voet, maar hij loopt wel altijd in de goeie lijn en als je hem panklaar geeft dan rost hij m er wel in hoor.
Ben overigens wel meer gecharmeerd van Lammers, heb al meerdere keren hier aangegeven dat Lammes op dit moment de meeste potentie heeft wat nederlandse spitsen betreft. Vooral hoe hij de bal nog weet te controleren op zo'n hoge snelheid, dat is echt een grote kwaliteit die maar weinig spelers bezitten.
Heb ook nog veel vertrouwen in sierhuis, maar het komt er op neer dat de (in potentie) beste nederlandse spitsen op dit moment verhuurd worden, wat best een treurige zaak is.

10 maart 2019 om 11:47

Je kan Lammers ook op 10 zetten bij PSV, kunnen wel wat creativiteit gebruiken, dit bezit lammers

10 maart 2019 om 12:08

Miss 442 ov dergelijks gaan spelen? Zou lammers denk ik beter functioneren, aangezien die niet als enige aanspeelpunt dan wordt gebruikt.

9 maart 2019 om 22:26

Luuk heeft aardige statistieken maar kan voor mijn gevoel helemaal niet voetballen eigenlijk. Idealiter vertrekt hij en dan volgend seizoen Lammers hopelijk als spits.

10 maart 2019 om 00:01

Stel dat Bergwijn blijft dan heeft PSV echt een niet normaal talentvolle aanvap voor Eredivisie begrippen. Gakpo, Malen, Lammers, en Bergwijn. Van Lozano verwacht ik wel dat hij weg gaat en Romero moet het eerst maar eens waar zien te maken

Mooie partij. Niet altijd even goed, maar er viel genoeg te beleven. De Vlammers zijn echt zo dodelijk als wat. Lammers heeft een prachtige balbehandeling, Vlap kan zelfs als vrije trappen nemen. Ook keepte zowel Hahn en Zwinkels een puike partij. Evenals Becker aan ADO haar zijde. Wat heeft die man een werk verzet.
Plek 8 is binnen en we kunnen weer omhoog kijken. Het zijn eindelijk weer mooie tijden in Fryslan!

Misschien een beetje 'typisch van Geel', maar is Vlap niks voor Feyenoord op 10? Elke keer als ik hem zie spelen maakt hij wel indruk op me.

9 maart 2019 om 22:54

Zou het zelf ook zeker toejuichen. Denk dat hij echt een goede connectie met de aanval (met name Berghuis) kan hebben. Groot liefhebber van Vlap dit seizoen.

10 maart 2019 om 00:32

denk dat feyenoord hem niet kan betalen

9 maart 2019 om 23:05

Gun Feyenoord best wat maar als je prijzen voor Sinkgraven en Johnsen ziet weet ik niet of Feyenoord dat lukt.
Hoeveel kost een scorende middenvelder met een goede vrije trap tegenwoordig? 5mln vind ik al laag. Maar goed, je weet t niet

Laten we hopen dat Nederland in de toekomst meer voetballers zoals een Sam Lammers brengt. Wat een prachtvoetballer is dat. Tweebenig, technisch, stylist. Belachelijk eigenlijk dat veel voetballers niks met hun andere been kunnen dan staan. En maar geld binnenharken. De lat ligt ook gewoon laag bij de meeste clubs.

Toch leuk dat er nu een echte Fries in de basis staat die ook nog eens de uitblinker is. Leuke speler die Vlap.

Gatverdamme wat was ado weer slecht zeg het had makkelijk 1-5 kunnen zijn. Wat een verschrikkelijk matige selectie dit jaar het is dit jaar hopen op geen degradatie en dan volgend seizoen moet er echt wat gaan gebeuren, de hele verdediging kan je bijna weg doen op kanon na, middenveld kan nog als je immers en el khayati behoud. Voorhoede MOET gewoon helemaal weg ik heb al heel lang niet zo een matige voorhoede bij dh gezien.

9 maart 2019 om 23:15

Hoezo Immers houden? Die bakt er al heel lang helemaal niks van. Verder zijn Meijers, Bakker, die rare back van Utrecht, Necid, Malone en Zwinkels geen eredivisie niveau. Hele matige selectie dus.

10 maart 2019 om 00:07

Immers heb je inderdaad ook wel gelijk in speelt ook het hele jaar al klote. En aan dat rijtje kan je Becker, hooi, lorenzen ook nog toevoegen. Hele matige selectie is nog zacht uitdrukt zelfs.

9 maart 2019 om 23:34

Laat Becker dan maar naar ons komen. Leuke voetballer en absoluut een van de betere bij ADO.

10 maart 2019 om 00:05

@SCHVN en @GJ7300 dit is zeker de eerste wedstrijd die jullie van Becker zien? 😁 hij is aan einde van het seizoen gratis op te halen dus grijp jullie kans haha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren