Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beugelsdijk was bang na matchfixing-verdenking: ‘Maakte me daar druk over’

Laatste update:

Tom Beugelsdijk was bang dat hij geen nieuwe club meer zou kunnen vinden na de verdenkingen van matchfixing. Dat vertelt de 32-jarige verdediger van Helmond Sport in Fresia & Milan Parkeren de Bus van ESPN. In mei 2021 werd bekend dat Beugelsdijk werd verdacht van matchfixing, omdat twee gokkers geld verdienden aan een gele kaart van de Hagenees. Bewijs voor een link tussen Beugelsdijk en de gokkers kon echter niet worden gevonden, waardoor hij werd vrijgesproken.

Beugelsdijk vond het vervelend dat hij destijds zo in het nieuws kwam. “Je naam komt zo in het nieuws”, blikt hij terug. “Die kaart pak ik nou eenmaal en daar zijn er nog zestig andere van die ik in mijn leven heb gepakt. Dat ik af en toe een kaart pak, dat is duidelijk. En dat ik af en toe te laat kom ook. Maar expres, dat komt nooit in me op. Tenminste, niet voor geld.”

Ook nadat hij werd vrijgesproken bleven veel mensen Beugelsdijk associëren met het ‘gele kaart-incident’. “Het is wel vervelend dat dat je blijft achtervolgen. Alleen ik weet hoe het zit. Ik heb overal aan meegewerkt en ben niet voor niks vrijgesproken. Maar dat is nou eenmaal het wereldje waarin je leeft, met social media en media. Dus dat zal altijd zo blijven.”

De centrale verdediger, die afgelopen zomer transfervrij de overstap van Sparta Rotterdam naar Helmond maakte, was bang dat het incident ook zijn toekomst als voetballer zou kunnen beïnvloeden. “Ik maakte me vooral druk of er nog wel een club zou komen”, vertelt hij daarover. “Heel veel mensen vergeten dan de vrijspraak, terwijl die er wel is. En dan moet je maar afwachten of er nog iemand interesse in je toont. Je denkt dat ze het dan niet meer aandurven. Het is lastig uit te leggen. Het heeft me geschaad. Ik had een goede naam.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch blijft die Tommy een speler die in Oranje moet. Wat een speler! Ronaldo? Messi? M'Bappe? Tommy Beugelsdijk is de echte GOAT! Als die naar Saudi Arabië gaat, dan staat Ronaldo te trillen op z'n benen!

Prima gozer joh. Hij heeft zn uitstraling tegen en zulke verhalen helpen dan niet mee. En door 'rustagh' wordt ie ook niet snel serieus genomen, maar die jongen is hartstikke op zichzelf, doet geen vlieg kwaad en is onwijs aardig en oprecht. Kan me goed voorstellen dat het lastig is om te gaan met dergelijke verhalen, als ze niet kloppen. En als je dan zijn voetballende kwaliteiten hebt en zulke beschuldigingen, dan zou ik me ook zorgen maken of ik niet beter een andere baan kan zoeken.

Ja dat krijg je als je zo slecht kan voetballen dat men denkt dat je aan matchfixing doet en nog zo'n Haags, basis-kader typpetje bent ook.

1 maart 2023 om 09:46

Lekker iemand in een hokje plaatsen. Goed bezig man zo achter je schermpje. Daarnaast is Tommy wél een persoonlijkheid met 300 plus betaald voetbalwedstrijden. Veel geluk verder

1 maart 2023 om 09:47

Met jouw reactie en de vreemde plaatsing van je komma kan je zelf ook wel een spiegel gebruiken.

Nou, Beugelsdijk is niet vrijgesproken maar de zaak is geseponeerd bij gebrek aan bewijs, dat is toch wel wat anders... En de link met de gokkers is wel te leggen maar het kon niet bewezen worden dat er daadwerkelijk contact is geweest. Dus ik snap best dat er met argwaan naar hem wordt gekeken.

1 maart 2023 om 09:39

Het is wat anders. Het OM heeft de onderzoeksresultaten bekeken en ziet geen bewijs waarmee ze denken de verdachte veroordeeld te krijgen bij een rechtbank.

De link met gokkers is niet te leggen als je nergens bewijs vind dat dat contact er geweest is.

1 maart 2023 om 10:37

Jij beschrijft hier exact hét grote probleem bij het bestrijden van matchfixing. Het bewijs is zelden tot nooit rond te krijgen. Wat je wel vaker ziet bij wat in essentie 'slachtofferloze' misdrijven zijn. Zolang de betrokkenen zwijgen, is er geen wettig en overtuigend bewijs te leveren van matchfixing. Ook weer precies de reden waarom matchfixing zó populair is bij de georganiseerde misdaad. Heel makkelijk om snel heel veel geld et verdienen.

Maar ondertussen moeten we dus wel geloven dat twee gokkers, die zomaar opeens zonder aanleiding en zonder dat ze dat ooit eerder deden op Malta een uitzonderlijk fors bedrag hebben ingezet op een gele kaart van Beugelsdijk (terwijl Beugelsdijk dat seizoen nog niet één gele kaart had gepakt) en die op dezelfde locatie in Den Haag komen als Beugelsdijk, verder op geen enkele manier contact hebben gehad met Beugelsdijk en dat dit echt volledig toevallig was allemaal? Oh en kijk de bewuste actie (beugelsdijk harkt Madueke op de middellijn neer bij het einde van de wedstrijd, terwijl er geen enkel gevaar of aanleiding voor die actie was) nog even na. Dan wordt veel duidelijk voor mij.

Okay, hiermee is niets bewezen. Als het OM bewijs had gehad, hadden ze daar na maandenlange taps en observaties uiteraard wel een zaak van gemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren