Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beugelsdijk hekelt stempel: ‘Uiteindelijk maken ze een soort clown van je’

Laatste update:

Tom Beugelsdijk is misschien wel een van de bekendste culthelden van het Nederlandse profvoetbal, maar die stempel is niet altijd een zegen. Dat vertelt de clubloze centrumverdediger in de Cor Potcast. "Op een bepaald moment was ik daar ook wel een beetje klaar mee."

De boomlange mandekker was te gast is de podcast van Bart Vriends, Thomas Verhaar en Maarten de Fockert. In de aflevering gaat het veelvuldig over het fenomeen van culthelden en hoe Beugelsdijk binnen dat kader past.

"Ik vind het in principe leuk als mensen mij naar andere dingen vragen dan voetbal", begint Vriends de discussie. "Maar bij jou (Beugelsdijk, red.) ging het op een gegeven moment alleen nog maar om dolletjes en geintjes en nooit meer over je kwaliteiten.”

"Wat je zegt is helemaal waar", reageert Beugelsdijk. "En op een bepaald moment was ik daar ook wel een beetje klaar mee. In het begin is alles leuk, maar uiteindelijk maken de media een soort clown van je. En van dat stempel kom ik nooit meer af."

De Hagenees wordt nog regelmatig herinnerd aan een interview met Omroep West, waarin hij het woord 'rustig' op z'n Haags uitsprak. "Op een gegeven moment liep ik in de MediaMarkt en kwam er een vrouw van boven de vijftig jaar oud op mij af. Zij zei tegen mij: ‘Hey Tom, wil jij voor mijn man met de telefoon in je hand even 'rustig' zeggen?’ Ik antwoordde toen dat ik geen attractie ben."

"Dan vergeten de mensen dat je de voetballer Tom bent", vervolgt Beugelsdijk. "Ze denken dat je clown Tom bent. Of ik het gedaan heb? Nee joh, ik dacht: even serieus, dan spoor je toch niet als je boven de vijftig bent. Maar goed, ze denken allemaal dat ik gek ben. Ik denk toch dat dat anders ligt."

Transfervrije status
De verdediger is sinds deze zomer clubloos. Hij speelde voor het laatst bij Helmond Sport, maar daar werd zijn contract niet verlengd. "Of er dan helemaal niets voorbij komt? Nee, in Nederland eigenlijk helemaal niks. Wel in Denemarken en Zweden, maar daar word ik niet zo blij van", vertelt Beugelsdijk over de interesse in zijn diensten.

Hij heeft voor zichzelf een deadline gesteld. "In de winterstop. Als er dan niks komt, dan is het gewoon klaar. Tot die tijd wil ik gewoon wachten en fit blijven." In de tussentijd houdt Beugelsdijk zijn conditie op peil bij amateurvereniging VV Noordwijk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

nou Almere City, grijp je kans.

3 november 2023 om 09:44

Gewoon niet doen, over the hill deze man.

Goude kerel! Mooie aflevering. Denk helaas voor Tom zelf dat zijn profcarriere er wel op zit. Heeft bij Helmond werkelijk niets laten zien. Mooi de waardering tussen Vriends en Beugelsdijk, 2 tegenpolen maar wel een goede band. PS. de Cor Potcast is echt de moeite waard om te checken.

3 november 2023 om 09:53

Ik vind Vriends sowieso prettig om naar te luisteren. Een paar weken terug bij Rondo, maar ook na de wedstrijd weet hij precies te vertellen hoe het zit. Gewoon een slimme en sympathieke gast.

3 november 2023 om 10:16

Heb bewust dit seizoen nog niks geluisterd.
Dan kan ik onderweg naar wintersport eind december ze allemaal luisteren en hoef ik dat gejengel van de 3 kinderen achterin ook niet te horen. 😁
Afgelopen zomer het ook zo gedaan. Was heerlijk.

Misschien ergens in de hoofdklasse aan de slag?

Denk dat hij voor het betaalde voetbal nu echt wel snelheid tekort komt.

3 november 2023 om 09:36

Zie in hem wel een soort John de Wolf voor ADO. Is over het algemeen een rustige jongen, heeft veel ervaring, kan goed opschieten met alle soorten jongens (denk ik) en is voetbal inhoudelijk zo slecht nog niet. Denk dat een maatschappelijke carriere als coach/mentor voor een bepaald soort jongens ideaal is.

3 november 2023 om 09:38

Denk voor een 5 mans verdediging ook nog wel een leuke toevoeging. Vgm speelt een Telstar bijvoorbeeld met 5 achterop, zou daar prima meekunnen

Hij mag nog blij zijn dat hij als clown wordt herinnerd in plaats van als de gokkende voetballer die is geschorst voor illegaal gokken.

Tom was gewoon anders dan de hedendaagse voetballer die mediatraining heeft gehad en alleen maar vragen met standaard antwoorden beantwoord. Dat maakt hem zo leuk

Ik heb niks met culthelden

Soms worden zaken in ons land een beetje of een beetje veel overdreven. Dat is denk ik ook een beetje gebeurd met Tom Beugelsdijk. Van huis uit is hij natuurlijk een vriendelijk en vrolijk mens. Hij houdt best van een geintje. Maar dat hele "rustaaaaaaagh" verhaal is een eigen leven gaan leiden. Ineens vond half Nederland interessant en dacht men kennelijk dat Beugelsdijk dat dag en nacht liep te roepen. Beugelsdijk is gwoon jarenlang een prima verdediger geweest, m.n. in Den Haag, waar hij beter tot zijn recht kwam dan in Frankfurt of Helmond. Ik begrijp dat het enigszins frustrerend is dat men dan steeds weer over de grappige kant van Beugelsdijk begint waar hij bloedserieus jarenlang een sterkhouder voor ADO was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren