Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vivianne Miedema luidt noodklok: ‘Het niveau in de Eredivisie moet omhoog’

Laatste update:

De Oranje Leeuwinnen bereikten als regerend Europees kampioen de finale van het WK Vrouwen in Frankrijk, waarin zondag werd verloren van de Verenigde Staten (2-0). De Eredivisie Vrouwen steekt echter schril af bij de successen van de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman. Vivianne Miedema, zelf actief voor Arsenal, snapt wel waarom de meeste internationals voor buitenlandse clubs uitkomen. Het blijkt simpelweg een geldkwestie te zijn.

“Alles valt of staat met geld en dat hebben we al heel vaak geroepen. Ja, dat zie je nu in Engeland en ook in Spanje, waar ze er geld in stoppen. Dan zie je ook direct dat de Engelse competitie misschien wel is uitgegroeid tot de beste competitie ter wereld. Dat gaat in Nederland natuurlijk niet zo een, twee, drie gebeuren. Het verschil tussen Premier League-clubs in Engeland en de Eredivisie-clubs in Nederland is bizar groot. Het niveau in de Eredivisie moet wel omhoog”, zo verklaart Miedema aan FOX Sports.

“De KNVB neemt het vrouwenvoetbal sowieso heel erg serieus, dat zie je eigenlijk aan alles wat zij doen en hoe zij het vrouwenvoetbal omarmen. Daar zullen de komende tijd ook weer dingen in gebeuren”, vult Sari van Veenendaal, uitgeroepen tot Beste Keepster van het WK, Miedema aan. Van Veenendaal, die na de WK-finale de Golden Glove kreeg uitgereikt, staat eveneens onder contract bij Arsenal.

“Er is even een financiële impuls nodig, zodat mensen keuzes kunnen maken”, luidt ook Wiegman de noodklok. “De faciliteiten top maken, een staf kunnen aanstellen die de volledige focus heeft op het team. En speelsters ruimte bieden om ook daadwerkelijk de keuze te kunnen maken, om zo een goede focus te hebben op het voetbal. Maar ook in talentontwikkeling. Daar zijn al stappen in gezet de afgelopen tien jaar. Er zijn nog steeds geen gelijke kansen tussen meisjes en jongens in de opleiding, en dat kan verbeteren. Er zijn onwijs veel gepassioneerde mensen die hun hele ziel en zaligheid in de ontwikkeling van meiden stoppen. Maar daar kan nog wel wat hulp in gebruikt worden.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik mag toch aannemen dat het hier om de echte Eredivisie gaat. Naar mijn weten trekt de Nederlandse vrouwen competitie bijna geen toeschouwers

9 juli 2019 om 21:37

Nee natuurlijk over de vrouwen eredivisie. Ze moeten elke bvo organisatie verplichten om een vrouwenteam te hebben. En laten spelen in het stadion. En de verdienste voor de dames moeten ook omhoog 75% salaris club en 25% Knvb laten betalen. Dan gaat snel het niveau omhoog waardoor er ook meer toeschouwers komen. En dan gaan de inkomsten ook vanzelf omhoog. En dan als doel stellen wk2027 in Nederland en dan de titel binnenhalen.

9 juli 2019 om 21:40

Hoe kan je een club verplichten geld, waar ze vaak een groot tekort aan hebben, te stoppen in een product wat op lange termijn pas enigszins winstgevend kan worden? Mocht het je niet opgevallen zijn, het mannenvoetbal in Nederland houdt ook vaak niet over, maar levert nog wat op af en toe. Clubs hebben dus alle recht om zich daarop te concentreren.

9 juli 2019 om 21:42

Erg leuk maar ten eerste kan je clubs echt niet verplichten hieraan mee te doen. Helemaal niet vanwege de kosten die het met zich mee brengt. Genoeg clubs hebben het nu al financieel zwaar. Een gewoon grasveld is voor sommige al niet te onderhouden.

9 juli 2019 om 21:44

Ik neem aan dat dit sarcasme is? Waarom zouden de clubs de spelers meer betalen als ze niet meer binnen brengen? Er is simpelweg weinig vraag naar vrouwenvoetbal, dan gaat de prijs omlaag.

9 juli 2019 om 21:53

@barry13: Verplichten een vrouwenteam te hebben? Van welk geld? Gaat om vraag en aanbod en er is totaal geen belangstelling voor Eredivisie Vrouwen in Nederland. SBS heeft nog even een jaartje de samenvattingen aangeboden, wat na een seizoen al was mislukt. Het Nederlands mannenvoetbal vindt het al moeilijk om hun hoofd boven water te houden, waar wel degelijk veel belangstelling voor is. Hoe kan je dit dan ooit gaan verplichten om te doen? Wil je de mannen Eredivisie de nek omdraaien?

9 juli 2019 om 22:39

Hoezo gaat dan snel het niveau omhoog? Medema speelt in de PL, volgens mij bij Arsenal een van de betere teams. Pompen er een stuk meer geld in. Van der Sanden speelt bij Lyon een van de beste teams, word ook aardig wat geld ingestoken. Beide teams willen dan toch het beste van het beste, maar sec naar Miedema en van der Sanden kijkend zijn het 2 behoorlijk beperkte spelers. De een moet het hebben van aannemen schieten, zodra ze meer moet doen zakt het niveau behoorlijk en de ander moet het hebben van puur op snelheid er langs. 2 spelers die gewoon bij de betere teams onder contract staan. Wil je het niveau omhoog krijgen moet je eens kijken wat ze in Japan doen. Ik vermoed dat het weinig met geld te maken heeft, maar vooral drillen, drillen en nog eens drillen en het maximale eisen. Zit ook enigzins in de cultuur. Maar die vervangen zo ongeveer een heel team en gaan gewoon door met fatsoenlijk, technisch voetbal.

9 juli 2019 om 22:54

Maar wie komt er kijken dan? Zit jij elke week in het stadion. @respect

9 juli 2019 om 23:12

@ barry13

De meeste clubs hebben al de grootste moeite om jaarlijks de begroting rond te krijgen, en dan wil jij het clubs verplichten om zulke grote investeringen te doen. Niets ten nadele van de dames maar dat is echt onverantwoord terwijl het mannen voetbal al zoveel problemen kent. Zomaar geld er tegen aan gooien is geen enkele garantie dat het commercieel succes gaat worden. Er word wel heel makkelijk gesproken over deze zaken.

9 juli 2019 om 23:13

Merchandising bij meisjes/vrouwen is nog veel winst te behalen. Maar de clubs durven niet te investeren hierin. Als ik de usa dames zie spelen doen die echt niet onder voor kelder eredivisie top kkd. Maar alle clubs zijn terughoudend hiervoor. Er zijn heel meisjes die graag een vrouwenwedstrijd zien. Maar er is gewoon weinig aandacht hiervoor. Door te weinig publiciteit van de clubs voor hun vrouwenafdeling.

9 juli 2019 om 23:29

Is dit een grap? Salarissen omhoog gooien terwijl dat niet tegenover enkele vorm van marktwaarde of opbrengsten staat? In het geval dat investeringen kunnen leiden tot hogere inkomsten zou ik zeggen ja. Gezien de inkomsten die Eredivisieclubs bij de mannen maken zeg ik echter gewoon nee. Volmondig nee zelfs.

9 juli 2019 om 23:32

Je weet dat de USA dames verloren hebben van de jongetjes onder 15 van FC Dallas he? Een club die naar mijn weten niet bekend staat om een geweldige jeugdopleiding. Of doelde je niet op het niveau? Want als FC Dordrecht tegen Rapinoe en consorten speelt, dan wordt het gewoon 14-0.

9 juli 2019 om 23:40

Haha ja echt heh, amerika is al 100jaar beste vrouwenland. Maar stelt niks voor. Nederland is net begonnen, maar verschil is nihil.

9 juli 2019 om 23:50

Waarom? Je weet dat het niveau erg laag ligt? Amerika, net wereldkampioen, liet Nederland kansloos. Hetzelfde elftal van Amerika heeft een oefenwedstrijd tegen het jongens team van FC Dallas onder 15 verloren met 5-2(!). Technisch is het niet bijzonder, tactisch is het heel slecht.

9 juli 2019 om 23:52

Ik zie net dat alkatorian mij voor was.

10 juli 2019 om 00:22

De dames van USA hebben 5-2 verloren van de u15 van FC Dallas dus dat is verre van KKD.

10 juli 2019 om 00:26

@alkatron ...duhhhhhh nummer 10.0000 hier met deze annekdote. Wist jij dat Kiki Bertens verloren heeft van een 15 jarige jongen . En nu??? Geen vrouwen tennis meer kijken ??

10 juli 2019 om 00:51

Rare reactie van je. Barry stelt dat het niveau van de dames gelijk is aan top KKD/onderkant ED. Dat is niet zo. En dat voorbeeld past daar nu eenmaal goed bij. Ik heb nergens verkondigd dat er geen vrouwenvoetbal bedreven of gekeken mag worden. Dus wat is je punt precies?

10 juli 2019 om 11:22

Maar wij (voornamelijk Ajacieden (al ligt er in de Arena ook 30% kunstgras)) willen wel het kunstgras verbieden en roepen dat alle Bvo's op echt gras moeten voetballen. Dan maar een paar spelers minder.

Willen we het niveau van het vrouwenvoetbal omhoog krikken, dan moeten ze net als in Italië, Spanje en Engeland verplichten dat elke BVO ook een vrouwenteam heeft. Weet niet hoe het in Frankrijk zit, maar daar heeft volgens mij ook elke BVO een vrouwenteam. Maar je ziet bij deze 4 landen dat het niveau met stappen omhoog gaat. En nee, ze zullen nooit het niveau van een 4e klasser mannenteam evenaren. Dus .......

Wist je dat het Nederlands dames hockeyteam wat al decennia de nr. 1 van de wereld is ook dik verliezen van 4e klasse mannenteams (laagste hockeyniveau). Je mag en kan die vergelijking niet maken.

10 juli 2019 om 11:46

@barry13 ik zou jou niet graag als boekhouder, accountant of directielid in mijn organisatie willen hebben, ben bang dat als ik met jou in de zomer start ik in december al geen kerstpakket meer kan uitdelen.

Ik zie jou liever als 1 van de oude grijze gepensioneerde mannetjes die elke training langs het veld staat zijn ongezouten mening geeft maar dit doet omdat er passie in zit.

Kortom: leuke ideeën, maar je kunt bedrijven niks verplichten

10 juli 2019 om 12:44

Je kan dat nog 1000 benoemen. Daarmee blijft de relevantie hiervan nog steeds 0,0

9 juli 2019 om 21:41

Ik had van de week gehoord dat er in Amerika in de competitie ook heel weinig toeschouwers komen. En wanneer het nationale team in actie komt, dan zit het stadion weer helemaal vol. Dat is nogal vergelijkbaar met Nederland. Dus dat er geen toeschouwers komen in de competitie is helemaal niet erg joh. Blijkbaar is dat geen voorwaarde voor succes.

Nou, ben benieuwd wie met die financiële impuls zal komen. In Nederland juichen we graag alles toe, maar als het op geld neerkomt kickt die rationaliteit direct in.

9 juli 2019 om 23:34

Logisch toch.. Verder vind ik al die impulsen van de dames wel lekker makkelijk. De mannen krijgen het, dus moeten wij het ook. Jammer genoeg (voor hen) hebben we een normale marktwerking in Nederland en krijg je dus evenveel als dat je waard bent.

Die vrouwen grijpen het succes wel met beide handen aan zeg, zou bijna zeggen dat ze naast hun schoenen gaan lopen. Niks ten nadele aan het vrouwenvoetbal, maar ik vind het 3 keer niks, en ik denk niet dat ik er over 5/10 jaar anders over denk. Maar goed, er zijn mensen die er van genieten dus wie ben ik dan.

9 juli 2019 om 21:59

Wat is dit dan? 1920? Het maakt niet uit wat jij er van vind; het vrouwen voetbal zit in de lift en bovendien; vrouwen zijn niet minder dan mannen.

9 juli 2019 om 22:04

@Church89, Joh maak je niet zo druk. Ik vind het alleen frappant dat de vrouwen er zo op aandringen dat ze meer moeten verdienen. Maar waarom zou dat moeten? Ze kunnen gewoon niet zo goed voetballen. En volgens mij zeg ik nergens dat vrouwen minder zijn dan mannen.

9 juli 2019 om 22:17

Het is heel mooi dat vrouwenvoetbal groter wordt. Heel leuk dat wk. Maar kom op, er gaat toch ook geen hond naar kijken, als voetbalseizoen weer begonnen is. Of geloof je echt dat studio sport na de eredivisie mannen , de vrouwen gaat uitzenden. Want eerlijk is het niveau niet heel erg goed.

10 juli 2019 om 10:05

goedzo jongens, goed die enorm fragiele masculiniteit verdedigd - top werk!

On:

Feit is, vrouwen verkopen nu stadia uit, het WK is enorm populair, Nike zet vol in o p het Amerikaans elftal. Alex Morgan heeft tijdens het WK alleen al aan 1 Miljoen volgers op instagram ontvangen.

Of je 't nu leuk vind of niet, het vrouwen voetbal zin in de lift, en volgens mij zijn er heel veel mannen die daar de ballen weer bij terug naar binnen schieten.

En tot haar punt; het feit dat vrouwen voetbal in andere landen met meer respect behandeld wordt dan hier op dit forum zegt enorm veel; de ED zal dan ook in niveau moeten stijgen om mee te willen doen met de andere ligas.

10 juli 2019 om 11:17

Als je zonodig moet zeggen dat vrouwen niet minder zijn dan mannen dan kun je ook zeggen dat het vrouwenvoetbal veel minder is dan mannenvoetbal.

10 juli 2019 om 16:44

Waar hebben we het over zeg? Vrouwen voetbal is totaal niet te vergelijken met mannen voetbal; het is een totaal andere sport. Een we zeggen toch ook niet dat vrouwen atletiek onnodig is puur omdat ze toch nooit zo snel zullen zijn als Usain bolt?

Het gaat hier om de target market; en er zijn enorm veel vrouwen die het zien zitten om naar vrouwen sporten te kijken; en zolang er stoeltjes bezet zijn; zal er geld binnenkomen. Alex Morgan heeft 7m volgers; das meer dan het hele NL elftal; puur daarop verdient ze al gruwelijk veel geld.

10 juli 2019 om 17:53

Wat een onzin. Ooit naar de toeschouwersaantallen gekeken bij een competitiewedstrijd van vrouwenvoetbal? Die zijn laag. Logisch ook omdat het technisch en met name tactisch niet interessant is om te volgen. Dat er tijdens een WK of EK een grote meute volk op de been komt heeft weinig met het spel voetbal te maken. Wanneer de spelers kwalitatief beter worden, dan is het logisch dat er meer mensen naar komen kijken. Met als gevolg dat de dames commercieel gezien ook interessanter worden en meer zullen verdienen. Maar misschien is dat moeilijk te begrijpen wanneer je alleen naar Instagram volgers kijkt van iemand die het nieuws heeft gehaald door te doen alsof ze een kopje thee dronk. Dat je vrouwen atletiek erbij haalt is totaal irrelevant, een honderdmeterloopster rent die honderd meter niet door te struikelen en vervolgens te winnen; die uitvoering is erg goed. Zie daar het verschil met vrouwenvoetbal.

10 juli 2019 om 21:17

Aan de uitvoering scheelt het niet - zelf in de jeugd bij onze club mochten de dames van -19 van oranje met ons mee de wedstrijden spelen, en de uitvoering was gewoon prima, ze konden op ons niveau mee - ze konden de ball passen, trappen, en zelfs koppen.

Weet je wat 7 miljoen volgens zegt? dat zegt potentie, dat zegt oogballen, dat zegt commercie en dat zegt Geld. Zelfde ook voor Nike die zoveel commercials schieten voor de dames.

Daarbij; kwaliteit en niveau staat niet gelijk aan toeschouwersaantallen. er zitten bij Leeds united gemiddeld net zoveel mensen op de stoeltjes als bij Psv; en bij Derby County zitten er gemiddeld 26k - en die Jozefzoon die kon het bij PSV nog niet beslechten; kortom - er is meer te doen dan kwaliteit. Afzetmarkt, populatie - populariteit - en dat zit bij vrouwenvoetbal dus echt wel in de lift.

9 juli 2019 om 22:08

Lekker relevant dat jij het 3 keer niks vindt in deze discussie. Fijn dat je jouw persoonlijke menig ventileert, maar kom je ook nog met een inhoudelijke reactie op het artikel? Of hou je het bij geklaag en gekreun over het niveau?

Hoezo lopen ze naast hun hakken? Enige wat ze graag zouden zien is dat het niveau van de Eredivisie omhooggetrokken wordt. Uit betrokkenheid en passie voor hun tak van sport, in de hoop dat het huidige succes gecontinueerd kan worden, d.m.v. geldinjecties door de bond, clubs en sponsoren.

Een mooi streven, je moet het ijzer smeden als het heet is. Deze vrouwen hebben een wereldprestatie geleverd door Europees kampioen en WK-runner-up te worden en hebben alle recht om te pleiten voor meer financiën om het algehele Nederlandse damesvoetbalniveau omhoog te krikken.

Dat er genoeg types als jij zijn, die het niveau 3 keer niks vinden, dat weten we nu wel na drie weken WK. Een uitgemolken koe. Wordt tijd dat er voor klagers als jij aparte klaag-site wordt aangemaakt.

9 juli 2019 om 22:15

Hoe wil je het dan even omhoog trekken? Daar hoor of lees ik ook niks over van jou. Ik zie alleen ja-knikkers en nee-knikkers tegen elkaar ingaan.

Zijn er externe sponsoren? Is het wel rendabel genoeg om er geld in te steken? Krijg je daarmee ineens ook meer toeschouwers? Is er wel enig onderzoek gedaan naar een eventuele verhoogde interesse in de Eredivisie van de vrouwen? Of claimen we dit vanwege de hype?

Ik hoor en lees niets erover.

9 juli 2019 om 22:26

Volgens mij vertaal ik enkel het betoog van de dames over het omhoogtrekken van de Eredivisie voor MessiBazoer en wat ze ermee willen zeggen.

Daarnaast lees ik ook weinig aan relevante ideeen en antwoorden in jouw post. Probeer zelf eens eerst één van je vragen te beantwoorden zou ik zeggen, i.p.v. mij er zo bijdehand op aan te vallen.

Moet ik dan ook meteen met oplossingen komen? Dat zie niet als mijn taak. Ik reageer op het irrelevante relaas van MessiBazoer en voel me verre van ja-knikker. Eerder neutraal,

Maar goed, financiën kun je in de sport verkrijgen op verschillende manieren. Het werven van sponsoren, investeren door de bond of een upgrade door geïnteresseerde kapitaalkrachtige clubs. Het grote publiek heeft de sport omarmd, dus dat maakt het aantrekkelijk voor investeerders, clubs en bond.

Hoe en wat laat ik verder maar uitdokteren door de direct betrokkenen, mijn invloed lijkt mij nihil. Het zou hoe dan ook jammer zijn als deze successen doodbloeden met zoveel meisjes die zich momenteel opgeven bij plaatselijke voetbalclubs pf daar al spelen.

9 juli 2019 om 22:39

@Buitenspelval. Ik zie ook weinig relevante dingen in jou reactie’s. Volgens mij ‘zeur’ jij weer dat ik loop te ‘zeuren’. Beetje pot verwijt de ketel als je het mij vraagt. En volgens mij hoef ik niet bij elke reactie inhoudelijk een beresterk verhaal neer te zetten. Iedereen hier mag z’n zegje doen. Of jou dat nou bevalt of niet.

9 juli 2019 om 22:40

Is geen irrelevante relaas. Hij slaat de spijker op zijn kop. Hij schetst precies het probleem van een hype: een beetje aandacht gaat geen geld genereren in dit geval. Om dan elk moment aan te grijpen voor hogere salarissen, financiele impulsen is ook verre van realistisch. Zo steekt het eenmaal niet in elkaar in de echte wereld. Dat weet jij ook. Dit is kinderlijk gepraat van de dames. Dit deed ik ook bij mijn pa toen ik een klein ventje was. Het lijkt mij gewoon verstandiger als de dames de realiteit gewoon accepteren voor wat het is. Door enkel wat te roepen komt er geen extra geld in het laatje.

9 juli 2019 om 22:42

Sorry hoor, maarna het EK is dit toch ook al geprobeerd, zelfs SBS heeft de samenvattingen uitgezonden, 0.0 rendabel tot op heden. Ik zeg niet dat er maar mee opgehouden moet worden oid, maar er is gewoon nog geen animo voor. Gemiddeld zitten er nog geen 1500 mensen op de tribune. Dat is een teken, want dat bepaald de marktwaarde van de speelsters en dus dan ook het salaris etc etc....

9 juli 2019 om 22:59

@MessiBazoer

Je mag zeker je zegje doen. Maar wordt je zelf ook niet een beetje moe van dat repeterende gezeur en geklaag over het niveau bij elk artikel over vrouwenvoetbal? We weten het nu wel dat er mensen zijn die het 3 keer niks vinden. Mag ik dat als irrelevant gezeur en als uitgemolken koe omschrijven?

Verder zal het mij verder een worst zijn dat vrouwenvoetbal. Ik vond het leuk om de dames te volgen op de EK en WK, maar verder volg ik het damesvoetbal ( de Eredivisie) niet.

Desondanks vind ik dat dr spelers mogen pleiten voor een sterkere nationale competitie, zodat ook toppers in Nederland kunnen blijven. Hoe dat te realiseren is niet moj pakkie an. In ieder geval vergt dat geld, waar dat vandaan moet komen is mij om het even.

9 juli 2019 om 23:06

Ben ik met je eens. Maar ik word er ook heel moe van dat die vrouwen even veel willen verdienen etc. Ik snap gewoon niet op basis waar van. Ik denk dat een club als Excelsior van ze wint. Dan hoeven ze toch niet even veel te verdienen? Als er word gezegd de mannen voetballen beter dan is het ‘maar je moet het niet vergelijken met mannen voetbal’ lekker makkelijk. Verder mogen ze inderdaad pleiten voor een betere competitie, maar mijn gevoel zegt dat het alleen om geld gaat, vooral omdat Miedema als een van de 1e klaar stond om te roepen dat de salarissen moesten worden rechtgetrokken. Veel mensen leven wat mij betreft in de hype, Arno Vermeulen die nu oproept om de coach in het mannenvoetbal neer te zetten, kom op zeg.

9 juli 2019 om 23:54

De vrouwen (Miedema in dit geval) pleitten destijds niet voor een gelijk salaris als de mannen. Miedema wilde na de gewonnen EK voor selectie voor het Nederland Elftal een (relatief gelijkere vergoeding en premies voor hun diensten. Ze pleitte nooit voor een gelijk salaris als de mannen.

Dat is een stug misverstand, dat blijkbaar moeilijk uit de wereld is te helpen. Ik begrijp niet dat men het verschil tussen vergoedingen en premies door de bond uitgedeeld enerzijds en salaris door clubs betaald anderzijds zo stug door elkaar blijft halen.

Maar goed, vergelijk vrouwen- en mannenvoetbal gewoon wat minder met elkaar. Fysiek, qua lengte, gewicht en kracht, zijn beide seksen totaal verschillend. Dat maakt de manier van sporten ook gewoon totaal anders qua niveau. Als je het niks vindt: prima, maar laten we het met zijn alle er ook gewoon bij houden dat het een ander spelletje is en minder in herhaling vallen wat mij betreft.

Ik kijk ook liever naar mannenvoetbal, maar ik vind het, chauvinistisch als ik ben, gewldig goed hoe het Nederlands vrouwenelftal presteert en en passant meisjes in Nederland inspireert, motiveert en tot lid van voetbalverenigingen beweegt,

Goed gedaan die intersse aanwakkeren en een trigger om het vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen wat mij betreft. Zonder dat het mij verder bezig houdt hoe ze dat gaan realiseren. Maar om de successtory simpelweg tot hype te degraderen vind ik afdoen asn de prestaties.

10 juli 2019 om 00:42

Ik vrees dat het gewoon niet in de Nederlandse mentaliteit zit . Kijk al 3 weken de reacties hier . Zelfingenomen “kenners” die elkaar scheetjes in de mond geven over dat ze toch echt alleen naar niveau kijken hoor. In Engeland zitten er al gewoon 20.000 mensen bij een vrouwen wedstijd PL. Zelfs in Spanje was camp nou gewoon uitverkocht bij Barca - atletico voor vrouwen . 5 miljoen mensen keken in Nederland naar de finale . 1300% nam het aantal vrouwelijke leden van de KNVB toe de afgelopen 4 jaar . Ga me dus niet zeggen dat er geen markt voor is . Alleen die zitten hier op voetbalzone . Hier is alleen och en wee hoe goed zogenaamd Barca wel niet is. Gewoon naar Willem II - Utrecht kijken os belachelijk want op Fox 6 is manchester - Everton en het staat zo geil als je zegt dat je alleen daar van geniet (nadat je net een bloedeloze 0-0 hebt zitten kijken). Maar dat is ook niet erg . De doelgroep van vrouwen voetbal is eigenlijk commercieel veel interessanter : namelijk families. Ik zie eerlijk gezegd in NL voorlopig nog geen 10.000 mensen bij de vrouwen van Twente tegen Ajax . Maar laten we eens beginnen met meer clubs toe te voegen , enkele grote sponsoren te betrekken en de top wedstrijden uit te zenden op Foxi

10 juli 2019 om 00:55

@buitenspelval
Om even terug te komen op je vraag om een inhoudelijke reactie:
Gebruik deze prestatie om meer toeschouwers te genereren voor de ED clubs, wijs ze er op welke clubs vrouwenteams hebben, wijs ze er op dat als ze van dit WK genoten, ze ieder jaar tig aantal topwedstrijden kunnen kijken. Zorg er in ieder geval voor dat de animo die er dit WK was, niet gelijk na de zomer verdampt. Ga aub niet direct om meer geld vragen. Iedere firma of vereniging zal zijn tak uitbreiden, mits er genoeg animo voor bestaat.Je kunt niet simpelweg om geld vragen als de kans bestaat dat het geld verloren gaat, of pas haar vruchten over 20/30 jaar af werpt. Leuk en aardig dat er 5 mil kijkers waren, maar hoe vaak is een stadion uitverkocht geweest? Hoe vaak is een stadion uberhaupt het hele WK uitverkocht geweest? Ik denk dat MessiBazoer de juiste vragen stelt en die hijzelf niet hoeft te beantwoorden. Miedema heeft er zelf belang bij, dus zou het beter zijn als het door haar (of iemand anders met een belang in het vrouwenvoetbal beantwoordt wordt.
Overigens, hoe kun je nou zeggen dat we het er op moeten houden dat het een ander spelletje is? Zelfde tactieken zoals mannen, zelfde spelregels; alles wordt eigenlijk hetzelfde ingevuld, maar gewoon op een veel een veel minder niveau. Als je wilt dat het anders wordt benaderd dan mannenvoetbal, pas het spel dan ook aan op de spelers. Maak de goals kleiner als de gemiddelde lengte kleiner is. Maak het veld kleiner als de gemiddelde speelster het niet 90 min kan belopen. Doe wat, wees creatief, maar zet je in voor je sport en spoor anderen aan om hetzelfde te doen, daarna volgt het geld wel.

Dus de KNVB moet er geld in pompen , het nivo moet omhoog. En de speelsters zelf gaan zo snel mogelijk weg om geld te verdienen.
Jaja duidelijk.
Zo krijg je natuurlijk nooit een volwaardige eredivisie voor vrouwen

9 juli 2019 om 22:18

Wat denk jij dan? Wat zou jij doen: een semi-prof worden tegen een minimum salaris plus nog een fulltime job of het tienvoudige verdienen in het buitenland en je geheel kunnen en mogen richten op je passie voetbal? In een competitie die wel serieus wordt genomen?

9 juli 2019 om 22:50

Ja ik vind het allemaal prima maar ze is dus zelf onderdeel van het probleem.
Dan moet ze ook niet klagen.
Zulke collega’s heb ik ook : we moeten dit en dat doen!
Nou begin er maar mee - ja moet ik dat doen?

Als je bedenkt dat een Lieke Martens bij Barca een paar ton verdient per jaar ten opzichte van een Messie die iets van 20 miljoen verdient is dat dan ongeveer 100x meer. Ajax heeft net als eerste club een soort CAO afgesproken voor de vrouwen. Als je dan bedenkt dat een sterspeler bij Ajax ongeveer 3 miljoen verdient, zou je dus ongeveer op 30.000 euro per jaar uit komen. Volgens mij is dat redelijk in lijn. Omdat Miedema die vergelijking trekt met een Spanje, zou ze dan wat Ajax betreft dus de plank misslaan omdat Ajax dus dan dit wel al doet.

9 juli 2019 om 22:08

Om maar te zwijgen over hoeveel mannen voetbal binnenhaalt.

Zodra vrouwenvoetbal populairder wordt komt die jogere salaris wel.
Het is wel klote irritant als ze elkaar de hele tijd zo dom na roepen.

Terwijl ze dondersgoed weten dat hun salaris afhankelijk van water binnen gehaald wordt

9 juli 2019 om 22:41

Zo simpel als jij het stelt is het niet. Het is meer een kip en ei-verhaal. Clubs durven nog niet te investeren omdat nog onbekend is hoeveel er binnengehaald zou kunnen worden. Dat is iets van de lange(re) adem. Als zij faciliteiten beschikbaar zouden stellen kan de populariteit verder groeien, het grote geld ook en de salarissen dus ook.

9 juli 2019 om 22:52

Elke week 20,000 man op de tribune bij de vrouwen competitie. Zou wat zijn.

9 juli 2019 om 23:19

@ Ijsmuts

Nederlandse clubs hebben helemaal geen geld om hierin te investeren, de meeste Nederlandse voetbal clubs hebben elk seizoen al de grootste moeite om een sluitende begroting rond te krijgen. Er word wel heel makkelijk geroepen dat de clubs meer moeten doen, waarom richten ze niet hun eigen clubs op om vandaar uit op te bouwen.

10 juli 2019 om 10:23

@F-18, klopt dat de clubs geen som geld hebben liggen. dat ben ik met je eens, maar het argument boven mijn comment... dat het vrouwenvoetbal zich ook wel ontwikkelt zonder support en investeringen van de clubs, daar ageer ik tegen.

Project: onhaalbaar. Als we in de eredivisie voor mannen al bijna geen geld hebben en spelers kopen en huren van de bundesliga 2 en championship. Waar halen we dan het geld vandaan om vrouwen voetbal te lagen groeien. Hierbij is het helemaal onhaalbaar aangezien we de stadions in onze competitie niet eena vol krijgen.

9 juli 2019 om 22:56

Als je naar het publiek van dames elftallen kijkt bestaat het vaak uit meer dames dan heren. Een heel ander publiek. Waarom zou je niet investeren en leren wat er fout is gegaan bij de heren. Het verschil bij de dames is nog niet zo groot. Je bent niet slim bezig als je je daarbij niet aansluit.. Met goede scouting en training worden de dames beter waarom dezelfde fout maken als bij de heren.

9 juli 2019 om 23:22

@ snowy

Heb jij "fryskdoort" zijn bijdrage wel gelezen ? Nederlandse clubs hebben amper geld, het is zelfs zo erg zo´n beetje alle clubs de grootste moeite hebben om jaarlijks de begroting rond te krijgen. Dus ik ben wel benieuwd waar jij ruimte ziet voor Nederlandse clubs om flink hierin te investeren.

10 juli 2019 om 00:27

Je moet niet gaan investeren in iets wat toch niet rendabel te krijgen is. Simpel.

10 juli 2019 om 12:36

@F-18/TCAP Hij benoemd specifiek dat er voor vrouwenvoetbal een andere doelgroep is. Dat betekent dat er ook andere groep aan sponsoren aangeboord kan worden, een groep die anders toch niet in het mannenvoetbal zou zijn gestapt. Het enige dat je als mannenvoetbal hoeft te doen is de al aanwezige infrastructuur en (beeld)merken beschikbaar te stellen. Niemand heeft het over middelen uit het mannenvoetbal overhevelen naar het vrouwenvoetbal.

Ik zag gisteren een korte documentaire over Sherida Spitse, toen zij 16 was en nog bij de amateurs van Sneek speelde. Haar coach stelde de vraag, waar leer je meer; hier in de A jeugd of bij de profs van Heerenveen? Zij bleef bij Sneek om met A-jongens met meer weerstand te voetballen.

10 juli 2019 om 00:11

Dat is 13 jaar geleden. Dat ga je toch niet vergelijken met nu... Het vrouwenvoetbal zal nooit dichtbij het niveau van de mannen komen en dat heeft met meerdere redenen te maken. Maar als je niet in ziet dat het vrouwenelftal de laatste 10 jaar een enorme metamorfose heeft ondergaan heb je het of niet gevolgd of ben je blind. Het is zoveel professioneler geworden, er gaat veel meer geld in om, toeschouwersaantallen zijn enorm gestegen. Er kijken zelfs meer naar het Nederlands vrouwen elftal dan naar de mannen. Ook dat heeft inderdaad meerdere redenen zoals dat vrouwen en kinderen ook meekijken. Maar nu gaat echt niemand meer bij de A-jongens blijven trainen als ze naar de profs van de vrouwen kunnen.

10 juli 2019 om 19:33

Kijkcijfers wk finale vrouwen waren er 5 miljoen en een beetje?

Kijkcijfers wk finale 2010: 12.215.000, hoezo kijken er meer mensen naar t vrouwen voetbal? Wel de juiste wedstrijden vergelijken he?

11 juli 2019 om 14:31

@elmatador, natuurlijk is 13 jaar geleden nog wel van toepassing in de vergelijking. 13 jaar is natuurlijk al de nodige tijd, maar het is ook geen wereld van verschil tussen toen en nu.
Dat je stelt dat ik blind ben, getuigt niet echt van een nette discussie op inhoud. Natuurlijk heb ik vrouwenvoetbal (zijdelings) gevolgd. EK kampioen, Algarve Cup en nu WK 2e. Daarbij zie ik ook dat Feyenoord nog geen dames elftal heeft. Heerenveen stond op punt van omvallen, maar is gered door de gemeente. Dus ja, er is veel veranderd, maar staat nog steeds dichter bij een hoog amateur niveau dan richting eredivisie.

Is geen markt voor. De oranje gekte van de afgelopen maand, zijn geen echte supporters die week in week uit gaan kijken, maar een hoempapa meute zoals bij het schaatsen. Zonder frequente supporters, geen volle stadions en daardoor ook geen grote sponsoren

10 juli 2019 om 00:28

Dit dus. Daarbij is investeren niet rendabel en hebben de mannen het voetbal ook zelf opgebouwd dus waarom zouden de dames dat niet doen?

Ach bij dat WK waren er 3 landen die wel aardig voetbal speelden en dat waren Japan, Engeland en Amerika. Als de Eredivisie vrouwen het niveau van de Amerikaanse vrouwen aantikt kan je spreken dat het wel aardig is om te zien. Maar laten we gewoon eerlijk wezen en zeggen dat het allemaal heel pover is. Het grote publiek vind het wel mooi om naar het Nederlands elftal vrouwen te kijken en mee te hossen. Maar je gaat mij niet wijsmaken dat mensen voor de lol naar de Eredivisie vrouwen gaan kijken of het niveau nou iets beter is dan nu of niet.

Niet alleen de Eredivisie Vivianne

Basisprincipes in het vrouwenvoetbal moeten beter. Gezien de beschikbare faciliteiten in Nederland moet dat ook makkelijk kunnen. Misschien training intensiever maken en meer tactische training.

Die supporters/sters die ineens heel leuk waren in Le Havre en Velenciennes zie je over een maand ook niet meer terug bij FC Twente - Ajax in de dames eredivisie. Die supporters in Frankrijk gaan ook altijd in de Kuip zitten bij de uitzwaaiwedstrijd van ons mannenteam. De ene helft vraagt halverwege de wedstrijd aan de andere helft wie eigenlijk de tegenstander is. en komt daarna overeind voor de wave.

9 juli 2019 om 23:28

"de ene helft vraagt halverwege de wedstrijd aan de andere helft wie eigenlijk de tegenstander is. en komt daarna overeind voor de wave." hahah letterlijk meegemaakt twee jaar terug bij het EK, wedstrijd bezocht tegen België.. hoor ik opeens achter ons "in welke goal moeten wij scoren?"

ON: snap eigenlijk niet zo goed wat ze steeds bedoelen met meer geld, als het al niet of nauwelijks lukt bij de mannen eredivisie laat staan dat het wel bij de vrouwen zal lukken... Dit laat wel meteen zien hoe klein we zijn als land, denk dat de meeste meiden nog steeds voor hockey/volleybal kiezen. Denk dat je, helaas voor 'onze leeuwinnen', de komende jaren verder achterop gaat raken vergeleken met Engeland/spanje.

Persoonlijk denk ik dat het beste is dat de dames hun eigen clubs oprichten of wellicht in samenwerking met de betere amateurs clubs. Om vandaar uit de vrouw tak te ontwikkelen. De meeste Nederlandse voetbalclubs hebben al de grootste moeite om de begroting jaarlijks rond te krijgen, dus die hebben echt geen financiã«le ruimte om grote investeringen te doen in een nieuw te vormen vrouwen competitie. Het is echt bizar dat men er serieus over nadenkt om clubs te dwingen dit soort onverantwoorde investeringen te moeten laten doen.

Als de bvo’s die damesvoetbal willen promoten, samen met de Knvb een competitie n speelschema opzetten die gelijk loopt met de eredivisie, dan kan het damesvoetbal haar aandacht genereren n van daaruit verder opbouwen. Het lijkt mij leuk voor een Ajax-Feijenoord naar de dames versie te kijken.

Die Miedema, in mijn ogen een van de slechte speelsters van t afgelopen WK heeft makkelijk praten. Zit zelf voor een vorstelijk salaris gebakken bij haar club !!

10 juli 2019 om 00:31

V/d sanden ook pover en wat dacht je van martens. Alledrie echt slecht. Finale is gehaald met onnoemelijk veel geluk.

Dat lijkt me n lastig verhaal. Bij de mannen is al veel te weinig geld, en daar zit nog wat volk op de tribune en voor de tv.
De tribunes bij de vrouwen zijn leeg en er is niemand dier n betaal abonnement aanschaft voor de vrouwen.

Als sponsor ben je wel gek als je daar n paar tonnen in stopt

Tja, ik zie het zo, ik ben in de regel geen fan van het vrouwen voetbal, maar omdat het het nederlands elftal is heb ik gekeken, dit doe ik ook met handbal, hockey, volleybal en waterpolo om maar wat sporten te noemen. Ik (en met mij vele anderen) zou(den) nooit een wedstrijd van een club team van een van deze sporten gaan kijken, dus ook niet van het vrouwen voetbal, niet omdat het niveau slecht is maar gewoon omdat ik er niks mee heb en omdat ik oranje heb gekeken en daar blijft het dan ook bij.
En daar is die marktwerking er komen minder mensen kijken bij de competitie dus zal er ook minder betaald worden, dan kunnen de dames roepen dat ze meer geld willen en dat het niveau omhoog moet, maar dit gaat gewoon niet.
de hockeydames en heren zijn al veel vaker europees- wereld- en olympischkampioen geworden die roepen toch ook niet dat ze meer geld moeten krijgen dan het mannenvoetbal omdat ze veel succesvoller zijn?

Ik vond het zelf weinig aan maar als ik van alle media hoor dat miljoenen mensen genoten hebben dan is het toch niet te veel gevraagd dat deze mensen allemaal een seizoenkaart kopen voor hun favoriete vrouwen team. Daar heb je je financiële impuls. Het zou een beetje raar zijn om de supporters van de mannen teams (via de Knvb) hiervoor te laten betalen natuurlijk.

Hoeveel toeschouwers trekt een gemiddelde vrouwen eredivisie wedstrijd? Als dat er gemiddeld 3000 waren dan wordt het voor een sponsor ook aantrekkelijk.... Alleen dat is niet het geval.
De dames moeten gewoon commercieel gezien hun status nu uitmelken.

Het vrouwenvoetbal zit enorm in de lift. Buiten dat er over de kwaliteit te twisten valt en de aantrekkelijkheid van de competitie misschien niet te vergelijken is met de mannen eredivisie denk ik dat de Knvb nu gebruik moet maken van het feit dat het vrouwenvoetbal enorm aan het groeien is.

Financieel gezien zal het lastig worden om iedere eredivisieclub te verplichten om een vrouwenteam op te zetten maar toch denk ik dat de Knvb dit moet gaan invoeren. Als ik mij niet vergis is het voor ieder team die het 3e jaar van de eredivisie ingaat ook verplicht om een beloften team te hebben. Op deze manier heeft iedere club 3 jaar de tijd om de financiële middelen vrij te maken voor het opzetten van een team (denk aan sponsors etc.).

De Knvb zal in de competitie moeten gaan investeren d.m.v. hoger prijzengeld etc. Ook zullen de wedstrijden/samenvattingen op FOX kunnen worden uitgezonden om TV gelden binnen te kunnen halen.

Het is aan de Knvb om nu te reageren op de groei van het vrouwenvoetbal voordat we over een paar jaar weer achter de feiten aan sukkelen... Door de huidige prestaties (resultaten), geloof ik direct dat er meer dan ooit meisjes op voetbal durven te gaan! Ook ben ik van mening dat merchandise op den duur wel zal toenemen. ik kom steeds vaker meisjes tegen met shirtjes van bijvoorbeeld Martens en Groenen.

Hieruit blijkt wederom dat de voetbalsters zã©lf wel weten wat hun niveau momenteel is, in tegenstelling tot de dommige oranje feesten en partijen meute die de afgelopen maanden hysterisch achter het vrouwen voetbal heeft aangelopen.

Vrouwenvoetbal maakt momenteel een prachtige ontwikkeling door, in Nederland en ook in de rest van de wereld, dat is zonder meer waar. Alleen, in tegenstelling tot andere sporten, zoals hockey, volleybal, handbal en op individueel niveau bijvoorbeeld sporten als atletiek en wielrennen, zit er bij voetbal nog een compleet heelal aan verschil tussen het niveau bij de mannen en bij de vrouwen.
Gezien de relatief korte periode waarin er wereldwijd serieus aan de weg getimmerd wordt met vrouwenvoetbal is dat ook hã©ã©l normaal.

Natuurlijk zijn er bij de mannen ook genoeg wedstrijden die saai en/of slecht zijn, het verschil met het vrouwenvoetbal is dat dat meestal komt door de tactiek of door de instelling, en zijn de wedstrijden nog aan te zien door de individuele kwaliteiten van spelers. Bij de vrouwen zijn nog veel en veel te veel wedstrijden echt nã­et door te komen omdat het voetbaltechnisch belabberd slecht is.

Het zal ook echt nog wel een jaar of 10 duren voordat je vrouwen- en mannenvoetbal kunt vergelijken met de verhoudingen tussen de vrouwen en mannen bij hockey, handbal, volleybal, wielrennen, enz. Dat heeft echt nog wel tijd nodig.

Het zou prachtig zijn als clubs gewoon stoppen met het damesvoetbal omdat het niks oplevert en dat vrouwen zelf een club moeten oprichten en zichzelf moeten bedruipen. Mannen zijn ook op nul begonnen.

In België zitten de gevangenissen overvol. Misschien is een mogelijke oplossing om korte gevangenisstraffen om te zetten naar een alternatieve straf: bv verplicht 10 wedstrijden naar een vrouwenvoetbal wedstrijd kijken. Ik denk dat de criminaliteit tevens snel zal dalen hierdoor. Kom op meisjes, voetjes op de grond houden!!!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren