Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje Leeuwinnen weren zich kranig en zijn dicht bij knock-outfase

Laatste update:

De Oranje Leeuwinnen hebben belangrijke zaken gedaan met het oog op een plek in de knock-outfase van het WK. In de nacht van woensdag op donderdag wist de ploeg van bondscoach Andries Jonker titelverdediger Amerika knap op een 1-1 gelijkspel te houden. Jill Roord opende na ruim een kwartier spelen de score. Lindsey Horan zorgde na rust voor de gelijkmaker: 1-1. De Verenigde Staten drongen in de slotfase aan op jacht naar de overwinning, maar Oranje hield stand.

Bij Oranje was het vooral de vraag wie in de spits zou beginnen, daar eerste keus Vivianne Miedema door een slepende blessure niet is afgereisd naar Australië en Nieuw-Zeeland en diens vervanger Lineth Beerensteyn in het openingsduel tegen Portugal geblesseerd raakte. Laatstgenoemde verliet het stadion op krukken, maar lijkt later dit toernooi wel weer inzetbaar. Katja Snoeijs kreeg tegen Amerika de voorkeur in de punt van de aanval naast Lieke Martens.

Oranje wist op voorhand dat het een lastige wedstrijd tegemoet ging, daar de ploeg vier jaar geleden in de WK-finale onderuitging tegen de Verenigde Staten en ook op de meest recente Olympische Spelen niet was opgewassen tegen de voetbalgrootmacht. Ook ditmaal leek Nederland in de beginfase overlopen te worden, daar Amerika fel druk zette en Oranje vanaf het beginsignaal bij de strot greep.

De ploeg van Jonker vocht zich naarmate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd en kwam er zelf ook mondjesmaat uit, wat na een kwartier leidde tot de openingstreffer. Na goed voorbereidend werk van Martens en Victoria Pelova was het aan Roord om de score te openen met een inzet in de verre hoek: 0-1. Tegenvaller in het eerste bedrijf was het afhaken van Stefanie van der Gragt. De verdediger raakte geblesseerd en bleef halverwege het duel achter in de kleedkamer.

Haar afwezigheid liet zich met name na een uur voelen, toen Amerika de zoveelste corner mocht nemen en raak kopte via Lindsey Horan. De ploeggenote van Daniëlle van de Donk bij Olympique Lyon troefde de Nederlandse speelster af en bracht de stand gelijk. Oranje kwam vervolgens meer en meer onder druk te staan, maar hield knap stand. Aanstaande dinsdag (09.00 uur) speelt Oranje de derde en laatste groepswedstrijd tegen Vietnam, waar de achtste finale kan worden veiliggesteld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Knap puntje hoor. Amerika is toch de favoriet. Dinsdag winnen en we gaan door.

27 juli 2023 om 09:36

Amerika is niet meer de favoriet als voorheen. Compleet anders elftal dan wat we gewend zijn. Ze zijn niet meer zo goed. Ook wel eens fijn

27 juli 2023 om 09:44

Maar nog steeds de favoriet volgens de bookies. Ze zullen vast minder overheersend zijn dan voorheen, maar favoriet is favoriet.

27 juli 2023 om 10:16

@soccerfan1 jij bent altijd zo,n betweter😂. En het dan nog verkeerd hebben ook😂

27 juli 2023 om 10:57

Amerika is altijd favoriet, zitten inderdaad in een overgangsfase, eigenlijk net als Nederland. Maar die hebben zo veel kwalitiet dat ze altijd favoriet zullen blijven. Er zijn wel steeds meer landen die dichterbij komen.

Ik denk dat Nederland tekort komt tegen landen als de VS (in knock-out fase), Brazilië en Spanje. Maar het valt op dat ze onder Jonker wel veel beter 'staan' dan afgelopen jaar. Er worden fouten gemaakt, maar het is allemaal veel degelijker. Ben benieuwd hoe ver ze kunnen komen, de groepsfase doorkomen moet nu niet zo lastig meer zijn.

27 juli 2023 om 10:59

Nederland is inderdaad niet van hetzelfde niveau. Al hebben we vannacht wel gezien dat ze dat voor 45 minuten wel kunnen zijn. Eerste helft heel dominant, positioneel goed en rustig aan de bal. Maar om bij de top te horen moet je dit 90 minuten kunnen volhouden. Beste wedstrijd op het WK so far!

Dat is nog eens leuk wakker worden met dit fantastische voetbalnieuws.
Jammer dat ik de wedstrijd zelf niet gezien hebben vanwege mijn nachtrust.

Andries Jonker heeft de boel goed voor elkaar. De dames lijken er plezier in te hebben en gaan ook steeds beter voetballen.
Ik vrees echter wel dat Jonker weggekaapt zal worden door een grote (mannen)club.

Maar vooralsnog de komende eerst nog genieten van Andries en onze Oranje leeuwinnen.
Een finaleplaats moet echt wel mogelijk zijn.

27 juli 2023 om 07:37

Een finale plaats op basis van wat ik gezien heb (en dat is best veel) zou een enorme prestatie zijn. Momenteel schat ik Engeland, Spanje, Brazilië en Amerika nog wel hoger in. Ook vannacht is het toch gewoon een prestatie van formaat te noemen dat je niet verliest en zelfs op voorsprong bent gekomen.

27 juli 2023 om 08:32

Jonker weggekaapt door een grote club? Op basis van wat?

27 juli 2023 om 09:33

Op basis van zijn prestaties bij Oranje dan lijkt me...

27 juli 2023 om 09:36

Ben ook gecharmeerd van Jonker hoor, denk dat hij niet zou misstaan bij clubs als AZ en Twente bijvoorbeeld.

27 juli 2023 om 10:09

Misschien voor een Heracles interessant hoger niveau niet. Zandbak kan ook nog

27 juli 2023 om 08:42

Andries Jonker, neem aan dat je een grapje maakt!

VS was voetballend toch wel een stuk sterker, maar dat kan je ook verwachten van een land die al tientallen jaren meer met vrouwenvoetbal bezig is. Vrijwel allemaal geloof ik ook actief in eigen land, zegt al genoeg. Verder valt mij op dat Nederland zich niet zo snel gek laat maken, een Groenen die overal kort op zit en de tegenstander gek maakt en vd Donk hetzelfde. Uiteindelijk best knap dat je met deze lengteverschillen één corner tot doelpunt laat promoveren. Want ze hebben wat corners tegen gekregen. Het zal mij benieuwen hoe ver ze komen.

27 juli 2023 om 09:23

Ik heb de wedstrijd kunnen zien i.v.m. werkzaamheden in het buitenland, en ik moet zeggen dat ik de VS niet heel veel sterker vond dan NL.
De VS heeft misschien iets vaker op goal geschoten, maar zeker niet vaak. NL speelde gewoon heel degelijk. Veel balbezit en wanneer de VS aanviel stond NL prima georganiseerd. Dat het tegendoelpunt valt uit een dood-spelmoment is jammer, maar het zegt genoeg dat de VS nauwelijks kansen creerde door te voetballen.
Alleen in de laatste 10 minuten was de VS misschien duidelijk sterker.

27 juli 2023 om 09:37

Vs is fitter. Voetballend is oranje beter.

Netjes. En goeie aanval en goal van Roord.

Best een spannend potje. Wel geërgerd aan Van de Donk, die in de tweede helft vooral persoonlijke vetes zat uit te vechten.

Eerste helft waren de Leeuwinnen alleraardigst, tweede helft hier en daar toch wel wat gezwijnd.

27 juli 2023 om 10:01

Jonker moet gewoon eerder wisselen en taktische niet zo sterk want 2de helft na amerikaanse wissel op middenveld werd nl overlopen en ditzelfde gebeurde bij portugal

Goede prestatie niks mis mee. Deze Wedstrijd was leuk naar te kijken al was het samenvatting.

Goed resultaat voor de dames. Wat een arrogantie spat er trouwens van af bij die Amerikanen, echt verschrikkelijk. Met Rapinoe voorop, toch wel de bekendste voetbalvrouw ter wereld maar het meest slechte boegbeeld die er is. Hopen dat de Neerlands dames de beker pakken.

27 juli 2023 om 10:36

Wel fijn om telkens weer hetzelfde te herhalen. In aanloop naar de wedstrijd was het juist Nederland die arrogant was. Megan Rapinoe is voor jou een slecht boegbeeld, maar voor haar teamgenoten bij club en land zeer geliefd.

Prima pot. Vooral de eerste helft had Nederland de wedstrijd goed onder controle. Dat in combinatie met het felle spel leverde redelijk wat frustratie op bij de VS. Tweede helft was de VS wel een stuk sterker en was Nederland een stuk slordiger in balbezit. Maar toch knap stand gehouden.

Knappe wedstrijd hoor! Er zit toch weer lijn in, wat helemaal weg was onder die vorige trainer!

Puike prestatie, misschien werd er wel rekening gehouden met een ingecalculeerde nederlaag. Sterke eerste helft, na een moeizaam begin. Werd ook aardig gevoetbald. USA wist het even niet. Zonde dat Brugts en Pelova geen actie durven doorzetten aan de flanken, toch vaak tikkie terug.
Tweede helft was het tegenhouden, wegschieten en lompe overtredingen maken. Oprechte vraag: 8 corners tegen, 8x zonedekking...waarom? Steeds vrije speelsters voor de afvallende bal en de tegengoal komt er ook zo weg. Zo jammer en vragen om problemen. En VD Graft werd gemist tweede helft.

27 juli 2023 om 10:02

Vooral brugst stelt deze wk teleur vind pelova wel positeif opvallen.

27 juli 2023 om 19:58

Zonedekking is niks mis mee maar niet bij standaardsituaties. Waarom pakt Nouwen die Horan niet? Die stond nu op de 5 mtr.lijn lucht te dekken. Nu sprong Spitse wel een beetje mee maar die sprong steil de lucht in ipv de bal aan te vallen. En die afvallende ballen ging de 1e helft wel goed. Heeft toch te maken met fitheid denk ik. Het kunnen opbrengen om bij deze situaties weer gelijk te schakelen. Maar favoriet zijn ze in mijn ogen niet echt. De 4 al genoemde landen schat ik hoger in en zet Duitsland daar ook maar bij. Wel zonde dat Miedema er niet bij is. Die kans die Brugts kreeg bv zit er bij Miedema gewoon in. Maar het had slechter gekund dan 1-1.Toch?

Een ongekend knappe prestatie met nog een flinke staart voor de vrouwen van de U S of A.

Sinds 2011 als team niet meer op achterstand gekomen en nu wordt er door de Oranjeleeuwinnen aan de stoelpoten van die dominantie gezaagd. Dat maakt mij gewoon trots en spreek ik mij ook lekker voor uit!

Over dat staartje: Bij een ruime overwinning van Portugal op Vietnam liggen natuurlijk veel kaarten nog op tafel in de laatste wedstrijd van diezelfde Portugezen tegen de Amerikaannse. Of er dan een stunt inzit van wereldformaat durf ik niet te voorspellen, maar spannend kan het zeker worden.

Enige smetje voor Nederland? Het uitvallen van Van der Gragt. Hopen dat het meevalt zeg..

Spitse drama achterin, komt niet verder dan een balletje opzij, traag en beweegt als een truck. Snoeise als spits ook niet gezien, mogen er allebei uit volgende pot. Groenen topper! Jansen goed, brugts heeft echt potentie, roord goede goal. Rest nietszeggend. Al met al goede uitslag beetje billenknijpen op het eind maar poule winst is gewoon mogelijk!

27 juli 2023 om 10:15

Spitse nooit een fan van geweest, maar blijkbaar voor iedereen al jaren belangrijk. Ben het niet eens over Snoei. Vond haar erg sterk aan de bal en deed veel goed al1 werdt vaak buiten het spel gehouden vanwege de tikkies terug die brugt(valt erg zwaar tegen) en roord heel veel deden. Plus onze Martens(speel maar 1 helft goed Martens) die steeds te ver weg was van Snoei waardoor zij vaak tegen 3 meiden stond. Groenen echt super van genoten. Pelova verrast mij ook positief, die durft ten opzichte van brugst ook gewoon te dribbelen en acties te maken. Jansen achterin wat een drama, denk als je haar statistieken gaat terug kijken echt veel balverlies en veel buiten de lijnen getrapt. Zwak in duels, enige positieve waren haar indribbels, die zagen er soms goed uit. Donk is gewoon Donk, strijdertje. Roord heeft een nonchalante houding had bij VS moeten spelen maar dat maakt haar ook in veel situaties heel sterk aan de bal.

27 juli 2023 om 10:35

Ben je nu serieus met deze beoordelingen? Janssen had een geslaagd passingpercentage van zo'n 80 procent. Ja onder druk een paar keer de bal buiten geschoten, maar anders dan Nouwen en soms vd Gragt schiet zij die bal niet blind naar voren. Ze zoekt vaak de voetballende oplossing. En heeft verdedigend maar 1 duidelijke fout gemaakt bij de afgekeurde goal, verder denk ik 10-12x de bal onderschept waar kansrijke aanvallen uit konden komen en veel duels gewonnen. 2x een snelle interceptie waar een doelpunt uit kon komen en dat gruwelijke schot op doel... Roord was 1e helft idd prima, veel aanspeelbaar in de ruimte die ze kreeg. 2e helft heb je haar toch helemaal niet meer gezien? En Snoeijs heeft heel hard gewerkt maar sterk aan de bal kan je toch niet zeggen? Hoe vaak heeft ze de bal gehad? Ik denk al met al een puike prestatie vd NL dames. USA was met name op gebied van handelingssnelheid en baltempo sterker, maar aan de bal deed NL zeker niet voor ze onder

Echt genoten van dit duel het was het waard om een nachtje door te halen knappe prestatie van Nederland. VS is gewoon wereldtop

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren