Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jonker verrast met definitieve WK-selectie en laat 63 Eredivisie-goals thuis

Laatste update:

Andries Jonker heeft zijn 23-koppige WK-selectie bekendgemaakt. De bondscoach van de Oranjevrouwen moet met Vivianne Miedema zijn grote sterspeelster missen en kiest er verrassend genoeg voor om ook een aantal andere topschutters thuis te laten. Fenna Kalma, Romée Leuchter en Tiny Hoekstra, afgelopen seizoen goed voor 63 Eredivisie-goals, zijn er niet bij tijdens het mondiale eindtoernooi.

Het gemis van Miedema gaat zich ongetwijfeld laten voelen bij de Oranjeleeuwinnen. De spits van Arsenal, goed voor 95 interlandgoals, is herstellende van een zware knieblessure en haakte in een eerder stadium al af. Dat Jonker Kalma, Leuchter en Hoekstra ook besluit thuis te laten, is met de blessure van Miedema in het achterhoofd des te opmerkelijker. Het trio was afgelopen seizoen op schot in de Eredivisie, maar hoeft niet op het vertrouwen van de bondscoach te rekenen.

Ook de afwezigheid van Shanice van de Sanden valt op. De buitenspeelster was een van de drijvende krachten tijdens het EK-succes in eigen land in 2017, maar is uit de gratie geraakt bij Jonker. Andere oud-gedienden als Merel van Dongen, Stefanie van der Gragt, Dominique Janssen, Jill Roord, Sherida Spitse en Lieke Martens zijn wel van de partij. Kika van Es kreeg eerder al van Jonker te horen dat zij niet tot de WK-selectie behoort.

Nederland is op het WK ingedeeld in een poule met Portugal (23 juli), de Verenigde Staten (27 juli) en Vietnam (1 augustus). Komende zondag speelt de ploeg van Jonker een uitzwaaiwedstrijd in het Pardstad Limburg Stadion in Kerkrade. Om 20.45 uur is dan België de tegenstander. Het WK vrouwenvoetbal vindt dit jaar plaats in Australië en Nieuw-Zeeland. Het is voor het eerst dat er 32 landen meedoen.

Volledige WK-selectie:

Keepsters: Daphne van Domselaar (FC Twente, volgend seizoen Aston Villa), Lize Kop (Ajax) Jacintha Weimar (Feyenoord)

Verdedigers: Esmee Brugts (PSV), Kerstin Casparij (Manchester City), Caitlin Dijkstra (FC Twente), Merel van Dongen (Atlético Madrid), Stefanie van der Gragt (Internazionale, stopt na het WK), Dominique Janssen (VfL Wolfsburg), Aniek Nouwen (AC Milan), Lynn Wilms (VfL Wolfsburg)

Middenvelders: Jill Baijings (Bayer Leverkusen), Daniëlle van de Donk (Olympique Lyon), Damaris Egurrola (Olympique Lyon), Jackie Groenen (Paris Saint-Germain), Wieke Kaptein (FC Twente), Jill Roord (VfL Wolfsburg), Sherida Spitse (Ajax)

Aanvallers: Lineth Beerensteyn (Juventus), Renate Jansen (FC Twente), Lieke Martens (Paris Saint-Germain), Victoria Pelova (Arsenal), Katja Snoeijs (Everton).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kalma niet geselecteerd. Dat verbaast me enorm. Geweldige spits is deze vrouw.

30 juni 2023 om 14:53

Mee eens, en ook, net als Leuchter nog relatief jong. En dan zit Renate Janssen er wel bij. Dar vind ik nou echt helemaal niets.

30 juni 2023 om 15:12

Echt onbegrijpelijk idd. Hele vreemde keuzes.

30 juni 2023 om 15:19

Er zijn gewoon te veel voor andere linies geslecteerd 8 spelers en 7 middnevelders en maar 5 aanvallers. Duidelijk dat Jonker verdigend gaat spelen. Elke positie dubbel in vullen dan had je een middenvelder thuis moeten laten en er een aanvaller bij moeten halen. Dan had Kalma er gewoon bij gepast of Leuchter. Nu heb je niemand als supersub... absurd dit. Kan natuurlijk nog dat er iemand geblesseerd raakt en ze alsnog iemand oproepen.

30 juni 2023 om 15:31

Ja daar ziet het wel naar uit ja. Ik zou Kalma sowieso mee hebben genomen en vind persoonlijk Leuchter een ideale pinchhitter. We zullen zien hoe het uit gaat pakken. Misschien missen wij wel het geniale plan van Jonker...

30 juni 2023 om 15:36

@xajacfa Van der Sande is dat, die gaat mee als reserve.

1 juli 2023 om 06:08

Welk geniaal plan? Zijn van der klooi en hij familie? Ook na wk gelijk eruit want dit word niks. En gelijk stuk zakken weer op fifa ranglijst.

30 juni 2023 om 15:31

Ik had Jonker vrij hoog zitten, maar deze beslissing is echt bizar te noemen. Kalma heeft in haar eentje bijna net zoveel gescoord als alle geselecteerde aanvallers bij elkaar. Wel lekker veel verdedigers en middenvelders meenemen de je niet of nauwelijks gaat gebruiken.

Is Katja Snoeijs een spits of gaan we het WK in zonder nummer 9?

30 juni 2023 om 14:55

Haha, ik vraag me oprecht af hoeveel mensen dit antwoord weten. Ik kijk toch best veel voetbal en ik ben dagelijks op deze site en ik heb echt geen idee. Ik heb ook nog nooit van haar gehoord overigens, maar dat zal wel aan mij liggen.

30 juni 2023 om 14:57

Je moet ook niet op deze site zijn, wil je iets over vrouwenvoetbal leren, maar Snoeijs was ik ook niet eerder tegengekomen

30 juni 2023 om 21:20

Prima spits, vv Alkmaar, psv en daarna naar Frankrijk gegaan. Altijd enorm in de schaduw gespeeld. Maar wel een neusje voor goals, althans vroeger, de laatste 2 jaar niet meer gevolgd

Jonker doet een Van Der Looijtje.

Bijzondere keuzes van Jonker. Ik had Fenna Kalma toch zeker wel in de selectie opgenomen.

Kalma schiet de hele eredivisie aan gort, maakt een transfer naar Wolfsburg. Maar deze bondscoach laat haar thuis. Volgens mij zijn alle coaches die de KNVB in dienst neemt incapabel.

30 juni 2023 om 16:38

Even de Statistieken bij FC Twente erbij gezocht:

Eredivisie:
22/23 Wedstrijden: 20, Goals: 30, assist: 11.
21/22 Wedstrijden: 24, Goals: 33, assist: 9.
20/21 Wedstrijden: 20, Goals: 11, assist: 6.
19/20 Wedstrijden: 11, Goals: 9, assist: -.

UEFA Wcl:
22/23 Wedstrijden: 2, Goals: 6, assist: -.
21/22 Wedstrijden: 3, Goals: 8, assist: -.
19/20 Wedstrijden: 7, Goals: 9, assist: -.

Oftewel: 87 wedstrijden 106 goals en 26 assist.

Miedema hoeft hij niet "te missen" ze gaat gewoon mee als klankbord voor de speelsters. Slim!

Jonker en Van der Looi zijn zeker beste vrienden?

30 juni 2023 om 16:24

Die denken iig dat ze wereldtop coaches zijn..

Wordt het een partijtje rondom de 16 hangen en gokken op een counter?
Gewaagde selectie...

Ok topscorer eredivisie niet mee nemen is echt een hele rare beslissing. En onze Speedy Gonzales mag dan niet de beste voetbalster zijn maar met haar snelheid sticht je wel altijd gevaar voorin. En dat gevaar was de afgelopen tijd ver te zoeken voorin.

Je twee topspitsen laat je thuis. Dat is logisch toch? Jonker out!

Echt heel benieuwd naar de reden om Kalma niet te selecteren. Da's na Miedema een echte spits, kan in de basis of als invaller, maar sowieso een extra alternatief voor als je doelpunten nodig hebt.

Spitse, hoezo? Zo traag tegenwoordig...

Je zult als speelster een kwartier naar die Jonker moeten luisteren bij een wedstrijdbespreking. Ik weet niet wat voor accent die man heeft, maar het is verschrikkelijk on naar te luisteren

Schiet je al 2 jaar de gehele eredivisie voor vrouwen aan gort, maak je een prachttransfer naar 1 van de beste clubs (voor vrouwen) Wolfsburg maar 1 of andere gek besluit even dat je niet naar het WK mag terwijl Miedema geblesseerd is.. Nou veeg mij maar op, wat moet je nog meer doen als speelster om mee te mogen. Belachelijk! Tenzij Kalma opeens geblesseerd blijkt te zijn ofzo maar daar heb ik niets over gehoord.

Ben je af van die v Looi heb je Jonker weer pff

Wat een beroerde aanval zeg maar ja Jonk wil 5-3-2 spelen net zoals Van Gaal denk ik. Zonder Miedema acht ik de kans sowieso klein dat Oranje wat kan betekenen op dit WK. Want zij was met afstand de beste aanvalster in de afgelopen 5 jaar. Martens vind ik sowieso niet best en sinds 2017 valt ze alleen maar meer tegen...

Ook zo’n zelfingenomen coach,wat een keuzes maakt deze man…arrogantie ten top

Als je Miedema al mist en je scoort laatste wedstrijden al moeilijk en je gaat nu 65 doelpunten thuis laten dan ben ik bang dat het net zo zal gaan als met Jong oranje en met van der klooi, na eerste ronde naar huis maar coach tevreden over spel. Jonker was goed als keeperstrainer maar niet als eindverantwoordelijke. Spitse al lang over top, Martens ook die Beerensteyn schiet ook geen deuk in pakje boter in oranje. En wie is dat van everton?

Heb zelf totaal geen kennis over vrouwenvoetbal.
Maar ook hier maakt een bondscoach dus rare keuzes.
In jong NL en het grote NL gebeurt dit ook terwijl iedereen met voetbalverstand inziet dat er rare keuzes worden gemaakt.
Deze trend van bondscoaches die rare keuzes maken in hun selectie beleid begint voor mij wel opvallend te worden aangezien het niveau van onze nationale elftallen achteruit gaat.

Bijvoorbeeld geen frimpong in het grote NL, die jongen van AZ ? op rechtsbuiten bij jong Nl en nu ook bij de dames dus rare keuzes. Er breken al jaren geen NL trainers meer door, de meeste NL trainers falen zelfs in het buitenland. Waarom blijft de KNVB deze 'generatie' trainers vertrouwen geven ? Deze trainers falen in de nationale elftallen en in het buitenland. Er is geen sprake meer van een incident, er gaat iets fundamenteel fout.

De laatste 2 presterende NL trainers zijn ten Hag en Slot. Kijk eens naar het niveau waarop ze ED clubs hebben laten voetballen. We zien helaas al jaren een Koeman, de Boer of Blind maar wat aankloten. v Gaal presteert met een gelijkwaardige selectie aantoonbaar beter. We hebben inderdaad even een wat mindere generatie voetballers. We hebben ook een wat mindere generatie trainers. Deze minder goede generatie voetballers moet een toptrainer hebben en geen trainer uit een minder goede generatie trainers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren