Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bizar scenario dreigt voor Oranje Leeuwinnen na pijnlijke sof op Wembley

Laatste update:

De Oranje Leeuwinnen hebben vrijdagavond een pijnlijke nederlaag geleden in de UEFA Women's Nations League. De ploeg van bondscoach Andries Jonker kwam tegen Engeland verrassend op een 0-2 voorsprong, maar stapte alsnog met een 3-2 nederlaag van het veld op Wembley. Hiermee gooit Nederland een virtueel plaatsbewijs voor de Final Four jammerlijk weg.

Oranje begon onder toeziend oog van 75.000 bezoekers op Wembley sterk en brutaal aan de ontmoeting met Engeland, dat in september nog met 1-0 verloor van Nederland. Lineth Beerensteyn opende de score in de twaalfde minuut. De aanvaller werd vanaf rechts slim weggestoken door Victoria Pelova, was de Engelse defensie te slim af en rondde van dichtbij beheerst af: 0-1.

Beerensteyn had de smaak te pakken en tekende nog voor rust voor haar dertigste goal als international. De buitenspeler van Juventus pikte de bal net buiten de zestien op, trok het strafschopgebied in en knalde zonder na te denken raak: 0-2. Doelvrouw Mary Earps zag er overigens niet goed uit bij de uithaal van Beerensteyn in de 35ste minuut.

Nederland stond met de comfortabele voorsprong virtueel in de finaleronde van de Nations League. In de tweede helft ging het echter finaal mis voor Jonker en consorten. Engeland, afgelopen zomer verliezend WK-finalist, wilde het massaal aanwezig publiek niet teleurstellen en knokte zich knap terug.

Georgia Stanway bracht de spanning in de 58ste minuut terug en de achterstand werd slechts twee minuten later helemaal weggepoetst. Lauren Hemp maakte de 2-2 en liet Wembley bijna ontploffen. De Engelse vrouwen roken bloed, al hield het aangeslagen Nederland nog lang stand in de tweede helft. Toch moesten De Oranje Leeuwinnen in blessuretijd een forse domper incasseren: Ella Toone kroonde zich tot matchwinner met de 3-2.

Oranje stapte dus met een pijnlijke en gevoelige nederlaag van het veld. Engeland was dolblij met de late overwinning, omdat het elftal van bondscoach Sarina Wiegman in punten (negen) op gelijke hoogte komt met de Nederlandse vrouwen. De ontknoping volgt dinsdag, als Oranje het in Tilburg opneemt tegen België.

Bizarre ontknoping dreigt
Het onderlinge resultaat zal dinsdag niet de doorslag geven, aangezien Oranje thuis met 1-0 won en vrijdag met 3-2 verloor in Engeland. De uitdoelpuntenregel is niet langer van kracht en bij een gelijke stand geeft het doelsaldo de doorslag. Nederland staat op +4 en de Engelsen op +1.

Nederland moet dinsdag eerst zelf zien te winnen van België om sowieso uitzicht te houden op de koppositie in groep 1 van League A. Saillant detail is dat Engeland en Schotland als Groot-Brittannië naar de Olympische Spelen gaan, waardoor de verwachting is dat de formatie van Wiegman aan het doelsaldo mag werken tegen het reeds uitgeschakelde Schotland. Op die manier dreigt dus een curieuze ontknoping voor de Oranje Leeuwinnen, al benadrukte Wiegman al dat Schotland geen cadeau's zal weggeven dinsdag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ook niks te zoeken op de Olympische spelen. Werkelijk geen enkel land heeft ook een fatsoenlijke keeper. Ieder rollertje gaat erin

1 december 2023 om 23:33

Bij het speerwerpen zijn er ook geen fatsoenlijke keepers, maar elke olympische spelen doen er weer een hele hoop speerwerpers mee. Ze winnen zelfs medailles

2 december 2023 om 09:50

Dat zou nog eens een sport zijn zeg, speerwerpen met keepers..

Vrouwenvoetbal is reactief, vrij passief en vooral heel naïef. Weinig speelsters zijn zich van de omgeving bewust. Zeker verdedigend is het bij vlagen onbegrijpelijk. Vooral de aanvalsters doen maar wat.. Brugts, Martens.. dikke onvoldoendes als het gaat om een 'mannetje' dekken.
Je verliest hier doordat je tegenstander beter is, wellicht. Maar tegelijkertijd door je eigen naïviteit.

Nou heeft Nederland het zelf volledig weggegeven vandaag, maar de situatie voor komende wedstrijd is wel echt een recept voor gezeur. Of het nou eerlijk gaat of niet mocht Engeland doorgaan op doelsaldo dan zal er sowieso met vingers gewezen gaan worden op het feit dat Schotland baat heeft bij verlies.

2 december 2023 om 07:50

Maar als orgainserend orgaan (UEFA) moet je natuurlijk nooit Engeland en Schotland in een poule zetten als het gaat om kwalificatie OS. Altijd er voor zorgen dat landen die issues hebben met elkaar om "politieke redenen" niet samen in een poule doen, maar als het om 'sportieve' plichten gaat verzaken ze maar weer een keer.

2 december 2023 om 12:48

Eens, maar aan de andere kant als Engeland en Schotland in andere poules zaten zouden ze twee kansen hebben op kwalificatie voor de OS. Was beter geweest als ze vooraf hadden gezegd of Engeland of Schotland representeert Groot Brittannië, want de situatie nu is hoe dan ook niet eerlijk.

4 december 2023 om 21:47

Klopt zeker, zo had ik het nog niet bekeken. Maar ik denk idd of het één (je doet mee als GB aan alles) of het ander (je doet allemaal apart mee). Dit slaat nergens.

Spitse en Martens zijn toch verleden tijd zou je zeggen. Die twee zijn echt gigantisch aan het aftakelen. Vooral Martens vind ik sinds het EK 2017 al niet best meer. Die is geen schim van de speelster die ze ooit geweest was. Denk echt dat je moet doorselecteren. Achterin moet je echt wel wat beters hebben dan Spitse met alle respect.

2 december 2023 om 08:09

Gisteren was Spitse een van de beste spelers aan de kant van oranje. Martens ben ik het met je eens. Ik vind dat ze ook gewoon snelheid mist.

2 december 2023 om 14:53

Spitse was by far de beste achterin.

Dacht lekker even de wedstrijd er op zetten en dan zo nu en dan even kijken.
Uiteindelijk heel vermakelijk. Kameraad zei wat over het springen... Hahaa, ze komen niet van de grond. Op de tenen staan brengt ze nog hoger.. en dan hebben ze ook nog betere richting met koppen.

Letterlijk elke keer als iemand sprong om een bal te koppen, is dat letterlijk het enige dat ze deden. Geen richting of vaart er achter, het hoofd blijft zelfs in de zelfde richting staan als op het moment van springen en proberen niet een de bal met het voorhoofd te raken.
Het was echt super grappig om te zien.

Het is niet de juiste reden die ze willen dat je kijkt. Maar het is toch ook wel diep triest verder. Zeeën met ruimte, vrije schiet en kop kansen in het keepers gebied... Niet in de 16 ... nee het keepers gebied.

Het top punt:
Commentator: van de Brugt neemt de bal 10 meter van de 16 aan en heeft zeeën van ruimte. (letterlijk 15meter tussen haard en elke speler van Engeland.
Ze kon vrij door naar de 16, neemt de bal aan neemt 5 seconden de tijd om een beslissing te maken, doet 2 stappen en speelt terug naar het middenveld... Letterlijk in de voeten van een speelster van Engeland. In die 5 seconden kwam er ook niemand naar haar toe, dus had nog steeds de zelfde ruimte.

Elke wedstrijd zie je wel 100 acties die je nooit bij de mannen zal zien.

2 december 2023 om 09:04

Zoals Doe Maar ooit zong: ‘Hey, er zit een knop op je TV. Die helpt je zo uit de puree. Druk hem in en ga maar mee, de bloemen buiten zetten.’

2 december 2023 om 16:34

De Duitse vrouwen hebben gisteren tegen Denemarken twee doelpunten met het hoofd gemaakt en allebei perfect geplaatst. En het hoofd bleef ook niet in de zelfde richting staan als op het moment van springen maar ging - zoals het moet - precies in de richting waar de bal heen moest. Het is dus gewoon flauwekul te beweren dat vrouwen niet kunnen koppen. De ene kan het, de andere niet.
Over het algemeen is er natuurlijk een groot verschil tussen vrouwen- en mannenvoetbal maar bij de speelsters in de top is dat verschil er inmiddels hooguit nog om lichamelijke redenen. Meisjes kunnen voor de rest technisch en tactisch alles leren wat jongens kunnen leren. Er is echt geen regio in het brein die voor voetbaltalent verantwoordelijk is en die bij jongens automatisch beter ontwikkeld is.
Dus is - afgezien van de athletische nadelen - de hoofdreden voor het kwalitatieve verschil uitsluitend in het feit te zoeken dat er veel minder meisjes voetballen. Dus het zelfde fenomeen waarom Brazilië in het mannenvoetbal steeds beter zal zijn dan San Marino.

2 december 2023 om 18:25

"meisjes kunnen voor de rest technisch en tactisch alles leren wat jongens kunnen leren."
Dus de dames kunnen alles leren, echter met "bij de speelsters in de top is dat verschil er inmiddels hooguit nog om lichamelijke redenen." geef je zelf toch ook aan dat ze fysiek niet alle tactiek kunnen uitvoeren.

Het verschil tussen Brazilië en San Marino heeft meer te maken met cultuur en nog belangrijker het aantal inwoners. Bij Mannen en vrouwen telt de cultuur regel wel, maar er zijn meer vrouwen dan mannen in de wereld.

Dat gezegd te hebben, pak je zelf alle mannen en vrouwen er bij. Had het letterlijk over alleen deze wedstrijd. Echter heb ik dan ook maar naar die wedstrijd gekeken. 10 minuten samenvatting

Letterlijk alles wat ik zei komt ook daar voor.
De 2 goals met het hoofd die jij noemt? Beide keren een compleet vrije kop kans in het keepersgebied...en ook echt de enige 2 keer dat er echt gekopt werd. Alle andere kop moment zie je de speler de lucht in gaan om de bal met het hoofd te raken en niks anders.

De derde goal zegt eigenlijk wel alles. De commentator doet alsof er een geweldige goal is gemaakt. Echt een wonder goal die je niet vaak ziet. Bij de heren is het een gigantische keepers fout. Bij de vrouwen een wereld goal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren