Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse plaatst zich dankzij Grbic en Bero voor achtste finale Conference League

Laatste update:

Vitesse heeft zich donderdagavond ten koste van Rapid Wien geplaatst voor de achtste finale van de Conference League. In GelreDome volstond een 2-0 overwinning voor de ploeg van trainer Thomas Letsch om de 2-1 nederlaag uit het heenduel goed te maken. De volledige doelpuntenproductie werd in het eerste kwart van de wedstrijd al verzorgd door Adrian Grbic en Matus Bero. Vrijdag gaat Vitesse in de koker voor de loting van de volgende ronde.

Ten opzichte van het heenduel ontbrak aan Arnhemse zijde de geschorste Loïs Openda, terwijl Bero juist terugkeerde van een schorsing en Yann Gboho uit de basis hield. Riechedly Bazoer trainde afgelopen dagen weer mee met zijn ploeg, maar hij was nog niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen. Thomas Buitink werd enkele uren voor de wedstrijd vader en ontbrak bij de wedstrijdselectie. Aan de overzijde kreeg Ferdy Druijf, afgelopen week nog goed voor de openingstreffer, een plek in de basiself van trainer Ferdinand Feldhofer.

Vitesse schoot werkelijk uit de startblokken, want na drie speelminuten gaf het scorebord al een 1-0 stand aan. Eli Dasa had een uitstekende dieptepass in huis waarmee hij Grbic het zestienmetergebied in stuurde. De spits wierp een vluchtige blik omhoog, waarna hij vol overtuiging raak schoot in de rechterbovenhoek. In de achttiende minuut zorgde Rapid voor een moment van opwinding. Dejan Ljubicic had fraai schot in huis, maar doelman Jeroen Houwen liet zich niet verrassen en bracht redding. Een minuut later viel aan de overzijde de 2-0.

Wederom was er een cruciale rol weggelegd voor Dasa, die ditmaal Bero in het strafschopgebied bediende. De middenvelder had een uitstekende aanname in petto en zorgde met een snoeihard schot voor de verdubbeling van de voorsprong. Nadien bleef Vitesse nadrukkelijk op zoek gaan naar een nieuwe treffer. Voor rust was het tot driemaal toe Nikolai Baden Frederiksen die dicht bij de 3-0 kwam. In twee gevallen ontbrak het de aanvaller aan scherpte en nauwkeurigheid in de afronding, terwijl hij in de 36ste speelminuut een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel.

In het tweede bedrijf zorgde Maximilian Wittek voor het eerste gevaar. Hij beproefde zijn geluk met een gevaarlijk schot, maar doelman Niklas Hedl reageerde alert en voorkwam een derde tegentreffer. Halverwege de tweede helft kwam Rapid goed weg. Na een uithaal van Grbic op Hedl kon Dasa uit de rebound van dichtbij afdrukken; de inzet werd echter net voor op de lijn gekeerd door aanvoerder Srdjan Grahovac. De verdediger leek de bal met de arm te raken, al kon de situatie door afwezigheid van een VAR niet opnieuw beoordeeld worden. In de 77ste speelminuut dacht Jacob Rasmussen de bevrijdende 3-0 aan te tekenen, maar ook hij scoorde vanuit buitenspelpositie: doelpunt afgekeurd. Hoewel het nog spannend werd in de slotfase, slaagde Vitesse erin de voorsprong over de streep te trekken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuke, energieke wedstrijd gezien. Gefeliciteerd Vitesse!

24 februari 2022 om 22:55

Als PSV deze competitie nu is met dezelfde intensiteit aanpakt als Vitesse voor zie ik wel een finale plek voor een van de Nederlandse clubs. Mits de loting een beetje gunstig is en ze niet elkaar uit schakelen.

24 februari 2022 om 22:57

Was die 3 0 nou buitenspel? Heb de herhaling gemist.

24 februari 2022 om 22:58

Elkaar loten (als Nederlandse clubs onderling) kan pas vanaf de kwartfinale, volgende ronde nog niet. Laten we dus even zorgen dat we met 4 ploegen die kwartfinales halen! Dromen mag

24 februari 2022 om 22:59

Er zitten nog genoeg sterke clubs in het toernooi zoals Leicester, Marseille en Roma. Ik schat hun kansen wat groter in om de finale te halen

24 februari 2022 om 23:32

Elkaar uitschakelen houdt wel in dat er een Nederlandse club verder komt toch? Kan je alsnog bereiken wat je wilt.

24 februari 2022 om 23:38

Leicester en Marseille kunnen de aankomende ronde nog niet geloot worden volgens mij. De enige echt sterke club die PSV of Vitesse kan loten is Roma volgens mij. Winnen doet een Nederlandse club sowieso niet, maar we kunnen nog wel even doorstoten denk ik.

edit: Ik zie net dat Rennes ook geloot kan worden. Geen Leicester of Marseille denk ik, maar wel absoluut een sterkere ploeg dan PSV of Vitesse.

24 februari 2022 om 22:56

Absoluut gefeliciteerd! Had niet verwacht.
Dacht eerst voorronde gaan zij eruit tegen Anderlecht. Daarna poule met oa Spurs.

En nu halen zij "even" de 8e finales. Erg knap.


Leuk PSV, Vitesse, Feyenoord en AZ. Benieuwd hoe ver de clubs komen. Onwerkelijk dit

Mooie prestatie van Vitesse! Twee mooie goals en fantastische assists van Dasa.

Hoppaaa! Gefeliciteerd Vitesse!

24 februari 2022 om 23:15

Gefeliciteerd, lekker man

Klasse vitesse. Verdiend en gestreden als leeuwen!

Geweldig gevoetbald de eerste helft en geweldig gestreden de tweede helft!

Zeer knappe prestatie van Vitesse. Eerste helft verdient op 2-0 gekomen. Tweede helft vooral onrustig anders konden ze het sneller beslissen. Maar chapeau aan Vitesse

Wat een passie, een wilskracht, en doorzettingsvermogen.
Dik verdiend.
Zoals ik zei: die wingbacks van Vitesse nemen in Europa hun positie letterlijk.
Ze krijgen vleugels!

De Nederlandse clubs mogen in hun handjes knijpen met de nieuwe coëfficienten league :-D

25 februari 2022 om 07:49

Deze ronde telde niet mee.



Ontzettend knappe prestatie van Vitesse. Had niemand gedacht na die flinke nederlagen afgelopen weken. Gefeliciteerd Vitesse fans!

25 februari 2022 om 03:00

2-1 is geen fikse nederlaag, maar idd gefeliciteerd

25 februari 2022 om 04:53

2 keer 5-0 wel😉

Klasse Vitesse. Goed voor het NL voetbal!

Knap hoor van Vitesse, ondanks dat ze niet in goede vorm waren, deze pot weer lekker gewonnen!!!!! Gefeliciteerd Vitesse supporters!!!

Door! Lekker zeg! Tweede helft was niet om aan te zien, maar er was strijd! Heerlijke avond

Vooral dankzij Dasa, twee geweldige assists! Zou hij niet iets voor Ajax zijn als opvolger van Mazraoui?
Anyways, geweldig Vitesse! Alle supporters gefeliciteerd, mooie overwinning en heerlijk voor het Nederlandse voetbal.

25 februari 2022 om 00:03

Dasa is al 30 en Ajax heeft Rensch nog!

25 februari 2022 om 11:34

Aah, dat wist ik niet van Dasa. Ik dacht dat hij nog een stuk jonger was. Dan word het inderdaad niks. Rensch is zeker ook een talent, maar wel nog wisselvallig.

Jaja wat prachtig van Vitesse. Vooral de tweede helft keihard geknokt en met on-Nederlands voetbal de overwinning over de streep getrokken. Heel goed gedaan ook van Letsch, volwassen gevoetbald!

Nu wat vuurwerk afsteken was logischer geweest

24 februari 2022 om 23:45

Begin van de wedstrijd gemist?

25 februari 2022 om 10:50

Wat een sukkels waren dat zeg. Kost Vitesse wéér een hoop geld. Hoop dat ze dat eens gaan verhalen op die gasten met hun fakkeltjes

JAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
Fantastische eerste helft, zonder je 2 absolute topspelers dit neerzetten is werkelijk een fantastische teamprestatie!

Trots op m'n cluppie!!!

24 februari 2022 om 23:39

Gefeliciteerd man! Goed teruggekomen na vorige pot en de nederlagen in NL. Echt knap. Vitesse de grootste Nederlandse stunt in Europa dit jaar wat mij betreft.

Grote klasse van Vitesse. Weet alleen niet of er nu een mooie loting moet komen, of een haalbare kaart. Zelfs tegen Rennes zou het kunnen bijvoorbeeld.

Leuke wedstrijd gezien. Veel strijd en mooie doelpunten van Vitesse. Maar man, wat een rare keeper is die Houwen zeg. Die komt wel heel nerveus over.

Geweldige prestatie! Lees net dat de coëfficiënten gewoon evenveel waard zijn als in het reguliere toernooi. Is dat niet heel gek dat landen kans maken op extra punten doordat hun ploegen matig hebben gepresteerd in de Europa / conference league en daardoor in deze tussenronde komen?

24 februari 2022 om 23:13

Eigenlijk wel. Maar dat kan je ook zeggen van alle voorrondes voordat je begint aan de Europese competities. Sommige starten in de eerste voorrondes en hebben dan in het meest gunstige geval 8 wedstrijden om punten te pakken.
Voor nu gewoon lekker weer 0,6 punt bijschrijven als Nederland zijnde!

FANTASTISCH! Geweldig dat Vitesse het flikt. En natuurlijk terecht ook.

Van harte gefeliciteerd Vitesse-supporters! Wat een mooie pot heb ik gezien!

Vijf Nederlandse clubs nog in een Europees toernooi en het is bijna maart. Wat een weelde. Vitesse, goed gedaan zeg!

Deze wedstrijd was een stuk leuker dan de laatste 25 Europese wedstrijden van PSV. Vitesse de zeer terechte winnaar

Ik ben zwaar onder de indruk van de Europese campagne van Vitesse. Ze nemen deze competitie echt serieus en laten zien dat ze tot een hoop in staat zijn. Vorige week kregen ze geen loon na werken, maar nu klaarden ze gelijk de klus. Hopelijk een gunstige loting, dit sprookje mag van mij doorgaan!

WAT EEN AVOND. HOLY FUCK. IK WORD HELEMAAL GEK

Heerlijk!! Wat een fantastische eerste helft! Zo verdiend, Rapid kwam er niet aan te pas. 1 hele grote kans met een mooie redding van Houwen. Dat was het dan wel. Het had 3-0 of 4-0 kunnen zijn. Echt super!

Heerlijke wedstrijd om mee te maken in het stadion, ontzettend veel spanning en de hele tijd op het puntje van je stoel. Een magistrale goal van Bero gezien, twee afgekeurde goals (terecht of niet ik heb geen idee), een moment waarin je 1 op 1 door kan op de keeper waar de grens vlagt voor een speler die ogenschijnlijk de bal niet aanraakte, een kleine duwpartij aan de zijkant, en het meest belangrijke uiteindelijk over de streep getrokken.

Dit is ook de eerste wedstrijd waarin ik Baden Frederiksen daadwerkelijk meters heb zien maken, waar hij normaal altijd statisch staat af te wachten. Verder zo moeilijk te bestrijden als je drie van zulke lopers op het middenveld hebt die maar aan de gang blijven, waar vooral Toni Domgjoni mij de laatste weken constant positief verrast. Erg balvast, ontzettend veel inzet, blijft maar druk zetten, blijft maar ruimtes in lopen om zich aan te bieden, doet me soms ook gewoon denken aan (als ik het mag zeggen) Vako in zijn hoogtijdagen qua controle in de kleine ruimte en gewoon lekker dribbelen, echt een verademing.

Hopen dat ze de knop als ploeg gewoon weer een beetje hebben omgezet en alle wedstrijden zo ingaan, en niet een keiharde terugval als de bal toevallig de verkeerde kant op valt, nee gewoon door blijven voetballen en vertrouwen op hoe je druk zet en hoe moeilijk je daar onder uit komt (tenzij je tegen een niveau Ajax of PSV speelt met individuele klasse waar je u tegen zegt).

25 februari 2022 om 00:13

Je slaat de spijker op z'n kop!
Domgjoni is de laatste weken echt gegroeid, met als hoogtepunt deze pot. Wat een balcontrole, overzicht, inzicht en strijdlust heeft hij geleverd zeg, wauw! Maar ook Oroz heeft vandaag echt een goeie pot gespeeld, moet ik zeggen. Het enige advies dat ik aan Letsch zou geven, is om toch Schubert nog eens te proberen. Houwen is duidelijk niet goed genoeg op vrijwel alle vlakken. Ook goed om Bero weer terug te zien. Die man heeft echt onbeperkt energie lijkt wel!

Al bij al een goeie overwinning en hopelijk kunnen we deze streep weer doorzetten naar de resterende potten, inclusief de Eredivisie!

25 februari 2022 om 06:10

Schubert? 🤣🤣🤣🤣 OMG dat is ook niks 😱

25 februari 2022 om 10:56

Dan liever Daan Reiziger eens een kans geven.

Ja ja, het kan nog steeds. Halve finalisten: AZ, Feyenoord, PSV en Vitesse. Zou wel historie zijn als dat gebeurd 😃

25 februari 2022 om 01:15

Als Ajax dan ook ver in de Champions League komt halen we misschien zelfs de 4e plek op de coã«fficiã«ntenlijst en hebben we voortaan 4 teams in de Champions League.

25 februari 2022 om 03:05

@fekret, helaas is dat onmogelijk. Het allerbeste scenario is volgend jaar 2 clubs CL. Maar dat is moeilijk haalbaar, zelfs na vandaag

Een seizoen van uitersten dit en wat lekker dat we in de koker zitten voor de 8e finales 💛🖤

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren