Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

RKC maakt komst van transfervrije Houwen bekend: ‘Perfecte aanvulling’

Laatste update:

RKC Waalwijk heeft na enkele uitgaande transfers ook zelf toegeslagen op de transfermarkt. De Brabanders nemen na dit seizoen Jeroen Houwen over van Vitesse, zo melden de Brabanders via de officiële kanalen. De Waalwijkers lijken daarmee voor te sorteren op een vertrek van Etienne Vaessen, die bezig is aan een uitstekend seizoen en op de radar is verschenen bij verschillende clubs in binnen- en buitenland.

Vaessen, die sinds 2015 voor RKC speelt, staat inmiddels al op 177 officiële wedstrijden in Waalwijkse dienst. Dit seizoen laat de doelman een uitstekende indruk achter onder trainer Joseph Oosting en dat is niet onopgemerkt gebleven. De Telegraaf meldde vorige week dat Vaessen interesse geniet van Feyenoord, PSV, Torino, Vitesse, Real Betis, Boavista en meerdere Belgische clubs. Bij Feyenoord en PSV moet de doelverdediger wel rekening houden met een rol als reservekeeper.

Om het aanstaande vertrek van Vaessen op te vangen neemt RKC Houwen over van Vitesse. Houwen speelt sinds 2012 in de jeugdopleiding van Vitesse en zat in 2014 voor het eerst op bank bij het eerste elftal. Drie jaar later mocht hij door een blessure bij Remko Pasveer zijn debuut maken. Halverwege dat seizoen maakte toenmalig trainer Henk Fraser van Houwen zijn nieuwe eerste doelman. In het seizoen 2018/19 en de tweede seizoenshelft van 2019/20 werd Houwen verhuurd aan respectievelijk Telstar en Go Ahead Eagles.

Met het aantrekken van Houwen wordt het keepersbestand van RKC weer op sterkte gebracht. Joel Pereira liet eerder al weten te vertrekken bij de Brabanders. De andere reservedoelmannen, Mark Spenkelink en Joey Kesting, blijven wel voor de club behouden. Houwen is een bekende van Fraser, die wordt genoemd als belangrijke kandidaat om Oosting op te volgen. Laatstgenoemde staat volgend seizoen aan het roer bij FC Twente.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld is blij met de komst van Houwen. "Met Jeroen voegen we een ervaren doelman toe aan de selectie. Het was prioriteit om een doelman aan te trekken en we hebben in de persoon van Jeroen een perfecte aanvulling gevonden. Met zijn ervaring in de (sub)top van Nederland brengt hij niet alleen waardevolle ervaring met zich mee, maar ook een gezonde concurrentie onder de lat. Wij zijn blij dat Jeroen voor ons gekozen heeft en kijken uit naar een succesvolle samenwerking."

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Succes ermee rkc. Ga je van 1 van de beste keepers van de eredivisie naar 1 van de slechtste. Deze keeper heeft vitesse in de wedstrijden dat die keepte zo ongelooflijk veel punten gekost. Ik kan me niet voorstellen hoe rkc bij Houwen is uitgekomen.

11 mei 2023 om 10:04

luie scouting, terwijl rkc volgens mij altijd juist heel goed scout en met weinig middelen altijd bovenmaats presteert. je zou denken dat een keeper scouten veel makkelijker is dan veldspelers. er moeten toch legio keepers in de kkd en een niveautje eronder die beter zijn dan houwen

11 mei 2023 om 10:49

Houwen was inderdaad echt huilen met de pet op, maar helaas was elke keeper dat bij Vitesse. Schubert is ook waardeloos en Scherpen maakt ook elke wedstrijd een blunder.

Vaessen is een prima keeper maar ook echt een drukke ruziezoeker. Dat zie je soms ook terug in zijn spel. Denk hij niet een al te grote stap moet maken anders en meer aan zijn mentale vaardigheden moet werken. Houwen daarintegen vind ik alles behalve een goede keeper, al is ie nog redelijk jong en gaat ie al lang mee in het voetbal. Vond het een van de minste keepers van het seizoen.

Jammer, maar ook te begrijpen dat er volgend jaar waarschijnlijk acht andere basisspelers zijn bij RKC. Er staan flink wat spelers in de spotlights

Houwen als eerste keeper???
Er zijn toch wel betere keepers te vinden voor RKC.

Dat Vaessen RKC een keer zou verlaten is wel een langere tijd duidelijk. Dan zou je zeggen dat je als club zijnde hier wel op kan inspelen. Dan kom je met alle respect uit bij Houwen van Vitesse, wat een ontzettende kroktettenvanger is. Succes ermee RKC.

Als houwen eerste keeper wordt bij rkc, zijn ze nummer 1 degradatiekandidaat. Helemaal nu er sowieso een flinke leegloop gaat komen

11 mei 2023 om 09:56

Vorig jaar verloren wij met Buttner, Van der Venne, Meulensteen, Touba, Odgaard en Stokkers ook 6 basisspelers. Iedereen in paniek. Een jaar later doe je mee om Europees voetbal. In tegenstelling tot andere clubs staan er bij RKC mensen aan het roer die weten wat ze doen. Dit seizoen is uiteraard uniek maar ik heb er alle vertrouwen in dat er volgend seizoen ook weer een degelijk elftal staat.

11 mei 2023 om 10:14

Ik hoop het want vind rkc een prima club en leuk om te zien dat ze zo presteren. Het is alleen jammer dat de meeste spelers transfervrij vertrekken.

11 mei 2023 om 10:15

Daar heb je gelijk in, maar Houwen is wel echt heel erg slecht. Ik zie geen enkele mogelijkheid dat die bij RKC wel zou functioneren.

Als we hier toch eens geld voor zouden vangen is het fantastisch werk van Schmedes. Hopelijk blaast hij zijn carrière een nieuw leven in.

Zo RKC doet wel wat jasjes uit zo, moet wel wat bij (kwaliteit) anders heb ik een hard hoofd in volgend seizoen.

Succes ermee. Blij dat deze speler vertrekt. Oogt nooit zeker van zijn zaak en die terugspeel bal van Dabo toentertijd staat nog steeds in mijn geheugen gegrift!

Had bij de titel Branderhorst verwacht, lijkt me een veel betere keeper. Mag toch hopen dat Houwen niet de beoogde eerste keeper is

De reservekeeper van Kjell Scherpen...öei.... dan heb je niet goed gekeken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren