Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse bestaat volgend seizoen mogelijk niet meer: ‘Die kans is best groot’

Laatste update:

Het voortbestaan van Vitesse wordt serieus bedreigd, zo bevestigt interim-directeur Edwin Reijntjes woensdag voor de camera van ESPN. De Arnhemmers moeten snel een gegrond plan indienen bij de licentiecommissie van de KNVB. Indien dat niet lukt, raakt Vitesse de proflicentie kwijt.

Reijntjes is sinds deze week actief bij Vitesse en heeft een duidelijke missie. “We kunnen hoog of laag springen, maar ik zit hier maar met één doel. Dat is de licentiecommissie proberen te overtuigen dat we met Vitesse moeten blijven bestaan. We moeten gewoon die licentie vasthouden.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De tijdelijke leidsman krijgt de pijnlijke vraag hoe groot de kans is dat Vitesse volgend seizoen niet meer bestaat. “Die kans is best wel groot, anders hadden ze mij niet gevraagd om het op te lossen. Als je zo lang bezig bent om een licentie vast te houden dan is er iets aan de hand dat fout loopt. Vitesse komt uit 1892, maar de licentiecommissie kijkt naar de feiten en niet naar de historie met gevoelens.”

Volgens Reijntjes moet er nu echt wat gebeuren. “Iedereen hier zal zeggen: 'Het kan toch niet'. Maar het kan dus wel. Wij zullen de licentiecommissie moeten overtuigen dat we met een plan bezig zijn. Dat we een plan gaan uitvoeren dat realistisch is waardoor de club verder kan. Omdat die situatie zo complex is hebben we nog steeds die licentie niet gegarandeerd.”

Vitesse gaat bij een nieuw plan niet uit van Eredivisie-voetbal. “Het plan is gebaseerd op het basisscenario in de Keuken Kampioen Divisie. Als je in de Eredivisie blijft, geeft dat extra inkomsten. Het zou zeer onrealistisch zijn om een plan in te dienen waarin je uitgaat van de Eredivisie. Dat is niet realistisch”, aldus de vastbesloten Reijntjes.

Reijntjes zegt goed te weten waar hij aan begint. “Het is een missie en daar ga ik voor knokken. Het is nu of nooit. Dat heb ik ook intern gezegd. We gaan er niet omheen draaien. We hebben niet veel tijd.”

Manhoef


Reijntjes wil tegenover ESPN niet reageren op de berichtgeving van De Telegraaf. De ochtendkrant meldde woensdagochtend dat de afgewezen eigenaar Coley Parry de transfersom die Vitesse voor de aan Stoke City verkochte Million Manhoef ontving heeft opgeëist. Dat zou gaan om zo’n 4 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wellicht helemaal geen drama. Hoe lang is Vitesse al niet financieel ongezond? Wellicht dan een doorstart maken, vanaf nul beginnen, en een organisatie opbouwen welke past bij de grootte en statuur bij een club als Vitesse.

3 april 2024 om 11:50

Wel zonde voor de stad Arnhem. Maar Vitesse had haar ziel al lang verkocht. Nieuw-Monnikenhuize was een vreselijk gedateerd stadion, maar wel eentje met een ziel. Toen de move naar het Gelredome kwam, met de megalomane koers van Aalbers en de eigenaren erna, verdween ook de ziel. Dus wat dat betreft de club die ik het minst ga missen.

3 april 2024 om 11:58

De ‘ziel’ gaat uiteindelijk ook gepaard met succes. Als Vitesse enorm succesvol was geweest, mooie momenten had meegemaakt in een nieuw vol(!) stadion was dat vanzelf gekomen. Vitesse heeft op te grote voet geleefd, verkeerde keuzes gemaakt etc., en zal terug moeten naar de basis. De vraag is alleen of dat kan, en met name hoe.

3 april 2024 om 14:48

Zolang ik voetbal volg (en dat is nu wel bijna 25 jaar) is er altijd wel gedoe rond Vitesse. Ze pieken eventjes, de mensen die het voor het zeggen hebben krijgen vleugels en dollartekens in hun ogen en het stort weer als een kaartenhuis in elkaar.

Ik kijk door een NEC-bril en vind Arnhem (en ook Vitesse) met hun recente beleid absoluut niet BVO-waardig. Wat de interim-directeur nu doet met tal van interviews is gewoon 'bedelen voor sympathie'. Voor de supporters, die de club door dik en dun steunen, is het wel eeuwig zonde dat hun liefde door passanten zonder enig clubgevoel kapot wordt gemaakt.

En of een doorstart mogelijk is, is ook maar de vraag. Ja, je kan als club in krochten van de voetbalpiramide beginnen en je omhoog werken, maar er staat al wel een groot stadion/evenementenhal in Arnhem, dus de vraag is op je dan op termijn terugkeert naar het Gelredome of een nieuw stadion gaat bouwen. En bij dat laatste is het maar de vraag of een stad als Arnhem (ook logistiek gezien) zit te wachten op twee locaties waar wekelijks duizenden bezoekers komen.

3 april 2024 om 12:00

Degradatie is geen ramp. Daarmee kun je terug naar de basis, beetje het Twente scenario.
Organisatie gezond neerzetten en bouwen.
Faillissement vind ik wel iets anders. Daarvoor is de historie te groot en Arnhem als stand ook.
Een doorstart als amateurs werkt in de praktijk niet echt lekker, kijk maar naar Veendam, Agovv of RBC.

3 april 2024 om 12:27

Degradatie is inderdaad geen ramp, maar dan moet je wel een goede fanbase hebben. En in de tijd dat Twente in de eerste divisie kwam zat het stadion nog steeds veel, dat zie je niet vaak bij clubs. Bij Vitesse zit er nu al gewoon geen hond. Hun fanbase is veel te klein voor dat stadion.

3 april 2024 om 12:38

RBC is na het eindelijk goed neerzetten van de structuur een hele goede weg ingeslagen en zijn volgens seizoen alweer te zien in de 4e divisie.

3 april 2024 om 12:51

Dat er bij Vitesse 'geen hond' zit is klinkklare onzin en gewoon andere roeptoeters napraten. Gemiddelde supporters aantal dit seizoen is 16.000, en dat in een jaar dat ze hoogstwaarschijnlijk gaan degraderen.

3 april 2024 om 12:55

Geen hond valt mee toch? Dit jaar 16k, daarvoor 15k. Vol is anders en dat het te weinig is voor een stad als Arnhem ook, maar dat er geen hond komt is overdreven.

3 april 2024 om 13:29

Hun fanbase is niet klein, hun stadion is te groot.
Als zij een stadion a la Abe Lenstra zouden hebben, zou dat prima zijn!

3 april 2024 om 16:44

Veel gemaakte fout en ik leg het nog maar eens uit. Gemiddelde aantal toeschouwers tot nu toe is rond de 16.000. Meer dan het hele rechter rijtje in de eredivisie en ook nog een aantal clubs uit het rechter rijtje. En dat ondanks dit dramatische seizoen. Stadion is gewoon te groot voor Vitesse.

3 april 2024 om 20:15

Juist, het stadion is mede voor het EK2000 gebouwd en daardoor heeft het de huidige capaciteit. Dit was destijds de minimale capaciteit voor een eindtoernooi (lees EK)… maar wel te groot voor Vitesse.

3 april 2024 om 12:03

Dat wordt wel eens vaker gezegd, maar de enige club die dat is gelukt is Rangers FC en dat was de grootste club van Schotland (of één van de twee grootste in ieder geval) met een enorme en hartstochtelijke achterban voor wie hun leven bepaald werd door of ze in het protestante of katholieke deel van Glasgow geboren waren. Voor de rest zijn al die failliete clubs gewoon ergens in de marge gaan voetballen op (hoog) amateurniveau en hoor je er op landelijk gebied weinig meer van.

Een jaartje KKD is vaak nog net te overzien voor zulke clubs die eigenlijk te groot (qua begroting o.a.) zijn voor de Eerste Divisie (groningen en Twente), maar dan moeten ze eigenlijk wel terug zijn. Als Vitesse failliet gaat zijn ze alle faciliteiten kwijt hè. Zo groot is de club niet dat die zomaar weer terugkomen. Ik denk dat het voor het Nederlandse voetbal gewoon hopen is dat er nog een geldschieter komt, maar als ik de laatste berichtgeving zo las zal die stadioneigenaar waarvan ik de naam even kwijt ben wel inspringen op het allerlaatste moment om zo zo goedkoop mogelijk aan de club Vitesse te komen en het later met winst door te verkopen.

3 april 2024 om 12:13

Servette in Zwitserland heeft hetzelfde gedaan - recentelijk 2x in korte tijd failliet gegaan (net zoals Vitesse, mede vanwege de molensteen van een te groot en duur stadion), maar inmiddels weer opgeklommen, dit jaar Europa League.

3 april 2024 om 12:19

Oh dat wist ik helemaal niet, klinkt wel als een interessant verhaal! Zou opklimmen in de Zwitserse voetbalpiramide niet echter een stuk makkelijker zijn dan in de Nederlandse? Ik heb geen flauw idee van de Zwitserse competitie, maar hierboven staan al een paar voorbeelden genoemd van behoorlijke Nederlandse clubs die het stuk voor stuk niet gered hebben na een faillissement.

3 april 2024 om 12:38

Zwitserland werkt min of meer net zo als Schotland, kleine divisies waar je 4x tegen elkaar speelt in een seizoen.

Servette is op zich wel een interssant verhaal: voor het EK 2008 in Zwitserland werd een idioot duur nieuw stadion in Geneve neergezet (ruim 2x zo duur als de Arena!) en Servette, een club met niet eens de helft van het budget van een Ajax of Feyenoord, kon die torenhoge huur niet betalen, en ging al voor het EK failliet. De doorstart, gebaseerd op een huurverlaging die niet kwam, mislukte ook. De derde poging, nu wel met huurverlaging, is wel gelukt.

Ik moet hier altijd aan denken als ik de plannen voor Rotterdam lees…

Maar uiteindelijk is het relatief makkelijk voor een club uit een grote stad om weer op te klimmen, als je het niet zelf verprutst met wanbeleid of supportersgeweld. Je hebt een structureel voordeel van een achterban en sponsors boven clubs uit kleinere steden.

3 april 2024 om 13:46

@hangover: Servette is maar 1 keer failliet gegaan, niet 2.
Daarnaast stroom je in Zwitserland direct weer in op het 3e niveau ('onze' tweede divisie) en is de weg terug dus een stuk korter. Daarnaast is Servette historisch ook de tweede club van Zwitserland in de één na grootste stad (los van dat er in Geneve natuurlijk ook voldoende zit).
Meer te vergelijken dus met een Rangers of in ons scenario een Feyenoord wat failliet gaat en vanaf de tweede divisie weer omhoog moet.

3 april 2024 om 14:08

Is dit Fiorentina niet ook overkomen? En Monza, RWDM - zijn er vast meer te bedenken. het kan wel, maar kost wel vele jaren. Ik vraag mij wel af wat de Gelredome kan doen: lagere inkomsten van Vitesse lijkt mij beter dan geen inkomsten.

3 april 2024 om 15:36

Rangers stroomde in het 4e niveau in Schotland in, da's niet zo anders dan het 3e niveau Zwitserland. Zo onvergelijkbaar was het ook weer niet, Servette is historisch gezien de 2e meeste succesvolle club van Zwitserland, maar de meeste titels zijn echt wel heel lang geleden, in deze eeuw is Servette toch min of meer de 3e/4e/5e club achter de twee grote clubs Basel en Young Boys.

Servette ging toch echt 2x kopje onder, eerste keer onder Marc Roger, tweede keer onder "magic" Pishyar.

Maar de club is weer opgeklommen, van de 3e divisie amateurs (2016 kampioen) naar de 2e divisie (2019 kampioen) naar de huidige Super League, waar ze vorig jaar 2e werden, en dit jaar goede kans maken op de titel (maar 1 punt achter Young Boys).

Overigens is Neuchatel Xamax (de oude club van Rene vd Gijp, waar Roy Hodgson een tijdje trainer was) ook een aardig voorbeeld, jarenlang een Zwitserse topclub, maar ze gingen in 2012 failliet, stroomden in de 5e divisie amateurs, en bereikten in 2018 weer de Super League.

4 april 2024 om 19:14

Parma maakte ook een doorstart toch? In 2015 failliet, vervolgens serie D en zijn nu bezig met een poging tot promotie tot serie A?

3 april 2024 om 12:37

Zou dood zonde zijn. Vitesse echt een mooie club. Hebben ze natuurlijk zich zelf aangedaan. Hopelijk komt het goed.

3 april 2024 om 13:02

De twee aspecten kunnen wel naast elkaar bestaan. Enerzijds hebben ze er een gigantische puinhoop van gemaakt en bijna structureel, maar anderzijds is Vitesse natuurlijk een grote club met een aardige achterban. Zoveel clubs zijn er niet waar iedere thuiswedstrijd zo'n vijftienduizend mensen of meer zitten. Dat vind ik wel degelijk een gemis voor het Nederlandse voetbal.

Geef de proflicentie aan een amateurclub met ambities die wel de ambities waar kan maken, ipv deals met dubieuze investeerders. Vitesse heeft imo hun eigen graf gegraven met dit beleid

3 april 2024 om 12:17

Die amateurclubs zijn er helaas bijna niet; dus dat wordt gewoon een club minder in de voetbalpiramide voor de komende jaren denk ik als Vitesse echt failliet gaat. Achilles '29 heeft het geprobeerd en dat was een grote club in het amateurvoetbal. VV Katwijk weigerde toen zelfs al om naar de toentertijd nog Jupiler League te promoveren en na het uiteindelijke debacle van Achilles denk ik dat er heel weinig clubs zijn die het financieel aandurven in de KKD.

3 april 2024 om 19:14

RBC is flink aan de weg aan het timmeren om terug te keren in het betaald voetbal

3 april 2024 om 13:04

Het is voor amateurclubs financieel niet interessant om betaald voetbal te spelen en bovendien ga je die supporters niet ineens aantrekken. Als Vitesse failliet gaat, is dat een gemis die je niet zomaar opvangt. Eigenlijk moet je dit niet willen voor het Nederlands voetbal, ondanks de puinhoop daar.

3 april 2024 om 20:21

@Sirius: je zegt nu voor het eerst wat zinnigs op deze site 😂 Grapje!!!

Dit zou wel een aderlating zijn voor het Nederlandse voetbal.
Laatste Europese wedstrijd tegen ons gespeeld. En daarna is het bergafwaarts gegaan met de prachtige club.

3 april 2024 om 12:19

Aderlating voor het Nederlandse voetbal is wel wat overdreven. Je zou ook kunnen zeggen dat het Nederlands voetbal er op competitie niveau internationaal gezien juist beter voor staat dan toen Vitesse nog wel Europees speelde.

3 april 2024 om 12:58

Vind ik wel eerlijk gezegd. De één na oudste profclub van het land, uit een vrij grote stad en met een relatief grote fanbase. Ik zou het echt enorm zonde vinden als ze verdwijnen.

3 april 2024 om 13:08

Dat is gewoon puur toeval omdat die Conference League redelijk gelijktijdig z'n intrede deed. Vitesse zou een gemis zijn. De staat van de Eredivisie is al niet zo geweldig, maar ook dat wordt momenteel enorm verbloemd door die Conference League.

Je wordt er niet bepaald vrolijk van om clubs als FC Utrecht te zien worstelen, FC Groningen te zien degraderen en Vitesse onderin te zien bungelen. Daar komen allemaal clubs voor in de plaats die incidenteel een leuk seizoen draaien, maar waar weinig structurele groei in zit omdat ze soortgelijke dingen doen. Echter zakken die clubs ook altijd weer af, ook omdat die clubs wanbeleid voeren in de hoop op incidenteel succes.

3 april 2024 om 14:53

Ik dacht de emoticon niet nodig te hebben, maar mijn tweede zin in die reactie was er natuurlijk één met een knipoog. Ik had ook niet het idee dat een wedstrijdje tegen AS Roma het hoogtepunt was voor Vitesse.

@sirius
Die laatste zin na de komma is natuurlijk ook prima toepasbaar op Vitesse. Ze hebben zich met Karel Albers' entree een te grote broek aangemeten en hebben eigenlijk structureel boven hun stand geleefd. Meer geld uitgeven dan er binnenkomt is wanbeleid voeren. Doordat ze geldinjecties kregen van een buitenlander die tekorten aanvulden waarmee ze duurdere spelers binnen konden halen waardoor het soms nog wel wat lijkt is leuk voor de korte termijn, maar het heeft wel jarenlang voor oneerlijke concurrentie gezorgd met andere clubs.
Zelfs dan zit hun stadion amper voor de helft vol.

Een jaarlijks hoogtepunt is de Market Garden wedstrijd, dat is wel mooi.

3 april 2024 om 16:38

@misseva88 - Maar hoezo oneerlijke concurrentie? Het is legaal bevonden door de Knvb. Ik ben er ook geen fan van, maar het is in dat opzicht niet oneerlijker dan het hebben van het achterland van de Nederlandse hoofdstad ten opzichte van een stadje als Emmen of omhoog gehaald zijn door Philips ten opzichte van afgebrokkeld mini-draagvlak bij bijvoorbeeld RBC. Ook dat zou je allemaal als oneerlijke concurrentie kunnen omschrijven.

Betreft een te grote broek aangemeten te hebben gehad ben ik het uiteraard wel met je eens, maar het grote verschil is natuurlijk wel dat er wel degelijk mogelijkheden waren in Arnhem.

Overigens vind ik het vullen van het stadion een non-argument. Het Gelredome is gewoon veel te groot voor Vitesse, maar dat betekent niet dat Vitesse geen achterban heeft. Varierend door de seizoenen heen zitten daar minimaal 15.000 mensen per thuiswedstrijd en maximaal zo'n 19.000. Da's gewoon prima voor een subtopper.

3 april 2024 om 19:11

@sirius
De oneerlijke concurrentie zit hem er in dat zonder een geldschieter die jaarlijks het maximaal toegestane bedrag bij legt waardoor Vitesse structureel een feitelijk (operationeel) begrotingstekort had zonder dat ze daarvoor sportief gestraft werden. Daardoor konden jongens als Bony bij Vitesse spelen, waar ze dat anders (waarschijnlijk) niet hadden gedaan. Dankzij jongens als Bony konden ze om de vierde plek spelen in de Eredivisie. Dergelijk succes zou normaal extra supporters trekken en zelfs dan kregen ze dat hok niet vol. Het is geen argument om de club kapot te laten gaan, het is een symptoom van hun ondergang. De broek die ze zich aan hebben gemeten past ze niet. Ze meenden dat nog meer sportief succes heus wel extra mensen naar de Gelredome zouden lokken. Dat sportief succes werd dankzij een externe geldschieter (uit welk land ze komen vind ik niet relevant) ten koste van clubs behaald waar ze wél een operationeel resultaat behaalden.

Die mogelijkheden waren niet zelf vergaard door goed beleid, het was als een soort cheat code in een voetbalspel. Ze zijn niet stapje voor stapje gegroeid omdat ze de beste versie van zichzelf waren, ze zijn gegroeid omdat een ander iemand ze optilde en op een hoge treetje zette. Naar nu blijkt zonder dat hun knieën het aan konden, want telkens zakten ze er weer door heen. Maar toen ze eenmaal op dat hogere treetje stonden vonden ze dat ze ook geld uit moesten geven alsof ze dat plekje echt hadden verdiend.

Het enige idee achter het benutten van de geldschieter was om hem maximaal bij te laten betalen. Nooit was er de intentie om zelf eens de broek omhoog te houden, telkens was er paniek wanneer dat moest. Dat was de enige manier waarop er mogelijkheden waren in Arnhem.

Eindelijk iemand met realistische teksten. Alleen veel te laat natuurlijk...

Ik gun Vitesse best een jaartje (ook wel 2..) KKD, want 'het is maar een spelletje'. Maar een club kapot zien gaan gun je niemand. En een goed Vitesse is meer een aanwinst voor de eredivisie dan een Almere, Excelsior of RKC.

3 april 2024 om 11:53

Helemaal mee eens. Een route a la Twente een stap terug om er weer 2 vooruit te zetten. Bizar hoeveel leedvermaak er altijd in Nederland is richting dit soort clubs. Ik ben het eens dat wanbeleid niet beloond dient te worden en een jaartje of 2 KKD ze wellicht de kans geeft puin te ruimen, maar dat ik mensen hier vaak zie genieten dat een club zijn bestaan verliest kan ik met mn hoofd niet bij

3 april 2024 om 12:00

Inderdaad, het is gewoon ronduit slecht voor de ED als zo'n club verdwijnt. Qua supporters is het een van de grootste van NL en vergelijkbaar met een AZ.

3 april 2024 om 12:51

Tis denk ik een stukje NLse cultuur, en dan bedoel ik het "ja eigen verantwoordelijkheid, met mij gaat het goed qua financiën/gezondheid/whatever".


Maar goed, dat is een debat voor een andere dag

3 april 2024 om 13:07

Het meest ironische is dat je daarna ook nog reacties ziet van Vitesse voegt meer toe dan een Almere of Excelsior

3 april 2024 om 13:15

Het probleem is dat dat bij Vitesse niet mogelijk is. Dan worden ze van alles gestript waarom ze in de Eredivisie nog interessant waren. Dat bedoel ik in de zin van: Vitesse kan alleen overleven als ze de boel dermate bezuinigen dat er geen Eredivisie-waardig budget meer is. Dan wordt het hooguit een doorsnee KKD-club. Dan is het heel goed mogelijk dat je Vitesse alleen nog incidenteel een jaartje terugziet in de Eredivisie als het allemaal meezit. Dat kan dan nog wel jaren tot decennia duren.

Een ideaal scenario is dat ze toch ergens iemand vinden die financieel bij kan springen en de nadruk heel sterk legt op het gezond maken van de club. Echter is die kans nagenoeg nihil. Buitenlandse investeerders mikken op sportief succes en letten niet op een fundament en Nederlandse investeerders gaan zo'n verliesmakend project niet aan.

Verder ben ik het met je eens. Ik ben nooit zo van dat leedvermaak. Clubs als Almere City, RKC en Volendam gaan gezamenlijk 1 keer in het aantal thuissupporters die iedere thuiswedstrijd bij Vitesse zitten. Zo'n club is altijd een verlies voor het Nederlandse voetbal. Een ideale Eredivisie is er sowieso 1 met Vitesse en met een FC Groningen. Die worden echt wel gemist.

3 april 2024 om 13:57

@diego_forlan

Ik zou het in en in triest vinden, wanneer Vitesse zou verdwijnen. Ik bespeur echter echter wel een beetje leedvermaak in dit verhaal, want ik ben de degradatiewedstrijd(toen Twente degradeerde in het stadion van Vitesse) in 2018 nog niet vergeten. Wat was er destijds een leedvermaak bij de supporters van Vitesse toen wij degradeerden. Je kunt het ook wel karma noemen. Echter, ik hoop dat het met Vitesse niet zover komt, dat ze ophouden te bestaan, echter een jaar Kkd(misschien wel iets langer) zou niet verkeerd zijn voor ze. Misschien kunnen ze vanuit de KKD weer gaan werken aan een gezonde en leefbare club.

3 april 2024 om 12:05

Zo zie ik het ook. Clubs die kapot gaan is gewoon zonde. Ook al heb je niks met die club. Dezelfde route die twente bewandelde was prima voor Vitesse.

3 april 2024 om 13:21

Hoe gek het ook klinkt, maar de situatie bij Vitesse is veel nijpender dan die van FC Twente was na de degradatie, met name omdat er bij FC Twente altijd een toekomstperspectief was met partijen die mee wouden denken. FC Twente had kunnen overleven in de KKD en promotie is met zoveel publiek eigenlijk onvermijdelijk.

Vitesse heeft geen potentiele extra inkomsten en kan ook niet zomaar op gaan schalen. Daar moet jaarlijks 5 tot 8 miljoen euro bij en dan hebben we het enkel over de Eredivisie. In de KKD dalen de inkomsten ook nog eens tot hooguit zo'n 65 procent, waardoor je eigenlijk ieder draagvlak voor de Eredivisie verliest als je de inkomsten en uitgaven naar elkaar toe wilt brengen. Dat stadion van Vitesse kost immers alleen maar geld.

Afgaande op wat ik allemaal heb gelezen, denk ik niet dat Vitesse kan overleven in de KKD. Niet met de huidige omstandigheden althans.

3 april 2024 om 12:11

Ik gun ze het dus niet. Eerste divisie gaat de club kapot. Toch zonde met zo'n historie en een aardige achterban. Ook een wijze les voor andere clubs dat je je niet zomaar moet inlaten met gekke investeerders die eigenlijk niets met de club hebben.

3 april 2024 om 12:15

Haha, 'het is maar een spelletje' en hun 'Twexit' doekje. Wat een leedvermaak hadden ze destijds in Arnhem. Ik heb Arenacum hier trouwens ook al een hele poos niet meer gezien.
Maar idd.. je gunt het geen supporter dat de club daadwerkelijk omvalt. Even de kkd in is voor de meeste clubs niet het einde van de wereld. Hopelijk voor Vitesse ook niet.

3 april 2024 om 12:29

Een beetje onnodig om die eerste 2/3 zinnen neer te zetten, maargoed.

3 april 2024 om 12:30

Tja weet nog dat die vitessenaren stonden te juichen dat nec degradeerde, maar die degradeerde niet door een grote financiele en schimmige puinzooi door allerlij verschillende overnames. Zpu zeer terecht zijn als vites degradeerd. Jammer maar meer dan terecht. Laat ze maar 1 a 2 jaar saneren in de kkd en zorgen dat ze gezond worden inplaats van al jaren maar gaten dicht proppen met geld dat er niet is. Zelfde als nu die lening bij die americaan gaat je gewoon als een heet hangijzer aan de nek hangen. Accepteer je verlies en bouw opnieuw op

3 april 2024 om 12:54

Rutgerrr, hoezo niet? Het bevestigd toch het punt van FCT 4 ever? Ik heb als Twentesupporter ook gezien dat 90% het mooi vond dat Twente degradeerde, hoort bij het spelletje.

Verder zie ik Vitesse het liefst in de ED, mooie club die te groot is voor de KKD.

3 april 2024 om 13:03

Rutgerrr, dat waren nou eenmaal destijds de reacties toen wij in hetzelfde schuitje zaten. Het leedvermaak in Arnhem was groot. Het spreekwoord 'wie het laatst lacht..' is hierbij wel van toepassing. Maar zoals gezegd: degradatie prima, maar het ontnemen van de licentie gun ik zelfs hen die het ons het hardste gunden niet.

3 april 2024 om 13:04

Klopt, reageer al vele jaren niet meer hier. Vooral door het grote aantal trol accounts dat deze site een tijd lang teisterde. En daarnaast de hoeveelheid aangedikte nieuwsartikelen voor de clicks. Ik dacht als dat over mijn club zo wordt gedaan dan zal dat vast ook voor de overige clubs zo zijn... Maar speciaal voor jou maar even ingelogd. Dat Twente doekje was een reactie op een eerder doek vanuit Twente met de kampioenschaal en "mooi hè, kopen" erop, maar dat weet je vast nog wel. Ben al een tijdje supporter van Vitesse en leef wat dat betreft al een jaar of twintig in blessure tijd. Het heeft eigenlijk nog lang geduurd dit naderende faillissement. En ik heb ook echt nog heel veel mooie momenten meegemaakt. Misschien voor jullie tijd, maar het Gelredome heeft echt een paar seizoenen vol gezeten. De dansende zuid tribune als de sirtaki weer werd gespeeld na een doelpunt van Europees topscorer Machlas, Europese wedstrijden tegen Real, Inter, Liverpool. Blij dat ik de laatste uitwedstrijd tegen AS Roma nog ben geweest. De gewonnen Bekerfinale met 20 duizend Arnhemmers in de kuip in 2017. Maar ook emotionele met het overlijden van mister Vitesse Theo Bos en de saamhorigheid die daarbij kwam kijken. De KKD zou overigens een zege zijn mochten we het redden en ook dan ben ik gewoon te vinden op de tribune. Maar ik vrees voor het einde...

3 april 2024 om 13:27

@jeffrey0487 - NEC is ook min of meer gered door iemand die er geld inpompt hoor. Dat zijn geen miljoenen achter elkaar per jaar, maar zonder die meneer zou NEC misschien ook nog in de KKD spelen. Het is alleen nooit heel nijpend geweest, maar die hebben het echt niet op eigen kracht gedaan.

Hoe dan ook vind ik dat argument van 'opnieuw bouwen' en 'even tot bezinnen komen in de Kkd' vooral van die 'karma-argumenten'. Feit is dat Vitesse bijna alles kwijtraakt als het uberhaupt kan overleven in de KKD en de kans is gewoon heel groot dat die mogelijkheid er helemaal niet is.

Je kunt als club maar zoveel afschalen tot het niet meer gaat, maar een zekerheid is dat je enorm veel inkomsten misloopt. In het eerste jaar in de KKD zet je nog maar 65 procent om. Daarna dalen de sponsorinkomsten drastisch en nieuwe sponsoren betalen lang niet meer zoveel. Intussen daal je razendsnel in de TV gelden, supporters worden steeds minder en dus de kwaliteit op het veld ook. Dan praat je echt over miljoenen per jaar.

Dus; 1 jaar overleven voor Vitesse is al vreselijk spannend, maar meerdere jaren is nagenoeg onmogelijk. Dat laatste is wat de KNVB graag wil zien, dat je de toekomst kunt waarborgen. Anders geven ze die licentie niet af.

3 april 2024 om 17:40

@RUTGERRR

Ik snap je posting, maar destijds was we veel leedvermaak vanuit de aanhang van Vitesse, toen wij degradeerden in hun stadion, dus dan lijkt het mij vrij normaal, dat er vanuit Twente zoiets leeft als Karma. Neemt niet weg, dat het natuurlijk jammer is, dat zo'n roemruchte club in zwaar weer verkeerd.

3 april 2024 om 12:15

Ik begrijp je eerste zinnen maar het is totaal onnodig om een Almere, Excelsior en RKC in diskrediet te brengen. Vooral die eerste heeft juist een groeicurve van heb ik jou daar waar het uitbreiden van het stadion een mogelijk zeer binnenkort gevolg van kan zijn.Hopelijk blijft Vitesse voortbestaan.

3 april 2024 om 13:31

Nou ja, die groeicurve is ook maar kunstmatig. Er is flink wat geinvesteerd om Almere te krijgen waar het nu is. Ik vraag me af of er nog zoveel meer in zit zonder extern geld.

Verder snap ik zijn argument wel. Qua achterban is Vitesse groter dan die drie clubs bij elkaar. Ik denk ook dat hij/zij het daarom aanhaalt. Clubs van dat formaat zijn altijd een verlies voor de Eredivisie. De afwezigheid van FC Groningen wordt nou ook niet bepaald goed opgevangen.

3 april 2024 om 13:43

"en een goed Vitesse is meer een aanwinst voor de eredivisie dan een Almere, Excelsior of Rkc."

Ik mag Vitesse best wel, maar vanwege dat soort opmerkingen wil je bijna dat clubs zoals Almere City en Excelsior zoveel mogelijk seizoenen meepakken in de Eredivisie.

Excuses voor de fout in de pushmelding. Dat moest uiteraard Vitesse zijn.

3 april 2024 om 11:53

Joh laat die zeikerds. Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Iedereen wist wat er bedoeld werd

3 april 2024 om 12:14

Misschien een doorstart als Fc Tesse?

Dit kan toch niet.... hoe hebben ze het zover laten komen???

3 april 2024 om 11:57

Voornamelijk een serie aan dubieuze eigenaren, plus een heel duur stadion waardoor het lastig is om op kleine schaal door te gaan.

Zou toch zonde zijn als Vitesse gaat verdwijnen. Jarenlang wanbeleid en te hoog ingezet lijkt ze nu de kop te kosten.

Hopelijk weten ze een weg te vinden om te blijven bestaan. Zou wat zijn.

Zonde dat zo'n club naar de knoppen wordt geholpen door een stel Russen en arrogante bestuurders.

3 april 2024 om 14:25

Volgens mij was dit zonder de Russen nog veel eerder gebeurd.

3 april 2024 om 20:36

Sterker nog, als er geen oorlog was geweest in de Oekraïne dan was er niks aan de hand geweest… dat is het kromme hieraan… niet dat ik dan blij was geweest met de situatie, maar dat is een ander verhaal…

Ik wil de Vitesse fans veel sterkte wensen en hoop dat het alsnog goedkomt. Niemand verdient het hun club kwijt te raken.

Stap 1 koop met je laatste centen nog wat grond in Geitenkamp. Begin opnieuw dankjewel.
Deze hoofdpijn wat er nu gebeurt is dan uitgesloten.

3 april 2024 om 13:33

Waar moet dat geld vandaan komen? Vitesse heeft inmiddels weer een miljoenenschuld bij die Parry en als ze degraderen, denk ik niet dat men het verlies over het seizoen onder de 8 miljoen euro kunnen houden. Dan zit je er zo voor zo'n 20 miljoen euro in al is dat nog gissen.

Tijd voor Jong Feyenoord in de KKD! Jammer voor Vitesse, maar dit is al jaren gaande.... Jong Feyenoord kan de KKD verrijken!

3 april 2024 om 12:23

Nee alsjeblieft niet nog meer jong teams in de kkd. Die avonden daar zijn echt verschrikkelijk! Geen hond op de tribune (behalve bij jong fc utrecht uit tegen telstar vlgm) en je speelt de ene week tegen allemaal spelers uit de 1e selectie en de week erop mag de concurrent tegen een veredeld onder 19 team spelen. Nee vriendelijk bedankt dan maar vitesse, een amateurclub of door met 19.

3 april 2024 om 18:25

Daarom zeg ik niet nog meer. Ik vind 4 jong teams op 20 clubs meer dan zat. Als we dat niet helemaal fair vinden kunnen we meer jong teams in de piramide plaatsen en bijvoorbeeld het hoogst geplaatste team laten promoveren en het laagst geplaatste team laten degraderen. Ik ben sowieso meer fan van een open systeem.

3 april 2024 om 21:13

Ik ben oprecht benieuwd waarom we zonder jong teams er geen kkd zou zijn? Ik heb dit destijds gemist denk ik

3 april 2024 om 22:09

Er kwam meer tv gelden richting de kkd toen het bedacht werd. Dat was in het kort hoe ik het mij herinner.

Ze hadden een aantal jaar geleden al hun begroting omlaag moeten bijstellen.
In plaats van jarenlang een te grote broek aantrekken met verliezen en ongezonde bedrijfsvoering

Potverdikke wat zijn onze buren toch de hele tijd aan het doen! Tijd voor een grondige reorganisatie en clubmensen op belangrijke plekken. De club zal eerst helemaal afgebroken moeten worden en daarna van onderuit helemaal opnieuw moeten worden opgebouwd. Met Theo die de hoofd scouting(en td?) Taken opzich neemt en Sturing die terug zal gaan naar zijn oude plek zijn de eerste mensen op de juiste plek gezet. Deze algemeen directeur heeft bewezen een club te kunnen redden dus dat lijkt ook goed te zitten. Nu voor volgend jaar een sluitende begroting maken (desnoods met 15 jeugdspelers in de selectie). Een coach aanstellen met een clubhart (John van den Brom?) en dan ieder jaar een beetje doorselecteren. Ik gun ze uiteraard niet om kapot te gaan dat zou zonde zijn voor Arnhem en het Gelderse voetbal. Dus kom op vitesse maak een goed plan en dan spelen we hoogstwaarschijnlijk weer een derby tegen elkaar! Al is het dan helaas in de kkd

3 april 2024 om 12:27

Thnx! Geloof me, ik kijk al jaren met afgunst naar hoe jullie het doen qua support.

3 april 2024 om 12:33

Ook bij de graafschap is dat begonnen met een kleine club mensen met clubhart die voor meer sfeer wouden zorgen. Over de jaren is dat gegroeid, maar het doel meer sfeer brengen is altijd overeind gebleven. Ik had het idee dat vitesse nu ook iets meer sfeer kreeg achter het doel.... Nadeel is dat het Gelredome gewoon te groot is. Als het stadion gemaakt was voor tussen de 15 en 20 duizend man was er gelijk veel meer sfeer en zou het redelijk vol zitten. Ik hoop dat jullie het redden, maar anders is er altijd nog wel een plekje te vinden op de Vijverberg!

Sterkte voor de Vitesse fans onder ons in deze moeilijke tijden van totale onzekerheid. Dat gun ik geen enkele supporter.

Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat er veel fouten zijn gemaakt om op dit punt te komen. Erg zonde, daar de club echt wel wat toevoegt aan de Nederlandse competitie en het echt goed heeft gedaan bij vlagen. Heel benieuwd hoe dit gaat uitspelen de komende tijd en hoop het beste voor de Vitesse fans

Pfoeh! M'n geel zwarte hart huilt! Verbaasd? Nee, al lang niet meer. De harde opmerkingen richting onze club snap ik best. De gunfactor hebben we al heel lang niet meer. Ik zal echter zelf nooit dansen op het graf van een andere club, ieder zijn/haar club. Ik kom sinds 1983 bij de club. Er is zoooooveeeeel veranderd. Maar invloed heb je als supporter nauwelijks, al denken we vaak van wel. En dat gepapegaai van 'geen ziel'....kom eens langs op Papendal denk ik dan ... Het zit vol met mensen die al decennia lang bij de club zijn, van staf, trainers, supporters, noem maar op, zoals overal. Hadden we oogkleppen op met de successen? Ja! Waren we naïef? Ja! Maar maakt dat mijn club waar ik als schoffie achter de goal stond te voetballen geen echte club? Nee! Clubliefde kent geen divisie nee...als er maar iets van overblijft. Mijn gedachten gaan uit naar de supporters van Wageningen, RBC, Veendam, Haarlem, SVV....en ga zo maar door. Geel zwert veur ever!♥️♥️

3 april 2024 om 14:29

Ik begrijp je als Fortuna dan als geen ander. Onze club had net zo goed in dat rijtje kunnen staan. Veel succes en sterkte gewenst de komende tijd. Het leed is herkenbaar.

3 april 2024 om 17:43

Dit doe me denken aan de mars die we in Enschede liepen naar het stadion toe, de club zo goed als kapot, duizenden mensen die bij elkaar komen om de club te steunen.
Wat vooral voor mij bij is gebleven is het nummer; Al worden we laatste, Al degraderen we, Al spelen we bij de amateurs, onze club blijft Fc Twente en onze liefde verandert nooit.

Ik denk dat dat op dit moment een perfecte kreet voor jou is als echte Vitesse supporter, veel sterkte de komende tijd en laten we hopen dat Vitesse minstens KKD speelt volgend seizoen!

Als NEC fan is dit natuurlijk ontzettend jammer. De Gelderse derby is toch altijd wel een fantastisch evenement en de rivaliteit tussen Arnhem en Nijmegen is stiekem best groot. Het is alleen jammer dat Vitesse in een stadion zit dat helemaal niet bij ze past, dit heeft het sentiment wel versterkt dat het een zielloze club is dat alleen draait op poen. Hier is de afgelopen jaren wel wat verandering in gekomen, maar heeft helaas niet goed uitgepakt.

Dit is het scenario waar elke supporter bang voor is. Allerlei figuren met eigenbelang die te lang het beleid hebben bepaald.... De vraag is wat de gemeente Arnhem is? Ik begrijp dat ze niet zomaar de portefeuille trekken, maar ze zijn op geen enkele manier zichtbaar. Zo'n stad zonder betaald voetbal is toch armoedig! En Ahmed Marcouch is bezig met zichzelf profileren: hij zal toch niet de burgemeester willen zijn van de stad waar de deuren van betaald voetbal worden gesloten?

3 april 2024 om 17:08

Er zijn burgermeesters van steden die groter zijn of dan wel arnhem zonder betaald voetbal als Amersfoort, Apeldoorn en Haarlem. Denk niet dat het die gasten echt zoveel indruk maakt.

Het valt me mee dat deze club nog steeds een licentie heeft. Het is voor deze club al meerdere jaren een groot issue om de licentie te verkrijgen. Ze hebben door K Aalbers op te grote voet geleefd en daar worden ze nu voor gestraft, tenminste dat mag ik aannemen.

Waarschijnlijk correct, maar toch wel wrang dat we in Nederland altijd het braafste jongetje van de klas moeten zijn. Onze licentiecommissie duikt overal als een aarsgier bovenop en ziet niets door de vingers, terwijl clubs in omringende landen er maar ongestraft een puinzooi van mogen maken. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat er in sommige landen een hoop uitwegen waren geweest voor een, voor Nederlandse begrippen, toch wel grote club als Vitesse.

3 april 2024 om 13:47

Heb hetzelfde gevoel. Ook het gedoe met de gesloten KKD, waarbij een amateurclub alleen kan promoveren onder hele specifieke voorwaarden, en dat de KNVB niet bereid was om wat in te leveren om die doorstroom makkelijker te maken, maar wel elke vier seizoenen een nieuw systeem bedenken voor het amateurvoetbal.

Doek op die club, afgelopen jaren iedere keer gedoe met het verkrijgen van die licentie.

3 april 2024 om 17:24

Lekker makkelijk!!! Fouten zijn er genoeg gemaakt, maar opdoeken zou wel heel jammer zijn. Zeker voor die 16.000 fans.

En toch was het in de tijd van Sloetski dan niet eens zo heel verkeerd. Was een coach met een karakter en had zijn Russische vriend van Chelsea achter zich. Daarna kan ik mij eigenlijk niets meer van Vitesse herinneren. Zijn een grijze muis geworden met dit jaar het dieptepunt.
Is te hopen voor hun dat ze de KKD ingaan en daar kunnen opbouwen. Of ergens een sjeik kunnen vinden die Vitesse als speelbal ziet.

Wat me wel positief opvalt, is dat het lijkt dat supporters Vitesse juist nu weer omarmen. Vind ik oprecht mooi. Het zit al een tijd goed vol bij thuiswedstrijden, dat terwijl het voetbal dramatisch is.

In de basis zal Vitesse terug naar de basis moeten en opnieuw moeten opstarten. Het is denk ik vooral de vraag wat die basis is. Ik vind het nog steeds vreemd dat je met zulke faciliteiten en support geen neutrale begroting rond krijgt.

3 april 2024 om 14:14

Het probleem is dat er geen support meer is. De gemeente is er al een poos klaar mee en Vitesse heeft eigenlijk alleen een trainingscomplex waar destijds 10 tot 12 miljoen euro voor is betaald door Jordania, al zal dat in de vorm van een lening gebeurd zijn. Je kunt je afvragen hoeveel die grond waard is, aangezien dat complex nutteloos wordt zonder Vitesse.

Verder is het niet gek. Vitesse heeft flinke kosten en een dalende omzet. Vergeet niet dat er in zo'n 14 jaar tijd 155 miljoen euro in de club is gepompt. Dat is omgerekend zo'n 10 miljoen euro per seizoen. Dat complex zal daar ook wel in zitten, maar dat is gewoon heel erg veel geld. Die injecties waren een pleister op een open wond. Er is nooit een fundament geweest waar men op kon terugvallen.

Dan zit je plots zonder die injecties, een wurglening van 15 miljoen euro en zeer waarschijnlijk een miljoenentekort over dit seizoen die misschien wel richting de 10 miljoen euro gaat. Geen bank gaat Vitesse een lening verschaffen, dus ga er dan maar eens aanstaan. Dan is het niet gek dat je geen begroting rond kan krijgen. Men is nooit van een scenario zonder geldschieter uitgegaan. Dat is een catastrofale fout geweest.

Wist niet dat het zo erg was. Hoop dat ze het redden bij Vitesse, maar ja, ik zie supporters hier al praten alsof het onvermijdelijk is.

3 april 2024 om 15:16

Wij hebben hier al lang mee te maken. Het horen over een andere club of er als supporter mee te maken hebben zijn 2 verschillende dingen. Het voelt als een lawine die op ons afkomt en we staan als bevroren konijnen in het dal er naar te staren. Ik hoop het mis te hebben, maar fc Hollywood aan de Rijn zal deze keer wel een heel gekke bokkensprong moeten maken om het vege lijf te redden. Ik kijk nergens meer van op hier, maar het is nu wel heel nijpend.

Vitesse is naar de kloten geholpen door de grootheidswaanzin van Karel Aalbers. De plannen die Reijntjes nu noemt hadden ze in 2012 moeten uitvoeren dan hadden ze die Russen niet nodig gehad. Zelfs onlangs nog, nadat Oyf een megaschuld kwijtschold, hadden ze kunnen reorganiseren. Dan waren ze nu misschien ook wel gedegradeerd, maar dan was de kosten structuur al een stuk lager geweest. Maar wederom kozen ze voor de weg van de minste weerstand, een investeerder moest de grootheidswaanzin in stand houden. Vitesse is een club van het niveau NEC, Heerenveen, Fortuna maar heeft zicht zelf ondertussen 15 jaar wijsgemaakt dat ze groter waren. Van geld wat er niet was hebben ze toch weer veel te dure spelers gehaald met als gevolg dat ze in 1 jaar tijd alweer een megaschuld hebben opgebouwd. Vitesse heeft een prima jeugdopleiding en met een aantal van die spelers hadden ze niet lager gestaan dan waar ze nu staan, maar wel een reuze verlies voorkomen en een gezondere kostenstructuur gehad. Ze gaan ongetwijfeld degraderen en moeten dan gigantisch terug in budget. Zo gigantisch dat dit niet in 1 keer zal lukken want er zijn doorlopende verplichtingen. Dus in een nieuwe begroting zal er eerst weer financiering gezocht moeten worden om het operationele verlies over het volgende seizoen te financieren. Ook het stadion is een gigantisch financieel blok aan het been met een eigenaar die er geen traan om zal laten wanneer Vitesse verdwijnt. Een hoge huur en geen (weinig) inkomsten uit de horeca. De gemeente Arnhem gaat geen poot uitsteken want die zijn alle ellende van de afgelopen 20 jaar helemaal zat. Ik zie het heel donker in voor Vitesse en schat de kans op overleven niet heel hoog in. Tijd voor een nieuwe Dagobert Duck is er niet, want daarvoor is het te kort dag, want zo'n procedure duurt maanden. Toen Jordania in 2012 kwam, heb ik eindeloze discussies gehad met Vitesse-fans en ze gewaarschuwd voor dit scenario. Ik werd voor gek verklaard. Ik zou nu kunnen zeggen "lekker pech gehad" maar ik hoop echt dat Vitesse het overleeft want we hebben al zo weinig clubs in Nederland.

Vitesse fans sterkte de komende tijd, want het zullen spannende weken worden of jullie het voorlopig overleven of niet.

3 april 2024 om 22:24

Een voetbalclub bepaalt het leven van velen en het lot van de club wordt door het leven van enkelen bezegeld.

Voor supporters een absolute ramp als een faillissement dreigt. Geen enkele club verdiend dat, want met de club dupeer je met name de achterban. Gezinnen met kinderen voor wie het een belangrijke bijzaak in het leven is.

Laten we hopen dat Vitesse volgend jaar de KKD in kan gaan en langzaamaan kan werken aan herstel.

Ik snap de vele "eigen schuld!" reacties hier niet zo. De mensen die hier uiteindelijk verantwoordelijk voor zijn, zijn bestuurders die al lang niets meer met Vitesse te maken hebben. De slachtoffers zijn de supporters. Die kunnen hier helemaal niets aan doen en gaan misschien de club verliezen waar ze al hun hele leven met hart en ziel mee bezig zijn. Ik kan me niet voorstellen hoe dat moet zijn en ik gun het niemand. Voor de supporters hoop ik van harte dat het toch nog goed komt.

3 april 2024 om 16:57

Precies mijn idee! Heb zelf altijd prima contact gehad met bezoekende supporters.

Tja, is feitelijk al jaren niet levensvatbaar zonder kapitaalinjecties. Valt te verwachten.
Zal niet de laatste ziin

Zo zie je maar weer hoe belangrijk goede bestuurders zijn bij een club. Tegenwoordig net zo belangrijk als het team. Mede door alle bestuurlijke perikelen staan wij er kansloos voor. Ajax eindigt door de puinhopen daar voor het eerst in 25 jaar buiten de eerste 4 en Vitesse moet hopen dat het nog bestaat volgend seizoen. Ik zou zeggen koester de eerlijke en verstandige bestuurders van je club.

3 april 2024 om 22:22

Nouja, bij jullie is het gewoon een gebrek aan kwaliteit op het veld. Als je zoveel spelers ziet vertrekken en daar vrijwel niets voor terughaalt om als klap op de vuurpijl in de winterstop je enige talentvolle speler aan AZ te verkopen, dan vraag je om de KKD. Dat staat toch wel los van jarenlang bestuurlijk falen zoals bijv bij Vitesse het geval is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren