Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Virgil van Dijk legt vinger op zere plek: ‘Oranje hoort hier te winnen’

Laatste update:

Virgil van Dijk is zeer teleurgesteld in het resultaat van het Nederlands elftal tegen Bosnië & Herzegovina. In de Nations League kwam het team van bondscoach Frank de Boer niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Met name in de eerste helft speelde Nederland matig, terwijl er na rust wat meer dreigende momenten onstonden aan beide kanten. De aanvoerder van Oranje is van mening dat het woensdag tegen Italië beter moet.

“Je wil hier winnen en je hoort hier als Nederlands elftal ook gewoon te winnen”, zei Van Dijk na afloop tegen de NOS. “Voor rust was het tempo in balbezit te laag. We konden er niet doorheen komen. We creëerden wat gevaarlijke momenten vanuit de counter. We hadden het gewoon veel beter moeten doen, vooral de eerste helft. De tweede helft gingen we op zoek, zetten we druk en staat de organisatie wat beter. De bal gaat iets sneller, maar tot grote kansen komen we niet. Dat is wel teleurstellend.”

De zwakste speler van Oranje stond vanavond in de achterhoede

Bekijk hier het spelersrapport van Oranje tegen Bosnië & Herzegovina.Lees artikel

De thuisploeg hield zich relatief eenvoudig staande. Oranje kwam tot weinig uitgespeelde kansen. “De afwisseling tussen diepte en in de bal komen was er in ons aanvalsspel ook onvoldoende. Daardoor is het makkelijk verdedigen voor Bosnië”, legt Van Dijk uit. “De tweede helft ging het iets beter. We hadden meer de bal, maar tot echt grote kansen kwamen we niet veel. Over het algemeen denk ik dat het veel beter kon. De grote kansen bleven echt uit en dat is teleurstellend. Dat moeten we analyseren en zullen we beter moeten doen. Als Oranje hoor je hier te winnen.”

Vorig jaar eindigde Oranje bovenaan in een groep met Frankrijk en Duitsland. Deze editie wordt het bijzonder lastig voor de verliezend finalist van de eerste editie om zich voor de laatste vier te kwalificeren. “Wij hebben gemerkt in de Nations League hoe mooi het kan zijn en dat willen we weer. De druk van buiten zal hoger zijn, maar daar moeten we van genieten”, aldus Van Dijk. “We hebben een geweldige selectie met spelers die op topniveau spelen, maar sommige fases in de wedstrij moeten veel beter. Vanavond ook. Het had anders kunnen lopen, maar ik denk over het algemeen moeten we hier teleurgesteld zijn dat we niet hebben gewonnen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Altijd van die nietszeggende interviews na zo'n wedstrijd. Zeg gewoon hoe het zit, en benoem gewoon dat er een paar spelers gewoon een hele dramatische pot hebben gespeeld. Neem aan dat Virgel ook wel even aan gaat kloppen bij De Boer zijn beklag gaat doen, wat betreft de opstelling. Lekker met De Jong spelen in de punt en daarbij Malen en Promes zetten, die gewoon zonder enig idee bij De Jong gaan staan. Berghuis laat het tegen Mexico zien en denk zelfs dat een blinde nog kan zien dat Berghuis de enige speler in de selectie is die een goede voorzet op De Jong kan geven. Als Virgel niet even bij De Boer langsgaat om de basis van een tactiek uit te leggen, dan heb ik niks aan deze krokodillentranen.

Welke zere plek ? We hebben gewoon een matige ploeg. En als je dan ook nog Luuk de Jong in combinatie met Promes en Malen die beide niet bekend staan als spelers met een voorzet dan word het ingewikkeld. De Roon was ook zeer matig, Wijnaldum uit vorm en Blind geen back. Dan maak je het jezelf heel ingewikkeld. Als je met Luuk de Jong gaat spelen, zorg dan dat hij bedient kan worden , Berghuis is dan al veel logischer. En Babel in nu toch echt wel klaar lijkt mij ....

11 oktober 2020 om 22:36

Tsja, tactisch is Deboer nooit sterk geweest.als je als Knvb een noodgreep kiest als bondscoach dan weet je dat dit de vruchten zijn die je kan gaan plukken.als je al begint in deze opstelling had je het al kunnen weten.een kopsterke spits zonder mannen die voorzetten kunnen geven.....ongelofelijke fout.

De spelers wilden toch zo graag Frank als coach? Dit is wat je nu gaat krijgen. Ik heb voor het eerst in mijn leven 2 wedstrijden van Oranje bewust overgeslagen en als ik de comments lees heb ik mezelf vooral veel ergernis bespaard. Ik kan er nog steeds niet bij dat de KNVB zo slap was terwijl Louis beschikbaar zei te zijn. En geloof maar niet dat ze Frank eruit gooien, daar zitten we minimaal t/m het EK aan vast. Wat een farce. Alsof je voor 1.000 euro tussen een Fiat en een Ferrari mag kiezen en dan zegt: doe me de Fiat maar. Stelletje losers.

11 oktober 2020 om 20:41

Uhm kan me niet echt herinneren dat de spelers voor De Boer kozen. Hun feedback, aka feedback van de spelersraad, was in principe, zelfde type coach als Koeman om zo de balans niet te verstoren. Dat de Knvb dan bij De Boer uitkomen, daar kunnen de spelers vrij weinig aan doen. Ik was in principe voor Van Bommel en Van Marwijk combo gegaan. Maar volgens mij zijn ze niet benaderd of ze konden hun eisen niet verwezenlijken. De mensen die Van Marwijk destijds eruit hebben getrapt, zijn nu zelf allemaal weg, dus daar zou het niet aan liggen.

11 oktober 2020 om 20:56

Van Marwijk is net zo’n flutcoach, die teert op een paar potjes afbraakvoetbal in 2010. Geen enkele fatsoenlijke club wilde hem hebben. Om over Van Bommel nog maar te zwijgen. Ze hadden nooit aan de spelers moeten vragen wat ze wilden. Met ‘hetzelfde type’ hebben ze de keuze voor Frank de Boer wel degelijk beïnvloed omdat Louis van Gaal een totaal ander type is. Een type dat deze groep juist nodig heeft, net als die groep in 2014. Met een paar toppers omringd door matige spelers heb je een gameplan nodig, iets waar Frank nou niet echt in uitblinkt. Gemiste kans waar we keihard voor gaan bloeden.

11 oktober 2020 om 21:10

Sorry wat? Van Marwijk een flutcoach? Is de laatste coach die een Europese prijs heeft gewonnen met een Nederlandse club en ook nog 2de eindigde op het WK (gewonnen tegen grote landen). Dat het mis ging op het EK had meer te maken dan er toen enorme heisa was in de spelersgroep, want de kwalificatie was grandioos. HSV ging mis, maar ja, als je de jaren daarna ging kijken, dan kon niemand het goed doen. En voor de rest zakkengevuld. Van Bommel heeft als beginnende coach gewoon goed voetbal laten zien. Dat hij op een gegeven moment ruzie ging zoeken met iedereen in de club, heeft hij ervan geleerd. Daarom denk ik dat beiden elkaar goed kunnen aanvullen, Van Marwijk heeft de klappen van de zweep overwonnen, en Van Bommel heeft al vlieguren gemaakt als hoofdcoach en heeft potentie om spelers goed te laten renderen, voornamelijk jonge jongens zoals een Ihattaren, Rosario, Bergwijn, Gakpo, Malen, etc. Louis zal zeker niet verkeerd hebben gedaan, maar dan weet je dat je weer een hele totalitaire coach krijgt.

11 oktober 2020 om 22:22

Ja Piet en hoe lang is dat geleden? Als we zo gaan redeneren moeten we ook Gullit en co oproepen. Dat zijn ook de laatste die met Nederlands elftal een prijs hebben gepakt.

11 oktober 2020 om 22:41

Haha sorry wat? Die vergelijking gaat me ook niet op, want ik doelde op Van Bommel als hoofdcoach en Van Marwijk als assistent zoals hoe het ging bij het eerste seizoen bij Van Bommel. Ik zeg toch niet Van Marwijk als bondscoach? Jeetje, het niveau hier moet wel beter hoor, voornamelijk van iemand die al langer bij VZ zit dan ik

11 oktober 2020 om 23:46

Je haalt eerder je egen niveau naar beneden. Mark van Bommel heeft aangetoond één brok incompetentie te zijn in zijn enige (!) trainersklus tot nu toe. En dat je bij Van Marwijk alles externaliseert zegt ook genoeg, na Oranje bij HSV keihard gefaald en daarna nooit meer iets van hem gehoord. Maar in jouw redenatie is Di Matteo vast en zeker ook een toptrainer omdat hij de CL gewonnen heeft. Lul toch niet zo slap man. Nederlands beste coach met de meest gewonnen prijzen is ome Louis, of je dat nou leuk vindt of niet.

12 oktober 2020 om 00:16

Lol, nee het is ten eerste niet zijn enige trainingsklus, want hij heeft nog PSV onder 19 getraind. En ten tweede, zijn eerste seizoen was gewoon heel goed. Dat Ajax opeens boven dat niveau uitstak, kon hij zelf vrij weinig aan doen. Heeft ook mede te maken dat hij bij zijn eerste seizoen was bijgestaan door Van Marwijk. Externaliseer ol Van Marwijk? Ik zeg gewoon waar het op staat en hoe het is gelopen. Maar jij bagatalliseert zijn staat van dienst. Lol, kom je met de vergelijking van Di Matteo. Als je Di Matteo gaat vergelijken met Van Marwijk is echt lachwekkend. Di Matteo heeft maar een goed half seizoen gedraaid en de Champions League gewonnen met 11 man in hun eigen 16. Daarna niks laten zien bij zijn tweede periode, Aston Villa en Schalke. Van Marwijk heeft wel iets meer laten zien dan een half seizoen, maar ja, ik heb blijkbaar internet en kijk iets verder dan een half seizoen Hsv. Haha, waar zeg ik dan dat ik Louis van Gaal een slechte coach vind? Jeetje man, een brok frustratie merk ik in je tekst. Zal er even wat aan doen man.

Frank heeft de lijn gewoon door getrokken. Het was net zo slecht als vorig jaar tegen noord ierland. Of zijn we dat weer vergeten mensen?

11 oktober 2020 om 20:35

Noem anders even 1 slechte wedstrijd, waarin gelijkspel voldoende was voor kwalificatie na 2 eindrondes missen. Wedstrijd tegen Wit-Rusland thuis vergeten? De opstelling klopte gewoon van geen kant en dat mag je de bondscoach gewoon aanrekenen.

11 oktober 2020 om 20:46

Dit is allemaa zo makkelijk. Nederland heeft gewoon geen goed team. Mensen die denken dat Nederland ook maar enige rol van betekenis kan spelen op een eindtoernooi hebben t goed mis. Met Ronald Koeman verlies of win je ook niet van deze tegenstanders. Duitsland en Frankrijk heb je gewoon mazze gehad en tegen Engeland ook. Ja ze speelden toen ook echt goed, maar die ploegen spelen minder compact dan een Italië of Bosnië. Of bijvoorbeeld Portugal waar Koeman van verloor, een hechte stugge ploeg. Ploegen waar Nederland niet lekker tegen speelt. Je hebt gewoon geen goede aanval, deze resultaten waren ook geweest als het Ten Cate was geworden hoor. Deze potjes zijn gewon heel leerzaam aangezien Nederland niet graag tegen dit soort ploegen speelt.

11 oktober 2020 om 20:52

Ah het is allemaal weer eens geluk.... Dat De Boer na Ajax bij 3 clubs voortijdig is weggestuurd had zeker weer te maken met ongeluk? Wij zijn altijd zo goed om onze eigen resultaten onder mazzel te scharen...

11 oktober 2020 om 20:58

Waarom heb je het over zijn trainersverleden? Daar heb ik het nergens over. Frank de Boer is in zin een beperkte coach die perse een tactiek wil spelen en niet kijkt naar wat ie heeft. Dit heeft een Bosz ook (ik zeg niet dat De Boer beter is!), maar wat Bosz beter heeft gedaan is zijn clubs uitgekozen. Dus ja Frank de Boer had nooit naar alle drie de clubs moeten gaan en het lag helemaal aan hem dat ie daar overal gefaald is, maar we hebben het toch over zn prestaties van nu? En dan kijk ik gewoon naar de spelers en de zwaktes van die spelers en ook met Koeman had je hier gewoon niet gewonnen. Nederland heeft gewoon een beperkt team die te veel leunt op de vorm van een paar spelers, hoe jammer het is.

Dit Oranje hoort nergens zomaar even te winnen. Oranje is niet meer wat het was. Ik hoop dat we nog 5 nederlagen op rij krijgen, zodat De Boer weer kan inpakken en Louis er voor de laatste keer wat van wilt proberen te maken.

11 oktober 2020 om 21:56

Vroeger was het ook niet altijd makkelijk hoor. Dat wordt wel vergeten.

11 oktober 2020 om 22:05

Klopt maar toen kon je nog stellen dat er gewonnen moet worden van dit soort ploegen. Nu hangen we af van de rechtsbuiten van Feyenoord als het om aanvallend spel gaat.

11 oktober 2020 om 22:33

Met Gullit, Van Basten en Rijkaard wonnen we door een strafschop met 1-0 van Malta. Toen was ook niet alles koek en ei. En zo slecht is Bosnië ook weer niet.

11 oktober 2020 om 22:55

Wat wil je dat ik zeg? “Inderdaad, het is net zo valzelfsprekend dat je wint van dit soort ploegen, net als 5 a 10 jaar geleden”. Zoiets?

11 oktober 2020 om 22:56

Maar wel uit met 0-8 kan ik mij herinneren 4 of 5x van Basten.. 1-0 penalty van Basten

12 oktober 2020 om 08:15

@32candela . Dat ook een keer inderdaad. Gaat me meer om het feit dat jongeren tegenwoordig kennelijk denken dat we vroeger iedereen wel even oprolden. Ook toen zaten er genoeg uiterst moeizame potjes tussen tegen pakweg Schotland, Hongarije, Egypte, Griekenland, Polen, Wit-Rusland, Finland, Cyprus, Malta, Saoedi-Arabië etc.

12 oktober 2020 om 15:41

@candela. Falcao denkt dat de kwaliteit ongeveer gelijk is gebleven. Je bent een van de weinigen, Falcao. Je zit er dan ook naast. Het is niet meer zo makkelijk als vroeger. Merk je dat het vertrouwen minder is tegenwoordig? 2 eindtoernooien op rij enzo...

Achteraf wel humor dat oranje VI heeft geboycot want dat programma is momenteel een stuk vermakelijker dan de wedstrijden van oranje zelf.

11 oktober 2020 om 20:35

Een aparte en niet echt relevante vergelijking voor deze post, maar okay. Oranje heeft VI alleen geboycot voor interviews en/of persconferenties.

11 oktober 2020 om 22:32

Moest aan de boycot denken toen ik van Dijk zag, vandaar.

11 oktober 2020 om 20:59

BLM daar kunnen ze allemaal energie in steken maar zodra de kleur oranje is zit er gewoon geen karakter in de ploeg. Ik zeg "orange shirts matter" en nee ik ben niet tegen all lives matter.

11 oktober 2020 om 23:49

Damn, dat zijn harde woorden. Maar niet geheel onjuist

11 oktober 2020 om 22:34

Inderdaad. Maar dat mocht niet van de BLM-afdeling en van Valentijn Driessen.

12 oktober 2020 om 15:38

Te triest voor woorden, om net als Jawat of iets dergelijks Blm er bij te betrekken. Wat heeft dat in vredesnaam te maken, met deze kwestie en waardeloze potten.

Tja, verwacht en uitgekomen; teleurstelling nummer 2. En dan achteraf weer lafjes de standaard uitspraken als ‘ het was niet goed genoeg’ en ‘ we speelden in een te laag tempo’. No shit Sherlock. Dit ziet ieder weldenkend mens op voorhand al aankomen. Elftal zonder gif en mentaliteit met een coach zonder strijdplan en identiteit. Deze uitslag is dus een logisch gevolg. Een Van Gaal had wel raad geweten met dit clubje jongens. Als er geen mannen in de selectie aanwezig zijn heb je een trainer nodig die de boel op scherp zet en aanzien heeft om dat te kunnen doen.

Gewoon een enorme fout van de Knvb door naar de spelers te luisteren en Frank de Boer aan te stellen als bondscoach. Spelers als Depay, Van Dijk, Wijnaldum en Promes kunnen niet tegen dat strenge regime dat Louis van Gaal hanteert, logisch dat ze tegen de Knvb zeiden dat ze hem niet willen.

Niet lullen maar poetsen. Wanneer ze winnen in Italië praten we verder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren