Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vier Nederlanders genomineerd voor UEFA Team of the Year

Laatste update:

De UEFA heeft de shortlist bekendgemaakt met namen die kans maken op een plek in het UEFA Team of the Year. Onder hen zijn vier Nederlanders terug te vinden. Opmerkelijk genoeg zijn het allemaal verdedigers: Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Hans Hateboer. Van Dijk en De Ligt schopten het eerder tot in het Team of the Year van 2019; eerstgenoemde zat ook in het elftal van 2018.

Samen met de fans komt de Europese voetbalbond jaarlijks met een verkiezing van het beste elftal van dat jaar. De vijftigkoppige lijst bestaat in totaal uit vijf keepers, vijftien verdedigers, vijftien middenvelders en vijftien aanvallers. Vorig jaar baarde Ajax opzien met de nominatie van zes spelers, van wie De Ligt en Frenkie de Jong ook het elftal haalden. Die prestatie was mede te danken aan het succesvolle Champions League-seizoen. Fans hebben tot 6 januari de gelegenheid om te stemmen op hun favoriete spelers.

In de categorie aanvallers is onder anderen plek voor Erling Haaland, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Robert Lewandowski. Op het middenveld zijn onder meer Kevin De Bruyne, Bruno Fernandes en Jordan Henderson genomineerd. Onder de verdedigers is naast de Nederlanders plek voor oud-Eredivisionist Angeliño en grote namen als Sergio Ramos, David Alaba en Thiago Silva.

Nieuw dit jaar is de verkiezing van een Team of the Year voor vrouwen. Op de lijst met genomineerde vrouwen zijn vijf Nederlandse speelsters terug te vinden: Vivianne Miedema, Jill Roord, Danielle van de Donk, Dominique Janssen en Sari van Veenendaal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wow zelfs Hateboer genomineerd? Dat had ik toch niet verwacht.

1 december 2020 om 13:37

Hij heeft nu een zwak periode. Ik erger me aan het korte termijn geheugen van onze oranje fans, een paar maanden geleden MOEST Dumfries plaats maken voor Hateboer. Het is toch echt dezelfde hateboer mensen, na een goed periode bij atalanta de hemel ingeprezen en nu de grond ingeboord. Ik hoop dat we met zn allen kunnen genieten van het feit dat maar liefst 4 spelers genomineers zijn.

1 december 2020 om 13:50

Taxidriver. Hij heeft helemaal geen zwakke periode. Speelt bij Atalanta gewoon nog steeds op hetzelfde niveau als voorheen. Hij bakt er alleen gewoon helemaal niks van in een 4 mans defensie in het Nederlands elftal, maar dat was voorheen ook al zo. Die roep om Hateboer sloeg inderdaad helemaal nergens op.

1 december 2020 om 13:51

Hateboer heeft geen enkele overtuigende interland gespeeld. Leuk dat hij het goed doet bij Atalanta waarbij alles draait om het ingebakken systeem, maar de Hateboer in Oranje is echt pijnlijk om aan te zien.

1 december 2020 om 13:52

Dan nog verwacht je niet dat een middelmatige back als Hateboer een nominatie ontvangt. Ik snap wel dat hij verbaasd is.

1 december 2020 om 16:03

Middelmatig nog wel. Als je middelmatig was, dan zou je niet bij de nummer 3 van Italie spelen en de kwartfinale champions league halen. Dat er geen lovende kritieken zijn in Nederland, hoeft dat niet te betekenen dat het een matige back is. Kijk maar gewoon lekker naar de Premier League en als je echt iemand wilt beoordelen, volg maar Atalanta even. Ik vind een Toty nominatie wel iets teveel, want Gosens was dominanter vorig seizoen zowel verdedigend als aanvallend, maar volgens mij beoordelen ze alleen op de Europa League en Champions League. Maar vorige seizoen was Hateboer samen met Cuadrado de beste rechtbacks van de Serie A.

Hans Hateboer? Really?

Hateboer die niet kan verdedigen bij de verdedigers, in ruime bewoordingen een wingback dan maar. Lijkt me dat Virgil er wel in komt samen met Ramos. De andere drie kunnen een mooie nominatie in de zak steken.

1 december 2020 om 13:40

Iemand kan te maken hebben met een mindere periode. Promes speelt ook al maanden slecht daar hoor ik ajacieden ook niet over dat hij uit oranje moet

1 december 2020 om 13:44

Tuurlijk moet Promes eruit, Gakpo is veel beter in vorm en verdient een kans. Mij zal je nooit horen zeggen dat Promes er momenteel bijhoort hoor.

1 december 2020 om 13:46

Ik denk dat je eerder moet zoeken naar mensen die Promes wel in Oranje willen zien. Vind hem niet goed genoeg voor zowel Ajax als het Nederlands elftal als buitenspeler. Hoogstens als rechtsback als we met 3 man achter zouden zouden spelen bij Oranje is hij een optie imo.

1 december 2020 om 15:09

Dan praat je denk ik weinig met Ajacieden. De meeste Ajax supporters om me heen willen Promes niet eens in de Ajax basis, laat staan het Nederlands elftal. Sympathieke vent maar heeft een vormdip zo diep als de Mariana trog

1 december 2020 om 19:33

Dan lees je wel heel selectief, want de meeste Ajacieden zijn doorgaans vrij kritisch over de prestaties van Promes in Oranje. Verder heeft dat van Hateboer niets te maken met een mindere periode. Hateboer is gewoon een hele matige verdediger. In een vijf-mans-verdediging word dat gecompenseerd en vooral verbloemd, in een vier-mans-verdediging komt dat pijnlijk tot uiting. Dit soort uitverkiezingen laten in mijn ogen vooral zien dat onder ideale omstandigheden zelfs een beperkte speler het ver kan schoppen. Ik denk namelijk dat Hateboer volledig verzuipt in een vier-mans-verdediging in een grote competitie.

1 december 2020 om 13:43

Als Virgil en Ramos er in staan wordt er alleen gekeken naar naam want in de CL deden ze niet al te lang mee.

1 december 2020 om 13:46

Wie zou jij beter achten dan deze twee heren dan? Alaba wellicht, maar buiten dat zou ik het echt niet weten. De verdediging van Psg, Leipzig en Atalanta zijn allen niet goed genoeg in mijn ogen.

1 december 2020 om 13:56

Het gaat toch niet om intrinsieke kwaliteiten maar om prestaties in de CL of EL? Dan lijkt een centrum van Alaba met Thiago Silva me een stuk logischer.

1 december 2020 om 14:08

Als je dat als maatstaf hebt stel je toch gewoon de basiself van Bayern op in het Toty? Die waren veruit de besten. Jij weet net zo goed als ik dat die kans enorm gering is, al kan ik me ergens wel vinden in Thiago Silva. Toegegeven; ik was vergeten dat hij nog bij PSG zat en niet bij Chelsea al.

1 december 2020 om 14:18

Het gaat niet alleen om de prestaties in de CL of UL. Het gaat ook om de prestaties in de competitie van januari t/m december. Anders zouden spelers als Felix, Immobile en Kane niet worden genomineerd.

1 december 2020 om 14:43

CL en EL zijn duidelijk de belangrijkste criteria, anders lijkt het me sterk dat er überhaupt spelers van Lyon bijzitten.

1 december 2020 om 16:11

Lyon kwam tot de laatste vier in de CL. Dan vind ik het niet zo gek dat er spelers van Lyon bijzitten, ook al hebben ze het in de competitie niet goed gedaan.

Hans Hateboer als team of the year? Ga weg man wat is dit onzin, hij speet nooit goed bij Oranje en ik denk niet echt dat hij dat kan compenseren met hoe hij voetbalt bij Atalanta

1 december 2020 om 13:43

Zijn prestaties bij oranje boeien natuurlijk niet voor het UEFA team van het seizoen dat gebaseerd is op de EL en CL.

1 december 2020 om 13:43

Hij heeft gewoon de halve finale gehaald van de CL en was best wel belangrijk voor Atalanta..

1 december 2020 om 15:05

Kwartfinale, waarbij ze bijna van PSG wonnen. Maar mensen kijken alleen naar Oranje en de Eredivisie hier. Dus verder dan dat kijken ze niet. Maar bij Oranje is het wel pijnlijk om te zien inderdaad.

1 december 2020 om 19:29

Bij Atalanta vind ik 'm ook niet bijzonder. Echter worden z'n tekortkomingen verbloemd daar. Hij kan bijna doen waar hij zin aan heeft. In een vijf-mans-verdediging lijkt het nog wat, maar in een vier-mans-verdediging is hij wel heel erg matig.

TAA vs Hateboer hahaha, laat me niet lachen. Vorig jaar leuk gedaan met Atalanta maar dit jaar natuurlijk waardeloos

1 december 2020 om 14:10

Het gaat om dit kalenderjaar waar ze halve finale gehaald hebben en hij vrij belangrijk was.

1 december 2020 om 14:19

Leuk voor Hateboer dat hij ertussen staat laten we maar zeggen, zou voor de grap bijna op hem stemmen

Mooi, toch weer vier Nederlanders! Ik zou gaan voor een 4-3-3 met Neuer; Alexander-Arnold, De Vrij, Ramos, Davies; Henderson, Thiago, De Bruyne; Messi, Lewandowski, C. Ronaldo.

1 december 2020 om 14:01

De Vrij, Ramos, Henderson, Messi en Ronaldo hebben hierin helemaal niets te zoeken. Ze verdienen het allen niet om in het Team of the Year te komen (dat natuurlijk gebaseerd wordt op Champions League prestaties in het kalenderjaar 2020). Het zou eerder zoiets moeten zijn: Neuer; Kimmich (uefa heeft hem als verdediger gekozen, nogal idioot), Silva, Alaba, Davies; Goretzka/sabitzer, Thiago; Gnabry, Müller, Neymar; Lewandowski

1 december 2020 om 14:09

Waarom verdient De Vrij het niet? Aarsig ver gekomen in de EL dacht ik.

1 december 2020 om 14:13

Als het puur gaat om de prestaties in de Cl/ul ziet het elftal er heel anders uit, namelijk: Neuer; Kimmich, Upamecano, Alaba, Davies; Thiago, Muller, Gnabry; Lukaku, Lewandowski, Neymar. Het klopt echter niet wat je zegt, het gaat namelijk ook om de prestaties in de nationale competities: "the nominees are proposed by the Uefa editorial team before being validated by the Technical Observer panel on the basis of their performances in Uefa competitions and domestic competitions within Uefa member associations from January to December 2020."

1 december 2020 om 14:21

Ik snap niks van die afgunst richting Henderson, mss wel de beste speler van Liverpool. Alleen, het is niet echt zichtbaar omdat hij vooral bezig is met coachen en ervoor zorgen dat de rest kan worden bediend. Als ik één speler echt mistte vorige week tegen Atalanta, dan was het Henderson wel!

1 december 2020 om 14:32

Volkomen mee eens Erwin! Hendo was echt 1 van de uitblinkers dit seizoen bij Liverpoool. Er zijn weinig spelers die zo constant en zo goed presteren als hem. Daarnaast heeft hij dit jaar natuurlijk de premier league gewonnen met Liverpool

Ziyech had op basis vd poulefase wel een nominatie verdiend vind ik.

Manuel Neuer; Trent Alexander-Arnold, Sergio Ramos, Virgil van Dijk; Kevin de Bruyne, Bruno Fernandes, Thiago, Thomas Müller; Lionel Messi, Robert Lewandowski, Kylian Mbappé (3-4-3). Misschien Sadio Mané of Mohamed Salah in plaats van Kylian Mbappé, maar de rest lijkt me vrij straightforward.

1 december 2020 om 14:14

Ik mis hier achterin zeker nog een Kimmich (hoewel hij eerder op het middenveld speelde laatste maanden van vorig seizoen). Verder inderdaad Mbappé die je zou kunnen vervangen. Dit zal het zowat gaan worden. Ik heb uit romantiek gestemd voor Papu Gomez, maar Fernandes past hier zeker wel in.

Iedereen haten op Hateboer, terwijl hij afgelopen seizoen een heel sterk seizoen had met atalanta

Hoezo staat Kimmich bij verdedigers? Hij speelt 90% van zijn wedstrijden op het middenveld.

Toch fijn om te zien dat er een hoop voetbalkenners zijn die Hateboer wel op waarde weten te schatten. Hij is na Veltman verworden tot Nederlandse pispaal. On omstreden bij Atalanta. Word alleen bij het Nederlands elftal niet op de juiste manier gebruikt. Toch wel bijzonder waar we jaren geleden bang waren geen goede verdedigers te hebben blinken we daar nu juist in uit.

1 december 2020 om 19:23

Niet op de juiste manier gebruikt? Jij denkt dat Hateboer ook maar in aanmerking was gekomen als Atalanta niet zover was gekomen in de Champions League? Hateboer heeft totaal geen indrukwekkend rendement als aanvallende back en verdedigend is hij op z'n zachtst gezegd uiterst instabiel. Het laat naar mijn mening vooral zien dat zo'n lijst puur subjectief is.

2 december 2020 om 17:25

Ik weet niet wat jij onder rendement verstaat, maar volgens mij gaf hij gisteren de assist.
Maar wat jij zegt geldt toch voor iedere speler of dacht jij dat vd Beek alleen zijn transfer had verdiend door de goede wedstrijden tegen Heracles en Emmen. Of spelers voorkomen op een lijstje heeft altijd te maken met een team prestatie.

Sari moet toch de keepster worden van dat vrouwen elftal? Is geen beteren keepster te vinden in het vrouwen voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren