Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij: ‘Ajax gaat meer verdienen aan Brobbey dan Feyenoord aan Gimenez’

Laatste update:

Mike Verweij is ervan overtuigd dat Ajax gigantisch gaat verdienen aan Brian Brobbey. De journalist van De Telegraaf gaat in de podcast Kick-off de weddenschap aan dat de 21-jarige spits van Ajax uiteindelijk meer zal opleveren dan Feyenoord-spits Santiago Gimenez, de topscorer van de Eredivisie.

Brobbey kreeg eerder dit seizoen felle kritiek van onder meer Marco van Basten, die zei dat de spits 'geen idee heeft hoe hij moet afronden'. De aanvaller van Ajax antwoordde met uitstekende prestaties op het veld: vier goals en drie assists in zijn laatste vijf duels.

"Er zijn nu mensen die zich heel boos maken over het ophemelen van Brobbey", zo refereert Verweij bijvoorbeeld aan een kritische column van Willem van Hanegem. "Brobbey heeft heel veel over zich heen gekregen, maar hij heeft nu laten zien dat hij best wel een goede spits is. Dat hebben wij hier weken geleden volgens mij al gezegd, ook toen hij nog heel veel kansen miste."

Verweij denkt dat de prestaties van Brobbey zullen opvallen in de grote buitenlandse competities. "Ik ben heel benieuwd waar dit gaat eindigen. Toen Brobbey terugging naar Ajax wilde een aantal clubs uit de Premier League hem al hebben."

Ajax slaagde erin om Brobbey terug te kopen van RB Leipzig, "Iedereen zei: 'Het is een schande' dat je een jeugdproduct transfervrij laat gaan en dan voor, wat is het, zestien miljoen terughaalt." Ajax betaalde om precies te zijn 16,35 miljoen euro exclusief 3 miljoen euro aan bonussen.

"Dat is dan zo, totdat Ajax hem binnenkort voor vijftig miljoen euro verkoopt. Ik durf hier wel de weddenschap te maken dat Brobbey voor meer weggaat dan Santiago Gimenez. Deze jongen gaat echt voor heel veel geld weg normaal gesproken."

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3228318887
2Feyenoord3224626178
3FC Twente3219672763
4AZ3218772861
5Ajax32141081052
6NEC32131181550
7FC Utrecht3213109349
8Go Ahead Eagles32111011343
9Sparta Rotterdam3212713143
10sc Heerenveen3210715-1437
11Fortuna Sittard329914-1936
12PEC Zwolle329815-2135
13Almere City FC3271312-2034
14Heracles Almelo329518-2932
15RKC Waalwijk327718-1628
16Excelsior3251116-2326
17FC Volendam324721-4819
18Vitesse325522-462

Wie is beter?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mocht dat kloppen dan ligt het puur omdat brobbey Ajax op z'n cv heeft staan en Ajax "makkelijker" hogere bedragen weigert.
Denk overigens dat de speler die op dit moment het meest zal opleveren op de RW positie staat in Eindhoven.

11 december 2023 om 17:51

Bakayoko? Ik weet het niet hoor, ook PSV heeft tot nu toe nog nooit de Ajax bedragen verdient (al kan na deze CL campagne dat natuurlijk zomaar helemaal veranderen). Maar goed als Brobbey meer oplevert dan Gimenez heeft dat mijn inziens alleen te maken met club waarvoor ze spelen want aan de kwaliteiten zou dat (op dit moment) helemaal niet liggen.

11 december 2023 om 18:08

RW’s met een goed linkerbeen zijn zeer schaars en leveren over het algemeen meer op dan hun transferwaarde. Zie Antony, Nicolas Pepe, Palmer, Madueke en Dembele. Ajax zou voor Bakayoko 60 kunnen krijgen, PSV 45 en Feyenoord 40. Zo liggen de verhoudingen nou eenmaal.

11 december 2023 om 18:45

Ik denk dat clubs wel oppassen met dure eredivisie spelers halen.. Madueke, Antony zijn nou niet bepaald vol treffers te noemen die gelijk naar de top gingen.. Tenzij clubs daaronder grof willen betalen maar de absolute top zie ik ze niet meer zo snel halen, zelfs uit ons goede CL team heeft niemand het gered in de PL, de Ligt en Frenkie zijn ook erg wisselvallig

11 december 2023 om 23:43

Frenkie wordt anders zeer gewaardeerd in Barcelona, en droeg laatst de aanvoerdersband. De ligt heeft met Juve een verkeerde club gekozen denk ik. Maar die gaat er ook zeker komen. Mazraoui doet het aardig, Onana maakt nu af en toe een blunder zoals bij Ajax maar voor Inter toch een hele goede keeper geweest, misschien wel een van de betere van de wereld in vorm. Tadic geeft nog steeds assists en zelfs Blind doet het prima in La Liga. Ziyech en Lisandro Martinez waren tussen de blessures door ook echt niet slecht. Dan blijven Neres, Schone en Donny over. Neres is nog redelijk jong en laat af en toe nog zien dat hij wel kan ballen. Was toen ondanks z’n belangrijke goals dat jaar toch ook geen echte belangrijke speler, zat regelmatig op de bank. Alle andere spelers spelen dus bij mooie grote clubs, maar het zijn buiten Frenkie en de Ligt geen spelers als Kluivert of Seedorf gebleken. Dat niveau is ook buitencategorie. De Jong en De Ligt gaan dat halen, en vergeet niet dat er heel veel jongens in 2019 al “op leeftijd waren”.

Mag ook wel veel geld opleveren. Heeft ajax al geld zat gekost

Maar het blijft toch een vreemde zaak dat je een jeugd product transfervrij laat vertrekken, om hem volgend seizoen voor een flink bedrag weer terug te kopen? Of je er nu wel of niet flink aan gaat verdienen.

11 december 2023 om 18:45

Je kunt helaas spelers niet martelen totdat ze hun contract verlengen. Ajax wilde dat namelijk wel.

11 december 2023 om 18:47

Ajax liet hem niet vertrekken maar Raiola had waarschijnlijk een vet contract geregeld bij Leipzig en die jongen z'n hoofd gek gemaakt.. Je kon vanaf dag 1 al zien bij Leipzig dat hij spijt had van die keuze

11 december 2023 om 19:19

Alleen daarom had Ajax hem niet moeten terughalen. Ze konden hiermee een geweldig signaal afgeven naar hun jeugd. Dat doen ze nu ook naar dan wel het verkeerde signaal. En voor die 20 miljoen of een beetje meer hadden ze ook een goed of misschien wel een beter alternatief kunnen halen.

11 december 2023 om 19:49

Leuk dat signaal maar dan had Psv hem waarschijnlijk gewoon opgepikt. Brobbey gaat nog genoeg opleveren voor Ajax. Hij gaat met dikke winst de deur uit dan maakt die 20 mil geen zak meer uit.

11 december 2023 om 19:54

Vind het aan de andere kant wel mooi dat een speler ook terug naar z'n nest kan mocht het niet goed uitlopen in het buitenland. Ook ging Ajax ervanuit dat Brobbey op z'n minst top eredivisie niveau zou zijn.

Om een kille signaal af te geven zou de jeugd niks uitmaken, want of ze weggaan of niet ligt natuurlijk aan hunzelf en de toekomstperspectief die Ajax kan bieden. Dat signaal zou een zaakwaarnemer nog meer overtuigingskracht geven om zo'n club zonder enig sentiment te verlaten.

Als je alle bedragen mee neemt van aankoop, salaris, en verkoop dan lijkt mij dit haast onmogelijk. Maar dit is het nieuwe voetbal. Kijken voor hoeveel munten we een speler kunnen verkopen. Wat boeit mij dat nou, laat maar eens wat leuke acties of goals zien op het veld. En ja ik weet heus wel dat het het om de munten draait tegenwoordig.

Je gaat bijna denken dat Verweij belang heeft bij het zo goed mogelijk in de markt zetten van Brobbey. Op basis van de prestaties tot nu toe is Gimenez simpelweg de betere spits.

Journalisten en analisten zijn met de dag minder serieus te nemen. 0,0 nuance voortaan. Ze proberen alleen maar headlines te halen.
3 weken terug was Brobbey nog niet goed genoeg voor het rechter rijtje en mist hij basiseigenschappen om een goede spits te zijn, nu is hij oranje spits voor de komende 10 jaar en zijn ze er van overtuigd dat hij meer op gaat leveren dan Santi.
Hancko was een maand terug nog geweldig, maar wordt nu weggezet als overhyped.
En zo waaien ze met alle winden mee op basis van de allerlaatste wedstrijd.
Ik begrijp dat overdreven gedoe allemaal niet.

Nounou, meneer Verweij heeft ook een quote nodig om in de picture te blijven. Gimenez heeft veel betere cijfers dan Brobbey en is op dit moment wel een paar stappen verder.

Maar hij zou best gelijk kunnen krijgen, maar dat heeft meer te maken met het verschil in onderhandelingspositie. Ajax kan een bod van pakweg 35 miljoen lachend wegwuiven, Feyenoord kan dat niet.

11 december 2023 om 19:51

Ik vraag me dat af of Ajax dat op dit moment kan hoor. Ook daar is het geld aardig verdampt. Als je al leest dat Ajax het de komende transferperiode voornamelijk van huurspelers moet hebben dan weet je wel genoeg

Een beetje open deuren intrappen de laatste tijd. Dat Brobbey een topspits in wording is, dat ziet toch bijna iedereen al een jaar of 2.

11 december 2023 om 18:51

Tot aan die 2 goals tegen Marseille vond een groot deel Brobbey helemaal niks, ken ook zat mede Ajacieden die liever Akpom of Mikau spits wilde zetten, onbegrijpelijk

11 december 2023 om 19:01

6 goals uit 14 gespeelde wedstrijden bij Ajax staat in mijn ogen toch niet gelijk aan “Topspits in wording”. Zeker als de vergelijking wordt getrokken met Gimenez.

12 december 2023 om 08:33

Als je alleen naar het aantal doelpunten kijkt, dan zie je ook niets. Bij 10 goals betrokken in 14 wedstrijden, de belangrijkste speler in het aanvalsspel van Ajax, altijd aanspeelbaar, ruimte kunnen maken voor anderen. Die jongen speelt nu zoals Benzema (niet op hetzelfde niveau, wel in dezelfde stijl) dat deed in zijn tijd bij Real, toen Ronaldo nog meedeed. Die maakte er toen ook niet altijd even veel, maar stelde de rest daartoe in staat. Hem alleen beoordelen op doelpunten, dat zou belachelijk zijn.

Je wordt toch doodmoe van deze clowns vd telegraaf.
Ook 0 feitenkennis Brobbey 16,5 milj. Gekost stel hij gaat ooit voor 55 weg, mooi bedrag prima!
Gimenez tot nu toe 6 milj gekost + 10% toekomstige transfersom.
Stel hij gaat voor 40 weg wie verdiend er dan meer? ( verweij heeft het over verdiennen)
Wat doet het ertoe maar check een keer feiten.
Als ze ooit gaan dan hoop ik voor mooie bedragen zodat de eredivisie goede spelers kan blijven halen cq opleiden

11 december 2023 om 21:59

In jouw geval houdt Feyenoord 30 miljoen over en Ajax 35,5. En dan heb ik voor het gemak even de 3 miljoen aan bonussen die nog bovenop de transfersom van Brobbey kan komen meegeteld.

12 december 2023 om 16:41

Daar heb je een punt, ik had erbij moeten zetten 10% van de winst dus minus de 6 milj. Dus mijn feitenkennis was ook niet goed opgeschreven!

Gelukkig dat ik mijn aandelen al in Brobbey heb gehaald.

Leuk en aardig, maar laat hem eerst maar een aantal seizoenen presteren en dan niet alleen in de eredivisie en misschien op een eindtoernooi. Dan kunnen we pas zien of hij echt zo'n topper is.

Als je Brobbey verkoopt, terugkoopt, weer verkoopt en weer terugkoopt en dit blijft herhalen dan zal de totale marge misschien inderdaad hoger zijn dan wat Feyenoord voor Gimenez krijgt ja…

11 december 2023 om 22:02

Het verschil tussen de aankoop van Brobbey en Gimenez is 10 miljoen. Als Ajax 10 miljoen meer krijgt voor Brobbey dan Feyenoord voor Gimenez, dan krijgt Ajax al meer.

Brobbey zou best meer kunnen opleveren dan Santi, maar Santi is in alles een veel betere spits.

En Mike heeft wss nog gelijk ook!

Moeten ze hem daarna alleen niet voor nog meer geld weer terugkopen natuurlijk. Maar goed, Ajax verdiende ook meer aan Calvin Bassey dan wij aan Kokcu, dus ik sluit het niet uit.

Ja hallo en we hebben meer betaald voor Bergwijn dan we voor Gravenberch hebben gekregen. Transfersommen zeggen zo weinig. Ik hoop wel dat Brobbey ergens een schuldgevoel heeft over die eerste transfersoap en dus ook zijn contracten netjes verlengt zodat Ajax kan cashen, want uiteindelijk gaat die transfersom ook vaak over contractduur en hoe graag een speler weg wil.

Vind het allebei niet veel. Komen zwaar tekort voor de top en zijn meer niveau middenmoot Duitsland. Ze hebben allebei hun sterke kanten, maar hun zwakke kanten springen er naar mijn mening veel te vaak uit. Hoor je niks meer van als ze uit Nederland vertrekken.

Antony leverde ook meer op dan Sinisterra. Ajaxspelers leveren nou eenmaal meer op. Ook als ze niet per se veel beter zijn.

Lol., even vergeten de Leipzig debacle

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren