Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertrokken talent: ‘Ik hoor vaak dat ik in dit Ajax sowieso zou spelen'

Laatste update:

Na een goed begin van het seizoen lijkt bij Sontje Hansen de klad erin te zitten. De buitenspeler van NEC was halverwege december voor het laatst trefzeker en dat vreet aan hem. Hansen merkt dat het soms lastig is om Ajax op je cv te hebben staan. "Dat brengt verwachtingen met zich mee."

"Ik zit in een periode dat het niet zo lekker draait", erkent Hansen in gesprek met de Gelderlander. "De afgelopen week was ook zwaar met drie wedstrijden in zes dagen (NEC zit nog in het bekertoernooi, red.). Ik kan me niet heugen wanneer ik dat voor de laatste keer heb gedaan, dus dat is nog even wennen."

Hansen denkt vaak na over dingen die hij anders en beter kan doen. "Ik wil meer lef tonen en doelgerichter worden. Dat was ik in de jeugd van Ajax een stuk meer. Daar speelde ik als spits en verbrak ik in de C1 het record met 42 goals in één seizoen."

Om beter te worden kijkt hij vaak filmpjes van Neymar en Ousmane Dembélé. "Soms vergeet ik dat ik bij Jong Ajax heb gespeeld en niet in Ajax 1. En dan ben ik de laatste drie jaar bij Ajax ook nog eens niet zoveel in actie gekomen."

"Ik leg de lat hoog voor mezelf en dat is misschien niet altijd even realistisch. Het niveau bij NEC is stukken hoger dan bij Jong Ajax. Maar ja, alleen al de naam Ajax brengt verwachtingen met zich mee en daar moet ik mee dealen."

Hansen, die zondag in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax speelt, hoopt dat zijn ex-werkgever zich snel herpakt. "Maar zondag nog even niet", haast hij zich te zeggen. "Wij kijken nog altijd met een schuin oog naar die vijfde plaats."

"Ik krijg vaak te horen dat ik in dit Ajax sowieso zou spelen. Dat zou kunnen, maar ik zit nu bij NEC. Ik heb er geen spijt van dat ik mijn contract bij Ajax niet heb verlengd. Het is achteraf makkelijk praten. Ik was een beetje emotioneel bij mijn afscheid, maar ik heb het onwijs naar mijn zin bij NEC."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Scoort aan de lopende band in Nijmegen ?

17 februari 2024 om 13:56

Hansen wisselt goede wedstrijden af met bar slechte. Te weinig rendement, al is het ook nog maar zijn eerste seizoen in de Eredivisie natuurlijk. Maar hij is niet goed genoeg voor Ajax. Het is dat NEC niet breed zit in de vleugelspelers, anders had Hansen ook wel een keertje kunnen banken.

"De buitenspeler van NEC was halverwege december voor het laatst trefzeker en dat vreet aan hem." Ja dat voldoet inderdaad wel aan het huidige profiel van een flankspeler van Ajax op dit moment... Maar even zonder gekheid, hij is gewogen en te licht bevonden gewoon op dit moment. Wie weet komt zijn talent ooit nog tot uiting. Lijkt me verder een sympathieke gast

17 februari 2024 om 12:10

Hij had wel talent, maar had toen te maken met best wel zware blessures waar die moeilijk bovenop kwam. Daarnaast zat hij mentaal ook in de soep. Dus het is niet zo dat hij per se te licht was bevonden. Jongen moet even het plezier terugvinden in het spelletje en gelukkig heeft hij dat nu in Nijmegen. Onder Meijer kan die wel het nodige doorontwikkelen.

17 februari 2024 om 12:11

Een flankspeler beoordeel je op voorzetten en assist, niet op doelpunten

17 februari 2024 om 12:13

Gelukkig heeft hij ook maar 2 aasists dit seizoen. Evenveel als het aantal doelpunten dat hij heeft gemaakt. Gewoon niet enorm goed dus.

Dat hoor je dan waarschijnlijk van je familie, Hansen.
Mijn moeder zegt ook altijd dat ik de liefste man op aarde ben. Ze kent niet eens iedereen.

Beetje gek interview dit. Ene kant is hij kritisch en geeft aan dat het niet lekker loopt bij met alle respect NEC. (Mooie club!)
Anderzijds zou hij in dit Ajax wel meespelen?

17 februari 2024 om 12:31

Hij zegt toch niet zelf dat hij zou spelen, hij hoort het van anderen. Vind hem redelijk realistisch, al had je zon uitspraak beter niet kunnen doen haha

17 februari 2024 om 13:29

@groenekat, ik snap wel waarom iedereen dat zegt. Kijk hoeveel matige jeugdspelers vanuit Jong dit jaar speeltijd krijgen. Lijkt wel alsof alles uit de jeugd opeens mag spelen ongeacht kwaliteit

“ Maar ja, alleen al de naam Ajax brengt verwachtingen met zich mee en daar moet ik mee dealen."

Nu doet hij of het een last is, maar over 5-10 jaar is zijn Ajax verleden een zegen die hem aan nieuwe contracten weet te helpen.

17 februari 2024 om 12:25

Een en hetzelfde kan zowel een last als een zegen zijn. Dat het over 5-10 jaar een voordeel is, neemt niet weg dat het nu als een last kan voelen. Stel je voor als je vader een oud top speler is. Fantastisch voor je ontwikkeling als je jong bent, terwijl later de kans bestaat dat het tegen je wordt gebruikt.

17 februari 2024 om 13:58

Brengt misschien verwachtingen met zich mee. Maar de naam Ajax zorgt ook makkelijker voor een nieuwe club als je die nodig hebt…

17 februari 2024 om 15:48

Als je je herinneringen van de Ctjes gaat ophalen, 42 goals tegen AFC en FC Haarlem dan ben je ook niet lekker in je hoofd. In de Jeugd van Ajax krijg je niet eens weerstand omdat ze de alle beste spelers al hebben opgepikt. Die jongen heeft geen enkel besef van de realiteit.

Kan mooi dit weekend laten zien dat hij dus bij dit Ajax speeltijd had kunnen krijgen door een weteldpartij te spelen.
Spelen in een volle arena moet toch ooit zijn droom zijn geweest.

17 februari 2024 om 17:11

Precies, laat hem maar bewijzen dat hij te snel is opgegeven daar in Amsterdam. Tot nog toe ben ik nog niet overtuigd van hem door zijn te lage rendement, maar wat niet is kan nog komen.

Zegt genoeg over degenen die dat zeggen, of over het niveau van ajax op dit moment.

Was altijd wel een groot talent waar ik het persoonlijk ook wel in zag zitten. Maar zelfs bij dit Ajax zou hij eerlijk gezegd denk ik niet spelen. Of in elk geval zeker niet in de basis staan.

Een echte (ex) Ajax speler van deze tijd. Licht, fysiek ondermaats en bijna nooit de belofte inlossen....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren