Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ocampos duwde Ajax-talent naar uitgang: ‘Niemand snapte waarom hij gehaald werd’

Laatste update:

Sontje Hansen is bij Kick 't Met van Ziggo Sport ingegaan op zijn vertrek bij Ajax. De huidig aanvaller van NEC doet een boekje open over hoe Alfred Schreuder op de laatste dag van de transferperiode voor een (tijdelijke) overgang van hem ging liggen, vanwege het vertrek van Antony. Toen werd echter op het allerlaatste moment tóch nog Lucas Ocampos binnengehaald, tot groot ongenoegen van de jongeling.

"Ik had al met een aantal clubs uit Nederland gesproken", memoriseert Hansen bij het praatprogramma van Ziggo. "Maar toen kwam Alfred Schreuder naar me toe om te zeggen dat ik niet weg mocht."

"Op de laatste dag van de transfermarkt...", baalt hij. Het had alles te maken met de transfer van Antony. Op 29 augustus maakten de clubs de transfer van de Braziliaan wereldkundig.

Hansen rekende zich vervolgens rijk. Hij wilde vechten voor het vrijgekomen plekje na de overgang van de peperdure Antony. "Ik dacht: dit is dan echt het moment dat het moet gaan gebeuren."

"Schreuder appte mijn zaakwaarnemer om te zeggen dat ik niet meer weg mocht. Ik dacht: dan ga ik gewoon lekker bij Ajax 1 spelen, of trainen”, vertelt de vleugelspits. Twee dagen later zag Hansen zijn perspectief op speeltijd weer als een kaartenhuis in elkaar storten.

Ajax wist namelijk in de allerlaatste minuten van de zomerwindow tóch nog Ocampos vast te leggen. Lang leek de deal te klappen, omdat Sevilla hoopte Ocampos voor 20 miljoen euro te verkopen.

De Raad van Commissarissen van Ajax ging met dat bedrag echter niet akkoord, waardoor een deal op niks uit dreigde te lopen. In de slotminuten van de window werd dan toch een huurdeal (ter waarde van vier miljoen euro) bereikt. Die was overigens weinig succesvol: Ocampos keerde in januari weer terug naar Sevilla.

"Ocampos werd gehaald, en toen moest ik bij Jong Ajax blijven. Toen Ocampos kwam… Ik weet echt niet waarom iemand binnen Ajax dacht van: hé, hij gaat goed spelen. Niemand begreep toen waarom hij was gehaald", sneert Hansen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is gewoon een gevalletje Bojan/cuenca geweest. De La Liga spelers van de afgelopen 20 jaar zijn vaak niet echt gemaakt voor de Eredivisie aangezien het op een ander baltempo gespeeld zal worden en toch iets meer fysiek is. Moet wel zeggen dat dit niet betekent dat Eredivisie spelers niet goed kunnen aarden in Spanje, maar voor spelers die voornamelijk in Spaanse competities hebben gespeeld ligt het toch anders.

29 december 2023 om 00:20

Een speler die het in La Liga goed doet komt natuurlijk niet in de Eredivisie voetballen, als je dat meeneemt in je vergelijking is het niet zo gek dat spelers uit La Liga het meestal niet zo goed doen in de Eredivisie.

29 december 2023 om 02:14

Het was wel grotendeels schreuder zn fout dat ocampos niet geslaagd is hoor. Heeft een hele goede carriere, argentijns international, veel gespeeld in laliga. Heeft notabene de europa league gewonnen toen hij terug kwam naar sevilla en had aandeel erin. Je moet zo’n speler wel even laten wennen aan het koude en soms kille nederland met een compleet ander cultuur dan de spaanse/argentijnse. Kreeg ook nooit een reeks wedstrijden om het te laten zien.

29 december 2023 om 06:42

@mattiaspsv

Je bedoelt een speler die 21/22 slechts 42 wedstrijden voor Sevilla speelde met 9 goals en 6 assists. In die 42 wedstrijden minuten maakte voor 35 volledige wedstrijden. Die dus gewoon 1 op 3 liep in zijn seizoen? Die in de champions league en Europa league standaard basis speler was?

Die in het seizoen 19/20 de europa league won, in dat seizoen 44 wedstrijden speelde waarvan 7 in de europa league. Met 17 goals en 5 assists netjes 1 op 2 liep?

Ocampos was een prima aankoop op het moment van aantrekken, bij zowel Marseille als Sevilla was hij onbetwist basis speler met meer dan prima statistieken. Ondertussen was hij ook argentijns international. Waar zijn concurrententen Messi, Martinez, Alvarez, Dybala, Correa en Di Maria waren...

Nee Ocampos is het perfecte voorbeeld waarom een goede voetballer niet is geslaagd in een club waar het chaos was een een onbenul als trainer.

29 december 2023 om 00:21

Ocampos heeft welgeteld 114 minuten gespeeld verspreid over 6 wedstrijden. Langste wat hij in 1 wedstrijd heeft gespeeld is 63 minuten. Schreuder wilde van hem, op z'n 28e, een rechtsback maken. We kunnen toch wel gerust stellen dat die man zo bizar weinig kansen heeft gehad onder een onbekwame trainer, dat we gewoon niet of hij goed genoeg voor de Eredivisie was.

29 december 2023 om 06:46

@regulator

Ocampos heeft hetzelfde probleem gehad bij Ajax als Forbs bijvoorbeeld nu ook heeft, hun favoriete positie linksbuiten is bezet en daardoor komen ze op de flank waar ze niet (goed) renderen. En ten tijde van Tadic kon ik hier wel begrip voor op brengen, die leverde elk jaar door MVP te worden. Alleen Bergwijn kan mij echt zsm gestolen worden, voegt totaal niets toe aan het spel en heeft met 7 goals waarvan 4-5 penalties weinig toegevoegde waarde aan Ajax.

Forbs heeft zijn kansen nog niet gepakt, alleen geloof ik dat Forbs en ook Sosa samen een tijdje de kans moeten krijgen op links. Dat is toch je flank voor de komende jaren. Daar moeten we tijd in investeren.

Kan namelijk niet geloven dat Sosa (1 op 3 in duitsland) en Forbs (1,4 op 1 in Plu21) helemaal niets meer kunnen.

29 december 2023 om 09:12

Compleet mee eens over Bergwijn. Met dit rendement verdient hij het uberhaupt niet om basis te staan. Ik heb echter wel mijn bedenkingen bij Forbs. Hij lijkt bepaalde kwaliteiten te missen, die eigenlijk vrij weinig met een positie te maken hebben. Z'n balbehandeling is vrij pover en ben totaal niet te spreken over zijn overzicht en rust in het spel. Ik laat me graag verrassen, maar heb er een hard hoofd in.

Ik vind het trouwens totaal niet vergelijkbaar met Ocampos. Misschien is links meer zijn positie, maar Ocampos heeft in zijn carriere vrij vaak op rechts gestaan. Heeft daar zo weinig de kans gekregen dat je niet eens kunt spreken van een goede/slechte invulling.

En Sosa.. Zolang Ajax strategisch de verdediging niet op orde krijgt, zal hij meedoen met de malaisse. Eens dat de samenwerking Sosa/bergwijn totaal geen connectie lijkt te hebben.

Beetje onnodig van Hansen om zo te sneren; Ocampos is gewoon een prima speler (Argentijns international nota bene). Die jongen heeft een grotere carrière dan Hansen waarschijnlijk ooit zal bereiken dus een beetje respect was wel op z’n plaats geweest. Onder normale omstandigheden was Ocampos gewoon geslaagd bij Ajax.

29 december 2023 om 00:06

Hij sneert niet naar Ocampos, maar de beleidsmakers

29 december 2023 om 00:44

Aangezien Ocampos niet geslaagd is had Hansen wel de kans om te laten zien dat het halen van Ocampos onnodig was…Dat heeft hij echter niet gedaan. Zo bekeken kun je dus ook stellen dat de beleidsmakers het dus toch goed gezien hadden dat er versterking nodig was maar heeft het alleen niet goed uitgepakt.

29 december 2023 om 08:33

maar heeft hij die kansen wel gekregen ? Sontje belande heel snel op een zijspoor omdat hij niet bij wilde tekenen.

Hij heeft wel een grote mond voor iemand die bij NEC nog niet bepaald een verpletterende indruk weet te maken. Ocampos is geen succes gebleken, maar het is volkomen logisch dat Ajax na het vertrek van Anthony op zoek ging naar een geschikte vervanger en niet wilde bouwen op een speler die bij jong Ajax al nauwelijks rendement had. De zelfkritiek is tegenwoordig ver te zoeken bij veel jonge spelers.

29 december 2023 om 00:29

Dit vind ik ook wel vrij raar inderdaad. Hij had in het begin een opleving, maar speelde daarna heel erg pover op KKD niveau. Wat men ook van Antony mag vinden, maar deze jongen kwam jammer genoeg niet eens een kilometer in de buurt. Echt heel gek dat hij dit zelf niet eens kan erkennen.

Ik vind het vrij jammer, want ik vond in z'n debuutseizoen bij J Ajax echt heel sterk spelen. Ontzettend veel rauw talent.. maar dat is, zoals zo vaak blijkt, nooit genoeg.

29 december 2023 om 01:37

Eens. Maar hij snapt hier niet waarom hij dan alsnog niet verhuurd is. Want Ajax verkoopt Antony, houdt Hansen binnenboort maar schuift hem meteen weer opzij omdat Ocampos kwam. Had die jongen dan gewoon een jaartje verhuurd.

29 december 2023 om 01:55

Weef het voornaamste punt dat hij maakt is dat zijn tijdelijke vertrek geblokkeerd werd, en er vervolgens alsnog een extra speler kwam. Dat is toch ook zuur voor een jeugdspeler. Hij heeft toch juist wel zelfkritiek als hij erkent dat een verhuur de beste optie is?

29 december 2023 om 07:40

Je hebt gelijk hoor.
Maar hebben jullie dit programma/format wel eens gezien?
Hoe ze praten, eruitzien, handgebaartjes etc.
Dit zijn echt pubers die niet al te snugger lijken met een camera op hun gericht 😂

Nog even los van het feit dat ik niet denk dat Hansen op dit moment iets aan Ajax toe zou voegen (al vind ik zo'n Forbs persoonlijk ook een verschrikking om naar te kijken en daar is gewoon 14(?) miljoen voor betaald...) vond ik zijn keuze voor NEC wel een hele verstandige en ook wel dappere beslissing. Had toen hij kwam ergens nog wel m'n bedenkingen, stond altijd te boek als een groot talent maar er sijpelde ook wel wat verhalen over gedragsproblemen door. Daarnaast moet je bij jongens uit de Ajax-opleiding met hun 'branie' altijd maar afwachten hoe ze landen tussen de nuchtere Nijmegenaren, dat kan heel snel tegen je gaan werken hier als ze de sukkels uit de provincie even gaan laten zien hoe het echte voetbal gespeeld wordt. Maar Hansen heeft me op dat vlak absoluut verrast. Hij loopt echt de pollen uit het veld, maakt ontzettend veel meters (zowel verdedigend als aanvallend), is constant in de weer en laat bij vlagen gewoon hele goede dingen zien. Probleempje bij Hansen is voornamelijk zijn fitheid (geweest), tot voort kort was het vaak de eerste helft erg goed om vervolgens de tweede helft volledig onzichtbaar te zijn waarna hij na 60-70 minuten noodgedwongen gewisseld moest worden. Heeft nog moeite met het doseren van zijn energie, wil soms zijn acties nog wat te graag doorvoeren en haalt daardoor nog wat te weinig rendement uit zijn acties. Maar dat gaat wel komen met de tijd, hij passeert dermate makkelijk zijn directe tegenstander dat ie het in zich heeft om elke back, op die van PSV en Feyenoord na, een vervelende middag te bezorgen. Laatste wedstrijd tegen Fortuna had ie ook een hele fijne actie die Matsson vervolgens echt alleen maar in hoefde te tikken. Gelukkig heeft NEC hem voor 4 jaar vastgelegd en kan er dus in alle rust aan zijn mindere punten gewerkt worden. Krijg je dat een beetje bijgeschaafd en weet hij het hoge niveau dat hij nu bij vlagen haalt wat constanter te etaleren dan ga je hier gewoon flink voor cashen. Wat dat betreft moet je dit soort type spelers m.i. altijd koesteren, zeker in het moderne voetbal zijn goede buitenspelers zo extreem belangrijk geworden (feyenoord verliest er namelijk gewoon overwintering Champions League + een kampioenschop op)

29 december 2023 om 02:29

Mooi om te horen dat hij de inzet toont. Ik denk en hoop dat Schøne ook een belangrijke rol speelt voor hem in zijn ontwikkeling

Toch volkomen logisch dat Ajax een vervanger voor Antony wou halen. Dat had die zelf ook wel moeten zien aankomen. Jammer dat het niet gelopen is zoals het zou moeten met Ocampos. Had ontzettend weinig kansen gehad. En heeft zich goed herpakt met Sevilla door het winnen van de Europa League. Deze Sontje Hansen speelt daarentegen meer als linksbuiten dan als rechtsbuiten...

Word een beetje moe van al die ajax talenten. Het is vaak een hoop bla bla in de media, maar echt presteren ho maar,

En vervolgens gaf hij ocampos geen enkele fatsoenlijke kans.

En kijk nu eens even hoe Ocampos het doet en hoe onze Sontje het nu doet… Beetje grote mond voor iemand die het nog even moet gaan laten zien. Zit je bij NEC, ga je beweren dat je beter bent dan Ocampos?!?

Er zitten gewoon een hoop matige talenten bij Ajax op dit moment die eigenlijk geen recht van spreken hebben. van Axel-Dongen, Vos, Banel; vorig jaar ook Hansen, Rasmussen... het heeft allemaal bar weinig met het niveau van Ajax te maken. Spelers zoals Brobbey, Taylor en Timber maakten ook in het begin al indruk. Het was niet perfect, maar je zag wel dat deze spelers iets konden brengen. Ik mis dat nu wel.

Ik heb het idee dat dit soort spelers na het zien van hun potentieel op Football Manager ook denken dat ze in het echte leven wonderkinderen zijn. Dat zou kunnen, maar in die spaarzame momenten moet je het dan wel laten zien. Je krijgt maar weinig tijd, maar het is wel de kans van je leven.

En dat zie ik gewoon niet terug. Ook niet bij Martha en Banel. Hlynsson doet veel goed, maar is het een potentiele sterkhouder? Twijfels.

Wat dat betreft lees ik liever de reactie van Tristan Gooijer, die het liefst meters blijft maken bij Jong voordat hij uberhaupt aan aanhaken wil denken. Hij is waarschijnlijk ook de minste van alle besproken spelers, maar het getuigt wel van realisme.

29 december 2023 om 15:31

Maar dit is toch gewoon hetzelfde zoals er al decennia spelers uit de jeugd komen?
Gemiddeld stroomt er elk jaar wel een talent door die uitgroeit tot sterkhouder, een enkele keer twee, meer zijn het er structureel nooit geweest. Niet in de tijd van van Gaal, niet bij de van der generatie, niet onder ten Hag en nu ook niet.

Er hebben altijd een paar jongens tussen gezeten die in de jeugd uitblonken maar waar het er bij de senioren om verschillende redenen niet uit komt (deze Hansen was daar tot hij in Jong Ajax kwam zeker een goed voorbeeld van, maar recent ook jongens als Unuvar of Eiting die in de jeugd bekend stonden als top talenten) en omgekeerd jongens die in de jeugd moeite hebben om mee te komen maar uiteindelijk wel doorbreken (denk aan Mazraoui die pas op zijn 19e als laatste van zijn lichting een eerste jeugd contract kreeg). En dan heb je inderdaad jongens die er op hun 17-18 gelijk staan (zoals de namen die je zelf aan geeft) maar ook spelers die pas op hun 20ste of 21ste doorbreken of die een paar seizoenen nodig hebben voordat ze uitgroeien tot een sterkhouder. Wie van die jongens uiteindelijk de mooiste - langste carriere heeft daar valt ook nog geen peil op te trekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren