Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertrek bij Ajax op til: ‘Als er iemand in aanmerking komt voor een transfer...’

Laatste update:

Ajax lijkt deze winter afscheid te nemen van Gastón Ávila, zo zegt Johan Inan dinsdagochtend in de AD Voetbal Podcast. De journalist van het Algemeen Dagblad stelt dat de 22-jarige zomeraankoop door de ontwikkeling van Jorrel Hato en terugkeer van Ahmetcan Kaplan weinig perspectief meer heeft in Amsterdam. Ávila speelde maandagavond negentig minuten mee bij Jong Ajax tegen Helmond Sport (4-1 winst).

Tim van Duijn, journalist van Voetbal International, bracht begin deze maand al naar buiten dat Ajax reeds bereid is mee te werken aan een vertrek van Ávila. De linksbenige verdediger kwam afgelopen zomer voor 12,5 miljoen euro over van Royal Antwerp en ligt in de Johan Cruijff Arena tot medio 2028 vast.

Ávila gaf maandag een assist tegen Helmond Sport.

Inan bevestigt nu dat Ávila geen toekomst meer heeft bij Ajax. “Hij heeft sinds de trainerswissel nog geen seconde gespeeld. Uit mijn hoofd is hij zelfs de enige die nog niet heeft gespeeld.” Volgens Inan gaf Ajax-trainer John van 't Schip tijdens het gewonnen thuisduel met Vitesse (5-0) een duidelijk signaal af aan Ávila.

“In de tweede helft greep Van 't Schip de gelegenheid aan om vaste reserves als Salah-Eddine en Medic minuten te laten maken”, aldus Inan. “Daar hoorde Gastón Ávila niet bij. Gezien zijn leeftijd kan hij nog voor Jong Ajax uitkomen, dus vandaar dat Ajax heeft besloten om hem mee te laten doen tegen Helmond Sport. Om nog iets van ritme te houden.”

Inan vraagt zich af of Ávila nog in actie gaat komen voor Ajax. “We gaan richting de winter en als er één aankoop in aanmerking komt voor een transfer, is dat Gastón Ávila wel.” Ávila heeft bij zowel de ontslagen Maurice Steijn als Van 't Schip aangegeven dat hij niet meer als linksback wil spelen. De Argentijn ziet zichzelf enkel als een centrale verdediger. Ook om die reden denkt Inan dat een snelle uittocht van Ávila gerealiseerd zal worden.

“Als je ziet hoe Jorrel Hato zich zich daar aan het ontwikkelen is, dan ben je als Ávila zijnde wel gezien”, concludeert Inan. “Ik kan me voorstellen dat ze daar in de winter een oplossing voor gaan zoeken. Dat heeft er ook mee te maken dat Ahmetcan Kaplan nu op de weg terug is. Hij heeft zich in de keren dat hij zich kon laten zien heel aardig gemanifesteerd, dus dat zal waarschijnlijk de back-up van Jorrel Hato worden.” Kaplan, die in de zomer van 2022 voor 9,5 miljoen euro overkwam van Trabzonspor, wacht nog altijd op zijn debuut voor Ajax.

Inan sluit overigens niet uit dat Ávila eerst op huurbasis vertrekt uit Amsterdam, daar het afwachten is of er veel clubs geïnteresseerd zijn in zijn komst. Indien de linkspoot vertrekt komt er razendsnel een einde aan een teleurstellend dienstverband bij Ajax. De zomeraankoop van de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat speelde tot dusver 354 minuten in de hoofdmacht van de Amsterdammers, verdeeld over 6 optredens.

Is Gastón Ávila de grootste miskoop van Sven Mislintat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helemaal prima. Al zou ik eerst inzetten op een verhuurperiode, gezien hij nu z'n aankoopbedrag niet gaat opleveren.

28 november 2023 om 08:43

Precies. Kan me ook voorstellen dat Kaplan ook eerst maar moet laten zien of hij weer op niveau komt en als Hato zijn ontwikkeling doortrekt kan hij ook ineens gekocht worden door een topclub.

Zonde dat hij niet gewoon voor zijn plek wil strijden en zich richt op de positie waar hij wel kans maakt.

28 november 2023 om 09:15

myvision

Ik snap je idee, maar Avila heeft slechts 9 wedstrijden meer dan 45 minuten gespeeld voor Antwerp en is voor een zwaar idioot bedrag gehaald. Dat geld ga je niet meer terug vinden. Verlies voor lief nemen en door.

Overigens valt mij het van Overmars ook wel tegen. Maar hij zal net als Mislintat ook wel een flink deel in zijn zak hebben kunnen steken.

Forbs ook afscheid nemen bij de 1e de beste Engelse club die geld op tafel gooit. Minteh is technisch nog beter.

Mikautadze zou ik bijvoorbeeld wel verhuren (heeft zich bewezen).

Schoon schip!

28 november 2023 om 09:50

Forbs afscheid? Stuur dan die bergwijn de laan uit

28 november 2023 om 10:03

Minteh is technisch ook best goed hoor. Hij is alleen niet helemaal toerekeningsvatbaar lijkt soms 😅

28 november 2023 om 19:42

Zou toch mooi zijn als we eens zouden kappen met iedereen maar rucksichtlos af te schrijven na een paar wedstrijden. Helemaal als ze niet eens een fatsoenlijje kans hebben gekregen, belachelijk. Kaplan heeft nog niets laten zien, ik hoop dat hij het gaat laten zien maar vooralsnog weet niemand of hij t gaat brengen.

Tja als je aangeeft om niet meer op een bepaalde positie te willen spelen, spreek je eigenlijk van werkweigering en ga je op de stoel van de coach zitten. Zoiets heet in je eigen voet schieten.

28 november 2023 om 08:13

Tja als je zelf die positie niet leuk vind en je ook beter bent in het centrum dan vind ik het niet zo gek als je dat aangeeft.het verbeterd zeker niet je kans op spelen maarja dat is je eigen keuze op dat moment.Het is ook wel lullig voor zon jongen.word voor een top bedrag gekocht verhuist naar een nieuw vreemd land en dan word je meteen zo slecht behandelt van alle kanten. Heb het met hem te doen.

28 november 2023 om 08:40

Het zal inderdaad een grote verandering zijn geweest van Antwerpen naar Amsterdam. Moet ook altijd wennen aan de taal en het klimaat daar.

28 november 2023 om 08:40

Van Antwerpen naar Amsterdam zal nou niet zo'n enorme cultuurshock zijn denk ik hoor hahah.

28 november 2023 om 09:15

Nou... Van friet naar patat is toch een hele verandering voor sommigen

28 november 2023 om 12:26

Voor een Nederlander misschien niet maar voor iemand uit Argentinië kan het een groot verschil zijn. Belgische mensen zijn heel anders als Nederlandse mensen en ook de taal is wat anders. Altijd zo kortzichtig, die jongen maakt toch gewoon een kuttijd mee nu..hij kan er ook weinig aan doen dat hij niet zo goed is en veel ste veel voor hem betaald is.Het blijven mensen.Als hij had geweten dat hij zo bij het grofvuil gezet zou worden dan had hij de stap niet gemaakt dat weet ik wel zeker.

28 november 2023 om 08:13

Of hij had lekker z’n mond moeten houden en op een positie moeten spelen die hem niet ligt waardoor hij continu de grond in geboord wordt vanwege mindere prestaties.

28 november 2023 om 08:34

Die positie ligt hem zo slecht dat hij er een transfer van 12,5 miljoen naar ajax mee verdiend heeft.

28 november 2023 om 08:43

12.5 miljoen. Het lijkt wel de nieuwe standaard om er 10-20 procent bij te verzinnen om een slechte transfer te benadrukken hier op VZ, haha!

28 november 2023 om 08:47

Zal het even aanpassen.

28 november 2023 om 08:14

Niet meer willen spelen of je voorkeur aangeven. Ik was er niet bij maar kan me heel moeilijk voorstellen dat een speler die zo kort bij een club is, weigert om een bepaalde positie in te vullen.

28 november 2023 om 08:17

Ik ben het met je eens dat hij zichzelf wellicht in z'n voeten schiet en nu weinig aan spelen toekomt, maar dit is toch geen werkweigering of op de stoel van de coach zitten? Hij geeft slechts zijn voorkeur aan, is zijn goed recht en hij weet wie hij voor zich heeft.

Avila heeft dit seizoen al voor Antwerp gespeeld, dus kan niet verkocht worden toch? 3 clubs in 1 seizoen is niet toegestaan.

28 november 2023 om 08:14

Officiele wedstrijden ook?

28 november 2023 om 08:34

Heel scherp van FCkorsou. Heeft inderdaad officiële wedstrijden gespeeld, dus kan niet eens verkocht worden in de winter.

28 november 2023 om 08:34

Jup, 2 competitiewedstrijden en de supercup

28 november 2023 om 08:34

2 wedstrijden in de Belgische competitie en de Supercup.

28 november 2023 om 09:31

Er zijn landen waar de nieuwe competitie start aan het begin van het jaar. Volgens mij kan hij daar gewoon aan verhuurd of verkocht worden.

29 november 2023 om 10:41

Jij schrijft in je eigen zin al waar meneer heen gaat met korting

Dit is de 2e keer dat ik dit lees, maar ik had begrepen dat hij al voor Antwerpen en Ajax heeft gespeeld en dus niet in de winter nog een transfer kan maken. Klopt dat dan niet?

Ik zou hier ook wel voor pleiten. Langzaamaan afscheid nemen van aankopen die het niet gaan worden.

Ik hoop dan ook dat de volgende spelers kunnen vertrekken en zo ruimte ontstaat voor eventuele goede aankopen:

* Steven Bergwijn
* Gaston Avila
* Rulli
* Salah-Edine

En misschien een verhuurperiode voor Mikautadze.

Mochten deze spelers vertrekken hoop ik dat er financiele ruimte is voor een goede 6 aankoop met ervaring en eventueel een creatieve nummer 10.

Had in hem gehoopt op een type Nico maar daar heb ik mij erg in vergist, zulke types Nico en Alvarez missen wij wel in het team.
Beste dus om hem te verkopen en hoop ook dat Bergwijn gaat naar de zandbak want presteerd ver onder de maat.
Helemaal wat ze ervoor betaalt hebben en Forbes en Godts staan om te springen om te spelen

Hij en Rulli zouden wel eens kunnen vertrekken deze winter. Het zou niet eens zo slecht zijn als dit gebeurd.

Hij kan niet weg, alleen naar Antwerpen, hij heeft al wedstrijden gespeeld voor antwerpen en ajax. Bijzonder dat een journalist dit niet weet.

28 november 2023 om 09:29

Weet niet hoe die regel precies werkt maar het nieuwe seizoen in Argentinie begint eind januari alweer dus volgens mij kan hij daar gewoon heen.

Ik ben persoonlijk heel blij dat hij zelf ook niet meer als linksback wil spelen. Centraal achterin gaat het nog enigszins, maar op linksback was hij nog slechter dan Wijndal.

Weer een jaartje mislukte spelers slijten. Zou beginnen met Bergwijn maar goed, dit is goede tweede. Eigenlijk is iedereen te koop voor de juiste prijs ben ik bang. Zie niemand verschil maken dit jaar



ja... avila. ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden. ik geloof echt neit dat hij zo slecht is zoals er word beweerd en hij zichzelf heeft laten zien. hij zal vast kwaliteiten hebben die vele andere niet beschikken, daar geloof ik echt in, maar ajax en de eredivisie is niets voor hem. hij zou beter renderen in de serie a of de liga santander. vermoed ik. strik eromheen en weg... voor 5/6/7 miljoen.

Bergwijn is ook zeker topkandidaat om ajax te verlaten, voor zichzelf voor ajax voor de fans.. verdient teveel voor wat hij laat zien bij ajax. is een te grote speler tussen aanhalingstekens om zich zelfzelf zo ten toon te stellen, hij mag van mij idd naar west ham of fenerbache voor zo rond de 2o miljoen.

een leider figuur, ervaren, tactische nummer 6 halen is prio. dat weet iedereen en ziet iedereen in amsterdam. een paar namen die realistisch zouden zijn :

#krunic - ac milan
#william carvalho - real betis
#bazoer - az ( minder ene leider, wel ervaring)
#Ndidi- leicester city
#caquaret- lyon
#lucas torreira- galatasary

gebaseerd op speeltijd bij huidige club, salaris, en kwaliteiten.



Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren