Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bommel gaat in op transfer Gaston Ávila: ‘In België zijn dit grote bedragen’

Laatste update:

Mark van Bommel gaat het missen om over Gastón Ávila te beschikken, zo geeft de oefenmeester aan op de persconferentie in aanloop naar het duel van Royal Antwerp met AEK Athene. De Argentijn verkast naar Ajax, waar de Amsterdammers naar verluidt 12,5 miljoen euro overmaken naar de Belgische kampioen.

"Dat is zeker vervelend. De kwaliteiten van Gastón gaan we wel missen", verzucht Van Bommel op de vraag of hij baalt van het vertrek van zijn pupil. "Nu moet je je ook nog zo laat weer aanpassen." Volgens journalist Sacha Tavolieri van RMC Sport heeft technisch directeur Marc Overmars de 23-jarige Olivier Deman op het oog als vervanger voor Ávila. Deman speelt nu nog bij Cercle Brugge.

"Anderzijds is dit het goede aan ons afgelopen seizoen, dat we Ávila en William Pacho (voor 9 miljoen naar Eintracht Frankfurt, red.) voor een mooi bedrag kunnen verkopen", vervolgt de Nederlandse coach. "We zitten nog niet in een fase dat we zulke bedragen kunnen weigeren. Dit is een compliment voor de hele groep. In België zijn dit grote bedragen." Met zijn uitlatingen bevestigt Van Bommel min of meer de transfer van Ávila naar de Nederlandse recordkampioen.

Naast hem zit Toby Alderweireld, die als ex-Ajacied de vraag krijgt of hij de transfer van de Argentijn begrijpt. "Ik begrijp niemand die hier vertrekt", lacht de centrale verdediger. "Nee, het is een mooie stap voor hem, dus is het begrijpelijk. Maar het is jammer voor ons als hij gaat." Antwerp probeert ten koste van AEK Athene dinsdagavond de groepsfase van de Champions League te bereiken. De Grieken schakelden afgelopen week Dinamo Zagreb uit na een krankzinnige slotfase en wonnen in de voorbereiding al met 3-0 van de ploeg van Van Bommel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deman zou een uitstekende vervanging zijn. Net zoals Coulibaly van Dortmund dat ook is voor Pacho.

Antwerp heeft een vrij goede selectie momenteel. Nog wat kwaliteit op het middenveld en ze staan eigenlijk verder dan vorig jaar vind ik (indien ze Butez) kunnen behouden.

21 augustus 2023 om 18:50

Kan je iets vertellen over deze aankoop door Ajax? Is het iemand die wat gif brengt in een slappe defensie ?

21 augustus 2023 om 19:40

Hij brengt de ‘grinta’ dat Ajax miste.

22 augustus 2023 om 02:59

Ik kijk (als Antwerp supporter) elke wedstrijd dus heb wel een beeld van de kwaliteiten van Avila.

Ik heb een beetje een dubbel gevoel bij deze transfer. Langs de ene kant is het leuk bedrag en kan je het moeilijk weigeren want Avila was (nog) niet per se een steunpilaar van Antwerp, maar langs de andere kant mits goede europese prestaties zouden we er misschien wel meer voor kunnen krijgen.

Avila speelde eerste helft van het seizoen niet mee, na de winterstop wel in de basis geknokt en wisselde goede en mindere wedstrijden met elkaar af wat niet onlogisch is wanneer je jezelf moet inpassen. In de play-offs en eerste wedstrijden van het seizoen vond ik Avila wel top.

Wat Avila wel heeft is tonnen inzet en een ruw kantje, maar pakte toch maar slechts 3x geel vorig seizoen. Goede cross pass, voorzet en snelheid/diepgang. Zijn stats waren niet top maar ik zou er mij niet blind op staren want kan wel degelijk aanvallend iets bijbrengen.

Minder goede kanten: soms iets te impulsief in zijn acties, wisselt mooie acties af met bal in tribune te trappen en heeft eigenlijk nog maar echt een 10 tal echt goede matchen gespeeld bij ons.

Om bij Ajax basisspeler te zijn zal hij op zijn elan van de laatste maanden moeten doorgaan en constanter worden. Hij heeft nog veel te leren denk ik en Ajax is een stap hogerop. Ik zie er wel potentieel in maar denk niet dat hij ooit de wereldtop zal bestormen.

Moeilijk te voorspellen, maar ik wens Avila het allerbeste toe, alleen al voor zijn inzet en als sfeermaker in de kleedkamer, heeft toch op korte tijd een onvergetelijke indruk nagelaten.

21 augustus 2023 om 19:18

Aanvallend vind ik het gewoon heel mager.

21 augustus 2023 om 19:44

Die nieuwe jongen van Bodo vind ik wel echt goed, Janssen is een topper voor Belgische begrippen en dan heb je met Balikwisha en Ejuke nog goede kwaliteit in huis.

Kan nog wel iets bij, maar vorig jaar vond ik het niet meteen beter.

Ben benieuwd hoe Avila het gaat doen in Amsterdam. Het is inderdaad een aardig bedrag voor een back. Maar goed hopelijk kan hij de grinta brengen die Ajax jarenlang had met Tagliafico aan die linkerkant. Dat is wat er mist aan het huidige Ajax. Natuurlijk moet die voetballend sterk zijn maar wat inzet zou ook wel mooi zijn. Zeker omdat een Wijndal dat totaal niet doet en Salah-Eddine komt gewoon kwaliteit tekort. Voor Van Bommel was die een ijzersterke kracht dus hopelijk ook bij Ajax.

21 augustus 2023 om 18:44

Ik las de analyse van Sam Planting, en lijkt mij goede aanvulling. Krijg je laatste lijn; Gaaei, Sutalo, Hato, Avila. Ik heb wel wat twijfel hoe dit gaat werken icm Bergwijn, gezien die wel profijt heeft van aansluitende back. Terwijl dit een lager blijvende controleur is.

Misschien Forbs links, Bergwijn op 10 en Kudus rechtsbuiten. Dan is spits eigenlijk enige vraagteken nog.

Als Overmars hem na een halfjaar voor 12.5 laat vertrekken ga ik mij toch wel lichtelijk zorgen maken. Ik hoop dan maar dat het is zoals MVB het schetst; dat ze dat geld echt nog hard nodig hebben.

21 augustus 2023 om 18:57

Het is niet alsof er al een complete uitloop bij Antwerp gaande is. De club komt van ver, en op papier is dit voor die jongen een mooie stap, zowel sportief als financieel. Je hoeft niet altijd heel moeilijk te doen als td

21 augustus 2023 om 19:19

Verdiep je even in Antwerp hoe de club gegroeid is maar afgelopen jaar voor het eerst een grote speler verkocht en Aankopen van 5 miljoen zijn voor hun al heel bijzonder.

Ben erg benieuwd naar Ávila. Heb hem het afgelopen seizoen een paar keer zien spelen bij Royal Antwerp en is zeker iemand met potentie. Was dan lang niet altijd basisspeler bij Antwerp, maar tegen het einde van het afgelopen seizoen speelde hij zich toch wat omhoog en kreeg hij meer speeltijd. Had het eerste halfjaar wel wat moeite om te wennen, binnen en buiten het veld en dat dus ook wel z'n impact.

Als linksback is hij prima. Hij in snel, verdedigend prima, aanvallend prima, heeft een goede trap in zijn benen en ergens zie ik iets in hem wat Angeliño ook had bij PSV. Maar op de een of andere manier lijkt hij mij ook iemand die uiteindelijk prima als centrale verdediger kan spelen. Ik zeg niet dat hij de nieuwe Martinez is, maar Ávila is wel iemand die het spel goed kan lezen vanuit achter en gewoon goede (crosspasses) vanuit achter heeft en dus ook snel is waardoor hij met ruimte in zijn rug kan spelen.

Bij Boca Juniors en Rosario Central speelde Ávila altijd als centrale verdediger als hij speelminuten kreeg. Hij was dan ook gewoon verdedigend lekker fel, stond zeker zijn mannetje en had dus dat spelinzicht vanuit achter in zich. Probleem was alleen wel dat hij te nonchalant en te driftig was als centrale verdediger en dat was Martinez ook en die deed het ook weleens wat driftig, maar een vaak gewoon veel beter dan Ávila en had ook meer rust. Als linksback is Ávila ook gewoon prima doordat hij ook een soort drive heeft in zijn spel om als back te spelen.

Ik verwacht Ávila voorlopig ook niet centraal bij Ajax aangezien bij als linksback is gehaald en Ajax links centraal Hato heeft die het gewoon prima doet. In de voorbereiding wisselde Hato goede met slechte momenten af, maar hij heeft zowat heel de voorbereiding met Rensch, Aertssen en Salah Edinne om zich heen gespeeld en Rensch is gewoon nog steeds niet goed genoeg na al meerdere jaren, Aertssen is (nog) niet klaar voor Ajax 1 en Salah Edinne is aanvallend oké als back maar verdedigend niet en vanaf het moment dat Hato Medic naast zich kreeg begon hij veel beter te spelen. Medic maakte dan tegen Excelsior een grote fout, maar speelde voor de rest gewoon prima.

Denk wel dat hij zijn plek kwijt zal raken aan Sutalo, maar ik hoop dat Medic nog genoeg minuten mee zal blijven pikken. Maar als Ávila in de toekomst rustiger wordt in zijn spel aan zowel de bal als positionering en corrigeren, dan zal het mij niets verbazen als hij centraal komt te spelen en hij is maar 1,82m maar hij heeft buiten zijn lengte ook best wel veel om ook gewoon een goede cv te zijn.

Gorter
Gaaei
Sutalo
Hato
Ávila
vd.Boomen
Tahirovic
Forbs
Berghuis
Bergwijn
Akpom

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren