Verhitte ‘Derby della Madonnina’ prooi voor Inter en scorende De Vrij

Internazionale heeft zondagavond uitstekende zaken gedaan in de Derby della Madonnina tegen AC Milan. De ploeg van trainer Luciano Spalletti was in de stadsderby met 2-3 te sterk voor de aartsrivaal en stijgt zo weer over Milan heen naar de derde plek in de Serie A. Stefan de Vrij was met een rake kopbal een van de hoofdrolspelers bij inter, dat nu twee punten meer heeft dan de stadsgenoot en mag blijven hopen op Champions League-deelname voor volgend seizoen.

Inter had zich geen betere start van de wedstrijd kunnen wensen, aangezien de bal binnen drie minuten al achter Gianluigi Donnarumma lag. Een lange bal van Ivan Perisic werd door Lautaro Martínez weer terug de doelmond in gekopt en Vecino kon van dichtbij raakschieten. Deze goal was een welkome opsteker voor i Nerazurri, die het nog altijd zonder Mauro Icardi moesten stellen en ook geen beroep konden doen op de geblesseerden Radja Nainggolan, João Mário en João Miranda. De Vrij stond wel in de basis en hij zag hoe Milan zich na de snelle openingstreffer terug probeerde te knokken.

Lucas Paquetá zette Samir Handanovic aan het werk met een pegel van afstand en een kopbal van de Braziliaan verdween even later langs het doel van de tegenstander. De Sloveense doelman had eveneens een antwoord op een gevaarlijke schuiver van Hakan Çalhanoglu, voordat de grootste kans na de openingstreffer voor de goal van Donnarumma plaatsvond. Vecino had het vizier na een halfuur spelen echter niet opnieuw op scherp staan en schoot hoog over uit kansrijke positie. Terwijl verdere goals in de eerste helft uitbleven, stond het iets meer dan tien minuten na de rust opeens 1-2 voor Inter.

Een combinatie na een korte corner stelde Matteo Politano in staat om de bal voor het doel van Donnarumma te slingeren en De Vrij kegelde het leer vervolgens met het hoofd in het doel. Het duurde echter niet lang voordat Milan de marge weer terugbracht naar één doelpunt, daar een rake kopbal van Tiemoué Bakayoko zes minuten later de aansluitingstreffer betekende. I Rossoneri gingen daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar kregen tien minuten na de 1-2 een nieuwe domper te verwerken. Een overtreding van de ingevallen Samu Castillejo leidde tot eens strafschop voor Inter en Martínez benutte het buitenkansje feilloos.

Net als na de vorige treffer reageerde Milan ook nu weer snel en nadat Inter een corner niet goed weg kreeg, gaf Matteo Musacchio zijn ploeg weer hoop. De thuisspelende ploeg slaagde er echter niet meer in om langszij te komen en kwam een paar minuten voor tijd nog goed weg. Invaller Andrea Conti kreeg in eerste instantie een rode prent van scheidsrechter Marco Guida na een forse charge op de enkels van Martínez, maar de arbiter besloot de kaart na raadpleging van de VAR om te zetten in geel. Spalletti werd vervolgens vanwege aanmerkingen op de leiding naar de tribune gestuurd en hij zag hoe zijn ploeg in de zes minuten durende blessuretijd, ondanks goede kansen voor Castillejo en Patrick Cutrone, het hoofd boven water wist te houden.

Vind jij dat Internazionale het verdiende om te winnen?

1
2

Eerste keer in jaren dat ik weer een volle Serie A wedstrijd heb gekeken en ik vond het zeker de moeite waard! Leuke wedstrijd, waarin ik echt onder de indruk was van het positiespel van Inter. Hoe ze van achteruit opbouwden terwijl Milan hoog druk zette en hoe Inter omschakelde bij balverlies was echt heel goed.
AC Milan verdiende wat mij betreft wel minimaal een punt. De scheids floot slecht e Milan probeerde het spel te maken. Spelers die mij positief opvielen waren Skriniar en Asamoah aan Inter zijde. Bokayoko, Castillejo en Suso speelden erg sterk aan de andere kant. Kessie en Rodriguez waren echt de zwakste schakels vandaag.
Wat een redding van D'ambrosio op het laatst. Prachtige strijd tussen deze twee grootmachten die beiden weer langzaam naar de top gaan!

Heerlijke wedstrijd gezien, een mooie afsluiter van het weekend. Milan had nog genoeg kansen op de 3-3 maar Inter heeft zich niet laten kennen, en wat een save van D'ambrosio in de laatste minuut!

Was me wel een heerlijk weekendje Serie A. 42 doelpunten in 10 wedstrijden, dat zijn Eredivisie taferelen. Het enige minpunt is dat Juve heeft verloren.

18 maart 2019 om 03:23

En dan zul je net zien dat er vandaag in de Eredivisie zo weinig is gescoord. 5 doelpunten in 4 wedstrijden is voor Eredivisie-begrippen echt bizar weinig. Omgekeerde wereld.

Mooie winst dit. Was echt broodnodig. Hele leuke match die we in mijn mening over de gehele 90 minuten wel terecht hebben gewonnen. Ook 6 punten los van Roma nu. Hopelijk spelen we nu ook zo tegen Lazio.

Derby, in dit geval de aller mooiste en beste derby ter wereld.Dat is altijd een wedstrijd opzich. Dat bleek ook weer in deze wedstrijd. Waar Milan alles won de afgelopen tijd, won inter nauwelijks. Maar zie hier, 2-3 thuis verloren...
Maar echt, het was alsof milan geen middenveld had staan, inter kan vaak zo doorlopen,inter was hier en meester in de eerste helft, milan had zoveel balverlies en 0,0 goede aanvallen Canhanoglu,Kessie,Rodriquez,Suso,allemaal supper bagger.

In de 2e helft werd milan beter, wat ik niet verwachtte want Gatusso wisselde Paqueta(!)  Voor Castilljo, en door een andere opstelling kreeg Milan meer grip, dat had naar de 3-3, moeten leiden, de 3e, goal hing al sinds 75e minuut in de lucht, maar helaas

Er was maar 2(!) Spelers die een dikke voldoende haalde en dat zijn Donnarumma en Bakayoko, vooral Bakayoko bewijst een wereldtopper te zijn, heeft bij milan NOOIT een slechte wedstrijd gespeeld en vandaag zorgde hij voor de balverovering en goede passjes en natuurlijk zijn zeldzame goal.

1e helft inter heer en meester en 2e helfst Milan, 90%, heer en meester, gelijkspel had terecht geweest, al verdiend inter het ook wel puur op hun spel van de eerste helft.

Verloren, MAAR.WAT.EEN.WEDSTRIJD!

FORZA MILAN!!

17 maart 2019 om 22:35

Bakayoko heeft in zijn eerste 3 wedstrijden echt gespeeld als een natte krant, dus dat hij "NOOIT" een slechte wedstrijd gespeeld heeft bij Milan is onzin van de hoogste plank. Desalniettemin wel een van de beste bij Milan nu

17 maart 2019 om 22:41

Oja klopt, helemaal vergeten, maar kan mn stuk niet meer aanpassen

17 maart 2019 om 23:04

Inderdaad, vergeet nooit de fouten die hij maakte uit bij Napoli in augustus...

17 maart 2019 om 23:31

Iedere derby is een wedstrijd op zich. Brengt andere krachten boven.

17 maart 2019 om 23:50

Maar bij Milan Inter helemaal, die derby is Magisch

Wat een geweldige wedstrijd. Had alles erop en eraan. Die Italianen zijn wel heel goed in emotie en passie loslaten, prachtig om te zien. Wel een verdiende overwinning voor inter over de hele wedstrijd gezien. Ben toch wel van plan om wat vaker serie A te gaan kijken. Vind het alleen zo jammer dat die stadions vaak zo leeg zitten.
Ohja: die laatste hoekschop, hoe krijg je het voor elkaar haha.

17 maart 2019 om 22:42

Vond je het vandaag ook leeg?😉

17 maart 2019 om 23:16

Kaartjes voor voetbalwedstrijden zijn redelijk duur. Goedkoopste die ik bij Inter heb kunnen vinden waren 45 euro en dan zat je helemaal achteraan op de bovenste ring. Italie heeft op het moment niet een geweldige economie dus ik snap het wel dat er veel mensen zijn die de kaartjes niet kunnen betalen. Voor het Guiseppe Meazza stadion betreft: er passen iets meer dan 80.000 mensen in en bij de wedstrijden van Inter zitten er gemiddeld 55.000 in. Lijkt vrij leeg op dat moment maar toch nog een behoorlijk aantal als je ze allemaal voor het stadion in ziet lopen. Bij Napoli zijn delen van het stadion afgesloten wegens instortingsgevaar en bij Roma/lazio weet ik niet precies wat er aan de hand is.

Heerlijke derby! Had niet verwacht dat Inter zo goed zou spelen, vooral als je het vergelijkt met de wedstrijd tegen Frankfurt! Inter terecht gewonnen, maar AC was niet veel minder. Ben ook tevreden met Lautaro, hoef Icardi in ieder geval niet meer te zien!

lautarooo,wat een supertalent,zeer slimme kopbal richting vecino,en nog penalty gescoord,zwaar verdiend.

Wat zal het mooi zijn als we volgend jaar weer traditioneel Juventus, Inter en Milan in de Champions League zien, samen met Napels natuurlijk.

of dat julli enige concurrentie hebben in de serie A,want dit is niet leuk meer,ben benieuwd wat je mening is

Milan speelde 70 minuut lang een draak van een wedstrijd dus het is niet onverdiend, echter die scheids... Triest. In mijn ogen geen penalty hooguit discutabel en hij kijkt niet eens naar de VAR, dan fluit hij zoveel kleine dinge 90% tegen Milan, Asamoah die bij elke aanraking het gras gaat zoenen en Bakayoko die zuiver de bal speelt wordt een overtreding voor gefloten. Dan wilt hij ook nog onterecht Conti een rode kaart geven maar gelukkig stak de VAR daar een stokje voor. Kessie, Rodriguez, Suso en Paqueta zo slecht vandaag niet te begrijpen. Suso mag van mij echt voor 10 miljoen de deur uit, die corner op het laatst doet mn maag draaien, wordt je toch gwn ziek van hoe slecht die was? Gefeliciteerd Inter het was vandaag niet onze dag

17 maart 2019 om 23:18

Penalty was terecht. Politano werd pootje gehaakt binnen de lijnen van het strafschop gebied en op dat moment maakt het niet uit of die richting het doel liep of ervan af. Aanraking was misschien ligt maar hij werd aangeraakt.

18 maart 2019 om 09:05

Hij werd niet geraakt man was een mooie uitvoering voor bij de toneelschool. Scheids zat inter uiterst mee in de derby gister

18 maart 2019 om 13:45

Zijn genoeg beelden van dat hij helemaal niet geraakt werd, maar zelf sprong en naar de grond ging. Beter opletten vriend

Absoluut niet verwacht maar misschien daarom wel extra lekker . Nu doorzetten thuis tegen Lazio

Wat een mooie wedstrijden hebben de afgelopen weken gehad.

Eindelijk weer een sterk Inter gezien. Echt genoten.

Wat een wedstrijd! Retespanned tot het eind. Prachtige redding van D'Ambrosio op het eind anders was het een zure 3-3. Over het gehele wedstrijd heeft Inter terecht gewonnen. In de eerste helft had Inter al drie keer kunnen scoren met Vecino. Milan kwam paar keer puur op opportunisme teurg. Inter begon heel scherp aan de wedstrijd terwijl ze nog midweeks een wedstrijd hadden. Milan had hele week kunnen voorbereiden maar konden niet onder druk van Inter uitvoetballen. Heel apart. Waarom Inter dit soort strijd en voetbal niet tegen Eintracht op kon brengen is me ook een raadsel. Wellicht hadden ze alles gespaard voor de derby. Ook leuk voor de Vrij om met een doelpunt in de derby zijn fout van vorige wedstrijd goed te maken. Overal een heel belangrijke overwinning voor Inter vavanond met oog op CL plaatsing. Ook lekker om Milan een tik uit te delen. Dit keer zonder Icardi. Milan fans kregen ietwat grote mond laatste weken. Gewonde dieren zijn het gevaarlijkst.

17 maart 2019 om 22:46

Nouja als je alles wint, kan je best grote mond hebben, zekker als je ziet wat voor supertalenten er rondloopt nu met Donnarumma,Piatek,Paqueta, Romagnoli,ect. Zelfs onze bagger wedstrijden wonnen we..

Maar we zijn weer op aarde, en inter, verdiend gewonnen. Chapaue

17 maart 2019 om 22:56

Milan heeft zich aardig versterkt in de winterstop. Ze hebben nu veel meer scorend vermogen. Ik verwacht dat zowel Inter als Milan zich gaan plaatsen voor CL .

17 maart 2019 om 23:22

In mijn ogen wou het niet lukken tegen Eintracht omdat we een echte spits misten. Normaal gesproken trekken Icardi of Martinez de verdediging gedeeltelijk uiteen waardoor de overige spelers iets meer vrijheid krijgen. Met alle respect voor Keita, maar hij is niet zo'n speler. Hij is meer voor de flanken en dan de voorzet geven of naar binnen en passen. Icardi en Martinez gebruiken veel meer de looplijnen die echte spitsen gebruiken en minimaal 1 verdediger meetrekken. Daarom wou het in de aanval niet lukken en dan is 1 foutje van De Vrij al genoeg om met 0-1 te verliezen.

17 maart 2019 om 23:30

Jazeker. Martinez was zeker een gemis. We hebben ook veel pech gehad met blessures, schorsingen en dat gedoe met Icardi. Bijna alle nieuwe aankopen zijn 70% van de tijd geblesseerd geweest zoals Vrsaljko, Balde en Nainngolan. Mits iedereen fit heeft Inter een heel sterk elftal maar we hebben onze potentie dit seizoen bij lange na niet gehaald. Behalve derbies dan

Genoten van de wedstrijd en van de ambiance!

Zeer vermakelijke wedstrijd echt genoten! Zou mooi zijn als beide teams uit Milaan de komende jaren weer een beetje de concurentie aan kunnen gaan met de oude dame uit Turijn en de mannen uit Napels.

Inter veel sterker vandaag. Vond Milan sowieso de afgelopen twee wedstrijden al erg slecht tegen Chievo en Sassuolo, maar doordat die werden gewonnen werden ze hier neergezet als de favoriet.

Ziet wel dat Inter een stukje verder is. Verdedigend heel sterk en bij Milan veel slordigheid bij de jonkies. Paqueta laat af en toe leuke dingen zien, maar is soms ook erg slordig door de bal te lang vast te houden en 'm op gevaarlijke plekken kwijt te raken. Hakan was redelijk, al was die corner op het laatst wel erg dramatisch.

Inter vandaag tactisch veel beter. Maar Milan nog steeds 4e, met vier punten los. Zo lang de concurrentie, oa Roma, ook maar punten blijft verspelen moet die vierde positie toch makkelijk te doen zijn.

17 maart 2019 om 22:44

En inter's 3e plek is ook alles behalve zeker he, als wij gewoon weer door gaan met winnen, dan kunnen gewoon die 3e plek terug pakken

17 maart 2019 om 23:28

Ach 3e of 4e worden is praktisch evenveel waard. Enige 'prijs' is het eindigen boven je stadsrivaal. Zie ons beide wel CL halen, want Roma faalt dit jaar wel heel hard.

17 maart 2019 om 23:51

Klopt, maar 3e klinkt toch wat mooier dan 4e, 3e is podiumplaats😉

Piatek was net als Icardi helemaal nergens vandaag. Echt een fantastische overwinning en mooie derby. Velen hadden een slecht gevoel over deze derby maar gelukkig speelt vorm en een eventuele zegereeks amper een rol in de derby. Vooral in de 1e helft leek het wel alsof Inter boven Milan stond op de ranglijst en dat werd ook al heel snel in de score uitgedrukt. We hadden het al eerder kunnen beslissen maar hebben Milan in leven gehouden. Vooral in de 1e helft waarin vooral het middenveld van Milan ver onder de maat was. Wel met een heerlijk gevoel de saaie interlandperiode in en nu maar hopen dat Lazio over twee weken wordt verslagen.

Forza Inter!

Potverdorie wat jammer dat die rode kaart omgezet werd in geel. Ik had geld op een rode kaart staan en dat zat er zeker in haha. Desondanks wel een hele aantrekkelijke wedstrijd gezien. Een echte derby waar alles in zat. Als neutrale fan van genoten!