Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Vergeten Ajacied’ aast op meer speelminuten: ‘Hoop dat hij een kans krijgt’

Laatste update:

Ahmetcan Kaplan is blij dat hij na lang blessureleed eindelijk zijn eerste officiële minuten in het shirt van Ajax heeft kunnen maken. Maandagavond kwam hij tijdens het doelpuntloze gelijkspel tegen ADO Den Haag als invaller binnen de lijnen bij de beloftenploeg. In de zomer van 2022 maakte hij voor 9,5 miljoen euro de overstap van Trabzonspor naar Amsterdam.

"Ik ben blij dat ik na een lange afwezigheid voor het eerst op het veld stond, het was heel fijn", zegt Kaplan tegenover het clubkanaal van Ajax. "Ik heb hier hard voor gewerkt en fijn dat ik na tien maanden blessureleed ritme kan opdoen bij Jong Ajax. Hopelijk kan ik hierna de volgende stap zetten.”

Kaplan moest bijna tien maanden revalideren van zijn zware knieblessure. “Ik heb het voetballen erg gemist. Het was voor mij een hele zware periode, omdat het lang heeft geduurd. Ik heb echt toegeleefd naar mijn terugkeer op het voetbalveld. Mentaal gezien was het een moeilijke periode, maar ik denk dat ik het overwonnen heb.”

Ajax-watcher Tim van Duijn van Voetbal International kondigde eerder deze maand aan dat de rentree van Kaplan dichtbij was. “Je zou bijna vergeten dat hij nog Ajacied is, maar Ahmetcan Kaplan is op de weg terug", schreef de journalist op typerende wijze op X.

Dave Vos, die maandag nog hoofdtrainer van Jong Ajax was maar door het ontslag van Steijn is doorgeschoven naar de hoofdmacht, laat weten blij te zijn voor Kaplan. “Het is een buitenlandse jongen die hier alleen zit en dan is het heel mooi om hem dit moment te geven. We hebben hem in de kleedkamer ook even naar voren gehaald. Dat is mooi en ook een inspiratie voor de spelers die nu lang geblesseerd zijn."

Vos hoopt dat Kaplan nu in een fase komt dat hij fit is en blijft. “En ook hoop ik dat Ahmetcan, met de potentie die wij in hem zien, de kans gaat krijgen om het te laten zien. Hij is een linker centrale verdediger met een goede inspeelpass, rustig aan de bal en kopsterk. Daarnaast is het een heel mooi persoon. Het is niet makkelijk als je vanuit het buitenland deze kant opkomt en je eigen weg moet vinden. Hoe hij daarin zit en die grote glimlach van hem, is mooi om te zien.”

De Turks jeugdinternational wil zelf nu vooral vooruitkijken. “Ik wil verdere stappen zetten en hopelijk maak ik zo’n blessure niet nog een keer mee. Ik voel dat ik er klaar voor ben. Nu waren het twintig minuten en hopelijk worden dat er de komende wedstrijden meer. Daarna wil ik aansluiten bij het eerste en hopelijk daar mijn eerste minuten maken”, besluit Kaplan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een mokerslag voor zo’n jongen. Een mooie transfer maken naar het buitenland en dan een horror blessure oplopen, nog voordat je jezelf ook maar een keer hebt kunnen tonen. We zagen eerder bij Ajax een soortgelijk scenario met Bande. Hopelijk loopt dit beter af.

Succes!

Wel een geluk voor hem dat jongens als Sutalo, Medic en Avila er niet bijster veel van bakken dus hij zou inderdaad zomaar kansen kunnen gaan krijgen, mits hij nu fit blijft natuurlijk.

25 oktober 2023 om 14:34

Precies wat ik dacht, Kaplan kan zomaar de revelatie worden.

25 oktober 2023 om 14:55

Ik vind trouwen die Medic totaal niet minder als Sutalo

25 oktober 2023 om 15:06

Klopt, Medic heeft zich in ieder geval ook meer als strijder getoond en natuurlijk met die wereldgoal wat hartjes gewonnen.

25 oktober 2023 om 15:59

Maar op welke plek wil je hem neer zetten ? ik dacht dat zijn voorkeur uitging naar de linker centrale verdediging, en juist daar komt Hato ook het beste tot zijn recht.

25 oktober 2023 om 16:42

Maar vind je Hato nou echt goed? Denk kaplan met sutalo wel een mooi centraal duo met ramaj op goal. Laten we het over de backs maar niet hebben😅

Heel blij voor deze jongen dat hij na zoveel leed weer kan ballen. Ik wens hem dan ook heel veel succes

Nou perfect. Beter nieuws hebben ze bij Ajax in de afgelopen tijd nog niet gehad. Een centrale verdediger met veel potentie. Lijkt met dat als hij in vorm is mooi naast Hato kan gaan spelen. Dat is uiteraard als deze jongen ook geen miskoop blijkt te zijn. Toch wel lastig om na zo'n lange tijd in een nog voor jou onbekende club en taktiek jezelf weer op de kaart te spelen. Mooi dat hij dat in eerste instantie kan doen bij Jong Ajax. Was volgens mij bij Trabzon niet een vaste basisspeler maar de wedstrijden die hij speelde liet hij wel mooie dingen zien, vooral voor iemand van zijn leeftijd een leuke optie voor de toekomst.

25 oktober 2023 om 15:17

Is ook een linker centrale verdediger, dus naast Hato zal niet meevallen. Kan nog een probleem worden. Hato wil links centraal spelen, dus geen plaats voor deze jongeman ben ik bang. Ik denk dat ze Hato daar snel weer laten spelen, want die moet zijn contract nog verlengen. Zonder de verlenging loopt hij gratis de deur uit, terwijl hij over een paar jaar toch wel goed moet zijn voor een miljoen of 60/70

25 oktober 2023 om 15:58

Hato over een paar jaar 60/70 miljoen?
Ik moet het nog zien, zo fantastisch vind ik hem niet. Ik vind hem vooral goed voor zijn leeftijd en het is spectaculair dat een speler van 17 in de basis van Ajax speelt. Maar om nou te zeggen dat hij geweldig is de laatste tijd, nee.
En hij heeft nog ontzettend veel stappen te zetten wil hij ooit 60/70 miljoen waard worden.
Maar goed, wie weet heb je gelijk. De tijd zal het leren.

25 oktober 2023 om 16:02

Hij is een van de weinigen die stabiel speelt en nauwelijks fouten maakt. Dat is een topprestatie in dit team en dat als je pas 17 bent. Hij gaat een grote worden, mits geen ernstige blessures en hij de juiste club kiest wanneer hij Ajax verlaat

25 oktober 2023 om 16:43

Dat is wel een hele ruime berekening. als een Gvardiol voor 90 is gekocht door City die veel verder is in zijn carriere en veel meer heeft laten zien lijkt 60/70 miljoen voor een verdediger van ajax mij niet realistisch. Mathijs de Ligt was destijds aanvoerder en had de halve finale champions league bereikt voordat ie was verkocht voor 75 mil. En Timber die verkocht is voor 40/45 is daar ook weer een bewijs van.

25 oktober 2023 om 17:11

Hato voor 60/70 miljoen weg? Hij maakt nog genoeg fouten en hij heeft nog nooit laten zien echt uitzonderlijk te zien. Laat hem eerst een goede Eredivisie verdediger worden.

25 oktober 2023 om 15:21

Dat hij geen basisspeler was in Trabzon is niet helemaal waar. Hij was toen pas 18 jaar en het was zijn debuutseizoen. Speelde in het begin niet veel, maar nadat een paar spelers geblesseerd raakten ergens in het midden van het seizoen, werd hij basisspeler en is

Hij had het geluk dat een aantal spelers geblesseerd raakten, maar hij greep die kans wel met beide handen. Met uitzondering van een paar wedstrijden speelde hij daarna gewoon in de basis en deed het voortreffelijk.

Laat hem eerst maar eens heel voorzichtig ritme op doen bij Jong. Niet weer meteen de lappenmand in.



Wat ik heb begrepen van een vriend van me die uit Trabzon komt (en waar Kaplan speelde) werd hij als een enorm groot talent gezien bij hun en in de wedstrijden die hij daar speelde maakte hij echt indruk.

Ik ben dan ook benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen en gun het hem van harte na zo'n klote kruisbandblessure (die ik overigens zelf ook 2x heb opgelopen en ik weet hoe vervelend zo'n revalidatie kan zijn)

25 oktober 2023 om 15:23

Yup, maakte echt enorm indruk in zijn debuutseizoen. Trabzonspor werd dat seizoen ook kampioen.

Hij maakte niet alleen indruk met zijn verdedigende kwaliteiten, maar vooral ook door zijn voetballende kwaliteiten. Als hij, ondanks die blessures, zijn oude niveau weet te halen en zich kan doorontwikkelen, zou hij zomaar een lichtpuntje bij Ajax kunnen worden dit seizoen

25 oktober 2023 om 15:28

Ik hoop het voor die jongen en gun het hem ook. Toch zie je vaak dat ze een jasje uitdoen na zo’n blessure en hij heeft bijna een heel jaar in zijn ontwikkeling gemist.

Kan nog wel even duren voordat hij weer op niveau komt, als dat al lukt.

Zou fijn zijn als hij achteraf wel een Ajax-verdediger blijkt te zijn die Bassey duidelijk niet was. Eigenlijk concurreert hij nu met Avila voor de plek achter Hato. Als Kaplan fit kan blijven, kun je er eigenlijk weer eentje slijten in de winter en op zoek naar een ervaren versterking.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren