Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verbeek: ‘Ze zijn bij AZ een band aan het plakken die al 25 keer lek was’

Laatste update:

Het rommelt bij AZ rond Marco van Basten en de inmiddels vertrokken Alex Pastoor en het heeft er alle schijn van dat John van den Brom wordt aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Ex-coach Gertjan Verbeek vindt het essentieel dat ook het werkklimaat verbetert in Alkmaar. Verbeek werd zelf een jaar geleden ook al ontslagen en aan de werksituatie is weinig veranderd.

/

“Ik denk, dat het een groot probleem is dat niet duidelijk is wie de baas is bij AZ”, aldus Verbeek in gesprek met De Telegraaf. Verbeek vindt het maar vreemd dat besprekingen over spelers terecht zijn gekomen bij desbetreffende spelers. “Dan is er gelekt. En is er meegewerkt aan een onrustig werkklimaat.”

Nu het opnieuw onrustig is moet de Raad van Commissarissen van AZ opnieuw ingrijpen. “Ik heb het idee dat ze een band aan het plakken zijn, die al 25 keer lek was. Dan kun je beter een nieuwe band kopen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

AZ moet een nieuwe band kopen en eens gaan kijken waarom hij de hele tijd lek gaat:-)

24 september 2014 om 11:36

Als je een nieuwe band koopt hoef je ook niet meer te kijken waarom die ene hele tijd lek ging.

Overigens een goede vergelijking van Verbeek. AZ was altijd wel een club waar je niet zo veel over hoorde, weinig negatieve geluiden rondom de club. Zonde, vind het toch wel een mooie club, alleen jammer hoe ze Pastoor hebben laten gaan.

24 september 2014 om 11:45

wel want anders raakt hij weer lek op de punten waar het mis ging.

24 september 2014 om 12:01

Zit er misschien een spijker of een doorn, of misschien zelfs een stukje glas in de buitenband

24 september 2014 om 12:10

Ik denken een pepernootje

24 september 2014 om 12:55

scherp scherp.

Ik post ook veel comments met de nodige humor er in, maar die worden stevast verwijderd met als bonus -1.

Alle oudtrainers en mensen die helemaal niets met Az te maken hebben moeten hun mond houden.
Dit is blijven blazen met z'n allen om het vuur aan te houden.
Natuurlijk heeft zo'n Verbeek geen goed woord over voor Az, hij is er namelijk zelf ontslagen......en dat heeft uiteraard nooit aan de houding van Verbeek zelf gelegen.

24 september 2014 om 13:15

tinus45

Natuurlijk lag dat wel aan Verbeek maar je kan niet zeggen dat hij geen goed woord over heeft voor AZ. Niet dat hij ze een compliment geeft maar dat hebben ze ook niet verdiend. Hij heeft echter geen hekel aan AZ, hij heeft er met plezier gewerkt maar de wijze waarop hij aan de kant werd gezet verdient niet bepaald de schoonheidsprijs net zoals ze nu met Pastoor in eigen voet hebben geschoten. Lijkt er op dat jij meer rancune hebt tegen Verbeek dan Verbeek tegen AZ.

24 september 2014 om 15:07

En iedereen moet ze mond houden omdat?
Zover ik weet is het niet verboden je mening over iets te ventileren?

Haha, Verbeek kan het niet laten om steeds even een sneer uit te delen aan AZ. Aan de ene kant begrijpelijk, aan de andere kant gaat Verbeek dan ook steeds meer geloven dat het niet hem te verwijten viel dat hij werd ontslagen.
Of zijn ontslag nou goed is bestuurd door de club kan betwijfeld worden, meer belangrijk is evenwel dat het evident was dat zowel het bestuur als een aantal spelers (martens, Viergever) volledig klaar waren met Verbeek.

24 september 2014 om 10:32

@ Siceramo

Het vervelende voor AZ is dat Gert-Jan nog gewoon gelijk heeft ook. Hij werd weggestuurd omdat hij problemen had met de spelers groep. Wat natuurlijk kan gebeuren aangezien Gert-Jan een vrij eigenwijze en hypocriete vent is. Maar hij perste wel het optimale uit de spelers groep en de spelers die klaagden waren allemaal wissel spelers. Dus in hoeverre lag het aan de spelers?

Van Basten stapt op omdat de druk te groot is, nog steeds een apart verhaal aangezien hij bij Heereveen ook al problemen had met de druk. Achteraf toch bij AZ ingestapt en nu opgestapt wegens te grote druk.

Pastoor heeft ruzie met het bestuur.

Je kan gerust stellen dat het met de (assistent) trainers bij AZ de afgelopen jaren nooit helemaal soepel is gelopen. Dus moet je kijken naar de factoren die gedurende die periode constant zijn gebleven. En dat is het bestuur.

24 september 2014 om 10:46

@D-Bergkamp: Jij volgt AZ dus niet. Hij perste het optimale uit de spelersgroep? Het voetbal was de laatste 2 jaar niet meer om aan te zien. Enkel in zijn eerste jaar was het voetbal acceptabel, daarna dramatisch.

Het waren ook niet alleen de wisselspelers die klaagden, er waren meerdere basisspelers die niks snapten van zijn tactische onkunde en problemen hadden met zijn manier van coachen. En dat had verder niks te maken met de zogenaamde fysieke manier van trainen. Bovendien werd Verbeek in alle lagen van de organisatie niet meer gepruimd. Het zegt meer over hem dan over AZ dat hij zogenaamd niet weet waarom hij is ontslagen.

24 september 2014 om 11:06

Azalmaar2

Als er vrijwel met elke trainer gezeik is de laatste jaren (met Advocaat was er ook alweer enigszins rumoer rond zijn persoon) dan zit er toch echt iets bij Az fout. Je kan het niet op elke trainer blijven afschuiven, als het maar fout blijft gaan. Dat is ook wat Verbeek hier bedoelt.

24 september 2014 om 11:08

@ Azalkmaar2

Ondanks dat het voetbal beroerd was haald everbeek wel prestaties.hij werd 5e, 4e en 4e. Prestaties die de 2 seizoenen er na door gelouterde coach Dick Advocaat niet lukten. En vooralsnog zijn er met 9 punten uit 6 wedstrijden ook niet uitstekende resultaten behaald. Dus ondanks dat Verbeek volgens veel mensen binnen AZ communicatief beroerd was, tactisch zwak was en moeiljk in de omgang. Bereikte hij wel wat andere mensen niet bereikten. Verbeek was hetgeen dat AZ nodig had en nog steeds nodig heeft.

Dat mensen zijn ontslag nog steeds volledig aan hem wijten en niet grotendeels aan AZ zelf is belachelijk. Want als er de afgelopen 5 jaar 1 persoon zijn werk goed heeft gedaan bij AZ dan is het Gert-Jan Verbeek geweest samen met Gerbrands.

Iedereen vond het lachend dat Ortiz niet speelde en ga zo maar door. Tactisch stond het dramatisch volgens velen. Maar desondanks kwam hij wel met resultaten. Oftewel, Gert-Jan zag de dingen op de juiste manier en de algemenen opinie zat fout.

Begrijp me niet verkeerd, Gert-Jan is een hypocriete vent en ongelofelijk eigenwijs. Tenminste dat is hij in de media. Maar het is wel een heel erg goede trainer die vrijwel overal resultaten behaald. Alleen heeft hij een aparte manier van werken en die word niet overal gewaardeerd. Maar zijn aparte manier van werken levert wel resultaat op.

24 september 2014 om 11:52

Hele mooie verhalen allemaal van jullie. Maar ik lees nu al een paar keer dat Verbeek een hypocriet is. Wie kan mij uitleggen wat er zo hypocriet is aan verbeek?

24 september 2014 om 16:12

@D-Bergkamp: het laatste volledige seizoen van Verbeek zijn we volgens mij 10de geeindigd, wederom een bewijs dat je AZ niet volgt. Advocaat heeft er trouwens nog niet eens 1 volledig seizoen gezeten.

Bovendien lijk jij niet de hele geschiedenis met Verbeek te kennen en wat er speelde binnen de club. Mijn club heeft nu ontzettend domme fouten gemaakt rond de situatie van Van Basten, maar Verbeek heeft het 100 aan zichzelf te danken. Die man maakte zichzelf onmogelijk met zijn gedrag, houding, manier van benadering en tactische keuzes.

24 september 2014 om 18:00

Verbeek mag het dan aan zichzelf te danken hebben maar ook dat heeft AZ bijzonder amateuristisch aangepakt net als dat ze dat nu doen. Verbeek had al voor het nieuwe seizoen weggemoeten en niet na een handvol wedstrijden en de winst op Psv. Bovendien heeft Advocaat het na een goed begin niet eens beter gedaan,

24 september 2014 om 11:07

@ Siceramo
Naja eerlijk is eerlijk. Aan het verhaal van Pastoor stinkt wel wat aan.
Aangezien hij goeie vriendjes is met Pastoor en hij ook ontslagen is.
Daarnaast zijn de spelers die je opnoemt ook alweer weg bij Az.
Allebei nadat Verbeek al weg was.

24 september 2014 om 11:57

Diezelfde martens en viergever zijn inmiddels weg. Hoe ver ga je als club bij het laten hangen van je oren naar spelers?

24 september 2014 om 10:47

Sloep: Stewart bepaalt gewoon wie de hoofdtrainer wordt, alleen moet de taakverdeling wel even kortgesloten worden met Van Basten en Haar. Dat lijkt mij niet meer dan logisch. Als iemand in de technische staf zich niet kan vinden in de rolverdeling dan heb je zo weer een probleem. Dat gebeurt trouwens overal, alleen wordt het nu in een totaal verkeerde context gezet.

24 september 2014 om 10:47

Hij zegt niets naars toch? Hij wordt slechts om zijn mening gevraagd en geeft daar eerlijk antwoord op. Dit is zeker geen voorbeeld van natrappen.

Of is het misschien wel tijd voor een nieuwe fiets na 25 jaar!!!

24 september 2014 om 10:46

Of je moet eens kijken naar de route die je keer op keer neemt. Misschien ligt die wel vol met scherven

24 september 2014 om 11:09

AZ heeft wel een nieuwe fiets, maar heeft de oude band erop gezet.

Het management van AZ en de RvC moeten eens goed tegen het licht gehouden worden. Er dienen goede en duidelijke afspraken te zijn.

Onder Gerbrands werden dit soort zaken door AZ nooit breeduit gemeten in de media, waarom nu opeens wel?

Dus Verbeek zegt hier eigenlijk dat ze op zoek moeten naar een nieuwe Td?
Ben ik het wel mee eens. Misschien dat er dan eindelijk weer rust komt binnen AZ, de club die ooit nog bekend stond als warm, rustig en stabiel.

24 september 2014 om 11:06

Robert Eenhoorn gaat aan de slag per 1 oktober.

24 september 2014 om 11:13

maar niet als TD

24 september 2014 om 15:37

Wat voor functie gaat hij dan uitoefenen als ik vragen mag?

24 september 2014 om 12:09

Storm in een glas water. AZ heeft 1 fout gemaakt en dat is Gerbrands voor 1 oktober naar PSV laten vertrekken. Stewart is niet capabel genoeg om dit alleen te managen, met Gerbrands of Eenhoorn erbij was dit nooit zo gelopen. Door al die media-aandacht lijkt het nu net alsof het al 20 jaar een bestuurlijk zooitje is bij AZ en dat slaat natuurlijk nergens op.

Mmmmm, Altijd Zichzelf.
Mooie slogan, maar ik denk dat er gewoonweg een machtsvacuum is ontstaan na het vertrek Scheringa en daarna van Van Gaal.
Gerbrands heeft dat enige tijd kunnen vullen met kunst en vliegwerk en nu die weg is, beginnen de spelletjes weer van voor af aan. En iedereen raakt in de war als een icoon als Van Basten aangeeft dat hij er geen zin meer in heeft, door zijn persoonlijke issues. Dat men zich daar niet op heeft voorbereid is logisch en dat er dan krachten gaan spelen en persoonlijke belangen niet stroken met die van de club ook. Helaas zijn het nu allemaal verliezers en dankzij de media gaat dit nog vaker knallen bij AZ, helaas met nog meer persoonlijk leed voor deze of gene.

Die Earnie Stewart is ook een zeer gladde aal. Denk dat de succesvolle Volendamse trainer Hans de Koning de enige die daar kan overleven met zijn ervaring in een palingomgeving

Hans de Koning heeft zichzelf ook aangeboden in het AD, gast heeft humor.

24 september 2014 om 10:48

@stefanotti

Steward komt me niet zozeer als een gladde aal over, meer als een man die door zijn te emotionele karakterstructuur te veel laat leiden tot het nemen van verkeerde beslissingen en daardoor op sommige vlakken incapabel is.

24 september 2014 om 11:01

ik denk dat je link aal/paling niet helemaal binnenkreeg.. Ik heb de indruk dat die Stewart juist een ontzettende draaikont is al dan niet ingegeven door die zetbaas Nellissen.

24 september 2014 om 11:07

Ik had hem al gesnopen na opnieuw lezen, begreep de woordgrap wat traag :-) en had mijn reactie al aangepast... Had het artikel met Hans de Koning sowieso ook nog niet eerder gelezen..

24 september 2014 om 11:12

@ stefanototti: waarom is Nellissen een zetbaas? Nellissen is een man die niet graag op de voorgrond treed en al jaren (ook onder Scheringa) nauw bij AZ betrokken is. Ik heb nog nooit iets negatiefs over hem gehoord.

Het is misschien inderdaad aannemelijk. dat er al jaren niet duidelijk is wie de baas is in Alkmaar. sinds de val van Scheringa, die als een alleenheerser alle touwtjes in handen had en zelf zijn fiat wilde geven over de aankoop van nieuwe plastic bekertjes. Er is daarna blijkbaar een soort van machtsvacuüm ontstaan. Uit arremoede is de leiding overgenomen door Gerbrands, die er het hoogst haalbare uit haalde. Nu hij weg is zakt het hele zaakje in als een plumpudding in elkaar.

Edit: @the Oracle
Ik lees net dat je al een soortgelijke reactie hebt gepost terwijl ik dit typte ;-)

Ach, alles is nu opgelost.... Van de Brom hoofdtrainer en assistent ,,koning van het Nederlands voetbal'' Van Basten. Hoezo niet duidelijk wie er wat te vertellen heeft. Laat daar de ,,spelersspreekbuisjes'' ,,de Haartjes'' nog een beetje omheen dartelen voor het oppompen van de ballen, de pionnen en de berichtenlekjes naar de spelers, en het komt helemaal goed met deze club in verval. Wat een lachshow. En v.w.b. de uitspraak van Verbeek.... ,,als er spaken door het wiel blijven steken, gaat ook die nieuwe band weer lek''.

24 september 2014 om 11:18

..."de haartjes" zij anders wel al jaren loyaal aan Az...

en club in verval? jammer dat je AZ zo kwalificeert, het zit op dit moment niet mee, maar om de club zo neer te zetten is niet nodig. AZ is financieel gezond, heeft een prima jeugdopleiding, een visie die strookt met de nuchtere Alkmaarders (en omgeving), en een prima organisatie.

Dat het er soms niet uitkomt is jammer, maar dat kan overal gebeuren.... voorlopig heeft AZ Europees de laatste jaren prima prestaties neergezet en anderhalfjaar geleden een schitterend bekertoernooi winnend afgesloten.

24 september 2014 om 11:41

Dat klopt, loyaal aan AZ, maar nooit aan collegae en populair bij de voetballers i.v.m. doorgeefluikje over nieuws uit directies. AZ is een bedrijf, en als een bedrijf slecht wordt geleid is het einde oefening. Gerbrands, Brands en Scheringa zijn leiders die heel goed wisten waar het om ging. Eenhoorn, René Neelissen en Stewart willen in de NL cultuur een Amerikaans sportmodel opzetten. Dat past zeker niet bij een club met regionale uitstraling. Als je dan ook nog onduidelijk bent wie het voor het zeggen heeft, dan is het helemaal chaos en grijpen mensen de macht die dat juist niet moeten hebben. Maar goed beste fantje, we zullen zien.

24 september 2014 om 12:06

@ fantje

Meneer peinke is een rancuneuze ex-klant van de Dsb, daar hoef je geen uitleg aan te geven...

De organisatie van bovenaf moet dus veranderen. Mensen eruit en nieuwe mensen erin. Ook bij de Rvc.

Natuurlijk, alle vriendjes van Pastoor komen aan het woord en dan mag deze incapabele trainer niet ontbreken. Helaas staat hier slechts een gedeelte van het interview en ontbreekt zijn genante kritiek op John van den Brom. Deze clown wordt overal ontslagen omdat hij geen zelfkennis heeft, zich bediend van vriendjespolitiek en tactisch verschrikkelijk slecht is. Hij spreekt overt 3 succesvolle jaren bij AZ terwijl de supporters zich ruim 2 jaar dood hebben staan ergeren. Dat zegt gnoeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren