Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Veranderingen Champions League: ‘Op deze manier is elke wedstrijd interessant’

Vrijdag, 15 september 2023 om 09:14 • Laatste update: 09:14

Komende week wordt het nieuwe Champions League-seizoen afgetrapt met de eerste poulewedstrijden. Dit zal de laatste keer zijn met het huidige Champions League-format van 32 teams en 8 poules. Volgend seizoen doen er namelijk 36 teams mee en wordt de hele opzet op de schop gegooid. Analisten Thierry Henry en Jamie Carragher blikken vooruit op de komende editie van het miljardenbal en de veranderingen die te wachten staan.

Dit is het laatste jaar dat de Champions League in het huidige format wordt gespeeld. Volgend jaar plaatsen zich 36 teams en zijn er dus geen 8 poules van 4 clubs meer. Er zal één grote pot komen van 36 ploegen, waarbij elk team 10 wedstrijden speelt: 5 thuis en 5 uit. De beste acht plaatsen zich direct voor de knock-outfase, waarbij de nummers 9 tot 24 een extra play-offronde spelen om zich te plaatsen voor de laatste 16.

Sinds de bekendmaking van de veranderingen door de UEFA hebben al veel mensen hun kritiek geuit. De UEFA zou het volgens hen alleen maar voor het geld doen. Carragher en Henry zien de nieuwe opzet echter wel zitten. "Toen ik zelf nog speler was keek ik niet echt vooruit", verklaart Henry. “Ze vroegen toch nooit of wij als spelers tevreden waren over veranderingen van de regels, dus je zult ermee moeten dealen. Voor mij verandert er eerlijk gezegd niet veel.”

Ook Carragher, die zelf één keer de cup met de grote oren omhoog mocht tillen als speler van Liverpool (2004/05), is positief over de veranderingen. “Ik vind dat elke wedstrijd ergens om moet gaan. Nu heb je vaak de situatie dat de grote ploegen al na vier groepswedstrijden geplaatst zijn voor de knock-outs en dat die laatste twee wedstrijden nergens meer om gaan. Ik denk dat op deze manier elke wedstrijd interessant is.”

Henry en Carragher spreken over mogelijke verrassingen voor dit seizoen en komen uit bij twee debutanten. “Het is prachtig dat ploegen als Union Berlin en Royal Antwerp meedoen dit jaar”, zegt Henry. “Natuurlijk hoop je dat ze het goed gaan doen, maar hun verhaal is al fantastisch, dus je hoopt alleen maar dat ze daar nieuwe hoofdstukken aan toe kunnen voegen. Het wordt lastig voor hen, maar als je ziet waar ze vandaan komen is het natuurlijk prachtig dat ze erbij zitten.”

Union is ingedeeld in groep C met Real Madrid, Napoli en Braga. Het Royal Antwerp van Mark van Bommel bevindt zich in groep H met Barcelona, Porto en Shakhtar Donetsk. “Op papier lijken die ploegen te sterk voor de debutanten, maar alles is mogelijk in de Champions League”, stellen de analisten. Feyenoord trapt het Champions League-seizoen dinsdag af tegen Celtic. Een dag later komt PSV in actie tegen Arsenal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door elrompelineas)

Dat worden dus weer extra wedstrijden om de 'poule fase' door te komen. Extra wedstrijden is meer geld, maar je zou denken dat men nu al genoeg wedstrijden speelt.

15 september 2023 om 09:29

Exact. En als je niet in de top 8 eindigt ook nog eens twee extra knock-outs. Vreselijk systeem.

Want er is ook geen doorstroming meer naar de EL of conference league. Wat ik echt wel een charmant systeem vond voor de kleinere teams.

15 september 2023 om 09:44

En de reden dat Sevilla een stuk minder vaak de EL gaat winnen haha.

15 september 2023 om 09:37

Ik vind het juist wel mooi. Hoe meer Europees voetbal, hoe beter. Ik vind de Eredivisie leuk, maar ik kijk liever naar pakweg Feyenoord - Celtic voor de CL dan Feyenoord - RKC in de Eredivisie.

Als het grootste argument is dat er teveel wedstrijden zijn (en dus belasting voor spelers), dan zie ik liever dat de eredivisie naar 16 teams inkrimpt of het bekertoernooi aangepast wordt. Ik vind het heerlijk die wedstrijden doordeweeks.

15 september 2023 om 10:13

Het is duidelijk dat jij niet om de kleine teams geeft want die krijgen zo de genadeslag.

En ik vrees dat uiteindelijk de meerderheid van de voetbalwereld er zo over zal denken.

15 september 2023 om 10:19

Zo kun je door blijven redeneren, dan kun je de nationale competitie ook uitbereiden naar 24 clubs en geen Europees voetbal spelen. Ik kijk gewoon graag voetbal van een zo hoog mogelijk niveau, ik ben een liefhebber zonder een heel uitgesproken fan te zijn voor een club.

15 september 2023 om 10:23

Dat is een gewoon een argumentum ad absurdum. Nergens wordt daar voor gepleit.

Inkrimping van de nationale en bekercompetities ten nadele van de Europese competities is maar voor 1 soort clubs goed: de absolute topclubs.

15 september 2023 om 10:39

En voor de voetballiefhebber die liever kijkt naar internationale wedstrijden dan RKC of Cambuur.

Wanneer is de CL voor het laatst door een kleine ploeg gewonnen? Die kans is nu al nihil. Wake up.

15 september 2023 om 10:42

Daar heb ik het toch niet over? De kleine nationale teams die niet eens Europees spelen. Daar heb ik het over.

15 september 2023 om 11:34

@davy: Ik romantiseer het voetbal nog graag. Ik kijk liever Conference League dan Champions League. Ik geniet meer van PEC - GAE komend weekend, dan dat ik zou genieten van Manchester City tegen PSG. De kleine clubs leven nog voor voetbal. Veelal liefde voor het spelletje. Geen vuil geld. Geen successupporters. Allemaal puur. Rauw. Dat zie je ook nog veel in de Conference League. En dat meegenomen vind ik dat vele, vele malen mooier. En niet zo'n gedrocht van een Champions League

Ja man, want nu zijn wedstrijden tussen RKC en Fortuna Sittard ook al mega interessant en spelen ze ook altijd ergens voor.

Wat een gezwetst weer van Carragher. Nu doet hij dat wel vaker, maar natuurlijk gaan de laatste wedstrijden ook ergens om in de huidige Champions League-opzet. Of ploegen nu als eerste of tweede geplaatst zijn, welke ploeg zich via de derde plaats voor de Europa League plaatst. Met minder plekken in een poule gaan juist die paar wedstrijden er om. Met een grotere poule is er minder om voor te spelen.

15 september 2023 om 09:28

En Carragher vergeet even voor het gemak dat een overwinning de nodige centen in het laatje brengt en goed is voor de coefficienten. Dat de Engelse clubs dat geldbedrag niet uit maakt en Engeland zich never nooit druk hoeft te maken om de coefficienten betekend dat niet dat dit voor alle landen geldt.

Het zal wennen worden, maar ik ben hier eigenlijk wel vrij positief over. Ben wel benieuwd of je dan clubs uit eigen land wel kan loten. Anders gaat de loting denk ik nog de nodige problemen met zich meebrengen.

Heerlijk om te zien nkg meer wedstrijden, volgens mij is het schema al overvol, maar doe anders in plaats van 36 teams gewoon 80 teams, want elke wedstrijd wordt wel ergens om gespeeld

Hoe meer poulewedstrijden hoe groter de kans dat de rijkste teams met de beste selecties doorgaan. Een verrassing zal je namelijk altijd wel hebben, maar die verrassing 10 wedstrijden volhouden wordt erg lastig.

15 september 2023 om 09:46

Dit is precies wat mij tegenstaat. De CL is een toernooi, geen reguliere competitie. Toernooien zijn fantastisch omdat je elke wedstrijd móét presteren. Het is een Tót oder die gladiolen principe, met een korte poulefase waarin je ook gewoon alles moet winnen.

Nu wordt het veel meer een competitie waar dezelfde grote vissen altijd zullen bovendrijven. Nog meer dan normaal.

15 september 2023 om 10:07

Inderdaad. Bij het EK is dat ook al zo. In theorie kan een groot land het in de kwalificatiepoule verkloten, om zich vervolgens via de play-offs (vanuit de nations league) alsnog makkelijk te plaatsen want alle goede landen hebben zich al op de normale manier geplaatst. Dan kom je op het EK waar je een slechte poulefase kunt spelen maar als 1 van de 4 beste nummers 3 alsnog door kunt glippen. En aan het einde sta je met de beker in de hand. Alle verrassing wordt er zo uit gefilterd.

15 september 2023 om 10:14

Die topteams gaan echt wel in de top 8 willen eindigen hoor. Daar zitten heel veel voordelen aan. Minder wedstrijden en meer geld.

15 september 2023 om 16:15

Dat is toch niet het punt Lierse?
Het gaat erom dat het voor een club als Bayern Munchen helemaal niet meer spannend is als ze een keertje verliezen. Aangezien er tijd genoeg is om het recht te zetten. Terwijl in de poulfase 1 verlies veel harder kan opbreken, waardoor er ook vaker verassende clubs doorgaan.
Dat zal hiermee veel minder zijn.

15 september 2023 om 17:18

Hoe lang is het geleden dat Bayern de groepsfase niet door kwam? Zo spannend is het nu ook niet voor hen hoor.

Dan sta je na 10 wedstrijden op de 24e plaats van de 36 ploegen en win je vervolgens de play-off van de nummer 9 en ben je door.
Die eerste 10 wedstrijden lijken mij alleen echt interessant voor de ploegen die rond de 24e plek bivakkeren.

Het enige positieve aan de veranderingen van het format vind ik dat er nu geen doorstroming meer plaats vindt van CL naar EL en van EL naar ECL.. Het is mooi voor de teams die oorspronkelijk in de competities starten dat er niet halverwege nog wat titelfavorieten aan de race toegevoegd worden!

De nieuwe ronde in de KO fase en de toename in het aantal wedstrijden in de “groepsfase” vind ik niet oke en ben ik geen fan van. De UEFA blijft nieuwe wedstrijden in een toch al overvolle kalender proppen en dat is gewoon geen goede zaak! Hoeveel spelers moeten nog klagen voor die veredelde mafia organisatie eens luistert?

De ploegen die zeg maar na 6-8 wedstrijden geplaatst zijn, zullen toch nog altijd de laatste wedstrijden met hun mindere selectie aantreden of mis ik iets?

15 september 2023 om 10:15

Normaliter niet. Een plek in de top 8 is echt heel veel waard dus daar moet je dan echt wel minstens 18-19 punten voor halen om zeker te zijn en eigenlijk nog beter 20.

Dus daar moet je echt wel voor werken hoor.

Maar als je een pot hebt met 36 teams tegen wie spelen de beste ploegen dan hun 10 wedstrijden? Is dot random of spelen ze alsnog tegen de lammen en blinden, waardoor veel clubs al door zijn na 6 of 7 rondes -.-

15 september 2023 om 10:17

Het zou kunnen dat je speelt tegen 2 teams uit elke pot. Maar je hebt sowieso een paar topmatchen, een paar moeilijke en een paar “meer eenvoudige”.

15 september 2023 om 13:10

Ik snap er ook niets van. Wie of wat bepaald tegen welke van de 35 tegenstanders jij wedstrijden speelt? Neem dan ook aan dat je niet meer uit én thuis speelt tegen dezelfde tegenstander? Zou mooi zijn als ze dat nog even kunnen ophelderen inderdaad.

15 september 2023 om 15:33

Acht verschillende tegenstanders en iedereen heeft 4 thuis en uitwedstrijden.

15 september 2023 om 18:35

In het artikel staat 5 thuis en uitwedstrijden.

Doe dan maar gelijk een Super League. Als je 9-24 eindigt speel je 6 extra wedstrijden. Dan heb je een heel matig resultaat gehaald in 10 wedstrijd en kan je alsnog doorgaan. Geen doorstroom naar de Europa League is ook jammer. De Europa League wordt meteen een pak minder

15 september 2023 om 10:55

Toch gewoon 2 extra wedstrijden? Die extra knock-out ronde.

Ik vind het wel een mooie opzet. Teams zullen aanvallender moeten gaan spelen. Omdat je met een gelijkspel niet heel veel opschiet wil je bij de eerste 10 eindigen. En de clubs in de grotere competities zullen niet zitten te wachten op extra wedstrijden.

Ik heb het twee keer gelezen en begrijp er niets van. Komt misschien doordat ik slecht heb geslapen, of het is weer een typisch UEFA-plan.

Snap er helemaal niks van. Maar klinkt in ieder geval niet heel interessant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4950 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Girona3515
4.Barcelona3113
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lamine YamalAanvaller141
Oriol RomeuMiddenvelder130
Ferran TorresAanvaller133
GaviMiddenvelder121
M. ter StegenKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

272 fans
Coach, 46 jaar
SeizoenClub
2022- Antwerp FC
2021-2021 VfL Wolfsburg
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
Laatste voetbalnieuws

Van Bommel geniet: ‘Vergelijkbaar met Noa Lang: nauwelijks af te stoppen’

Mark van Bommel en Royal Antwerp FC sluiten de eerste seizoenshelft vrijdag af met een uitwedstrijd tegen St. Truiden. De landskampioen kent vooralsnog een wisselvallige jaargang en moet genoegen nemen met...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren