Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veltman erkent: 'Ik heb een mooie leeftijd om eventueel een transfer te maken’

Laatste update:

Met Joël Veltman in de gelederen neemt Ajax het donderdag in Warschau op tegen Legia in de achtste finale van de Europa League. De verdediger heeft nog een contract voor anderhalf jaar en is zodoende mogelijk bezig aan zijn laatste Europese avontuur met Ajax. Zo beleeft Veltman het zelf echter niet.

“Er zijn al wel wat gesprekken geweest met de clubleiding. Maar dat is nog in een 'luchtige' sfeer. Ik ben nu 25, een mooie leeftijd om eventueel een transfer te maken. Maar ik heb nog nooit met een andere club gepraat”, zegt Veltman tegen het Algemeen Dagblad. De verdediger maakte afgelopen seizoenen op Europees toneel wat teleurstellingen mee met Ajax. “Als je naar oorzaken zoekt, kom je snel uit bij de jeugdigheid van de ploeg. Maar ja, je speelt bij Ajax, dus eigenlijk zijn er geen excuses.”

Frank de Boer zei vorig seizoen dat Ajax de halve finale van de Europa League moest halen. Toen de Amsterdammers in de groepsfase werden uitgeschakeld, kreeg De Boer voor die uitspraak de nodige kritiek. “Een tikkeltje geluk moet je altijd hebben, maar ik vond dat geen gekke uitspraak. Nu dus nog steeds niet”, stelt de verdediger, die vol vertrouwen is dat Ajax Legia opzij kan zetten. “Klaassen, Viergever, Schöne. Onze as heeft de ervaring. Het is niet voor niets dat we voor het eerst in jaren zo makkelijk de poulefase overleefden. Tegen Legia moeten we laten zien dat het ook echt iets waard is.”

Moet Joël Veltman komende zomer vertrekken bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
16 februari 2017 om 09:02

Alstie naar 't buitenland gaat heb ik een tip; mik niet te hoog Joel! Je bent te klein en mager voor een cv en niet goed genoeg als back, waar zou een club dat beter is dan ajax je neer moeten zetten? Ik kom voor jou bij 't woordje buitenland uit bij clubs als anderlecht, Sunderland of een celta de Vigo...

16 februari 2017 om 13:29

Waar overgeschatte speler, Krijg Zowel in Nederlands Team als bij Ajax gewoon basis plaatsen. Terwijl hij een tijdje aan lopende banden fouten maakte. Gewoon strik omheen en mooi prijsje vangen.

Prima rechtsback voor Ajax, maar ik zie hem eerlijk gezegd niet op een hoger niveau spelen.
Hier in de eredivisie is het allemaal leuk en aardig maar is het ook niet zo dat die wekelijks opvalt, ben benieuwd of er een team, en zoja wat voor teams interesse zullen hebben/krijgen in Veltman. Misschien clubs als Swansea, Stoke.

16 februari 2017 om 09:01

En als hij opvalt en de beelden de wereld overgaan, is het een actie waarmee je dat liever niet zou willen. Dus met je eens dat Ajax het plafond is en hij enkel hier (of nog kleinere landen) voor een titel kan spelen. Bij grotere competities kan hij bij een club die speelt voor plaats 8-14 wellicht wel aan de bak en wat meer verdienen en een nieuwe uitdaging aangaan.

16 februari 2017 om 09:08

Veltman is een zeer onderschatte speler, staat positioneel vaak heel goed, goede inspeelpass, verdedigend gewoon sterk.. Niet voor niets dat die werd gelikte aan West Ham en Arsenal, maar typisch Nederlands natuurlijk om elke speler naar bemeden te halen, daar zijn we goed in.. Iedereen roept om Tete maar in alles blijkt Tete de mindere te zijn tov Veltman alleen mensennstaten zich blind op de geweldie tackles van Tete waardoor het beter lijkt

16 februari 2017 om 09:13

Op mijn lijst staat Veltman ook (ver) boven Tete.
Ik geef ook aan dat ik hem prima vindt voor Ajax en de Eredivisie, maar zie hem niet bij de Europese top spelen.

Het is niet alleen typisch Nederlands om spelers naar beneden te halen, ook om spelers op te hemelen Wat dat betreft zijn we maar een raar land hè haha.

16 februari 2017 om 09:38

Europese top zeker niet maar is dat de maatstaf voor een vertrekkende eredivisie speler? Ik zie namelijk weinig spelers de overstap maken van eredivisie naar Europese top, want alsjeblieft het over top heb kom je al snel bij Real, Bayern en Barca uit en daar is op dit moment geen eredivisie speler klaar voor

16 februari 2017 om 09:38

Er is rond Tete ook een soort mythevorming aan de gang, zo goed was hij echt niet, aanvallend was het echt om te janken met hem. Maar omdat hij niet speelt wordt hij tot steeds grotere hoogte geschreven lijkt wel. Veltman heeft een prachtige lange pass, die kan hij zo achter de verdediging leggen. Met de snelle aanvallers van Ajax is dat een enorm wapen, maar het lijkt wel of niet iedereen dat wil zien.

16 februari 2017 om 09:39

Ik ben het daar volledig mee eens. Veltman wordt door AZ'ers en Feyenoorders vaak gehekeld (dit zijn de clubs waarbij ik vanuit ervaring kan spreken) en dat gebeurt eigenlijk alleen met goede spelers.
Veltman is vreselijk om tegen te spelen. Veel kleine overtredingen, maar heel slim. Het lijkt me heerlijk om zo iemand in je team te hebben (op die actie van zondag na dan)

16 februari 2017 om 09:45

@baardgrasmus, ben ik het helemaal mee eens, Veltman wordt vaak gebruikt als afzeikpaal terwijl hij dit seizoen op een enkel potje na gewoon sterk speelt, de laatste weken speelt hij zeer sterk en zelf beter als Sanchez alleen willen veel mensen dat niet zien omdat Veltman een beetje een kneuzig uiterlijk heeft net als Viergever die ook overdreven naar beneden wordt gehaald

16 februari 2017 om 09:53

ik vraag me ook af waar heel veel Ajacieden op baseren dat Tete op de plek van Veltman moet, en waarom Riedewald op de plek van Viergever moet.

Viergever en Veltman halen altijd een voldoende, nooit een 9 of 10. Altijd een 6 of 7. En dat soort spelers moet je hebben in de verdediging.

Tete maakt in een wedstrijd 3 geweldige slidings, maar levert ook 3 ballen in omdat die voetballend veel minder is. En Riedewald, tja.. Als je Jong Ajax kijkt begrijp je de keuze van Bosz volledig.

16 februari 2017 om 10:29

Eigenlijk precies hetzelfde verhaal met Daley Blind, is ook jaren lang die pispaal geweest van Ajax hatend Nederland, kon er helemaal niks van en kwam in alles tekort. Ondertussen is het samen met Wijnaldum de enigste Nederlander van die generatie die zich staande weer te houden bij een Engelse topclub. Terwijl opgehemelde spelers als Clasie, BMI, Depay, Janssen en noem ze allemaal maar op finaal door de mand vallen op dat niveau.

16 februari 2017 om 10:46

Bmi? Ik zou eens Stoke kijken Willem410, BMI blijft juist prima overeind in de Premier League.

16 februari 2017 om 10:52

Ook door de eigen supporters was hij vaak een pispaal, alleen toen hij weg ging was het volgens bijna alle ajacieden een topper.

16 februari 2017 om 11:29

Zijn allemaal voorbeelden van Jongens die te vroeg weg gaan, 25 en 5 jaar ervaring is een mooie tijd voor de stap hogerop, kijk naar Wijnaldum en Blind, die hebben even gewacht en zijn als mannen weg gegaan ipv als jongens. Wijnaldum was ook veel beter bij PSV dan Depay ooit was was met afstand de beste speler van de Eredivisie toen hij weg ging. Vindt ik op het moment ook van Davy Klaassen, die heeft gewacht draait al jaren prima. Zijn niet de meest opvallende spelers maar wel jongens die niet te beroerd zijn om vuil werk op te knappen. Die zijn nog bereidt te werken, dat soort jongens komen er wel die hebben we nodig.

Ik begrijp Veltman wel. En ik ben van mening dat Ajax ook best mee kan werken aan een transfer. Joel Veltman is een prima speler voor Ajax-begrippen. Speelt prima op de back-postiie en was in het centrum ook een degelijke kracht. Maar is niet onvervangbaar. Gun die jongen dus een mooie transfer, de nieuwe lichting staat klaar.

16 februari 2017 om 09:48

Juist dit soort spelers dient een club als Ajax langer bij zich te houden. Spelers waarvan het plafond niet veel hoger ligt dan de Eredivisie. Dat zijn de spelers die je moet houden om wat ervaring in je team te verkrijgen.

Je kan wel constant grotere talenten door willen laten breken, maar die zijn na 1-2 goede seizoenen weg omdat ze op een hoger niveau willen spelen. Daarmee bereik je nooit enige continuã¯teit.

16 februari 2017 om 10:05

Waar haal je het vandaan dat zijn niveau niet hoger ligt dan de eredivisie?

Ik ben met je eens dat hij Barcelona niet zal halen, maar een subtopper in de PL of BL moet best kunnen. Hij zou echt niet misstaan bij een Schalke, Arsenal of Wolfsburg.

16 februari 2017 om 10:30

arsenal, ben je serieus? ik snap best dat je arsenal subtop vind aangezien de prestaties van de laatste jaren, maar veltman is echt niet van het niveau van arsenal en ik geloof best dat de fans absoluut niet hierop zit te wachten, nog een middelmatige speler. zelfs valt die af en toe bij ajax door de mand, laat staan arsenal.

16 februari 2017 om 10:37

Vlugge, ik vind dat je Arsenal daar zeer tekort me doet. Kijk naar de prestaties in de PL afgelopen jaren, altijd wel zeker van CL. Dit kun je van Schalke en Wolfsburg niet zeggen. Daar zit echt nog wel een flinke stap verschil in. Zo zie ik Veltman wel slagen bij een Schalke, maar niet bij een Arsenal of Dortmund.

16 februari 2017 om 11:36

Veltman zal het vast niet slechter doen dan de Arsenalverdedigers die er nu staan

Veltman je speelt dit seizoen erg stabiel en je bent zeker geen slechte voetballer. Maar ik zou je adviseren om nog een jaar of 2 bij Ajax te blijven. Dit is misschien wel je niveau en in het buitenland ben ik bang dat je op een dood spoor komt. Je ziet het wel vaker met spelers leuk in Nederland en vervolgens hoppen ze overal maar naar toe. Ajax is ook een geweldige club om nog een paar jaar te blijven. Die club komt van zelf wel en als ik TD was ergens in het buitenland zou ik alles behalve eerst aan jou denken qua aankoop.

"maar ik heb nog nooit met een andere club gepraat" ... ja, dat lijkt me ook wel een beetje logisch, want denk niet dat er veel topploegen op meneer Veltman zitten te wachten.

16 februari 2017 om 09:20

Goed van jou dat jij nu al weet dat er niet op Veltman zit te wachten. Maar even deze zomer afwachten. Vlgs velen konden meerdere Ajaxspelers het nivo in het buitenland nooooooit aan maar de meesten komen toch aardig terecht😁

16 februari 2017 om 09:45

Eredivisie verdedigers doen het sowieso vaak goed in het buitenland. Veel beter dan aanvallers.

16 februari 2017 om 10:15

Omdat ze buitengewoon goed kunnen voetballen net als Veltman zelf Denk dat hij naar een Valencia, Sevilla, Roma, Lazio, Lyon, Inter moet gaan, eigenlijk vooral spanje lijkt hij mij heel geschikt voor, hij heeft het gogme en de slimmigheid om daar te spelen en kan wat extras brengen aan de bal.

16 februari 2017 om 09:52

Hij heeft het toch ook nergens over top ploegen? Iemand die hier weg gaat hoeft toch ook niet direct naar een top ploeg.. En hij verwacht zelf toch ook niet dat een Real voor hem zal aankloppen...

Een mooie subtopper in Duitsland zou echt niet misstaan bij Vetman. Kijk naar Bruma, die is gewoon een zeer gewaardeerde kracht bij Wolfsburg nu. Zo'n type clubz ou voor Veltman gewoon een mooie en leuke stap zijn.

Je speelt dan toch in een sterkere competitie wat een mooie uitdaging is.

16 februari 2017 om 09:57

We doen Veltman toch wel te kort hoor. Ja hij is geen uitblinker, maar hij doet tegenwoordig ook echt niks geks meer! Is gewoon een degelijke verdediger.

Atalanta en Sassuulo.... Kom op als Hoedt tegenwoordig basis staat bij Lazio, kan Veltman daar ook terecht.

Hij kan zelf bij al de subtop van Europa wel terecht, in zowel Italiã«, Engeland, Duitsland als Spanje.

Tete staat al klaar. En Tete's jeugdige opvolger ook al. Voor iedereen een mooi moment.

16 februari 2017 om 09:11

Tete past totaal niet in het spel dat we nu spelen. Het is niet voor niks dat een speler als sinkgraven, die van nature aanvallende middenvelder is, het gewoon goed doet als back. Tete kan niet aanvallen, en al kan hij dan nog zo goed verdedigen, dat compenseertgewoon niet op die positie in dit systeem

16 februari 2017 om 09:37

Met alle respect maar Sinkgraven kan er verdedigend echt niet veel van. Het is duidelijk een aanvaller die nog steeds onwennig staat te verdedigen. De eerste taak van een linksback is verdedigen en de tweede taak eventueel aanvallend mee naar voren te gaan. Dat laatste gaat, dat eerste echt niet goed.

16 februari 2017 om 11:23

Ben ik het deels mee eens, ja sinkgraven staat nog weleens verkeerd, maar begrijpelijk die staat niet van nature op de goede plek. Hij maakt dit echter goed met felheid en zijn snelheid.
Daarnaast is Ajax door Sinkgraven en Schöne veel beter gaan voetballen van achteruit.
En een ploeg als Ajax staat 70% van de wedstrijd op de helft van de tegenstander, en aanvallend is hij sterk en slim. Vindt Sinkgraven ook steeds beter worden. Maar verdedigen dat komt met de tijd, want z'n problemen zijn positioneel dat vergt ervaring.

16 februari 2017 om 11:40

Lunculus je moet leren om objektief naar een voetballer te kijken. Dan zul je zien dat Sinkgraven veel progressie maakt en prima speelt als linksback.

16 februari 2017 om 09:34

Dan hoop ik dat Tete snel leert voetballen, anders zal Ajax toch op zoek moeten naar een vervange. Een speler zonder voetballend vermogen op de backpositie is funest voor het veldspel.

16 februari 2017 om 13:47

Los van zijn voetballende kwaliteiten, moet zijn contract dan wel eindelijk eens verlengd worden en dat gaat denk ik ook niet gebeuren.

De ambitie is prima natuurlijk maar 'moeten' halen is niet meer realistisch voor welke Nederlandse club dan ook. Dat is erg onrealistisch als onze nummer 5 rustig wordt uitgeschakeld door een Luxemburgse club of ons Ajax de laatste 10 jaar nou niet bepaald is uitgeschakeld door de grootste clubs van Europa (waar in de CL nog wel eens van grote club werd gewonnen in de poule fase)..

Wat Veltman zelf betreft. Vroeger (voor het Bosman arrest) waren dit de type spelers die driekwart van hun carriere bij Ajax bleven (mits ze een basisplek hadden). Tegenwoordig gaan ook deze jongens voor een transfer (meest ws naar een subtopper in een grotere competitie).. En dat is precies wat er zo jammer is en dat we met de eredivisie internationaal nooit meer echt zullen meetellen in het Europese topvoetbal..

En nog persoonlijker wat Veltman betreft.. Voor een transfer heb je zondag jezelf nu niet bepaald in de kijker gespeeld.. Statistisch doet hij het wel heel goed bleek dus een club die verder kijkt dan wat hij lijkt te presteren kon nog wel eens in hem geinteresseerd zijn..

16 februari 2017 om 09:35

Persoonlijk denk ik niet dat clubs hem nu geen interesse meer hebben omdat hij gebruik maakt van iemands naiviteit (onsportief gedrag). Suarez werd ook gekocht door Liverpool na iemand gebeten te hebben en Barcelona kocht hem na twee nieuwe bijt incidenten. Spelers die iemands benen breken (wat ook zeer onsportief is) worden ook nog gekocht en hetzelfde geld voor spelers die veel schwalbes maken.

16 februari 2017 om 12:51

Of een El hamdaoui met zn verrotte mentaliteit of een Labyrat kwamen ook nog weg dan hoeft Veltman niet te vrezen inderdaad

Ik wens hem het beste toe als ie vertrekt. Doet het nu goed op zijn plek, en toch zie ik liever een andere rechtsback daarstaan.

Kan prima niveau hoger aan. Bij Ajax groeit hij niet meer verder het is niet een speler die de beste van het team wordt. Betere omgeving sluit hij moeiteloos aan verwacht ik

Ik vind het persoonlijk niet erg. Een aardige rechtsback voor Ajax, maar je ziet aan alles dat het niet zijn positie is. Doe maar een pure rechtsback ervoor terug. (y)

Ik juich het toe! Tete kom er maar in! Veltman kan dan lekker naar Palace, HSV of Anderlecht. Hij is te klein voor het topvoetbal. Als hij denkt een toptransfer te maken, dan zal hem dat vies tegenvallen denk ik.

16 februari 2017 om 09:16

Tete is kleiner dan Veltman.....

16 februari 2017 om 09:20

Maar Veltman gaat naar het buitenland, niet Tete.

16 februari 2017 om 09:29

Iedereen denkt dat Tete een god is. Volgend seizoen na 3 wedstrijden zal je weer smeken om Tete

16 februari 2017 om 09:45

Nou nee, maar in potentie is hij veel beter!

16 februari 2017 om 09:48

Te klein is echt een onzinargument. Veltman is best goed in de lucht door zijn goede sprongkracht, hij is niet kleiner als Ramos of Silva.

16 februari 2017 om 10:12

Ik denk dat het jouw tegen gaat vallen, de laatste geruchten waren dat er interesse van barca was. Hij is volwaardig international van oranje en heeft er al meer dan 150 wedstrijden ajax 1 opzitten, dat telt in europa. Bovendien willen velen het niet zien, verblind door haat, maar hij is een van de meest constant en beste ajacieden op dit moment.

16 februari 2017 om 10:30

Zullen we er gewoon tussen in gaan zitten....

Anderlecht is veel enveel te min, maar een Barca is veel te hoog voor Veltman.

Gewoon naar een prachtige subtopper ergens en daar is niks mis mee. Gewoon een goede degelijke verdediger waar niet veel mis mee is. Maar ook geen echte uitblinker.

16 februari 2017 om 10:38

Als hij naar Barcelona gaat, hef ik mijn account op

16 februari 2017 om 11:06

Ik zit helemaal nergens, ik zeg alleen dat er geruchten zijn dat… Ik denk dat een Sevilla of Valencia hem perfect zouden passen.

16 februari 2017 om 11:07

@imponeria

Dat zou een mooie bijkomstigheid zijn.

Dit is ook niet meer dan logisch. Hij speelt al vier seizoenen basis bij Ajax en heeft in totaal al 151 wedstrijden gespeeld. Dit is al aardig wat vergeleken met de andere spelers die bij Ajax weggingen. Hij heeft ook de laatste twee veel goeds laten zien, vooral op de rechtsback is hij echt leuk gaan spelen. Niet iedereen zal het er hiermee eens zijn, omdat hij hun favoriet Tete er uit heeft gespeeld, maar hij is gewoon een van de betere spelers (vooral de laatste wedstrijden) en voetballend en zelfs statistisch beter dan Tete. Ik geloof ook dat er zeker genoeg clubs zijn die interesse in hem hebben en ik denk dat hij ook een transfer zal maken.

16 februari 2017 om 10:29

Miccoli

Eindelijk een beetje objectieve en realistische reactie. Voor veel anderen is het glas duidelijk weer halfleeg. Dat Veltman te klein is, is hetzelfde onzin argument als dat Daley Blind te traag is. Dat zijn typisch reacties van mensen voor wie het glas altijd halfleeg is en die moeite hebben om van de azijnfles af te blijven. Carles Puyol is nog vier centimeter kleiner dan Veltman , heeft bij Barca in de absolute top gespeeld en vele prijzen gewonnen. En zo zijn er nog veel meer. Veltman is maar net 25 en zijn beste jaren moeten nog komen. En het buitenland bestaat natuurlijk niet alleen uit de absolute top. Clubs als Borussia en Tottenham moet hij aankunnen als hij zich verder blijft ontwikkelen en omdat hij nog maar 25 is, zit er nog voldoende rek in. Als hij bij een club met een hoger niveau dan Ajax terecht komt en betere spelers om zich heen krijgt, kan hij zich aan dat niveau optrekken en zijn eigen niveau opkrikken. Veltman heeft tot nu toe alleen maar bij Ajax gespeeld en met voornamelijk pubers om zich heen met wiens spel hij zich als een van de meer ervaren spelers ook dient te bemoeien. Als hij bij een club komt waar dat niet nodig is en zich voornamelijk met zijn eigen spel bezig kan houden, zal dat zijn prestaties ten goede komen. Er zijn mensen die alleen maar zien wat mensen doen en hen alleen daarop beoordelen. Terwijl je natuurlijk ook moet kijken naar wat iemand kan en hoever zijn mogelijkheden reiken. Joel Veltman is in aanleg een bovengetalenteerde voetballer waar nog volop rek in zit. Dat Ajax zijn plafond zou zijn, is dan ook absolute onzin, vooral verkondigd door mensen die niet in staat zijn om verder te kijken dan hun neus lang is. Terwijl er zelfs bij de topclubs genoeg spelers spelen voor wie Velman wat talent betreft, absoluut niet onder behoeft te doen.

16 februari 2017 om 13:46

@Scepticus.

Je maakt de cruciale fout, dat een speler als Puyol zijn tekortkoming in de lengte enorm kon compenseren met zijn pure verdedigende en opbouwende talent. Bovendien dien was Puyol een koning in het timen wat hem ook nog eens een goede kopper maakte. Allemaal zaken waarin Veltman vele malen minder getalenteerd is en op dat moment gaat zijn postuur in een grote competitie wel degelijk een probleem worden. Dat is gewoon de realiteit vandaag de dag.

Want ik vraag me echt af waarom je Veltman een bovengemiddeld getalenteerde speler vindt, terwijl hij nog nooit wekelijks de uitblinker is geweest. Sanchez, dat is een bovengemiddeld verdedigend talent. Veltman is 13 in een dozijn.

16 februari 2017 om 14:45

Tottenham zou ik een goede keuze vinden. Wimmer vind ik niet goed genoeg terwijl Veltman de ideale back-up is voor Alderweireld en Vertonghen, en ook wel in de basis kan in de driemansverdediging die regelmatig wordt gebruikt.

16 februari 2017 om 18:21

@kalou2005

Veltman is opbouwend vele malen beter dan Puyol. En Veltman is ook een veel betere kopper. Puyol heeft zich ondanks zijn geringe lengte staande kunnen houden vanwege de spelers die hij om zich heen heeft. Datzelfde geldt voor spelers als Frank de Boer en Ronald Koeman, die ook de nodige tekortkomingen hadden. Het is ook volstrekte onzin om Veltman met Sanchez te vergelijken. Omdat Sanchez een pure verdediger is terwijl Veltman het moet hebben van zijn opbouwende kwaliteiten. Zoals dat ook gold voor Frank de Boer en Ronald Koeman. Als mandekker komt Veltman inderdaad tekort voor de top. Naast een of meer mandekkers wordt het echter een heel ander verhaal. Wat jij doet, is appels met peren vergelijken.

Zou mooi zijn als hij nog een jaartje erbij aanplakt bij Ajax, Veltman is een laatbloeier geweest en zijn ervaring is enorm waardevol, doet het erg goed op rechtsback. Financiel een sprongetje maken en nog een seizoen erbij plakken. Anders hebben we het risico dat zowel Veltman als Tete vertrekken komende zomer, Zeefuik kan prima als back up fungeren, maar is nog niet klaar voor de basis.

Verder toonbeeld van het Ajax-dna met deze uitspraken, geen excuses, je speelt bij Ajax. Ik denk dat Ajax dit jaar ook een outsider is voor de EL, er zitten wel betere ploegen in, maar geen onverslaanbare ploegen en Ajax is het beste in jaren. Ook zit er nu enige ervaring in de ploeg, vooral in de as, ook Ziyech is bv. 23. Maargoed eerst maar eens Legia, op dergelijke ploegen heeft Ajax zich vaak vastgelopen.

Je moet ook willen winnen om ver te komen.

Als rechtsback zou hij wel mee kunnen komen bij een middenmoter/degradatiekandidaat in Engeland, Spanje of Duitsland. Niet meer dan dat. In de eredivisie is het een prima back, moet nog een linksbuiten tegenkomen die Veltman kan zoekspelen.

Leuke speler maar komt veel tekort vooral lengte voor de internationale top ook is hij niet bijster snel.
Een middelmoot club uit Duitsland of missschien een ploeg als Swansea of newcastle maar dat wordt lastig hij wordt kapot gemaakt fysiek. Wellicht een kleine ploeg in de eredivisie ?

Nadat afgelopen week zijn 'onsportieve' actie de hele wereld over ging, staat hij er niet echt goed op.
Hij zal nu bekend blijven staan om die actie. Dat speelt toch een beetje mee.
Verder is zijn niveau misschien wel gewoon Ajax, niks mis mee om daar te blijven.

16 februari 2017 om 11:53

Hahaha, dat iedereen zo lekker overdrijft en sensatie zoekt, tja.. maar dat zijn ze zo vergeten hoor als ze Veltman kunnen binnenhalen, Suarez voor hoeveel ging hij na een dubbel bijtincident ook alweer naar Barca?

16 februari 2017 om 12:04

Suarez was smaakmaker in de Premier League bij Liverpool en ook de grote man in de nationale ploeg van Uruguay. Veltman is allereerst een verdediger en die zijn meestal goedkoper. Verder is Veltman lang niet van het niveau Suarez, dus die vergelijking staat een beetje scheef, al snap ik wat je bedoelt.

Veltman zal niet beoordeeld worden op de actie van afgelopen weekend. We moeten ook niet gaan doen alsof er niet wekelijks ergere dingen op het veld gebeuren, want het wordt wel heel erg opgeblazen nu. Ik denk vooral dat gezien zijn kwaliteiten hij niet te hoog moet gaan mikken bij een eventuele transfer. Ik zou het al bijzonder vinden als we Veltman ooit bij de Europese subtop gaan zien...

16 februari 2017 om 12:53

El hamdaoui en labyrat en witsel kwamen toch ook nog weg. Mensen wat een overdreven gedoe over Veltman. Maak jullie je geen zorgen Ajax ontvangt vast weer een prima bedragje voor hem.

Hopelijk naar een iets te goede club, waar hij dan op de bank beland en vervolgens uit beeld raakt voor oranje. Vind het een hele beperkte voetballer en na afgelopen weekend ook een heel vervelend mannetje.

Denk persoonlijk dat Joel ook veel hoger aankan dan pakweg Schalke of Villareal, maar dat is nog best een ok niveau toch? Ik zou graag zien dat spelers als hij langer blijven zodat Ajax ook wat meer ervaring en continuiteit in het team krijgt, wat mij betreft zouden de salarissen ook best wat hoger mogen komen te liggen, als je salarissen op een slimme manier verbindt aan prestaties als club zijnde dan zal dat ook niet zo snel uit de klauwen lopen met matig presterende spelers. Helaas ziet Ajax zich tegenwoordig vooral als opleidings- en verkoopclub, spelers voelen ook aan dat de club er vaak niet alles aan doet om ze te behouden en als je in het buitenland dan ook nog meer kunt verdienen...

Ik moet bekennen dat ik nooit fan ben geweest van Veltman. Voor de Eredivisie nog een leuke verdediger, maar ook niet meer dan dat. Als centrale verdediger vind ik hem te klein, mist snelheid en als back maakt hij op mij helemaal niet zoveel indruk. Verder heeft hij momenten van concentratiegebrek waardoor hij weleens in de fout gaat. Ik verwacht dan ook dat Ajax (of een soortgelijke club) zijn plafond is.

Verder kan ik me wel voorstellen dat hij op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Hij is toch al bezig aan zijn vijfde seizoen Eredivisie en dan heb je als speler bij een Nederlandse topclub alles wel een keer gezien en meegemaakt. Ik denk alleen dat hij te hoog mikt waardoor hij op de tribune terechtkomt bij een Europese subtopper of een plaats op de bank bij een club waar de concurrentie beter is.

Wellicht hebben clubs als Groningen of Utrecht interesse? Daar zou het een uitstekende speler voor zijn. Voor niveau Ajax komt hij echter te kort, laat staan als international en laat al helemaal staan een buitenlandse topcompetitie.

Met zijn postuur moet je als verdediger al wel heel goed zijn om die tekortkomingen te compenseren in landen als Engeland Duitsland en Spanje.

Ik zie veltman echt niet bij een topploeg eindigen middenmoot misschien, hij is wat wisselvallig wel beter dan in begin periode, maar ergens in duitsland bij een leuk ploegje zie ik hem wel voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren