Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

V/d Gijp werpt ander licht op heldenrol Lionel Messi: ‘Dit is geel. Pleur op!’

Laatste update:

René van der Gijp is diep onder de indruk van de wijze waarop Lionel Messi scoorde in de halve finale van het WK. Dinsdagavond was Argentinië mede dankzij een benutte strafschop en een weergaloze assist van de 35-jarige superster met 3-0 te sterk voor Kroatië. Hoewel de dribbel voorafgaand aan de beslissende pass richting Julian Álvarez van grote schoonheid was, lichten de analytici van De Oranjewinter vooral de penalty uit.

Johan Derksen, die zich al meermaals niet de grootste fan van Messi toonde, is gematigd positief over het optreden van de Argentijn. “Het is wel veelzeggend. Wat hij doet: iedere wedstrijd heeft hij één of twee beslissende acties en hij liet zien dat hij wel degelijk strafschoppen kan nemen. Toch blijft het gek dat een mannetje zich meer dan een uur wandelend over het veld beweegt, met twee à drie bevlieginkjes de wedstrijd beslist en dat Argentinië vervolgens met tien werkers erbij een serieuze kans maakt om wereldkampioen te worden. Dat zegt heel veel over dit WK.”

Van der Gijp klinkt positiever, al is de analist niet uitgesproken over de vergelijking met Diego Maradona, die met Argentinië het WK won in 1986. “Maradona was wel héél erg aanwezig toen, hè. Die zat echt in zijn hoogtijdagen. Messi loopt niet op zijn laatste benen, maar het is natuurlijk wel minder geworden. Maar dan nog." De analist is vol ongeloof en moet lachen wanneer hij terugdenkt aan de benutte penalty van Messi. "Zo’n strafschop: daar moet je gewoon geel voor geven. Pleur op! Schiet die bal er gewoon normaal in. Waarom zou je die bal in de kruising schieten?”

“Het gebeurt zelden dat je naar de kleedkamer gaat en tegen elkaar zegt: we hebben een hartstikke lekkere eerste helft gespeeld, maar we staan 2-0 achter. Dat was vandaag zo”, besluit Van der Gijp, die van mening is dat Kroatië, ondanks de nederlaag, geen slechte wedstrijd speelde. Dick Advocaat, eveneens te gast in het praatprogramma van SBS6, heeft louter fraaie woorden over voor de gedeeld topscorer van het WK. “Die paar momenten die je ziet van Messi zijn toch geweldig! Het is altijd bepalend, of je nou wint of verliest. Echt een fenomeen”, besluit de trainer van ADO Den Haag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het gekke is dat Kroatie Argentinie eigenlijk een halfuur scheel tikte. Een geweldige dekfout van Lovren later sta je achter en vijf minuten later is het opeens 2-0. Dit Argentinie blijft mij niet kunnen imponeren, het is vooral heel onverzettelijk met een briljante Messi. Frankrijk lijkt mij toch echt een maatje te groot. Maar je weet het maar nooit met Messi en dit Argentinie.

13 december 2022 om 22:56

Ach.. ‘scheel tikte’ kans op kans gezien? Ik niet!

Sowieso wordt ik aardig moe van dat gesymphatiseer van Kroatië! 6 gespeeld. 4 gelijk 1 verloren (en alleen winnen van Canada!!!)… van de gelijke spelen leek t tegen Marokko en Japan nergens op en tegen België komen ze mega goed weg…

Het is puur om modric of een mooi shirt en een fijn vakantieland maar puur obv het voetbal slaat t werkelijk nergens op hoe we Kroatië ophemelen.

Als Portugal of Uruguay t exact op deze manier doet is t verschrikkelijk!

13 december 2022 om 23:04

Daar ben ik het ook mee eens hoor. Kroatie speelt heel controlerend voetbal met goed positiespel. Is weinig opwindends aan, al twee toernooien lang houden ze met goed positiespel zichzelf overeind en beslissen ze het vanaf elf meter. Maar Argentinie wou voetballen, probeerde dat ook en dat lukte niet omdat de middenvelders echt in het midden stonden van een soort rondo. Dus scheel getikt vind ik wel terecht om te zeggen alsnog.

13 december 2022 om 23:13

Kroatië mocht lekker de bal achterin en op het middenveld rond tikken, dat kunnen ze fantastisch! Maar eenmaal voorin houdt het wel op en dat is het verschil met Argentinië, zij hebben Messi rond lopen.

Daarnaast begrijp ik dat gelul niet over wandelen. Wat verwacht je dat hij op z’n 35e nog 15km gaat lopen waar de acties die hij maakt zo ontzettend veel kracht kosten. Meerdere spitsen zie ik in mindere mate rond wandelen maar ach ja, ergens moet kritiek zijn.

Johan is een Maradona fan dus dat is misschien veelzeggend. Ik mis alleen @Japie nog.

13 december 2022 om 23:21

Suarez

Maar t gekke is dat als Nederland het zo doet vinden we het het slechtste oranje ooit, maar van Kroatië vinden we t geweldig… zelfs analisten als v. Basten, perez enz gaan er in mee!

Het gaat om winnen! Dat doet Kroatië overigens dan weer wel, maar door strafschoppen…

13 december 2022 om 23:24

Derksen heeft ooit een paar maanden na een bizar 18/19-seizoen van Messi verkondigd dat Messi passe was op basis van een slechte eerste helft in een uitduel bij Napoli. Toen kreeg ik bevestigd wat ik allang vermoedde, hij bekijkt misschien een of twee wedstrijden van Messi per jaar, los van zo een eindtoernooi.

13 december 2022 om 23:25

Ik vind Kroatie ook niks. Soms kan ik genieten van het balbezit van Kovacic, Modric en Brozovic, maar uiteindelijk is het redelijk doelloos positiespel. Nouja, het doel is of zakelijk toeslaan in een moment of wachten op penalty's.

13 december 2022 om 22:57

Laat Frankrijk maar eerst van Marokko winnen. Wordt al lastig zat voor ze.

13 december 2022 om 22:59

Ik denk dat Frankrijk het niet zal redden tegen Marokko.

13 december 2022 om 23:07

Scheel tikte nog wel? Kroatië was qua veldspel het eerste half uur wat beter ja, maar ze hadden welgeteld 2 (!) doelpogingen in dat eerste half uur en kwamen niet verder dan een xG van 0.2 de eerste helft. Nee, Kroatië heeft Argentinië echt geen moment scheel getikt hoor vanavond.

13 december 2022 om 23:10

Ik zeg ook nergens dat ze kans op kans creerden. Maar scheel getikt is toch terecht om te zeggen als je spelers als De Paul en MacAllister in een soort rondo in het midden zag lopen?

13 december 2022 om 23:10

Het voelde als Kroatische druk die gecontroleerd kon worden door Argentinië. Daarna begon vooral Messi echt aan te zetten en de rest van het team voelde het ook en daarna is Argentinië eigenlijk niet in de problemen gekomen

14 december 2022 om 00:38

Scheel tikken? Haha er is alleen iemand die scheel werd nadat Messi hem in een blender zette.
Mourinho zou zeggen: ze mogen de prijs krijgen voor de meeste bal-tikken hebben...wij hebben liever een ticket naar de finale.

Kroatië was beter de eerste 25 minuten, maar creëerde amper een kans. Vooral Cuti, Paredes en Otamendi speelde heel sterk de eerste 25 minuten. Toen ging de storm liggen en begon Argentinië beter te spelen. Na de twee goals was het wel klaar. En de derde goal was de kers op de taart. Julián is toch wel een heerlijk talent, wat een wk speelt hij, zo belangrijk voor dit team met z'n bewegelijkheid. Ook MacAllister heeft denk ik zn laatste wedstrijd voor Brighton wel gespeeld, na zon sterk toernooi zal hij wel een stap hoger op maken

13 december 2022 om 23:59

Speelde cuti weer goed. Ik denk dat als cuti fit blijft die wereldtop aan kan.

14 december 2022 om 00:46

Cuti speelt altijd goed bij Argentinië. Echt een fantastische verdediger, af en toe gaat hij er wat onnodig hard in op plekken op het veld waar dat niet hoeft, maar die hardheid maakt hem ook zo goed

Mensen besef effe dat alvarez 16 miljoen heeft gekost en Ajax 16 miljoen heeft betaald voor brobby

14 december 2022 om 00:14

Wat moeten we beseffen dan? Denk jij dat het alleen gaat om het bedrag wat er neergelegd wordt? Als een speler een bepaalde prijs heeft, zijn er veel clubs die dat wel of niet neer willen leggen. Daarna gaat de speler, met zijn zaakwaarnemer, beslissen wat hen het meeste aanspreekt en welk avontuur ze aangaan. Soms moet je wat verder gaan voor de 'mogelijkheden' die wel haalbaar zijn.
Besef effe, jij bent kortzichtig.

Oeh ik vrees dat Messi nu z’n tanden in vd Gijp gaat zetten. Je mag niet zeggen dat hij wandelt.

14 december 2022 om 08:17

Je snapt toch zelf ook wel dat Messi zoiets heel anders meekrijgt door de taal barrière?

Jammer dat Kroatië weer geen voorhoede van kwaliteit had. En dat de arbitrage - weer - Argentinië over het dode punt hielp. Ach, daar is al genoeg over gezegd en geschreven, maar het is nu wel meer dan duidelijk. Er moet een finale Argentinië - Frankrijk komen. Dus al dit voorspel is maar voor de bühne.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren